SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece: Ο προικισμένος κύριος Ρουσσώ - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece

Jump to content

Updates are coming ... fasten your seat belts!!!

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε (προαιρετικά) την ακόλουθη φόρμα όταν γράφετε ιστορίες:

Τα περιεχόμενα του forum «Βιβλιοθήκη» διατίθενται στους επισκέπτες του αυστηρά για προσωπική ανάγνωση, αποκλειστικά προκειμένου για την άσκηση κριτικής. Απαγορεύεται η ανατύπωσή τους, σε οποιοδήποτε άλλο μέσο και με οποιoδήποτε τρόπο καθώς και για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη - κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων κάθε ιστορίας ή ποιήματος. Τα κείμενα που εκτίθενται στο forum δεν θεωρούνται "δημοσιευμένα", βάσει εθίμου καθιερωμένου σε παρόμοια fora και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε (προαιρετικά) την ακόλουθη φόρμα όταν γράφετε ιστορίες:
Όνομα Συγγραφέα:
Είδος: (πχ, ηρωική φαντασία, επιστημονική φαντασία, τρόμος, κτλ)
Βία; (Ναι/Όχι)
Σεξ; (Ναι/Όχι)
Αριθμός Λέξεων:
Αυτοτελής; (Ναι/Οχι.) (Αν όχι, ποιο μέρος είναι αυτό; 1ο; 2ο; 3ο; κοκ)
Σχόλια: (Ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε)
  • (2 Pages) +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Ο προικισμένος κύριος Ρουσσώ Για τον 2ο (17ο) διαγωνισμό σύντομης ιστορίας Επιστημονικής Φαντασίας

#1 User is online   Drake Ramore 

• Group: Members
  • Όνομα:Απόστολος

Posted 30 January 2010 - 02:29

Όνομα Συγγραφέα: Drake Ramore
Είδος: επιστημονική φαντασία
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων:3500 (συμπεριλαμβάνεται και ο τίτλος)
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια:Για τον 2ο (17ο) διαγωνισμό σύντομης ιστορίας Επιστημονικής Φαντασίας

Attached File  Ο προικισμένος κύριος Ρουσσώ.doc (88K)
Number of downloads: 62

Posted Image

• (2 Pages) +
  • 1
  • 2

Other Replies To This Topic

#21 User is offline   Nocturnal 

• One last enemy
  • Όνομα:Παναγιώτης

Posted 27 February 2010 - 01:31

Γεια σου Doctor ^_^ . Λυπάμαι που άργησα να σχολιάσω την ιστορία σου ( Ο πυρετός μας γ@@σε ).

Λοιπόν ας αρχίσω.

-Πολύ όμορφη γραφή. Μα ΠΟΛΥ όμορφη. Απόλαυσα τις περιγραφές στο μέγιστο. Μπράβο

-Ωστώσο αυτό ήταν που κρατούσε «Ζωντανή» για μένα μια μέτρια σύλληψη που δεν είχε να πει και πολλά. Σίγουρα όχι από τον τρόπο που την μετέδωσες ( ο οποίος ήταν άριστος ) αλλά από την κλασικότητα του κειμένου.

Δεν έχω πολλά να πω αλλά θα μείνω σίγουρα στην σκηνή που ο άντρας με τα κάρο δίνει εξηγήσεις. Μας λες απλώς από την μεριά του ήρωα « ναι ξέρετε έχει γίνει λάθος δεν είμαι στο μέλλον είμαι στο παρελθόν στην Γαλλία την τάδε εποχή …» (Από την φλυαρία του γέρου έμαθε πολλές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες. Βρισκόταν στην Γαλλία, τον 16ο αιώνα, κάπου στο Μονπελιέ, και ο οδηγός τον πήγαινε σε γιατρό για να τον περιθάλψει.)

Ναι οκ έξυπνος άνθρωπος ήταν και το είχε καταλάβει και πιο πριν αλλά μου έλειψε ένας κάποιος συναισθηματισμός σε όλο αυτό. Ποιος άνθρωπος ( των γραμμάτων και μη ) θα έπαιρνε τόσο ήρεμα την αποτυχία του και την γνώση πως αντί για το μέλλον που ήθελε να πάει πήγε στο παρελθόν. Και σε ένα παρελθόν του Μεσαίωνα που δεν είχε τίποτα απολύτως να του προσφέρει. Προσωπικά θα καταρρακωνόμουν και θα ήθελα να χτυπήσω το κεφάλι μου στο ξύλο του κάρου.

Πέρα από αυτή την σκηνή δεν με ενόχλησε κάτι άλλο.
Τώρα όταν τελείωσε η ιστορία με την αποκάλυψη είπα … «χμ …ΟΚ»

Συνοπτικά καλή προσπάθεια που βρέθηκε για μένα στην μέση ακριβώς (7η θέση) της ψηφοφορίας …

This post has been edited by Nocturnal: 27 February 2010 - 01:32

"Πρώτα έρχονται τα χαμόγελα, έπειτα τα ψέματα.
Στο τέλος έρχονται οι σφαίρες'' -Ρόλαντ Ντεσέιν, της Γαλαάδ-

#22 User is online   Drake Ramore 

• Όνομα:Απόστολος

Posted 27 February 2010 - 01:43

View PostNocturnal, on 27 February 2010 - 01:31, said:

Ναι οκ έξυπνος άνθρωπος ήταν και το είχε καταλάβει και πιο πριν αλλά μου έλειψε ένας κάποιος συναισθηματισμός σε όλο αυτό. Ποιος άνθρωπος ( των γραμμάτων και μη ) θα έπαιρνε τόσο ήρεμα την αποτυχία του και την γνώση πως αντί για το μέλλον που ήθελε να πάει πήγε στο παρελθόν. Και σε ένα παρελθόν του Μεσαίωνα που δεν είχε τίποτα απολύτως να του προσφέρει. Προσωπικά θα καταρρακωνόμουν και θα ήθελα να χτυπήσω το κεφάλι μου στο ξύλο του κάρου.

Εχμ...δεν ήθελε να ήθελε να πάει στο μέλλον. Στο παρελθόν ήθελε να πάει ο Μάικλ, και συγκεκριμένα στο Σεντραλ παρκ της Νέας Υόρκης το έτος 1960.
Στο μέλλον ήθελε να πάει ο Αλβέρτος για τους δικούς του λόγους (θεραπεία αρρώστιας).

Απο κει και πέρα όταν έσπασε ο μοχλός το πήρε απόφαση εκείνη την στιγμή. Ή θα πέθαινε επι τόπου ή θα ρίσκαρε και όπου τον έβγαζε. Δεν τον χάλασε νομίζω η Γαλλία. Υπάρχει ένας σχετικός πολιτισμός και ανέσεις για κάποιον που κουβαλούσε μια τσάντα χρυσάφι και πολλές γνώσεις απο το μέλλον. Κατι παρόμοιο ήθελε να κάνει εξαρχής, απλά όχι τόσο πίσω στον χρόνο.

..και μετά συνέγραψε τους "Αιώνες" και μας γέμισε ασάφειες για το μέλλον ο μπαγλαμάς! Αντι να μας πει για την οικονομική κρίση (να κάνουμε τα κουμάντα μας) πούλαγε τρελίτσα και έβγαζε φράγκα! Μεγάλο λαμόγιο σου λέω ο Μάικλ!Posted Image

...άλλη φορά θα στείλω κάποιον άλλο πίσω!Posted Image

Posted Image

#23 User is offline   Nocturnal 

• One last enemy
  • Όνομα:Παναγιώτης

Posted 27 February 2010 - 02:32

ΩΧ ... πλάκα κάνεις ... :dazzled:

Λοιπόν... η αλήθεια είναι πως είχα στο μυαλό μου τόσο πολύ να κάνω τα 2 τελευταία σχόλια που μου είχαν μείνει που ξαναδιάβασα στα πεταχτά κάποια κομμάτια τις ιστορίας ξάνα για να αποφύγω καμια παπαριά- όπως αυτήν τρομάρα μου - για να δω αν όντως ισχύουν αυτά που θυμόμουν ...
Χριστέ μου, Νιώθω πολύ βλάκας τώρα γιατί μπερδέυτηκα με τα ονόματα... χαχαχα... την ξαναδιαβάζω...:holiday:

This post has been edited by Nocturnal: 27 February 2010 - 02:33

"Πρώτα έρχονται τα χαμόγελα, έπειτα τα ψέματα.
Στο τέλος έρχονται οι σφαίρες'' -Ρόλαντ Ντεσέιν, της Γαλαάδ-

• (2 Pages) +
  • 1
  • 2

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users