Jump to content

Berserk


Nihilio
 Share

Recommended Posts

εμάς αυτόν το καιρό, ας αποκτήσει ένα δικό του topic.

Για αρχή θα αναφέρω ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου Anime/manga.

Πρωταγωνιστής του είναι ένας μυώδης άντρας, ο Gatts, ο οποίος κυκλοφορεί σε ένα ψευδομεσασαιωνικό dark fantasy κόσμο με ένα σπαθί όσο το μπόι του και σφάζει δαίμονες, έχοντας το ψευδώνυμο Ο μαύρος ξιφομάχος. Σκοπός του είναι να εκδικηθεί κάποιον Griffith που, όπως φαίνεται από πολύ νωρίς, είναι κι αυτός ένας δαίμονας. Το ζουμί όμως είναι από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα flashback και θα δούμε το πως έφτασε στο σημείο αυτό από ένας απλός μισθοφόρος.

Στα υπέρ του είναι οι πολύ καλοί κεντρικοί χαρακτήρες, η πλοκή που ρέει και το απίστευτο σχέδιο που βγάζει απίστευτη δύναμη και ξεφεύγει κάπως από το κλασικό anime ύφος. (Η δε σειρά έχει πολύ καλό animation από όσο θυμάμαι)

Στα κατά η υπερβολική βία και οι διάφορες περίεργες σεξουαλικές καταστάσεις (που στη σειρά έχουν σχεδόν κοπεί), το ότι από το 14ο τόμο και μετά αρχίζει να κάνει κοιλιά (αντίστοιχα ότι η σειρά τελειώνει στον 13ο τόμο, έχοντας κόψει αρκετά στιγμιότυπα και κάποιους βασικούς χαρακτήρες - ιδίως τον Skull Knight) και η χάλια μουσική της σειράς (το δε τραγούδι των τίτλων είναι εντελώς άσχετο με το όλο κλίμα της σειράς)

 

Το manga κυκλοφορεί από τη Darkhorse comics, που έχει μεταφράσει τους 6 πρώτους τόμους, ή θα το βρείτε στο www.thehawks.org μεταφρασμένο από όπαδούς μέχρι τον τόμο 27 (ένα άλλο fansub group έχει κάνει και τον επόμενο τόμο και συνεχίζει με τον τόμο 29 αλλά δε θυμάμαι τώρα link)

Η σειρά έχει βγει σε DVD και μάλιστα τα 5 πρώτα επεισόδια έχουν κυκλοφορήσει και στα Ελληνικά από τη Silver media (Θα πρότεινα να το δείτε με γιαπωνέζικο dub - Αγγλικούς υπότιτλους επειδή οι αμερικάνικες φωνές είναι άθλιες και οι ελληνικοί διάλογοι τρώνε φράσεις)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελείωσα και τον 6ο τόμο του Berserk. Είναι dark fantasy βέβαια, είναι βιβλίο και όχι κόμικ και συνεχίζει να έχει σκίτσο που βάζει τα γυαλιά σε πάρα πολλά Αμερικανικά κόμικς. Στην πραγματικότητα περνάει από σχεδόν κάθε είδος φάντασυ που υπάρχει, έστω κι αν το overall feel είναι dark ---> horror. Όπως έλεγε ο Nihilio πιο πάνω, το storytteling βασίζεται αρκετά στα flashbacks, αλλά το καθένα είναι σχεδόν αυτούσιο, και σε κάθε νέο κεφάλαιο, έχοντας διαβάσει τα flashbacks, βλέπει κανείς ατελείωτες νέες πτυχές και επίπεδα των χαρακτήρων και της ιστορίας.

Και ναι, το σχέδιο είναι απίστευτο. Σας είπα για το σχέδιο? Απίστευτο!! :D

Link to comment
Share on other sites

Όπως σου έχω ξαναπεί, damn good. Κι ευτυχώς που μου το θύμισες, γιατί το έχω ξεχάσει.

 

Είμαι κάπου στον 14-15 τόμο, αν θυμάμαι καλά.

 

Είναι μια ιστορία που αρχίζει σαν σπλάτερ της παρακμής. Μετά, πιάνει ένα τρελό flashback και αρχίζεις και πωρώνεσαι με τους χαρακτήρες, όσο πιο πολύ προχωράς. Σε κάποια σημεία, με εξέπληξε.

 

Μετά, γίνεται μια πολύ σημαντική έκλειψη ηλίου, κι από κει και πέρα νομίζω ότι αρχίζει να "χάνει" η ιστορία. Αλλά επιφυλάσσομαι, γιατί δεν το έχω τελειώσει ακόμα.

 

Το καλό είναι ότι είναι ένα comic, που παρότι δε φαίνεται να παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά, καταλήγει να περνά πολύ πιο σοβαρά νοήματα και ανθρώπινες καταστάσεις, από κάτι άλλα δήθεν σοβαρά κόμικ που προσπαθούν ανούσια να "ηθικολογήσουν".

Link to comment
Share on other sites

Αν και μου αρέσουν τα manga, ελάχιστα με ΠΟΡΩΝΟΥΝ οσο το Berserk, που έχει ένα αρκετά καλό σενάριο και έναν ενδιαφέροντα αντιήρωα. Είνα αρκετά ωραίο, αν και έχω διβάσει μόνο ως τον 4ο τόμο....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΑΑΑΑΑ! Διάβασα ως και τον 27ο τόμο! :dazzled: Κουφάθηκα! Αναμένω τη συνέχεια! :worshippy:

Link to comment
Share on other sites

Εμένα, ρε παιδιά, στην τελική --when all was said and done--, δε μου άδησε καλή εντύπωση το όλον πράγκμαν.

 

Στην αρχή, είναι σπλάτερ... γιακ. Αλλά τα περνάς γρήγορα --έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν και πολλά λόγια :Ρ-- και προχωράς... και πας στο καλό μέρος, με τον Grifith και όλη την ιστορία με το βασίλειο των Midlands (Midlands --θεοί! τι κλισέ όνομα...). Βέβαια, κι εδώ έχει αρκετές σπλατεριές, αλλά όλα αυτά τα στηρίζει με μια αρκετά καλή πλοκή και με χαρακτήρες που ενδιαφέρεσαι τι θα τους συμβεί. Σε ένα σημείο έχει και μια ψιλοακραία σεξουαλική σκηνή, αλλά ουδέν πρόβλημα έχω με κάτι τέτοιο, όταν με νοιάζει για τους χαρακτήρες και η πλοκή είναι καλή.

 

Μετά, όμως, από την Έκλειψη... τι χάλι είναι αυτό;... :dazzled: Απλά, ένας τύπος κυκλοφορεί και σκοτώνει. Όποια γκόμενα παρουσιάζεται κάποιος δαίμονες προσπαθεί να τη βιάσει, και ο κάθε δαίμονες έχει πιο παράξενο πέος από τον προηγούμενο. Πλοκή: τι είναι αυτό; Χαρακτήρες: και δεν ψοφάνε όλοι, να ησυχάσουμε.

 

Δηλαδή, εντάξει, ρε φίλε συγγραφέα του κόμικ... γιακ... ουγκ... ντουχ...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες Βάρδε πράγματι ισχύει. Από ένα σημείο και μετά πέφτει στα τάρταρα η ποιότητα. Σιγά σιγά πιστεύω όμως ότι θα ξαναρχήσει να εμφανίζεται ενδιαφέρουσα ιστορία. Απλά πρέπει να το πάρει απόφαση ο δημιουργός ότι μπορεί ο πρόλογος του να κράτησε 20-κάτι τόμους, αλλά πρέπει σιγά σιγά να περάσει στην κυρίως ιστορία με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ναι, αλλά πρέπει να το παραδεχτείς: το σκίτσο είναι ΨΑΡΩΤΙΚΟ! Κάνει πολύ καλύτερο δουλειά από τους περισσότερους mangaka που έχω δει, ακόμη και στις σφαγές. Και ναι, σε κάποιο σημείο είχα βαρεθεί το σύστημα: Επιτιθόμαστε-Σφάζω πάντες-λέμε πέντε σημαντικά πράγματα-συνεχίσουμε μέχρι τέλος του τόμου.

Χαρακτηριστικά είχα βαρεθεί τη ζωή μου την πρώτη φορά που μεφανίζονταν οι νέοι υπήκοοι του Griffith! Ήταν 5 άτομα που έσφαζαν, έσφαζαν, έσφαζαν! Είχα βαρεθεί τη ζωή μου! <_<

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Λοιπόν επειδή πρόσφατα διάβασα τα τελευταία τεύχη που έχουν βγει είπα να αναστήσω τη συζήτηση.Έτσι κι αλλιώς ακόμη δεν έχει τελειώσει κι ούτε το βλέπω να τελειώνει τα προσεχή χρόνια αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς.

Όχι μόνο τα τεύχη αργούν να βγουν αλλά και η ιστορία προχωρά πολύ πολύ πιο αργά από ταινία Αγγελόπουλου.Δηλαδή υπάρχουν τεύχη όπου δεν συμβαίνει τίποτα.Είναι απλά μερικές σελίδες με ωραία σκίτσα(νομίζω ότι είμαι ο πρώτος που λέει ότι έχει πολύ ωραίο σχέδιο ε;) μάχης και ευφάνταστους δαίμονες.Ο Γκάτσου έχει εξαφανιστεί τώρα τελευταία(εκεί στο πλοίο τον έδειξε για λίγο) ο δε αυτοκράτορας δεν είδα να πολεμά καθόλου πέρα από τα κεφαλάκια που είχαν ξαμοληθεί και σέρνοταν τριγύρω του.

 

Παρεπιπτόντως ο αυτοκράτορας είναι εμπνευσμένος απο τέρας της ελληνικής μυθολογίας παρά το γεγονός οτι είναι ινδοτέτοιος.

 

Η τραγική ιστορία της Band of the Hawk ήταν πολύ καλή αλλά από το σημείο που τρελάθηκε ο βασιλιάς(εςντελώς άκυρο) και αρχίζουν να εμφανίζονται σιγα σιγα δαίμονες κάπου ξεφεύγει.Ειδικά από το πιο ρόσφατο τεύχος οι δαίμονες θα είναι πλέον το χαρακτηριστικό του κόσμου αυτού λογικά.

Link to comment
Share on other sites

Guest roriconfan

Μπορεί απλά να το γύρισε ο σκιτσογράφος σε άλλο στυλ επειδή κορέστηκε το πρώτο. Συμβαίνει σε κάθε μεγάλη ιστορία αργά ή γρήγορα. Δεν ενοχλούμαι προσωπικά γιατί δεν βρήκα κάποιου είδους ασυνέπεια σε επίπεδο ρεαλισμού ή πλοκής. Μόνο το στυλ της ιστορίας ουσιαστικά άλλαξε, που μπράβο δηλαδή που δεν αφέθηκε στην επανάληψη εις τον αιώνα τον άπαντα, όπως συνήθως γίνεται στα μάνγκα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Έχοντας διαβάσει μόνο έναν τόμο, μιας και το αγοράζω από την anubis, το έχω βρει εκπληκτικό. Το σχέδιο είναι φοβερό, η ιστορία εξελίσσεται πολύ ωραία και οι χαρακτήρες μ' αρέσουν πολύ(όσους έχω δει μέχρι τώρα τουλάχιστον). Είναι πολύ βαρύ όμως σε κάποια σημεία, δεν είναι manga που απευθύνεται σε όλους.

Edited by ZeLiGa
Link to comment
Share on other sites

Guest Anime_Overlord

Χμ πραγματικά χαβαλέδιασε αρκετά το όλο πράγμα αλλά συνεχίζω να το παρακολουθώ γιατί το σχέδιο απλά τα σπάει. Και επιτέλους επιστρέψαμε και στον πρωταγωνιστή που τα βάζει τώρα με ... πειρατές δαίμονες ....

Link to comment
Share on other sites

Εμ... μια ερώτηση. Εδώ πέρα ρίχνουμε ανοιχτά τα spoilers; Για να ξέρω άμα είναι να μη διαβάζω. xD

Link to comment
Share on other sites

Guest Anime_Overlord

Υποτήθεται ότι τα βάζουμε σε σπόιλερ αλλά δεν έκανα και τόσο πια τραγικό σποϊλέριασμα με το να λέω τον τωρινό κακό

Link to comment
Share on other sites

Ναι βρε, δεν είπα ότι ήταν κανα τρομερό σπόιλερ. Άλλωστε, μέχρι να φτάσω εκεί δε θα το θυμάμαι καν. Απλά ρωτάω καλού κακού από τώρα. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Μιας και ένας κάποιος μου το θύμησε ότι υπάρχει, έχει διαβάσει κανείς τους πιο πρόσφατους τόμους να μας πει αν συνεχίζει να είναι η σφαγή του Δράμαλη καρέ-καρέ;

Link to comment
Share on other sites

Tα τελευταία τεύχη ασχολούνται με τον Ρίκερτ και τον κόσμο που έχει στήσει πλέον ο Γκρίφιθ. Αν θυμάμαι καλά ο Γκατς ακόμη στο πλοίο(;) είναι ή τέλος πάντων δεν έχει συμβεί τίποτα αξιομνημόνευτο στο ταξίδι του τελευταία. Λιγότερη σφαγή από το μέσο όρο θα έλεγα λοιπόν. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..