SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece: Ed Lee - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece

Jump to content

Updates are coming ... fasten your seat belts!!!
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Ed Lee Ο γυναίκες με τα μαύρα Rate Topic: -----

#1 User is offline   Naroualis 

• Πατώντας σε στέρεα γη
  • Group: Members
  • Όνομα:Ευθυμία

Posted 07 March 2010 - 11:09

Πριν από μερικές μέρες, κάποιος του χώρου μου πρότεινε σαν μια καλή αγορά το βιβλίο του Ed Lee "Οι γυναίκες με τα μαύρα". Για την ακρίβεια μου το περιέγραψε ως "χαβαλεδοσουφουσπλάτερ". Πριν προχωρήσω στην (αναπόφευκτη ίσως) αγορά, ήθελα να πάρω και μερικές γνώμες. Το έχετε υπόψην σας, ξέρει κανείς τίποτε σχετικά; Το έχετε ήδη διαβάσει κι αν ναι, πώς σας φάνηκε;

(το εξώφυλλο)

Attached File  lee.jpg (10.18K)
Number of downloads: 2

Page 1 of 1

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   Adicto 

Posted 07 March 2010 - 11:25

Να το πάρεις με κλειστά τα μάτια (βασικά να πάρεις οτιδήποτε του Λη)! Και ο ορισμός που σου έδωσε είναι απόλυτα ακριβής!!! Ακόμα και αν δεν σου αρέσει τελικά (που ΔΕΝ νομίζω, γιατί ο Λη είναι πραγματικά καλός συγγραφέας) θα εκτιμήσεις και θα απολάυσεις την πρωτοτυπία του. Σε κάθε σελίδα θα αναρωτιέσαι "μα τι γίνεται τελικά;!"...

#3 User is offline   Παρατηρητής 

• Riding the Storm
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Γιώργος

Posted 14 March 2010 - 21:51

Συμφωνώ με τον Adicto. Το διάβασα κι εγώ πριν κάμποσες μέρες. Μου αρέσει πολύ η γραφή του Λι, η ωμότητα και οι ολοζώντανες σκηνές τρόμου, φρίκης και αηδίας. Με έκανε να θέλω να διαβάσω και το Ξεσκαρτάρισμα που έχει γράψει μαζί με τον Κέτσαμ και άλλον έναν (μου διαφεύγει μέχρι στιγμής) αν και είναι διαφορετικό είδος τρόμου.

Και βέβαια, για ακόμα μία φορά, να παραδεχτούμε τον εικονογράφο Γιώργο Δημητρίου για το εξώφυλλο.
http://talesofabrokenswordblospot.com - Ιστορίες ενός Σπασμένου Ξίφους

You’re chasing twilight and you know
You will be on your own

Blind Guardian - Sacred

#4 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Μιχάλης

Posted 14 March 2010 - 22:05

View PostΠαρατηρητής, on 14 March 2010 - 21:51, said:

Συμφωνώ με τον Adicto. Το διάβασα κι εγώ πριν κάμποσες μέρες. Μου αρέσει πολύ η γραφή του Λι, η ωμότητα και οι ολοζώντανες σκηνές τρόμου, φρίκης και αηδίας. Με έκανε να θέλω να διαβάσω και το Ξεσκαρτάρισμα που έχει γράψει μαζί με τον Κέτσαμ και άλλον έναν (μου διαφεύγει μέχρι στιγμής) αν και είναι διαφορετικό είδος τρόμου.

Και βέβαια, για ακόμα μία φορά, να παραδεχτούμε τον εικονογράφο Γιώργο Δημητρίου για το εξώφυλλο.

Τον μακαρίτη τον Richard Laymon. Το βιβλίο μάλλον θα το τσιμπίσω τώρα που θα έρθω Ελλάδα (αφού εδώ δεν έχω βρει ακόμα Edward Lee)
Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

R.E. Howard - The Tower of the Elephant

#5 User is offline   Adicto 

Posted 14 March 2010 - 22:34

Η ιστορία του Λή στο Ξεσκαρτάρισμα είναι καταπληκτική! ΕΦ και Κοσμικός Τρόμος, προχωρήστε άφοβα...

#6 User is offline   BladeRunner 

Posted 21 March 2010 - 11:34

Μήπως ξέρετε ποιός είναι ο τίτλος στα αγγλικά;

#7 User is offline   Electroscribe 

• Παραλογοτέχνης των 763 λέξεων
  • Όνομα:Λευτέρης

Posted 21 March 2010 - 13:27

View PostBladeRunner, on 21 March 2010 - 11:34, said:

Μήπως ξέρετε ποιός είναι ο τίτλος στα αγγλικά;

Coven
Χειμώνος ορχού, ει θέρους ηύλεις.
<><

#8 User is offline   Dark desire 

• Όνομα:Αλεξάνδρα

Posted 21 March 2010 - 16:03

Επειδη με εχει ψιλοψησει το εξώφυλλο και διψαω για ενα καλο σπλατερ (τον τελευταιο καιρο διαβαζω μόνο εγκληματολογικά κειμενα περι αποκαταστατικης δικαιοσυνης-στο επόμενο μυτινγκ θα σας αναλυσω το θεμα της διατριβης μου), στην Ελλαδα απο ποιες εκδοσεις κυκλοφορει?

#9 User is offline   BladeRunner 

Posted 21 March 2010 - 16:24

View PostDark desire, on 21 March 2010 - 16:03, said:

Επειδη με εχει ψιλοψησει το εξώφυλλο και διψαω για ενα καλο σπλατερ (τον τελευταιο καιρο διαβαζω μόνο εγκληματολογικά κειμενα περι αποκαταστατικης δικαιοσυνης-στο επόμενο μυτινγκ θα σας αναλυσω το θεμα της διατριβης μου), στην Ελλαδα απο ποιες εκδοσεις κυκλοφορει?

Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Jemma Press.

#10 User is offline   PiKei 

• Όνομα:Παναγιώτης

Posted 21 March 2010 - 17:47

Και εγώ το συστήνω. Όπως και το Ξεσκαρτάρισμα. Επίσης παίζει (πάλι σε εξαιρετική εικονογράφηση του Δημητρίου και μετάφραση Δημήτρη Αρβανίτη) το μικρού σχήματος "Μίστερ Τόρσο" (πάλι JemmaPress) που "τα σπάει" στην κυριολεξία ο Λη... (ειδικά με την τελική ανατροπή).
No More Heroes Anymore

#11 User is offline   BladeRunner 

Posted 21 March 2010 - 17:59

View PostPiKei, on 21 March 2010 - 17:47, said:

Και εγώ το συστήνω. Όπως και το Ξεσκαρτάρισμα. Επίσης παίζει (πάλι σε εξαιρετική εικονογράφηση του Δημητρίου και μετάφραση Δημήτρη Αρβανίτη) το μικρού σχήματος "Μίστερ Τόρσο" (πάλι JemmaPress) που "τα σπάει" στην κυριολεξία ο Λη... (ειδικά με την τελική ανατροπή).

Είναι λίγο ακριβούτσικο το "Μίστερ Τόρσο" βέβαια...

#12 User is offline   PiKei 

• Όνομα:Παναγιώτης

Posted 22 March 2010 - 12:25

Δεν έχω λόγο να μην το παραδεχτώ, είναι!
No More Heroes Anymore

#13 User is offline   BladeRunner 

Posted 29 March 2010 - 13:00

Δηλαδή αξίζει να το πάρω το βιβλίο;Θα κάνω μια επίσκεψη σήμερα σε κάποιο βιβλιοπωλείο,και συνεχώς το βλέπω μπροστά μου.Λέτε να το πάρω;(Για το "Οι γυναίκες με τα μαύρα" μιλάω).Επίσης,έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο "Ξεσκαρτάρισμα";Και αυτό μου έχει τραβήξει τη προσοχή κάπως.

This post has been edited by BladeRunner: 29 March 2010 - 13:02

#14 User is offline   Adicto 

Posted 29 March 2010 - 13:14

Ξανά: Aξίζουν και τα δύο!!! Για τις Γυναίκες τα έχουμε πει. Η ιστορία του Λη στο Ξεσκαρτάρισμα (με αφετηρία μια κοινη ειαγωγη, 3 συγγραφείς γράφουν την εκδοχή τους, σαν το write off δλδ) είναι πάρα πολύ καλή. Θα ηθελα να πω πιο πολλά αλλά δεν γίνεται δίχως σποιλερς... Εχει πάντως ένα απιστευτα πρωτότυπο τέλος...

#15 User is offline   BladeRunner 

Posted 31 March 2010 - 19:40

Λοιπόν. Μόλις το τελείωσα το χαβαλεδοσουφουσπλάτερ βιβλίο του Λη. Πρώτα-πρώτα, πρέπει να τονίσω ότι η γραφή του Λη είναι καταπληκτική. Δεν βαριέσαι καθόλου το βιβλίο. Αυτό έλειπε με τέτοια ιστορία. Είναι ένα διεστραμμένο βιβλίο. Αηδιαστικό σε πολλά σημεία, και σίγουρα φρικιαστικό. Αυτός, βέβαια, ήταν και ο σκοπός του Λη όταν το έγραφε. Φρικιαστικές, απόκοσμες εικόνες, αλλά έτσι ταίριαζε σε μια τέτοια ιστορία. Ωραία γραφή, ωραίοι διάλογοι, κάμποσο χιούμορ και χαβαλετζίδικες σκηνές. Το συνιστώ γι' αυτούς που θέλουν ένα καλογραμμένο σπλάτερ βιβλίο, με αηδιαστικές εικόνες, πολλή περιπέτεια και χαβαλέ. Πολύ καλό βιβλίο σίγουρα. Το τελείωσα σε μια μέρα σχεδόν. Όποιος έδωσε αυτό τον ορισμό(δηλαδή χαβαλεδοσουφουσπλάτερ)στο βιβλίο, έπεσε μέσα.

edit: Επίσης, πρέπει να σχολιάσω και λίγο την ελληνική έκδοση. Η μετάφραση του βιβλίου μου φάνηκε μια χαρά, το εξώφυλλο είναι πολύ καλό, και γενικά σαν έκδοση είναι πολύ προσεγμένη και καλά επιμελημένη.

This post has been edited by BladeRunner: 31 March 2010 - 19:42

Page 1 of 1

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users