Jump to content

Dorian Gray (2009)


RObiN-HoOD
 Share

Recommended Posts

  • Management

dorian gray.jpg

 

Dorian Grey (2009) [imdb]

 

Recommended !

 

Για την ιστορία δε θα αναφέρω γιατί θεωρώ ότι την ξέρετε. Αν πάλι όχι google it.

 

Σχετικά με την ταινία, οι ερμηνείες είναι σχεδόν καταπληκτικές. Ο Dorian χάνει λίγο στη ψυχολογική μεταμόρφωση του. Είναι πιο πολύ σαν flat ερμηνεία με peaks αλλά το σύνολο είναι θετικό σαν ταινία. Ειδικά ο Colin Firth είναι ο καλύτερος.

 

Η παραγωγή Αγγλική, κουστούμια, σκηνικά και η ατμόσφαιρα μυρίζει εποχή. Παρόλο που θεωρείτε Drama, σύμφωνα με το imdb, θα έπρεπε να είναι πιο Horror, θα την έλεγα απλά Dark Fantasy ή light Horror.

 

Τα κινηματογραφικά εφέ είναι καλά και ταυτόχρονα λίγα, εκεί που πρέπει χωρίς να κάνουν την ταινία να ξεφεύγει από το σκοπό της.

 

Η ταινία ρέει ευχάριστα ακόμα και γι’ αυτούς που ξέρουν την ιστορία (αρχή – μέση - τέλος), κρατάει τη προσοχή, καλοπαιγμένο και τη προτείνω για το σπίτι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα μας πεις μερικά πράγματα για την ταινία; Τί σου άφησε κτλ;

Link to comment
Share on other sites

Ο σκηνοθέτης-Oliver Parker-αρέσκεται πολύ στο να ανεβάζει Wilde. Το 1999 είχε γυρίσει μια επιτυχημένη βερσιόν του An ideal Husband, που αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου μεταφορές θετρικού του O.W .Αυτό μαζί με το όνομα του Colin Firth-ο οποίος είναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς-είναι δύο λόγοι να δω την ταινία, αν και το συγκεκριμένο βιβλίο ποτέ δεν έχει μεταφερθεί επιτυχώς...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Έκτρωμα. Καμία σχέση με το βιβλίο, όχι μόνο σε γεγονότα αλλά και στο πνεύμα. Το μόνο που άξιζε ήταν τα κουστούμια και το setting.

Link to comment
Share on other sites

Guest old#2065

Εγώ πάλι έχω δει την εκδοχή του 1970 με τον Χέλμουτ Μπέργκεν. Ήταν μια ιταλική παραγωγή, είχε διχάσει τους κριτικούς. Μερικοί μάλιστα το είχαν κατατάξει στα Sexploitation films. Εμένα μου είχε αρέσει γιατί εκμεταλευόταν πετυχηνένα την μεταφορά στο Λονδίνο του 1970 και το κλίμα της σεξουαλικής απελευθέρωσης των 60's.

(Τα κοριτσάκια αυτοκτονούσαν τότε για τον συγκεκριμένο ηθοποιό)

Link to comment
Share on other sites

Έκτρωμα. Καμία σχέση με το βιβλίο, όχι μόνο σε γεγονότα αλλά και στο πνεύμα. Το μόνο που άξιζε ήταν τα κουστούμια και το setting.

 

Και ο Ντόριαν φυσιογνωμικά. :Ρ

 

Αλλά η ταινία είχε τόση σχέση με το βιβλίο όση (ευχαριστώ, Τομ Ρόμπινς) η λεκάνη του σώματος με τη λεκάνη της τουαλέτας. Κρίμα, γιατί έπαιζε κι ο Κόλιν Φερθ και του είχαν κάνει το ρόλο σαν τα μούτρα τους.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..