Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. until

  Έχουε ως το βράδυ γι' αυτό και εγώ παλεύω με το δένδρο μου.
 3. until

  Παιδιά εγώ είπα απλώς ότι είχα ιδέα, η παράταση δόθηκε για τη Νίκη, δεν θεώρησα ότι έπρεπε να ενημερώσω. Αλλά επειδή μάλλον έδωσα λάθος εντύπωση, αν παρόλα αυτά έχουμε ως το βράδυ, θα το παλέψω και θα ανεβάσω κάτι για το καλό και δεν χρειαζεται να το λάβετε υπόψη αν δεν θέλετε, ειλικρινά κανένα πρόβλημα από μεριάς μου. Θα το παλέψω and I will keep you posted.
 4. until

  Έχω ξεκλειδώσει και τις υπόλοιπες ιστορίες, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε τα σχόλια. Αν υπάρχει κάποιος που το παλεύει ακόμα, ας ανεβάσει μέχρι το βράδυ. Έχουν ξαναϋπάρξει διαγωνισμοί με λίγες συμμετοχές (έχω πάρει κι εγώ μέρος σ' έναν τέτοιο) και σε πιο παλιές εποχές. Οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί κάθε φορά. Ας κοιτάξουμε να το ευχαριστηθούμε. Συγχαρητήρια σ' αυτούς που έγραψαν και σ' αυτούς που το παλεύουν ακόμα, και καλή επιτυχία.
 5. until

  Προσωπικά κανένα πρόβλημα! Το αφήνω στα μεγάλα αφεντικά!
 6. Today
 7. until

  Αν δεν κάνει κόπο κράτα το ως τα μεσάνυχτα ανοιχτό αρχηγέ, κάνω μια προσπάθεια μπας και προλάβω.
 8. Ιρμάντα

  49ος Διαγωνισμός Διηγήματος - Φάντασυ

  until

  I guess...that's all folks
 9. until

  Δε γράφει κανείς νομίζω άλλο, σωστά; Άρα κλείνουμε κ σχολιάζουμε, τι λέτε;
 10. Ιρμάντα

  49ος Διαγωνισμός Διηγήματος - Φάντασυ

  until

  Εγώ πάντως το δήλωσα ότι δεν σας προφταίνω...οπότε τέσσερις οι συμμετέχοντες.
 11. Mictantecutli

  Τι βιβλία αγοράσατε;

  Από pixelbooks με 12 ευρώ καινούριο Βιβλίο χωρίς όνομα- Ανώνυμος
 12. BladeRunner

  50 Βιβλία για το 2018

  Drama City. Σχόλιο εδώ: George Pelecanos -Σεπτέμβριος 124. Βιετ Θαν Νγκουιέν - "Ο Συνοδοιπόρος" (Utopia, 2018, σελ. 634). 9.5/10 125. Νίκος Βεργέτης - "Χόλι μάουντεν" (Κέλευθος, 2017, σελ. 136). 4/10 126. Χάινριχ Μπελ - "Το τρένο ήρθε στην ώρα του" (Γράμματα, 1984, σελ. 171). 8.5/10 127. Κάρεν Ντιόν - "Η κόρη του βασιλιά του βάλτου" (Κλειδάριθμος, 2018, σελ. 346). 8.5/10 128. Αλμπέρ Κοσερί - "Ζητιάνοι και περήφανοι" (Χατζηνικολή, 1991, σελ. 234). 9/10 129. Πατρίκ Μοντιανό - "Κυριακές του Αυγούστου" (Καστανιώτης, 1996, σελ. 184). 8.5/10 130. Τζ. Ντ. Βανς - "Το τραγούδι του Χιλμπίλη" (Δώμα, 2018, σελ. 355). 8.5/10 131. Πολ Όστερ - "Η μουσική του πεπρωμένου" (Ζαχαρόπουλος, 1995, σελ 246). 9/10 132. Σβεν Ρένεγκερ - "Το μπλουζ του Βερολίνου" (Άγρα, 2007, σελ. 294). 8.5/10 133. Τζορτζ Πελεκάνος - "Drama City" (Πατάκης, 2007, σελ. 371). 8.5/10
 13. BladeRunner

  George Pelecanos

  Drama City Τελευταία φορά που διάβασα βιβλίο του Τζορτζ Πελεκάνου, ήταν τον Δεκέμβριο του 2014. Δηλαδή τόσα χρόνια, δεν έτυχε να πιάσω για διάβασμα κάποιο βιβλίο του, ενώ μου ανήκουν όλα όσα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, και ενώ είναι ένας συγγραφέας που μου αρέσει πολύ. Τι να πω, άβυσσος η ψυχή του βιβλιοφάγου! Στο μεταξύ, αυτό είναι το πέμπτο βιβλίο του που διαβάζω και μου φάνηκε στο ίδιο υψηλό επίπεδο ποιότητας με τα τέσσερα προηγούμενα. Πριν κάτι μήνες η ΕΡΤ πρόβαλλε τη σειρά The Wire, την οποία πραγματικά απόλαυσα, και το βιβλίο αυτό μου θύμισε έντονα την ατμόσφαιρα και τη θεματολογία της συγκεκριμένης σειράς. Κάτι λογικό, μιας και ο Πελεκάνος είναι ένας από τους παραγωγούς/σεναριογράφους της. Λοιπόν, το Drama City περιέχει... δράμα, σκηνές βίας, έντονο ρεαλισμό, απίστευτη ατμόσφαιρα, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και πολύ πειστικούς διαλόγους. Πρόκειται για μια ιστορία που αναδεικνύει τον κόσμο του εγκλήματος και των εγκληματιών στην άγρια πλευρά της Ουάσινγκτον, ο συγγραφέας μας δίνει την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στους μηχανισμούς του εγκλήματος. Το πλέον δυνατό "χαρτί" του βιβλίου είναι η εξαιρετική γραφή, η οποία είναι γεμάτη οξυδέρκεια και σιγουριά, με εξαιρετικά ρεαλιστικές περιγραφές σκηνικών και καταστάσεων, αλλά και με την απαραίτητη χρήση της αργκό. Σίγουρα πρόκειται για ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για τους λάτρεις των σύγχρονων δραματικών νουάρ με στοιχεία εγκλήματος. 8.5/10
 14. John Ernst

  49ος Διαγωνισμός Διηγήματος - Φάντασυ

  until

  ο διαγωνισμός έπρεπε να έχει λήξει τυπικά εδώ και μιάμισυ ώρα, η τελευταία ιστορία δεν είναι κλειδωμένη (άρα δεν ξέρω αν μπορώ να σχολιάσω ή όχι), ένα μέλος (δεν το λέω επί προσωπικού) έχει πει ότι γράφει και δεν έχει ενημερώσει. Δε θα σχολιάσω το κλίμα διάλυσης που υπάρχει από την αρχή του διαγωνισμού, τα είπαμε αυτά, θα προτείνω να λήξει ο διαγωνισμός στις δώδεκα τα μεσάνυχτα. έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι από εμάς αυτή την ώρα δουλεύουν edit οι παρατάσεις δεν είναι κακές. με τόσες συμμετοχές η διαδικασία μέχρι την ψηφοφορία είναι εύκολη πχ εγώ έχω να σχολιάσω 3 ιστορίες και να ψηφίσω την καλύτερη και τη χειρότερη (κατά τη γνώμη μου)
 15. Spyrex

  50 Βιβλία για το 2018

  Νεκρή γραμμή - Κωνσταντίνος Κέλλης (6/10) The Kill Order (the maze runner series #0.5) - James Dashner (5/10) Οι λύκοι της Κάλα (Ο Μάυρος Πύργος #5) - Stephen King (8/10) Οι Άθλιοι - Victor Hugo (7/10) The ocean at the end of the lane - Neil Gaiman (10/10) Καρδιές στην Ατλαντίδα - Stephen King (6/10) Stasi Wolf - David Young (7/10) Η σκιά στο σπίτι - Κωνσταντίνος Κέλλης (10/10) Το παιδί από το Κολοράντο - Stephen King (5/10) The Gates - John Connoly (7/10) Θνητοί θεοί - Richard Morgan (8/10) Το τραγούδι της Σουζάνας (Ο Μαύρος Πύργος #6) - Stephen King (10/10) House of leaves - Mark Z. Danielewski (8/10) Κρυφτό - Jack Ketchum (8/10) Το μωρό της Ρόζμαρι - Ira Levin (9/10)
 16. Blacksword

  Τι βιβλία αγοράσατε;

  Αυτά κακώς τα πήρες από βιβλιοπωλείο. Αν περίμενες, θα μπορούσες να τα βρεις πολύ φθηνότερα στο παζάρι. Μη σε φοβίζει το μέγεθος. Ο Williams έχει γενικώς πολύ καθαρή και στρωτή γραφή. Βάλε ένα λεξικό στο κινητό για βοήθημα και θα τα βγάλεις εύκολα.
 17. Susanna Clarke - Jonathan Strange & Mr.Norell: 4+3,5=7,5
 18. 56. Ο πεταλούδας - Henri Charriere (688) 57. Η καλύβα του Μπάρμπα Θωμά - Harriet Beecher Stowe (215) Απίστευτα Καλά βιβλία!!!
 19. Δημήτρης

  Τι βιβλία αγοράσατε;

  Αν και έχω διαβάσει λίγο Μάστερτον, μόλις τέσσερα βιβλία, τον έχω ωστόσο σε εκτίμηση. Και θέλω να αγοράσω και αυτά που μου λείπουν. Ένα- δύο έχουν εξαντληθεί αλλά πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα τα βρω. Και αν και θα αργήσω λίγο γιατί δεν προέχουν, ναι, θα γράψω εντυπώσεις. Ωραίος τύπος σε κάθε περίπτωση. Όσοι μίλησαν μαζί του στο fantasmagoria είπαν πως ήταν φιλικός, χαμηλών τόνων. Παράξενο για κάποιον που γράφει τέτοια πράγματα ε;
 20. Yesterday
 21. until

  ουφ τελείωσα. Είναι πολύ βιαστική ιστορία, το ξέρω, μα δεν μπορούσα ν' αντισταθώ στον πειρασμό! Δασολόγος και θέμα δέντρο! Βάζω τα λινκς, το ένα για την ιστορία και τ' άλλα για σχολιασμούς. Η ιστορία που έγραψα: Οι τρεις κριτικές μου:
 22. Όνομα: Βάγια/Νίκη Είδος: φαντασίας Βια: όχι άμεσα, μόνο υπαινυκτικά Σεξ: όχι Αριθμός λέξεων: 1.910 λέξεις Αυτοτελής: Ναι Σχόλια: Για τον 49ο Διαγωνισμό Φαντασίας Στοιχειωμένος τόπος.docx
 23. Ιρμάντα

  49ος Διαγωνισμός Διηγήματος - Φάντασυ

  until

  Δύσκολα σας προφταίνω, παρά τις γενναιόδωρες παρατάσεις. Καθαρά για σουφουφίτικες υποχρεώσεις (να μην περάσετε για καμιά αφιλότιμη) άφησα κατά μέρος κάτι γαργαλιστικές δεντροϊδεούλες που είχα. Κάντε παιχνίδι, διαβάζω και σχολιάζω.
 24. WolfBack

  Τι διαβάζετε;

  Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στο Μαύρο Σπίτι των Stephen King / Peter Strub. Πριν πολλά χρόνια παράτησα το βιβλίο γύρω στα 40% μιας και με κούρασε αρκετά... αλλά έπειτα από προτροπή της αδερφής μου (η οποία είναι η "επιμελήτρια" μου σε κάθε βιβλίο που αγοράζω) μου ανέφερε πως έπειτα από τα μισά του βιβλίου η δράση κορυφώνεται και αλλάζει το στύλ του συνεχούς μπλα-μπλα-μπλα, αποφάσισα να το αρχίσω πάλι από την αρχή μπας και αποκτήσω πιο σφαιρική γνώμη για το εν λόγω βιβλίο. Δυστυχώς δεν κατάφερα να τελειώσω το πρώτο μέρος της σειράς ("Φυλαχτό") αλλά υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω να τελειώσω αυτό το μέρος μόνο και μόνο για χάρη του Βασιλιά. Ίδωμεν...
 25. WolfBack

  Τι βιβλία αγοράσατε;

  Με τα 2 πρώτα πέρασα ευχάριστες στιγμές (άσχετα με τις αμφιλεγόμενες, αλλά σκόπιμες και σκεπτικές απόψεις για τον Masterton.) Η αλήθεια είναι, (αμαρτία εμού) πως θα ήθελα να τα ξαναδιαβάσω πάλι, μιας και τα βρίσκω αμφότερα ως μια όμορφη διέξοδο για φθινοπωρινή ανάγνωση. Ελπίζω να νιώσεις κι εσύ το ίδιο, Δημήτρη. Περιμένουμε εντυπώσεις.
 26. Ballerond

  50 Βιβλία για το 2018

  28. Τα άγρια ζώα της Πόλης, Πέτρος Αργυρίου, σελ. 142 (7/10) Στρωτή γραφή, κάπου κάπου φασαριόζικη αλλά με φράσεις διαμαντάκια. Μία πλοκή που επιπλέει επικίνδυνα στα όρια της υπερβολής και της καρικατούρας και με μία ιδέα που κάποιες φορές, δε χωράει στο μέγεθος του βιβλίου. Στο σύνολο, όμως, ένα απαραίτητο ανάγνωσμα γύρω από το urban horror.
 27. until

  Αχ, ευχαριστώ πάρα πολύ, βρε Solonor!
 28. until

  Μωρέ γράφε συ! Αν συμφωνούν τ’ αφεντικά, το λήγουμε αύριο μεσημέρι στις 12:00. Λαστ τσανς
 1. Load more activity
×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..