SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece: Προτείνετε νέες ιδέες για το SFF.gr - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece

Jump to content

Καλό καλοκαίρι ! (Το αφήνω εκεί για να ξεγελιέμαι λίγο ακόμα!)
  • (5 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »

Προτείνετε νέες ιδέες για το SFF.gr Πείτε τι θα θέλατε να δείτε Rate Topic: -----

#1 User is offline   RObiN-HoOD 

• The Color of Fiction
  • Group: Management
  • Όνομα:Στέφανος

Posted 10 December 2009 - 17:40

Γεια σας,

Όπως έχετε δει, και προφανώς καταλάβει , διανύουμε μια περίοδο αλλαγών. Πολλών αλλαγών, για πολλούς και ποικίλους λόγους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και το πνεύμα ζητάω να μου είτε τι θα θέλατε, εάν κάποιος το έχει σκεφτεί ή το κάνει τώρα, και να μου προτείνετε διάφορες ιδέες που ενδεχομένως να μπορούν να υλοποιηθούν, να βελτιώσουν και να μεγαλώσουν το SFF.gr. Οι ιδέες μπορούν να καλύπτουν το οτιδήποτε.

Ευχαριστώ,

" Ο ομιλητής είναι εντελώς ασήμαντος - είναι σαν ένα οποιοδήποτε εργαλείο, σαν ένα τηλέφωνο „ - Jiddu Krishnamurti

• (5 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »

Other Replies To This Topic

#21 User is offline   Anime_Overlord 

• Group: Members

Posted 17 December 2009 - 20:59

Μια ιστορία "Φτιάξε την δικιά σου περιπέτεια".
Κάθε πόσσες μέρες θα προτείνουνε όσοι θέλουνε μια ιδέα. Ο γραφών ή όποιος άλλος την πατήσει, θα τα ζυγίσει και θα γράψει κάποιο κομμάτι βασισμένο σε μια από τις ιδέες. Όταν σταματήσει, πάλι όποιος θέλει θα λέει την ιδέα του για το πως θα συνεχιστεί η ιστορία και ξανά μανά το θύμα θα διαλέξει μια και θα συνεχίσει την ιστορία.
The TAFKAR from the land of R.AO.T. :)

#22 User is offline   dolph 

Posted 29 December 2009 - 23:02

Να κάνω και εγώ κάνα δυό-τρεις προτάσεις:

1. Θα ήταν ευχής έργο αν είχαμε ένα topic (locked) όπου θα παρουσιάζονται όλα τα βιβλία Ε.Φ. που έχουν γραφτεί από συμφορουμίτες. Είναι σημαντικό να φαίνεται ξεκάθαρα το τί κάνουν τα «δικά μας» παιδιά. Πιστέψτε το ή όχι, αλλά μόνο τυχαία βρίσκω σε posts ότι ο Χ έχει γράψει το Υ βιβλίο κ.λπ.

2. Θα ήθελα επίσης να φτιαχτεί τμήμα κριτικής βιβλίων/ταινιών, όχι όμως υπό την μορφή του post στο post και πάλι post, αλλά κάποιοι να αναλαμβάνουν να γράφουν «επίσημη» κριτική για το SFF και να μην ακολουθεί (στο ίδιο topic τουλάχιστον) κριτική της κριτικής. Δηλαδή, να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιό επίσημοι και να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το status μας στην Ελληνική σκηνή του SFF, προσπαθώντας να φτάσουμε στο σημείο οι Ελληνικές εκδοτικές να γράφουν κομμάτια της κριτικής μας (πάντα τους διθυράμβους φυσικά :D ) πάνω στα βιβλία τους, στη γνωστή μορφή «...Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που θα σας καταπλήξει...SFF.GR).

3. Και κάτι πιό δύσκολο. Για φυσικές εκδόσεις βιβλίων-περιοδικού έχω καταλάβει ότι είναι δύσκοη υπόθεση και θα ναυαγήσει εύκολα. Τί θα λέγατε όμως να φτιάχναμε ένα διαδικτυακό περιοδικό SFF, το οποίο να γίνεται download από το website μας. Κάτι τέτοιο θα είναι αρκετά πιό εύκολο και μπορεί να περιλαμβάνει νέα, κριτικές και έργα των συμφορουμιτών. Κάτι σαν το "9" της Ελευθεροτυπίας, αλλά... δικό μας. Εύκολο δεν είναι, αλλά αν μαζευτεί μια ολιγομελής ομάδα ανθρώπων που ξέρουν τί κάνουν, είναι δυνατόν και χωρίς πολλά μπλεξίματα.

Φυσικά για όλες τις προτάσεις μου μπορώ να επεκταθώ και να είμαι πιό αναλυτικός για τον σχεδιασμό τους, αν το θέλετε.

Αυτά για την ώρα!
«Σίγουρα κάποιος ήταν εδώ, γιατί όπως βλέπεις -δεν το βλέπεις κι εσύ, Μπομπ;- η προσεχτική εξαφάνιση όλων των σημαδιών που αλλιώς θα τα είχαν αφήσει, δείχνει ότι μπήκαν-»

#23 User is offline   DinMacXanthi 

• Magister Scientiæ
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Κωνσταντίνος

Posted 29 December 2009 - 23:20

Δεν είναι ιδέα ακριβώς, αλλά είναι κομμάτι του τι θα ήθελα να δω και το σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα, μάλιστα το θεωρώ ιδιαίτερα σοβαρό.
Περισσότερες κριτικές-απόψεις-γνώμες πάνω στα κείμενα που ανεβάζουν τα μέλη στις βιβλιοθήκες του φόρουμ. ΔΕΝ χρειάζεται να περιμένουμε τους διαγωνισμούς. Μην φοβάστε να πείτε τη γνώμη σας, γνώμη είναι και ΒΟΗΘΑΕΙ, ακόμα κι αν είναι αρνητική (ειδικά αν είναι αρνητική, άλλωστε πως θα βοηθήσεις το μέλος που γράφει αν δεν υποδείξεις κάτι λάθος ή που του διέφυγε?). Μόνο να κερδίσουν έχουν όσοι γράφουν και άλλωστε γι'αυτό τα ανεβάζουν.
Το λεω ειδικά στα νέα μέλη αλλά και σε εμάς του παλιότερους που βαρύναμε λιγουλάκι. Ας προσπαθούμε να κάνουμε ΔΥΟ, έστω ΔΥΟ κριτικές τη βδομάδα, κάθε βδομάδα, όλα τα ενεργά μέλη. Και στην τελική, ακόμα κι αν ντρέπεστε, υπάρχει λύση: PMs! PMs με τη γνώμη σας αν φοβάστε ότι το μέλος ίσως μπορεί να παρεξηγηθεί. Εγώ το κάνω καμιά φορά (γιατί έχω γίνει λίγο grumpy τελευταία και νιώθω αυστηρός. Εχμ, επιρροές από Μιχάλη...)

Τέλος, η δική μου πρόταση για το φόρουμ: Θα θεωρούσα ωραίο να μπει ένα τόπικ τύπου "Wall of Fame" ας πούμε, η βιτρίνα του site, με το top3 πχ των νικητών κάθε διαγωνισμού, ιστορίες που αναδείχθηκαν μέσα στο φόρουμ από τα μέλη του φόρουμ. Άλλωστε όλοι συναγωνιζόμαστε για τον κότινο, ας είναι κάπου μαζεμένα.

edit: Τον ΚΥΡΙΟ Μιχάλη εννοώ, Mike, όχι εσένα Posted Image

This post has been edited by DinMacXanthi: 30 December 2009 - 00:04

"You can't be funny without a funny bone,
and you can't write horror without a horror bone."
-Jeremy Dyson

#24 User is offline   Anime_Overlord 

Posted 29 December 2009 - 23:29

View Postdolph, on 29 December 2009 - 23:02, said:

1. Θα ήταν ευχής έργο αν είχαμε ένα topic (locked) όπου θα παρουσιάζονται όλα τα βιβλία Ε.Φ. που έχουν γραφτεί από συμφορουμίτες. Είναι σημαντικό να φαίνεται ξεκάθαρα το τί κάνουν τα «δικά μας» παιδιά. Πιστέψτε το ή όχι, αλλά μόνο τυχαία βρίσκω σε posts ότι ο Χ έχει γράψει το Υ βιβλίο κ.λπ.

Εννοείς τα βιβλία που έχουν εκδόσει μέλη του φόρουμ ή απλά τις ιστορίες τους που έχουν ανεβάσει στο φόρουμ; Το δεύτερο τουλάχιστον υπάρχει ήδη.
The TAFKAR from the land of R.AO.T. :)

#25 User is online   Nihilio 

• ΚΘουλου Σέκτα
  • Όνομα:Μιχάλης

Posted 29 December 2009 - 23:38

Ντίνο, για ποιον Μιχάλη μιλάς;

Κατά τα άλλα, ίσως πρέπει να ξαναοργανώσουμε το review collective με το νέο έτος.
Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

R.E. Howard - The Tower of the Elephant

#26 User is offline   Naroualis 

• Πατώντας σε στέρεα γη
  • Όνομα:Ευθυμία

Posted 29 December 2009 - 23:40

Κι εγώ το σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες να το προτείνω. Είχε βοηθήσει τότε, ίσως βοηθήσει περισσοτερο τώρα. Αν και μάλλον θα χρειαστεί κάποια τροποποίηση στους κανόνες.

#27 User is offline   Blondbrained 

• Her Highness
  • Όνομα:Peggy

Posted 29 December 2009 - 23:52

Συμφωνώ για το τόπικ με βιβλία συμφορουμιτών μας. Κι εγώ έχω χάσει λίγο τον μπούσουλα, κι επειδή δεν κάθομαι πάντα να σημειώσω σε χαρτί "να πάρω το βιβλίο τάδε του/της τάδε", συνήθως ξεχνάω σε ποιο τόπικ είδα για ποιο μέλος ποιο βιβλίο του, κι έτσι ξέρω ότι πολλοί έχουν βγάλει βιβλίο, αλλά δεν έχω τον χρόνο να ψάξω να βρω ποιο...

Επίσης, συμφωνώ με το θέμα της κριτικής. Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει κάποιος μοντεράτορας, αλλά υπόσχομαι να προσπαθήσω να τηρήσω το μίνιμουμ των δύο κριτικών την εβδομάδα. Το λέω, έτσι για να μην χαθεί η 'πρόταση' ανάμεσα στις ιδέες...

Α, τώρα το είδα. Τι είναι το review collective; Καλό ακούγεται!
Γκολμπάστυ Μομάρεν Εβλάμε Γκούρντιλο Σέφιν Μάλλυ Αλλυ Γκου,
Τέρψη και Τρόμος του Σύμπαντος, Αυτοκράτειρα των Μικρών και Ηλιθίων.

ΑΤ YOUR SERVICE...

#28 User is online   Nienor 

• Όνομα:Κιάρα

Posted 30 December 2009 - 18:58

2. Θα ήθελα επίσης να φτιαχτεί τμήμα κριτικής βιβλίων/ταινιών, όχι όμως υπό την μορφή του post στο post και πάλι post, αλλά κάποιοι να αναλαμβάνουν να γράφουν «επίσημη» κριτική για το SFF και να μην ακολουθεί (στο ίδιο topic τουλάχιστον) κριτική της κριτικής. Δηλαδή, να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιό επίσημοι και να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το status μας στην Ελληνική σκηνή του SFF, προσπαθώντας να φτάσουμε στο σημείο οι Ελληνικές εκδοτικές να γράφουν κομμάτια της κριτικής μας (πάντα τους διθυράμβους φυσικά public/style_emoticons/default/biggrin.gif ) πάνω στα βιβλία τους, στη γνωστή μορφή «...Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που θα σας καταπλήξει...SFF.GR).

3. Και κάτι πιό δύσκολο. Για φυσικές εκδόσεις βιβλίων-περιοδικού έχω καταλάβει ότι είναι δύσκοη υπόθεση και θα ναυαγήσει εύκολα. Τί θα λέγατε όμως να φτιάχναμε ένα διαδικτυακό περιοδικό SFF, το οποίο να γίνεται download από το website μας. Κάτι τέτοιο θα είναι αρκετά πιό εύκολο και μπορεί να περιλαμβάνει νέα, κριτικές και έργα των συμφορουμιτών. Κάτι σαν το "9" της Ελευθεροτυπίας, αλλά... δικό μας. Εύκολο δεν είναι, αλλά αν μαζευτεί μια ολιγομελής ομάδα ανθρώπων που ξέρουν τί κάνουν, είναι δυνατόν και χωρίς πολλά μπλεξίματα.

+1 σε όλα, πολύ ωραίες ιδέες

Το δεύτερο έχει ξαναπέσει στο τραπέζι στο παρελθόν, δεν ξέρω γιατί δεν το κάναμε τελικά.Και για το review collective και πάλι μέσα είμαι.

This post has been edited by Nienor: 30 December 2009 - 19:04

#29 User is offline   Arachnida 

• Fantazist
  • Όνομα:Γιάννης

Posted 31 December 2009 - 12:06

View PostNihilio, on 17 December 2009 - 19:55, said:

Όλοι μας ξέρουμε ότι είμαστε βιβλιοφάγοι και ολίγον φετιχιστές με τα βιβλία. Σίγουρα όμως υπάρχουν κάποια βιβλία που θα θέλαμε να τα δώσουμε , αν ξέραμε ότι στη θέση τους θα μπορούσαμε να παίρναμε κάποια άλλα. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν το ενδεχόμενο να οργανώναμε κάποιο bookcrossing όπου τα μέλη θα μπορούσαν να ανταλλάσουν βιβλία;

Αναφέρω (αν τυχόν υπάρχουν λίγοι που δεν γνωρίζουν) ότι η ελληνική κοινότητα bookcrossing είναι πολύ δραστήρια. Εδώ και το φόρουμ τους: http://www.bookcrossing.com/forum/28
KingdomOfArachnida Σελίδα για άλλες Σελίδες
"Στο τέλος του κόσμου υπάρχει η αρχή."

#30 User is offline   kalanapathw 

• Όνομα:Άκης

Posted 31 December 2009 - 15:15

Τί θα λέγατε όμως να φτιάχναμε ένα διαδικτυακό περιοδικό SFF, το οποίο να γίνεται download από το website μας. Κάτι τέτοιο θα είναι αρκετά πιό εύκολο και μπορεί να περιλαμβάνει νέα, κριτικές και έργα των συμφορουμιτών. Κάτι σαν το "9" της Ελευθεροτυπίας, αλλά... δικό μας. Εύκολο δεν είναι, αλλά αν μαζευτεί μια ολιγομελής ομάδα ανθρώπων που ξέρουν τί κάνουν, είναι δυνατόν και χωρίς πολλά μπλεξίματα.

Φυσικά για όλες τις προτάσεις μου μπορώ να επεκταθώ και να είμαι πιό αναλυτικός για τον σχεδιασμό τους, αν το θέλετε.

Αυτά για την ώρα!

σε αυτό συμφώνω με τον dolph είναι πολυ εύκολο να " χτίσεις" ένα e-magazine (είχα γράψει και εγώ σε ένα κάποτε). απλά το θέμα είναι να το προώθησουμε, και εκτός απο εμάς να το διαβάζουν και αλλοί εξώ-φορουμήτες, το θέμα είναι το πώς...
Ένας Μ*****ς που περπατάει θα πάει πιο μακριά απο ένα διανοούμενο που κάθεται.

#31 User is offline   mman 

• στοχεύοντας το πιθανό

Posted 04 January 2010 - 12:56

Να κάνω και εγώ κάνα δυό-τρεις προτάσεις:

1. Θα ήταν ευχής έργο αν είχαμε ένα topic (locked) όπου θα παρουσιάζονται όλα τα βιβλία Ε.Φ. που έχουν γραφτεί από συμφορουμίτες.

2. [...] «επίσημη» κριτική για το SFF [...] να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το status μας στην Ελληνική σκηνή του SFF, προσπαθώντας να φτάσουμε στο σημείο οι Ελληνικές εκδοτικές να γράφουν κομμάτια της κριτικής μας [...] πάνω στα βιβλία τους [...]

View PostDinMacXanthi, on 29 December 2009 - 23:20, said:

3. Τέλος, η δική μου πρόταση για το φόρουμ: Θα θεωρούσα ωραίο να μπει ένα τόπικ τύπου "Wall of Fame" ας πούμε, η βιτρίνα του site, με το top3 πχ των νικητών κάθε διαγωνισμού, ιστορίες που αναδείχθηκαν μέσα στο φόρουμ από τα μέλη του φόρουμ.

1) Υπάρχει το topic "Εκδόσεις" (νομίζω στο υποφόρουμ "Συγγραφή") όπου εκεί αναφέρουν οι ίδιοι οι συγγραφείς τα δημοσιευμένα έργα τους. Αυτό όμως που προτείνεις είναι πιο συγκεντρωτικό και εύχρηστο. Απ' ότι δε καταλαβαίνω, αφορά μόνο ολόκληρα βιβλία ή και ομαδικές συλλογές όπου συμμετέχουν μέλη του φόρουμ, όχι απλές δημοσιεύσεις διηγημάτων σε περιοδικά. Δεν μπορώ να φανταστώ κάνεναν πιο κατάλληλο να το στήσει και να το συντηρεί από την Naroualis. (Ευθυμία, θα έχεις πια ακούσει για τον όρο "εθελοντίζω"Posted Image ).

2) Πολύ καλή ιδέα, ιδαίτερα για λόγους προβολής του φόρουμ. Φυσικά πρέπει να προβλεφθεί πώς το topic θα πετάγεται από τα πρώτα στο Google, όταν κάποιος ψάχνει για κριτικές (και ιδιαίτερα αλλά όχι αποκλειστικά βιβλίων και ταινιών Φανταστικού). Υπάρχουν σοβαροί εθελοντές; (Και μην εθελοντίσετε τον υποφαινόμενο γιατί δεν είναι καλός με τα καλά λόγια.)

3) Μέσα και γι' αυτό. Προτείνω στη Nienor να εξετάσει σοβαρά τη δυνατότητα αυτοεθελοντισμού της.Posted Image
"To live in the hearts we leave behind is to never die."
Thomas Campbell

#32 User is offline   Διγέλαδος 

• Όνομα:Alex

Posted 15 January 2010 - 00:14

Ιδέα: Προσωπικά favourites. Δηλαδή, το κάθε μέλος να έχει και τα δικά του αγαπημένα topics, ή μάλλον καλύτερα διηγήματα. Κάτι σαν τα bookmarks δηλαδή αλλά μόνο εντός του φόρουμ. Θα μπορούσε ας πούμε να υπάρχει κάτι σαν μια καρδιά σε κάθε τοπικ και όποιος του αρέσει να την πατήσει κι έτσι να το βάζει αυτόματα στα αγαπημένα του.
Ονειρολόγιο, συλλέκτης ονείρων
UrbanWolf.wordpress.com
(Το νυχτολόγιο ενός λύκου στην Αθήνα)

#33 User is offline   dagoncult 

Posted 15 January 2010 - 01:46

View Posttwocows, on 15 January 2010 - 00:14, said:

Ιδέα: Προσωπικά favourites. Δηλαδή, το κάθε μέλος να έχει και τα δικά του αγαπημένα topics, ή μάλλον καλύτερα διηγήματα. Κάτι σαν τα bookmarks δηλαδή αλλά μόνο εντός του φόρουμ. Θα μπορούσε ας πούμε να υπάρχει κάτι σαν μια καρδιά σε κάθε τοπικ και όποιος του αρέσει να την πατήσει κι έτσι να το βάζει αυτόματα στα αγαπημένα του.

Αυτό είναι ωραίο. ίσως μόνο για τα διηγήματα... αλλά είναι ωραίο. Όμως, αν δεν έχεΙς μπει στο λογαριασμό σου, δεν θα μπορείς να δεις τις αγαπημένες ιστορίες των μελών (δεν μπορείς καν να δεις το προφίλ του μέλους, αν και αυτό μου φαίνεται οκ). Ένα σημαντικό ζήτημα είναι να βλέπει και αυτός που δεν έχει λογαριασμό τα favourites. Ίσως θα λειτουργούσε και κάτι σαν σούμα από τα favourites των μελών. Έτσι, και ο καθένας έχει τα αγαπημένα του και βγαίνουν και στον αφρό οι ποιοτικότερες ή/και δημοφιλέστερες ιστορίες του σάιτ. Πχ, οι 10-20 που έχουν μπει στα αγαπημένα των περισσοτέρων. Φυσικά, αυτό θα λειτουργούσε και σε κάθε επιμέρους κατηγορία ξεχωριστά. 10-20 εφ, 10-20 τρόμου, 10-20 φάντασι. Για να μη γίνεται χάος, θα μπορούσε κανείς να έχει περιορισμένα αγαπημένα αντί για ελεύθερο αριθμό. Αν κάποιος βγάλει μια ιστορία από τα αγαπημένα του, αυτή είτε θα διατηρήσει τη θέση της είτε θα αντικασταθεί από μια περισσότερο δημοφιλή. Αυτά τα 10-20 που λέω είναι σχετικά έτσι;
Φυσικά, όλα θα γίνονται αυτόματα και ηλεκτρονικά :) :) :)

+1 στον twocows για την ιδέα του

#34 User is online   heiron 

• Honi soit qui mal y pense
  • Όνομα:Γιαννης

Posted 16 January 2010 - 12:47

Από τη στιγμή που υπάρχει μια διαγωνισμολατρεία στο φορουμ να πω μια σχετική ιδέα.
Καθε χρόνο να μαζεύονται οι καλύτερες ιστορίες από κάθε διαγωνισμό σε έναν μεγα διαγωνισμό για όλο το έτος.Έτσι θα έχουμε διαφορα θέματα από διαφορους μήνες(γιατί κάποιυους μήνες ορισμένοι πχ δεν μπορούν να συμμετέχουν) και θα έχει μεγαλύτερο "βάρος"(καλά σιγά το βάρος,λέμε τώρα) ο τίτλος της νικήτριας Διαγωνισμών Sff2009!Φυσικά θα μπορούσε να γίνει και αναδρομική απονομή τίτλων.Ακόμη και εκτός διαγωνσιμών θα μπορούσε να επεκταθεί ο διαγωνσιμός(καλύτερο διήγημα του 2005 πχ) αλλά εκεί θα γίνει το απίστευτο μπάχαλο ενώ με τον υπερδιαγωνισμό των μηνιαίων νικητών είναι πιο οργανωμένο.
(κάτι παρόμιο έχει προταθεί αλλά όχι με την σουπερ ντουπερ δικιά μου μορφή)

This post has been edited by heiron: 16 January 2010 - 12:47

Now it is done and I am here.I shall always be here .
And if, as wise men tell me, time is cyclic,then I shall one day return to part of the cycle
I knew as twentyfirst century,for (it was no wish of mine) I am immortal.

#35 User is offline   KELAINO 

• Μπουμπούκι του Yggdrasil
  • Όνομα:Μπάμπης

Posted 16 January 2010 - 13:39

Δεν έχω ιδέα αν έχει ποτέ επιχειρηθεί, προταθεί, απορριφθεί, αν είναι καν εφικτό ή αν υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε μια ιστορία-σκυταλοδρομία.
Πιθανώς κάπως έτσι:
Ξεκινάει κάποιος γράφοντας καμμιά 500αριά λέξεις πχ. Όποιος έχει μια ιδέα για τη συνέχεια το δηλώνει. Όποιος προλάβει και δηλώσει πρώτος, πρέπει να γράψει κάτι μέσα σε μια ορισμένη προθεσμία, ας πούμε. Από τη στιγμή που η συνέχεια ανέβει, δηλώνει ο επόμενος κοκ. Αν η προθεσμία περάσει, η σειρά περνάει στον επόμενο. Και το τραβάμε όσο πάει.

Τι λέτε; Γίνεται κάτι τέτοιο; Εσείς που έχετε περισσότερη πείρα στα φορουμικά;

#36 User is online   heiron 

• Honi soit qui mal y pense
  • Όνομα:Γιαννης

Posted 16 January 2010 - 13:53

Παρόμοια πρότζετς(ιστορία -σκυταλοδρομία) έχουν γίνει με μεγάλη...αποτυχία.Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα απορίπτουμε.:D
Now it is done and I am here.I shall always be here .
And if, as wise men tell me, time is cyclic,then I shall one day return to part of the cycle
I knew as twentyfirst century,for (it was no wish of mine) I am immortal.

#37 User is online   Nihilio 

• ΚΘουλου Σέκτα

Posted 16 January 2010 - 15:06

View PostKELAINO, on 16 January 2010 - 13:39, said:

Δεν έχω ιδέα αν έχει ποτέ επιχειρηθεί, προταθεί, απορριφθεί, αν είναι καν εφικτό ή αν υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε μια ιστορία-σκυταλοδρομία.
Πιθανώς κάπως έτσι:
Ξεκινάει κάποιος γράφοντας καμμιά 500αριά λέξεις πχ. Όποιος έχει μια ιδέα για τη συνέχεια το δηλώνει. Όποιος προλάβει και δηλώσει πρώτος, πρέπει να γράψει κάτι μέσα σε μια ορισμένη προθεσμία, ας πούμε. Από τη στιγμή που η συνέχεια ανέβει, δηλώνει ο επόμενος κοκ. Αν η προθεσμία περάσει, η σειρά περνάει στον επόμενο. Και το τραβάμε όσο πάει.

Τι λέτε; Γίνεται κάτι τέτοιο; Εσείς που έχετε περισσότερη πείρα στα φορουμικά;

Έχει γίνει με μεγάλη αποτυχία. Και αν δε μας πιστεύεις δες και μόνη σου το αποτέλεσμα
Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

#38 User is offline   nikosal 

• ταξιδευτής Γ' κλάσης
  • Όνομα:Νίκος

Posted 16 January 2010 - 16:37

Έχουν αναρτηθεί επίσης κακά διηγήματα σε διάφορα σημεία του φόρουμ, αλλά δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν να γράφονται καινούργια. Υπό καλύτερους όρους και συμμετοχές, ένα ομαδικό διήγημα θα μπορούσε να πάει καλύτερα.
Μπείτε στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού. Ελάτε στο ubuntu!

#39 User is online   Nihilio 

• ΚΘουλου Σέκτα

Posted 16 January 2010 - 16:38

View Postnikosal, on 16 January 2010 - 16:37, said:

Έχουν αναρτηθεί επίσης κακά διηγήματα σε διάφορα σημεία του φόρουμ, αλλά δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν να γράφονται καινούργια. Υπό καλύτερους όρους και συμμετοχές, ένα ομαδικό διήγημα θα μπορούσε να πάει καλύτερα.

Φυσικά και θα μπορούσε, αν μάθαμε από τα λάθη του πρώτου.
Φάνταζυ ή τρόμου;
Posted Image

#40 User is offline   Nova 

• Όνομα:Νώντας

Posted 16 January 2010 - 16:57

View Postheiron, on 16 January 2010 - 12:47, said:

Από τη στιγμή που υπάρχει μια διαγωνισμολατρεία στο φορουμ να πω μια σχετική ιδέα.
Καθε χρόνο να μαζεύονται οι καλύτερες ιστορίες από κάθε διαγωνισμό σε έναν μεγα διαγωνισμό για όλο το έτος.Έτσι θα έχουμε διαφορα θέματα από διαφορους μήνες(γιατί κάποιυους μήνες ορισμένοι πχ δεν μπορούν να συμμετέχουν) και θα έχει μεγαλύτερο "βάρος"(καλά σιγά το βάρος,λέμε τώρα) ο τίτλος της νικήτριας Διαγωνισμών Sff2009!Φυσικά θα μπορούσε να γίνει και αναδρομική απονομή τίτλων.Ακόμη και εκτός διαγωνσιμών θα μπορούσε να επεκταθεί ο διαγωνσιμός(καλύτερο διήγημα του 2005 πχ) αλλά εκεί θα γίνει το απίστευτο μπάχαλο ενώ με τον υπερδιαγωνισμό των μηνιαίων νικητών είναι πιο οργανωμένο.
(κάτι παρόμιο έχει προταθεί αλλά όχι με την σουπερ ντουπερ δικιά μου μορφή)

Δηλαδή, ζητάς να βγάλουμε το highlander του sff!

(Πάω να ακονίσω την κατάνα μου.)
"Got it all wrong, Holy Man.
I absolutely believe in God.
And I absolutely hate the fucker."

-Riddick, Pitch Black

"Vietnam only made billionaires out of millionaires. Iraq is making trillionaires out of billionaires. Now I call that progress."
-Kurt Vonnegut

• (5 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »

Fast Reply

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users