SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece: 2ος (18ος) διαγωνισμός σύντομης ιστορίας Τρόμου - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece

Jump to content

Updates are coming ... fasten your seat belts!!!
  • (9 Pages) +
  • « First
  • 7
  • 8
  • 9
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2ος (18ος) διαγωνισμός σύντομης ιστορίας Τρόμου θέμα: Η μάσκα/Η μεταμφίεση

#1 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Μιχάλης

Posted 15 February 2010 - 00:13

Μετά τα ελαττώματα της ΕΦ, ήρθε η ώρα για μια κατάβαση στα πιο σκοτεινά κομμάτια της φαντασίας μας.

Το θέμα του 18ου Διαγωνισμού ΣΦΦ είναι δυσυπόστατο, η «μάσκα» και η "μεταμφίεση". Θέματα παρεμφερή αλλά όχι και ταυτόσημα και είστε ελεύθεροι να επιλέξετε ποιο από τα δύο (ή και τα δύο αν θελετε, μια μεταμφίεση μπορεί να είναι μια μάσκα) σας γεννά την έμπνευση για την καλύτερη ιστορία. Θα μπορούσα να αναφέρω και παραδείγματα, αλλά ήδη ακούω την ανατριχιαστική μελωδία από τα γρανάζια της φαντασίας σας που παίρνουν μπροστά, οπότε θα σας αφήσω σε αυτά.

Στα τεχνικά:

Ημερομηνία έναρξης, σήμερα Δευτέρα 15/2/2010. Ημερομηνία λήξης, τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28/2/2010 προς Δευτέρα 1/3/2010.
Τετάρτης 3/3/2010 προς Πέμπτη 4/3/2010

Οι κανονισμοί είναι γνωστοί, και οι παραβάτες θα βρουν το ανατριχιαστικό τέλος της ακύρωσης της συμμετοχής τους.

* Η ιστορία σας πρέπει να είναι μεταμφιεσμένη έτσι ώστε να νομίζουμε ότι έχει ως βασικό άξονα τουλάχιστον το ένα από τα δύο θέματα. Αν τα έχει κιολας στην πραγματικότητα ακόμα καλύτερα.
* Η ιστορία πρέπει να είναι Τρόμου. Όχι φάνταζυ με τη μάσκα του Σκοτεινού, όχι ΕΦ μεταμφιεσμένη σε θρίλερ, πρέπει να είναι καθαρά τρόμου.
* Το κρεβάτι του Προκρούστη χωράει ανάμεσα σε 1000 και τις 3500 λέξεις. Αν η ιστορία δε σας βγαίνει σε αυτά τα μεγέθη μαύρο βαμπίρι που σας έφαγε .
* Γράψτε σε όποια γλώσσα επιθυμείτε. Αν δεν είναι στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά απλά θα σας αγνοήσουμε.
* Στα θέματα των ιστοριών που θα δημιουργηθούν θα επικρατεί νεκρική σιγή μέχρι και τη λήξη της υποβολής των ιστοριών στις 28/2/2010.

Καλή σας τύχη. Θα τη χρειαστείτε.

This post has been edited by Nihilio: 01 March 2010 - 22:41

Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

R.E. Howard - The Tower of the Elephant

• (9 Pages) +
  • « First
  • 7
  • 8
  • 9

Other Replies To This Topic

#161 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate

Posted 15 March 2010 - 17:47

View Postdjagil, on 15 March 2010 - 16:43, said:

δεν έχω δει του παλιότερους διαγωνισμούς για να κρίνω. Αλλά ο χρόνος που δώθηκε περίπου 15 μέρες είναι υπερβολικά λίγος και αποτρεπτικός ίσως για πολλούς...

Δώθηκαν (αν υπολογίζω σωστά) 18 μέρες. Και είναι αρκετός χρόνος για μια ιστορία μέχρι και 3500 λέξεις κατά τη γνώμη μου. Στην πράξη, και περισσότερο χρόνο να δώσεις (πχ 3 εβδομάδες) το ίδιο αποτέλεσμα θα πάρεις. Σε μεγάλο βαθμό οι λίγες συμμετοχές ταιριάζουν με τη μείωση των συμμετοχών και στους άλλους δύο διαγωνισμούς και με το ότι ο τρόμος φαίνεται να τρομάζει πολλούς συγγραφείς και να τους αποτρέπει να γράφουν.
Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

#162 User is offline   DinMacXanthi 

• RIP - Restless In Perpetuity
  • Όνομα:Κωνσταντίνος

Posted 15 March 2010 - 18:14

Εδώ βγαίνει nanowrimo ρε παιδιά, 50,000 λέξεις σε 30 μέρες, δεν θα βγούνε 3,000 λέξεις σε 15;

Τέσπα, ένα απλό σχεδιάγραμμα για να γράψει κανείς μια ιστορία 1000-3500 λέξεων σε 15 μέρες.
Χωρίζεις σε τρία μέρη (των 5 ημερών)

Μέρος 1ο: 5 μέρες για να σκεφτείς το θέμα σου και να ξεκινήσεις τις σημειώσεις σου, χαρακτήρες, σκηνές κλπ. Ανάθεμα κι αν χρειάζεσαι να δαπανήσεις πάνω απο 1 ώρα τη μέρα αποκλειστικά γι'αυτό το κομμάτι.
Μέρος 2ο: 5 μέρες για να γράψεις 2500 λέξεις ας πούμε. 500 λέξεις τη μέρα είναι 1 ώρα τη μέρα. Αν δώσεις 2 ώρες γι'αυτές τις 500 λέξεις, έχεις 500 καλές λέξεις (ή και παραπάνω, 700 ας πούμε για να χτυπήσεις τις 3500.)
Μέρος 3ο: 5 μέρες για να διορθώσεις, ξαναγράψεις, ξαναδιορθώσεις, γυαλίσεις το κείμενο.

Αυτός είναι ένας πολύ μινιμαλίστικος τρόπος για να ξοδέψεις αυτό το δεκαπενταήμερο. Και το παραπάνω είναι γραφή πλατύποδα (αλλά ενός ιδιαίτερα τακτικού, πιθανότατα Σουηδού ή Γερμανού, μάλλον όχι Έλληνα πλατύποδα) Νομίζω ότι είναι υπέρ-αρκετός χρόνος, αρκεί να έχεις όρεξη την δεδομένη χρονική στιγμή να γράψεις. Από την άλλη πλευρά του φάσματος, έχεις το σύστημα greek syrtaki σε 5 μέρη.

Μέρος 1ο: (12 μέρες) ...
Μέρος 2ο: (2 μέρες) Γράφεις τον πρόλογο, 100 λέξεις
Μέρος 3ο: (πρωί τελευταίας μέρας) ... άλλες 100 λέξεις
Μέρος 4ο: (μεσημέρι προς απόγευμα τελευταίας ημέρας) Ζητάς παράταση.
Μέρος 5ο: (απόγευμα προς βράδυ τελευταίας ημέρας, είτε πήρες είτε όχι την παράταση) Γράφεις 2000 λέξεις, παραδίδεις γραπτό.

Ακόμη κι αυτό το τραβηγμένο σενάριο, μπορεί να δουλέψει. Hells, ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ! Οπότε προφανώς, δουλεύουν και όλα τα ανάμεσα του φάσματος.

This post has been edited by DinMacXanthi: 15 March 2010 - 18:15

"You can't be funny without a funny bone,
and you can't write horror without a horror bone."
-Jeremy Dyson

#163 User is offline   Tiessa 

• πρώην Πνευματική
  • Group: Members
  • Όνομα:Βάσω

Posted 15 March 2010 - 18:14

View PostNihilio, on 15 March 2010 - 18:47, said:

Δώθηκαν (αν υπολογίζω σωστά) 18 μέρες. Και είναι αρκετός χρόνος για μια ιστορία μέχρι και 3500 λέξεις κατά τη γνώμη μου. Στην πράξη, και περισσότερο χρόνο να δώσεις (πχ 3 εβδομάδες) το ίδιο αποτέλεσμα θα πάρεις. Σε μεγάλο βαθμό οι λίγες συμμετοχές ταιριάζουν με τη μείωση των συμμετοχών και στους άλλους δύο διαγωνισμούς και με το ότι ο τρόμος φαίνεται να τρομάζει πολλούς συγγραφείς και να τους αποτρέπει να γράφουν.

Ισχύει φυσικά ότι ο τρόμος δεν είναι για όλους. (Είμαι η πρώτη που συμφωνεί)
Από την άλλη, νομίζω ότι το πρόβλημα των μειωμένων συμμετοχών δεν ήταν τόσο ο χρόνος που δόθηκε για να γραφτεί η ιστορία, όσο η ανάπαυλα που υπήρξε μεταξύ αυτού του διαγωνισμού και του προηγούμενου. Ο τελευταίος διαγωνισμός ξεκίνησε πριν κατακάτσει η σκόνη του προηγούμενου (κυριολεκτικά και μεταφορικά :))
Πιστεύω ότι, παρόλο που οι διαγωνισμοί είναι πρόκληση και παιχνίδι, υπάρχουν και άτομα που εμπλέκονται και λίγο παραπάνω συναισθηματικά και δεν είναι πάντοτε έτοιμα να περάσουν από τον έναν διαγωνισμό στον άλλον χωρίς μια ανάσα. Δεδομένου ότι αν γράψεις πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσεις και είναι αναμενόμενο και ευγενικό να σχολιάσεις επίσης, βρίσκεσαι σε αρκετή ένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δεν ξέρω αν υπήρχε λόγος που έγιναν τόσο απανωτά οι τελευταίοι διαγωνισμοί, αλλά εγώ θα ευχόμουν να υπάρξει τώρα λίγος χρόνος ανάμεσα στους επόμενους.
Creatures of Fire, Towers of Stone

Be honest with me. The truth can hurt me only once.

#164 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate

Posted 15 March 2010 - 18:19

View PostDinMacXanthi, on 15 March 2010 - 18:14, said:

Από την άλλη πλευρά του φάσματος, έχεις το σύστημα greek syrtaki σε 5 μέρη.

Μέρος 1ο: (12 μέρες) ...
Μέρος 2ο: (2 μέρες) Γράφεις τον πρόλογο, 100 λέξεις
Μέρος 3ο: (πρωί τελευταίας μέρας) ... άλλες 100 λέξεις
Μέρος 4ο: (μεσημέρι προς απόγευμα τελευταίας ημέρας) Ζητάς παράταση.
Μέρος 5ο: (απόγευμα προς βράδυ τελευταίας ημέρας, είτε πήρες είτε όχι την παράταση) Γράφεις 2000 λέξεις, παραδίδεις γραπτό.

Ακόμη κι αυτό το τραβηγμένο σενάριο, μπορεί να δουλέψει. Hells, ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ! Οπότε προφανώς, δουλεύουν και όλα τα ανάμεσα του φάσματος.

Όχι μόνο δουλεύει, αλλά μπορείς να πλασαριστείς και σε καλή θέση αν το κατέχεις το σπορ.
Posted Image

#165 User is offline   mman 

• στοχεύοντας το πιθανό

Posted 15 March 2010 - 18:59

Αυτός είναι ένας πολύ μινιμαλίστικος τρόπος για να ξοδέψεις αυτό το δεκαπενταήμερο. Και το παραπάνω είναι γραφή πλατύποδα (αλλά ενός ιδιαίτερα τακτικού, πιθανότατα Σουηδού ή Γερμανού, μάλλον όχι Έλληνα πλατύποδα) Νομίζω ότι είναι υπέρ-αρκετός χρόνος, αρκεί να έχεις όρεξη την δεδομένη χρονική στιγμή να γράψεις.

Έλλην τακτικός πλατύποδας εδώ. Ακριβώς έτσι έγραψα τα διηγήματα των δύο τελευταίων διαγωνισμών. Και είναι υπερβολικά γρήγορα για μένα. Το τυπικό μου χρονοδιάγραμμα πάει κάπως έτσι:

2 βδομάδες νοητική κατάστρωση (βασικά δοκιμές και αποκλεισμός σεναρίων, εύρεση τέλους κλπ.).
1 βδομάδα σημειώσεις - σκελετός.
1 βδομάδα συγγραφή.
1 βδομάδα διορθώσεις.

Εννοείται ότι για να καταφέρω να συμμετάσχω στους διαγωνισμούς έβαλα τα πόδια στην πλάτη...
"To live in the hearts we leave behind is to never die."
Thomas Campbell

#166 User is offline   Sonya 

• Grey Warden
  • Όνομα:Χριστίνα

Posted 16 March 2010 - 00:06

View PostTiessa, on 15 March 2010 - 18:14, said:

Ισχύει φυσικά ότι ο τρόμος δεν είναι για όλους. (Είμαι η πρώτη που συμφωνεί)
Από την άλλη, νομίζω ότι το πρόβλημα των μειωμένων συμμετοχών δεν ήταν τόσο ο χρόνος που δόθηκε για να γραφτεί η ιστορία, όσο η ανάπαυλα που υπήρξε μεταξύ αυτού του διαγωνισμού και του προηγούμενου. Ο τελευταίος διαγωνισμός ξεκίνησε πριν κατακάτσει η σκόνη του προηγούμενου (κυριολεκτικά και μεταφορικά :))
Πιστεύω ότι, παρόλο που οι διαγωνισμοί είναι πρόκληση και παιχνίδι, υπάρχουν και άτομα που εμπλέκονται και λίγο παραπάνω συναισθηματικά και δεν είναι πάντοτε έτοιμα να περάσουν από τον έναν διαγωνισμό στον άλλον χωρίς μια ανάσα. Δεδομένου ότι αν γράψεις πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσεις και είναι αναμενόμενο και ευγενικό να σχολιάσεις επίσης, βρίσκεσαι σε αρκετή ένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δεν ξέρω αν υπήρχε λόγος που έγιναν τόσο απανωτά οι τελευταίοι διαγωνισμοί, αλλά εγώ θα ευχόμουν να υπάρξει τώρα λίγος χρόνος ανάμεσα στους επόμενους.

+1. Είχα ιδέα, είχα ιστορία, κουράγιο να γράψω δεν είχα... Κυρίως γνωρίζοντας πως πρέπει μετά να διαβάσω όλες τις ιστορίες, να σχολιάσω να ψηφίσω (άσχετα που τελικά οι ιστορίες ήταν λίγες και διάβασα και ψήφισα με μεγάλη χαρά), δεν την πάλευα με τίποτα.

Μια βδομάδα διάλειμμα ανάμεσα στους διαγωνισμούς, κύριος! Να παίρνουμε και μια ανάσα! :)
In war, victory. In peace, vigilance. In death, sacrifice.

#167 User is offline   tetartos 

• In transformation
  • Όνομα:Γιώργος

Posted 16 March 2010 - 17:05

Μέρος 1ο: 5 μέρες για να σκεφτείς το θέμα σου και να ξεκινήσεις τις σημειώσεις σου, χαρακτήρες, σκηνές κλπ. Ανάθεμα κι αν χρειάζεσαι να δαπανήσεις πάνω απο 1 ώρα τη μέρα αποκλειστικά γι'αυτό το κομμάτι
[...]

Αγαπητέ μου Κωνσταντίνε, κάνεις ένα λάθος αρχάριου στην ψυχολογία. Μιλάς για τον εαυτό σου στο δεύτερο ενικό πρόσωπο...

Το δικό μου χρονοδιάγραμμα πάει κάπως έτσι:
1 εβδομάδα για να βρω 15 ήσυχα λεπτά μοναξιάς και να σκεφτώ ένα θέμα.
1 εβδομάδα για να βρω 30 ήσυχα λεπτά μοναξιάς για να θυμηθώ τι είχα σκεφτεί ως θέμα.
1/2 εβδομάδα για να συνειδητοποιήσω ότι έχει λήξει ο διαγωνισμός και έχω μείνει με μια ακόμα ιδέα...

#168 User is offline   TheTregorian 

• Όνομα:Γιώργος

Posted 16 March 2010 - 17:18

Αγαπητέ μου Κωνσταντίνε, κάνεις ένα λάθος αρχάριου στην ψυχολογία. Μιλάς για τον εαυτό σου στο δεύτερο ενικό πρόσωπο...

1 εβδομάδα για να βρω 30 ήσυχα λεπτά μοναξιάς για να θυμηθώ τι είχα σκεφτεί ως θέμα.
1/2 εβδομάδα για να συνειδητοποιήσω ότι έχει λήξει ο διαγωνισμός και έχω μείνει με μια ακόμα ιδέα...

:worshippy:... Απλά και λιτά!!

Συγχαρητήρια κι από μένα σε νικητή, διαγωνιζόμενους και διοργανωτές. Συμφωνώ κι εγώ ότι αφενός η μη ανάπαυλα κόστισε στο διαγωνισμό κι όχι ο χρόνος κι αφετέρου ότι τον φοβόμαστε ή δε μας πάει ο τρόμος πολλούς!!

This post has been edited by TheTregorian: 16 March 2010 - 17:19

#169 User is offline   DinMacXanthi 

• RIP - Restless In Perpetuity
  • Όνομα:Κωνσταντίνος

Posted 16 March 2010 - 21:42

View Posttetartos, on 16 March 2010 - 17:05, said:

IV, δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για τη θέση μου στην βαθμίδα της ψυχολογίας, αλλά με το παραπάνω σύστημα δεν μιλάω για τον εαυτό μου. Ούτε κατά προσέγγιση. Τόνισα ότι μιλάω για το στυλ "ενός ιδιαίτερα τακτικού, πιθανότατα Σουηδού ή Γερμανού, μάλλον όχι Έλληνα πλατύποδα" Posted Image

Προσωπικά το πόσες ώρες της ημέρας μου τρώει η δημιουργική γραφή... (δηλαδή διάβασμα/γράψιμο/διορθώσεις/μεταφράσεις/research/feedback)... άστο, δεν θες να ακούσεις. Just saying.
"You can't be funny without a funny bone,
and you can't write horror without a horror bone."
-Jeremy Dyson

#170 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate

Posted 17 March 2010 - 00:48

Stats, με διαγωνιζόμενους σε αλφαβητική σειρά:Attached File  statsHrr2.JPG (34.74K)
Number of downloads: 46
Posted Image

#171 User is offline   djagil 

• Noob
  • Όνομα:Kωνσταντινος

Posted 17 March 2010 - 09:29

γιατί βάζεις ονόματα χρηστών και όι των διηγημάτων αυτά διαγωνίζονταν... για μένα που τωρα σας γνώρισα μου είναι δύσκολο να θυμάμαι πιος έγραψε τι και να πηγαίνω πέρα δώθε για να δω... :cold: α και τι είναι η στήλη που λες πιο συχνή????? :dazzled:
...and all the whores and politicians will look up and shout 'Save us!' And I'll look down and whisper 'No.'

#172 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate

Posted 17 March 2010 - 10:33

Πιο συχνή βαθμολογία, δηλαδή σε ποια θέση κατατάχθηκε τις περισσότερες φορές
Posted Image

#173 User is offline   djagil 

• Noob
  • Όνομα:Kωνσταντινος

Posted 17 March 2010 - 10:36

View PostNihilio, on 17 March 2010 - 10:33, said:

Πιο συχνή βαθμολογία, δηλαδή σε ποια θέση κατατάχθηκε τις περισσότερες φορές

δηλαδή ο vkarg με 0 πρώτες θέσεις είχε πιο συχνή την 1η θέση :dazzled:
...and all the whores and politicians will look up and shout 'Save us!' And I'll look down and whisper 'No.'

#174 User is offline   Tiessa 

• πρώην Πνευματική
  • Όνομα:Βάσω

Posted 17 March 2010 - 11:34

View Postdjagil, on 17 March 2010 - 11:36, said:

δηλαδή ο vkarg με 0 πρώτες θέσεις είχε πιο συχνή την 1η θέση Posted Image

Βασικά εννοεί την πιο συχνή βαθμολογία, δηλαδή πόσους βαθμούς πήρε η ιστορία, αλλά για τη θέση πρέπει να το δεις ανάποδα.
Creatures of Fire, Towers of Stone

Be honest with me. The truth can hurt me only once.

#175 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate

Posted 17 March 2010 - 22:06

H πρώτη θέση παίρνει 9 βαθμούς. Η δεύτερη 8. Η τελευταία 1.
Posted Image

• (9 Pages) +
  • « First
  • 7
  • 8
  • 9

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users