Jump to content

Twin Peaks (2017)


Pooka
 Share

Recommended Posts

Αν και μάλλον δε θα μάθω ποτέ, καθώς στην Κομοτηνή κυκλοφορεί σε DVD μόνο ο πρώτος κύκλος επεισοδίων. Πάντως, πρόκειται για μια αριστουργηματική σειρά μυστηρίου και φαντασίας, σκηνοθετημένη από το μεγάλο David Lynch... :worshippy:

Link to comment
Share on other sites

Μα το λεει από τα πρώτα επεισόδια. Ο Bob το έκανε. Τώρα ποιος είναι αυτός, ε, πολλά ζητάς. Πραγματικά κορυφαία σειρά, την είχα γράψει όλη σε βίντεο όταν την έπαιζε η ΝΕΤ. Αξίζει να τη δείτε. Αν και από ένα σημείο και μετά γίνεται ότι-να-ναι...

Link to comment
Share on other sites

Ο Bob ο μάστορας; :p

 

Σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι όλα τα είχε πει από τα πρώτα επεισόδια. Απλά πρέπει να τα βρούμε και να τα συνδέσουμε. Ελπίζω πάντως να τα βρω τα έρμα. Θα ψάξω στους άκαρδους hubs του DC++, ίσως να βρω τίποτα... Αν δε με κάνουν πρώτα ban επειδή το nick μου τελειώνει σε αριθμό ή έχω 6 hubs ανοιχτούς αντί για 5 ή η μάνα μου είναι εξαδάκτυλη κτλ κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Δε συνεχίζω γιατί θα είναι χοντρό spoil. Βρες τα, δες και θα καταλάβεις.

Link to comment
Share on other sites

Mια που περιέργως τη σειρά αυτή δεν την έχω δει ποτέ - εκτός από ένα επεισόδιο και δεν κατάλαβα τίποτα - μπορεί κάποιος/α να γράψει "ολίγα λόγια για την υπόθεσις?"

Link to comment
Share on other sites

- εκτός από ένα επεισόδιο και δεν κατάλαβα τίποτα -

 

 

Dain τι να πω κι εγώ, που είδα κάποιες ταινίες του Lynch και του Κιούμπρικ (Mullholland Drive, 2001: Space Odyssey) και νόμιζα πως ο δείκτης ΙQ μου ξαφνικά είχε πέσει στο sub zero :p

 

Όσον αφορά την υπόθεση τώρα, βρισκόμαστε στο Twin Peaks, έναν ορεινό οικισμό με καλπάζουσα (τουριστική) ανοικοδόμηση - ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις κτλ, όπου γίνεται ένας μυστηριώδης φόνος μιας κοπέλίτσας. Ο φόνος, οι σχέσεις των ανθρώπων πεταξύ τους και τα μυστικά που κρύβει ο καθένας (κι είναι πολλά) ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας και μας κάνουν να ψάχνουμε κι εμείς τον δολοφόνο της Laura Palmer. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

A, μάλιστα. Καλό ακούγεται. Πάντως κάποιος μου είχε πει πως η σειρά είχε και κάποια μεταφυσικά στοιχεία. Η κάνω λάθος?

 

Pooka, για το 2001 του Kubrick, μπορώ να σου πω πως το έχω δει αμέτρητες φορές και κάθε φορά ανακαλύπτω και κάτι καινούργιο, που ήταν μέσα στην ταινία πάντα αλλά δεν το είχα πιάσει πιο πριν. :p

Link to comment
Share on other sites

A, μάλιστα. Καλό ακούγεται. Πάντως κάποιος μου είχε πει πως η σειρά είχε και κάποια μεταφυσικά στοιχεία. Η κάνω λάθος?

 

Για αρχή η μόνη μαρτυρία για το φόνο είναι ένα όνειρο που είδε η μάνα της νεκρής, που έχει ικανότητες μέντιουμ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ego me to Zoyki propspa8hsame na doume thn tainia twin peaks.Eixe asxhma apotelesmata sthn psyxosyn8esh mou.Ontas tromera kourasmenos kata thn parakolou8hsh ths tainias, koimomoun ka8e 5 lepta, ksypnontas ksana otan to kefali mou koutoulage sthn poly8rona.Thn teleytaia fora pou egine ayto, otan ksanakoitaksa sthn o8onh, eblepe ena periergo aspromayro video me kati nanous me mastigia kai enan david bowie(nomizo?) na ourliazei.Nuff if enough, bgalame to dvd.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ετεροχρονισμενο, αλλα....Καταρχάς, ναι, ηταν ο David Bowie...Κανείς δεν απαντησε όμως...Ποιος σκότωσε τη Λόρα στη σειρα?

Στο βιβλιο υπάρχει μια "πραγματική" εξήγηση. Ακουλούθησαν το ίδιο?(παρεπιμπτοντως, οταν διαβασα το βιβλιο, ειχα ενα τρομερο εφιαλτη μ εναν τυπο εξω απ το παραθυρο μου-το οποιο ηταν πανω απ το κρεββατι μου...Μπρρρ....Μηπως ηταν ο Bob? :p )

Link to comment
Share on other sites

Τη Λόρα τη σκότωσε

ο πατέρας της

, που

τον είχε καταλάβει ένα δαιμονικό πνεύμα

το οποίο στο τέλος

κατέλαβε και τον πρωταγωνιστη

. Διαβάστε με δική σας ευθύνη.

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

Είναι η αγαπημένη μου σειρά!

Και χαίρομαι πολύ για την ερώτηση σου.

Θυμάμαι ότι στην Αμερική όσο προβαλλόταν, έπαιζαν στοιχήματα για το δολοφόνο!

Η αλήθεια είναι ότι στη σειρά αργεί χαρακτηριστικά να βρεθεί η απάντηση!

Μετά γυρίστηκε η ταινία Fire Walk With Me στην οποία βλέπουμε όλα τα γεγονότα τα οποία προηγήθηκαν της σειράς! Παρακολουθούμε τη Λώρα ζωντανή και μαθήτρια με τους έρωτές της κλπ... Η ταινία φτάνει μέχρι και τη δολοφονία της και ναι, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πέθανε!

Σου προτείνω να την ψάξεις!

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να την εχω δει, αλλα πολυ παλια...Πριν 2-3 περιπου χρονια ειχε αρχισει η ΕΡΤ1 να μεταδιδει τη σειρα, αλλα φυσικα, το σταματησε <_<

Παντως, απ οτι θυμαμαι απ τα νιατα μου ( :p ) που εβλεπα τη σειρα, νομιζω οτι το τελος ειναι αρκετα ικανοποιητικο. Παντα ειχα το φοβο οτι θα το πηγαινε πολυ μακρια κ μετα δε θα μπορουσε να το γυρισει πισω... :p

Link to comment
Share on other sites

Trillian, πριν 3 χρόνια το έδειχνε η ΝΕΤ και πριν δυο η ΕΤ1. Η ΝΕΤ σίγουρα το έδειξε μέχρι το τέλος (το έχω γράψει όλο σε βίντεο), για την ΕΤ1 δε ξέρω, αλλά νομίζω πως κι αυτοί το ίδιο έκαναν.

Το τέλος δεν είναι ακριβώς ικανοποιητικό: κλείνει πολύ πρόχειρα τις περισσότερες παράπλευρες ιστορίες, ενώ η κεντρική ιστορία "τελειώνει" με ένα πολύ γ....ο τρόπο, αλλά όμως, αν δε το ξέρεις, νομίζεις ότι έχει και συνέχεια (ναι, το τελευταίο επεισόδιο είναι αυτό με τη black pine lodge, τον Bob και τους νάνους και δεν έχει επόμενο...).

Πάντως από τη στιγμή που αποκαλύπτεται ο δολοφόνος η σειρά αρχίζει να πέφτει πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρα μιλας?Το τελευταιο ηταν αυτο με τους νανους??Μα το εχω δει αυτο!!!ουτε που καταλαβα οτι ηταν το τελος.... α ρε λυντς.... :dazzled:

Link to comment
Share on other sites

Απ΄ότι κατάλαβα, σε τέτοιες σειρές δεν είναι δυνατό να υπάρξει τέλος. Ο σεναριογράφος άνοιγε θέματα συνεχώς, έτσι που ακόμα και η έρευνα για τη Λώρα να τίθεται μερικές φορές στο παρασκήνιο της σειράς!

Link to comment
Share on other sites

"είδα κάποιες ταινίες του Lynch και του Κιούμπρικ (Mullholland Drive, 2001: Space Odyssey) και νόμιζα πως ο δείκτης ΙQ μου ξαφνικά είχε πέσει στο sub zero "

Ψιλοσπαμ αλλα..οντως ο Lynch ειναι τρελος σκηνοθετης.Συζητουσα με ενα φιλο για το Ντιουν και μου ελεγε οτι οταν το ειδε δεν καταλαβε μια.Ειναι που ειναι πολυεπιπεδο και ψαξμενο το βιβλιο,το επιασε στα χερια του κι αυτος και..

Α,ο Lynch εμφανιζεται και στην ταινια!Ο Φρεμεν εργατης στον εκσκαφεα που δεχεται επιθεση απο αμμοσκουληκο.

Απο Τουιν Πικς δεν ξερω πολλα πραγματα.Τι να πεις,στην ελλαδα τις ξενες σειρες τις αλλαζουν τα φωτα.Σε ωρες,σειρα προβολης επεισοδιων,ολοκληρωση σαιζον και αλλα πολλα!

Link to comment
Share on other sites

To Twin Peaks το έβλεπα φανατικά και πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν δείξανε το τελευταίο επεισόδιο (που να καταλάβω ότι το ΕΙΧΑΝ στην πραγματικότητα δείξει;)

Την ταινία πήγα και την είδα μια που η σειρά μου άρεσε τόσο πολύ. Νομίζω ότι ήμουν η μοναδική σε ολόκληρη την αίθουσα που κατάλαβε έστω και το 1/3 αυτών που βλέπαμε μπροστά μας (και αυτό μόνο και μόνο επειδή είχα δει τη σειρά και ήμουν στο κλίμα). Στο τέλος όλοι (όσοι βέβαια δεν είχαν ήδη φύγει) είχαν σηκωθεί όρθιοι και χειροκροτούσαν για το απίστευτα παλαβό πράγμα για το οποίο είχαν χαραμίσει τα λεφτά τους. Εγώ βέβαια το φχαριστήθηκα (τι μπορεί να λέει αυτό για μένα, ας μη το ψάξουμε τώρα)

Πολύ θα ήθελα να την ξαναδώ τη σειρά....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

υποθέτω ότι είναι επίσημο release, έχω πετύχει στο ebay το twin peaks season two. επιτέλους (όσοι δεν θυμάστε) μαθαίνετε

ποιος πυροβόλησε τον πράκτορα κούπερ

στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου. και σαφώς ντροπή σας που δεν θυμόσαστε.

επίσης, μέσα στο δεύτερο κύκλο μαθαίνουμε:

 

επιτέλους ποιος σκότωσε τη λώρα πάλμερ

τι τρέχει με τις κουκουβάγιες

τι παίζει με τον μπομπ

και διάφροα άλλα,

που σαφώς συναινούν στην ιδέα ότι έγινε λίγο σαπουνόπερα στο δεύτερο κύκλο, αλλά μην ξεχνάμε το τελευταίο επεισόδιο, τελευταία σκηνή που αφήνει μαΛ*κα το θεατή (οπότε απίστευτο τέλος αφού δεν συνεχίστηκε).

 

τέλος, για όλους τους φαν της σειράς, κυκλοφορεί κάπου στο ίντερνετ το 12 days of christmas που το τραγουδούν ηθοποιοί της σειράς. είναι η lynchειακή, twin peaksειακή έκδοχή του τραγουδιού. το είχαν τραγουδήσει live σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό (l.a. rock radio station - KROQ).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

να και ένα link με το πρώτο όνειρο που είδε ο πράκτορας cooper, στο οποίο μια γυναίκα ολόιδια με τη laura palmer του αποκαλύπτει ποιος δολοφόνησε τη laura.

με εξαίρεση τον πράκτορα cooper, η υπόλοιπη σκηνή έχει γυριστεί ανάποδα, δημιουργώντας μια απίστευτη αίσθηση ονείρου. ναι, οκ, βοηθάει και η μουσική του angelo badalamenti...

 

http://s177.photobucket.com/albums/w230/se...eaks01x02-z.flv

 

edit: τελικά είναι η laura palmer στο όνειρο, δεδομένου ότι και η ίδια είχε δει το ίδιο όνειρο.

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

Καλά, γενικά οι σκηνές στο Black Pine Lodge ήταν αλλού για αλλού...

Link to comment
Share on other sites

:) νεκρανασταση thread.

 

Το Twin Peaks υπηρξε μια απο τις πιο επιτυχημενες σειρες των 90ς και απο οσο ξερω το τελευταιο επισοδειο ΕΙΝΑΙ το τελευταιο επισοδειο, δεν κοπηκε αποτομα ή κατι τετοιο :) Αν μη τι αλλο κλεινει "λογικοτατα" την ιστορια. Το παρακολουθησα στην τηλεοραση και καηκα ασχημα. Εξαιρετικη ατμοσφαιρα και πολυ πρωτοτυπη χρηση των κλισε, θυμιζει σαπουνοπερα all the way αλλα απεχει ετη φωτος απο οποιαδηποτε αλλη "ιστορια με μπατσους και φονο σε μικρη πολη". Στα συν ενα απο τα πλεον αναγνωρισιμα μουσικα θεματα (και γενικα η μουσικη) του ِΑντζελο Μπανταλαμέντι.

 

Ο πρωτος κυκλος υπαρχει και σε καποια βιντοκλαμπ αλλα μπορει και να αγοραστει (υπαρχει και σε Μετροπολις κτλ)- περιεχει 1 δισκο εξτρας και ειναι πολυ προσεγμενο boxset γενικα αν εξαιρεσεις πως απο τους ελληνικους υποτιτλους λειπουν σχεδον ολα τα πεζα γιωτα δημιουργωντας πολλες φορες αστειες λεξεις :Ρ . Ο δευτερος κυκλος (λογω προβληματος με τα δικαιωματα) κυκλοφορισε μολις προσφατα σε DVD αλλα νομιζω οχι για το δικο μας region (ακομα). Οτι βρειτε σε κατεβαστηρι μαλλον θα ειναι VHS rip αλλα ποτε δεν ξερεις.

Link to comment
Share on other sites

Το Twin Peaks υπηρξε μια απο τις πιο επιτυχημενες σειρες των 90ς και απο οσο ξερω το τελευταιο επισοδειο ΕΙΝΑΙ το τελευταιο επισοδειο, δεν κοπηκε αποτομα ή κατι τετοιο :)
ήταν η σειρά με την υψηλότερη θεαματικότητα στη διάρκεια του πρώτου κύκλου και της αρχής του δεύτερου, μετά όμως αρχισε να πέφτει, όταν το σενάριο έγινε πιο σαπουνόπερα. όχι ότι δεν είχε μυστήριο, αλλά όταν στο 9ο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου οριστικά και αμετάκλητα σου αποκαλύπτουν το δολοφόνο της laura palmer, μετά με τι θα ιντριγκάρεις τους θεατές; όταν το κύριο μυστήριο λύνεται και δεν αντικαθιστάται με κάτι άλλο γρήγορα, κάτι δεν χάνεται;

 

στο τέλος του δεύτερου κύκλου προσπάθησαν να κλείσουν με ένα ιντριγκαριστικό cliffhanger, μπας και ψηθεί ο κόσμος, αλλά και τα νούμερα του τελευταίου επεισοδίου ήταν επίσης χαμηλά, και έτσι δεν έγινε επίσημα πρόταση για τρίτο κύκλο.

 

το τελευταίο επεισόδιο είναι το τελευταίο επεισόδιο, δεν έχει κοπεί τίποτα, απλώς η ιστορία δεν είχε ολοκληρωθεί. (εδώ θα ξανασημειώσω ότι για τέλος είναι πολύ πολύ του γούστου μου...)

 

αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το twin peaks: fire walk with me, το prequel που γυρίστηκε όταν κόπηκε η σειρά. αρχικά, o lynch είχε γυρίσει σκηνές με όλους τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στη σειρά, εκτός από την audrey που η ηθοποιός είχε άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις - και η lara flynn boyle είχε, αλλά ο lynch δεν μπορούσε να την περιμένει και δεν μπορούσε να αφήσει το χαρακτήρα της έξω από την ιστορία, όπως συνέβη με την audrey. όλες αυτές όμως οι σκηνές κόπηκαν, για λόγους χρόνου και από όσο ξέρω δεν έχουν κυκλοφορήσει ως extras ή σε κάποιο director's cut.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Twin Peaks (2017)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..