Jump to content


:construction: To FACEBOOK LOGIN είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους. Χρησιμοποιείστε το Sign In κάνοντας νέα εγγραφή και το σύστημα βρίσκοντας το ίδιο email θα σας εισάγει. Όποιος έχει θέμα ας στείλει μήνυμα στη σελίδα του Facebook να τον βοηθήσουμε. Συγνώμη για την αναστάτωση.


Photo
* * * * - 3 votes

mman's SFF.gr List of Fame


 • Please log in to reply
123 replies to this topic

#1 mman

mman

  AA

 • Members
 • 2.857 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Μιχάλης
 • Currently reading:πολλά

Posted 14 Μάρτιος 2010 - 20:34

mman’s SFF.gr List of FameaScannerDarkly – Ένα Τραγούδι για τον Γιόρας που ‘χει πεθάνει

darky – Η ιστορία ενός βοσκού [Διαβάστε το από 'δω! Attached File  darky - Η ιστορία ενός Βοσκού.doc   49,5KB   36 downloads]
northerain - Black Heroin
Solonor - Το Γεράκι
DinoHajiyorgi - O Άνθρωπος Που Δεν Ύπήρξε Ποτε
Nienor - Εμένα, Εσένα, γιά την Αλμυρή;
khar - Οι ρίζες της ζωής
DinMcXanthi - Θέλω Να Δω
Πυθαρίων - Δέκατο Τρίτο Φεγγάρι
DinoHajiyorgi -
Πικρό Χώμα
Nihilio - Perfection in Darkness
Naroualis - Ο Δράκος και το Άστρο
I robot - Μάλλον Ουαλλοί
khar – Μετακόμιση
DinoHajiyorgi – Απ’ το βουνό
DinMacXanthi – Ο Γέρος των Κοράκων
Electroscribe – Φαρμάκι
Tiessa – Έχεις μόνο μία Ευκαιρία
darky - Άγριες Θάλασσες [Διαβάστε το από το attachment εδώ! ]
DinoHajiyorgi – Χιροσίμα Μπαχαλάκι
Naroualis – Το Τραγούδι απ’ το Σακούλι
DinMacXanthi – Να Ονειρεύεσαι
khar – Ο Κύβος και η Ζυγαριά
DinoHajiyorgi – Εξιλέωση
DinMacXanthi - Inner Light
Big Fat Pig - Σημείο Εισόδου
Tiessa – Ο Χορός των Μετανυδριτών
Big Fat Pig - Σαράντα Τρία Λεπτά Πριν

aScannerDarkly – Η Αγέλη
DinMacXanthi
Φτυάρι
Tiessa - Μετείκασμα
Lady Nina – Skipping Time
dagoncult – Συστραμμένο Χέρι

aScannerDarkly - Ataxia Blues
Nirgal - Χρώμα γλυκό και πολύτιμο

giorgos lagonas - Femme Fatale

Tiessa - Χώμα και Όνειρα

Sonya – Σε ψυχάω

 

Η Λίστα αποτελείται από 38 διηγήματα.

FAQ:

—Δε μου λες ρε mman, δεν ντρέπεσαι να βάζεις στον τίτλο της Λίστας πρώτη μούρη το ονοματάκι σου;

Ολίγον, ναι. Αλλά με δεδομένο ότι το φόρουμ θα έμπαινε οπωσδήποτε στον τίτλο της Λίστας, θέλω να τονίσω το αυτονόητο, ότι δηλαδή αυτή είναι μια λίστα που προέκυψε από το προσωπικό μου γούστο και φυσικά δεν εκπροσωπεί ούτε εκφράζει ολόκληρο το φόρουμ –και πώς θα μπορούσε άλλωστε;

—Από τι αποτελείται αυτή η Λίστα;

Από τα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, διηγήματα που έχω διαβάσει στο SFF.gr.
Είναι πολύ σημαντικό να διευκρινίσω πρώτ’ απ’ όλα ότι η Λίστα αυτή δεν σημαίνει ότι, ανάμεσα στα υπόλοιπα διηγήματα που έχω διαβάσει στο φόρουμ, δεν έχω βρει και άλλα που μου άρεσαν πραγματικά. Μάλιστα κατά τη διαδικασία επιλογής διάβασα πολλά τέτοια, τα οποία δεν είχα μέχρι τότε υπόψη μου, και ευχαριστώ όσους και όσες μου τα υπέδειξαν.
Απλώς, αυτά που περιλαμβάνονται στη Λίστα βρίσκονται για μένα ένα επίπεδο πιο πάνω από οποιοδήποτε άλλο έργο έχω διαβάσει εδώ. Ξεχωρίζουν.

—Γιατί θέλησες να φτιάξεις αυτή τη Λίστα;

Κάποια στιγμή με ρώτησε ένας νεοφερμένος τι θα του πρότεινα να διαβάσει από το φόρουμ και συνειδητοποίησα πόσες λίγες καλές ιστορίες θυμόμουν απ’ έξω. Οπότε ήθελα να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος την επόμενη φορά. Και γιατί όχι, να προλάβω πριν ρωτήσουν τα νέα μέλη και να μοιραστώ τις αγαπημένες μου προτιμήσεις με τους παλιούς.
Ένας άλλος λόγος, που προέκυψε αφού είχα ξεκινήσει να φτιάχνω αυτή τη Λίστα, αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο σημαντικό, είναι η ξαφνική συνειδητοποίηση ότι Κοίτα! Τόσες υπέροχες ιστορίες, και δεν θα είχα διαβάσει καμία τους αν δεν υπήρχε αυτό το φόρουμ. Οπότε η Λίστα αυτή αποτελεί ένα δικό μου μεγάλο «κάλιο αργά παρά ποτέ» ευχαριστώ προς το sff.gr και τους ανθρώπους που μοχθούν γι’ αυτό.
Τέλος, με αυτή τη Λίστα, θέλω να ευχαριστήσω τους συγγραφείς των ιστοριών αυτών για την υπέροχη αναγνωστική εμπειρία που μου προσέφεραν.

— Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των διηγημάτων;

Κατά τη γνώμη μου, κάθε ιστορία (πρέπει να) έχει τρία βασικά συστατικά (προφανώς ο κατάλογος είναι ερασιτεχνικός και ίσως πρόχειρος, αλλά αρκούμαι στο να πιάσετε το γενικότερο μήνυμα, και η σειρά δεν έχει σχέση με τη σημαντικότητα, ενώ η τελευταία ποικίλει ανάλογα με την ιστορία):
1.Γράψιμο (χειρισμός γλώσσας, τεχνική, εμφάνιση, ορθογραφία, στίξη, ύφος, ατμόσφαιρα).
2.Ιδέα (πρωτοτυπία, ανάπτυξή και εκμετάλλευσή της, επιμέρους διακλαδώσεις της, επιπτώσεις της, πλοκή, τέλος).
3.Μήνυμα (πώς η ιστορία άπτεται του ατόμου και της κοινωνίας, τι μας δείχνει για τον άνθρωπο και το σήμερα και τι μας «μαθαίνει» για τον κόσμο).
Οι ιστορίες που έχω επιλέξει προφανώς δεν είναι τέλειες. Είναι όμως όλες τους, κατά τη γνώμη μου πάντα, καλές σε όλες τις κατηγορίες και ακόμα κι αν κάποιες υστερούν σε κάποια από αυτές, είναι εξαιρετικές σε τουλάχιστον μία άλλη. Είναι οι ιστορίες που μπορώ να συστήσω ανεπιφύλακτα. Αποτελούν την απάντησή μου στην υποθετική ερώτηση
«Έι, mman, βγαίνει μια νέα συλλογή διηγημάτων του sff.gr και έχουμε λύσει όλα τα θέματα δικαιωμάτων και προηγούμενων δημοσιεύσεων. Ποια διηγήματα θα ήθελες μέσα;»
Αυτά είναι τα διηγήματα που θα ήθελα να κοσμούν τη βιβλιοθήκη μου. Τυπωμένα σε μυρωδάτο χαρτί, με το εξώφυλλο και τη βιβλιοδεσία που τους πρέπει. Μαζεμένα. Όλα μαζί.

— Πόσο μεγάλη είναι η Λίστα;

Στην αρχική της μορφή (14/3/2010) η Λίστα περιλαμβάνει 24 διηγήματα. Ελπίζω ότι θα μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν περιμένω αυτό να γίνεται με γρήγορο ρυθμό. Επειδή η σειρά με την οποία αναφέρονται τα διηγήματα δεν έχει καμία σχέση με την κατά τη γνώμη μου ποιότητά τους, έχω αποφύγει να τα αριθμήσω. Το τρέχον μέγεθος της Λίστας φαίνεται ακριβώς κάτω από το τελευταίο διήγημα.

— Μα δεν είναι τελείως υποκειμενική η Λίστα;

Εννοείται.
Προφανώς αυτή είναι η δική μού λίστα. Αν όλοι έκαναν το ίδιο, θα είχαμε τόσες λίστες όσα και μέλη. Δεν διεκδικώ λοιπόν κανένα αλάθητο και δεν δηλώνω καμία αυθεντία.
Είναι μόνο η γνώμη μου. Και επίσης, εξίσου σημαντικό, προφανώς και δεν έχω διαβάσει ούτε τη μισή Βιβλιοθήκη.

— Οδηγίες χρήσης;

Ακολουθείτε τα links και διαβάζετε κατευθείαν τις ιστορίες. Μετά, και μόνο μετά, προχωράτε, αν θέλετε, και στα εκεί σχόλια. Οι συγγραφείς σίγουρα θα εκτιμήσουν και τα δικά σας στο τέλος.
Αν και θα απολαύσετε εξαιρετικά κομμάτια από όλες τις κατηγορίες, η Λίστα επίτηδες δεν αναφέρει το είδος της κάθε ιστορίας. Η συμβουλή μου είναι: αγνοείστε τα είδη! Όταν μιλάμε για τόσο όμορφες ιστορίες, πραγματικά δεν έχει σημασία πού αυτές κατηγοριοποιούνται. Δώστε μου ένα Βίπερ Νόρα, έναν Τσελεμεντέ ή τις οδηγίες χρήσης ενός πατατοκαθαριστή. Αν είναι καλογραμμένα, θα τα απολαύσω θέλουν δεν θέλουν οι τίτλοι και το είδος τους. Σας συστήνω να κάνετε το ίδιο.

— Πώς μπορούμε να συμβάλουμε εμείς;

Μπορείτε φυσικά να σχολιάσετε τα περιεχόμενα της Λίστας, αλλά ακόμα καλύτερο θα ήταν να το κάνατε (και) στα αντίστοιχα topic των διηγημάτων.
Από την άλλη, θα προτιμούσα να μην γεμίσουμε αυτό το topic με αναφορές σε διηγήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στη Λίστα.
Όπως είπα όμως, απέχω πολύ από το να έχω διαβάσει ολόκληρη τη Βιβλιοθήκη. Έτσι, αν δεν βλέπετε μια αγαπημένη ιστορία σας στη Λίστα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν τη θεωρώ άξια. Μπορεί απλώς να μην την έχω διαβάσει.
Αν λοιπόν έχετε να μου συστήσετε κάποιο διήγημα που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει να συμπεριληφθεί εδώ, τότε φυσικά και ενδιαφέρομαι, οπότε κάντε ό,τι έκαναν όσοι και όσες με βοήθησαν στην κατάρτιση της Λίστας:
1.Διαβάστε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της Λίστας. Εκτός από μεγάλη ευχαρίστηση θα σας δώσει και μια καλή ιδέα για το επίπεδο των ιστοριών.
2.Προτιμήστε να μου στείλετε με PM το κατάλληλο link, παρά να ποστάρετε την πρότασή σας εδώ.
3.Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν δεν προτείνατε δικές σας ιστορίες. Αν μια ιστορία σας είναι τόσο καλή, να είστε βέβαιοι ότι όλο και κάποιος θα την προτείνει αργά ή γρήγορα.
4.Παρακαλώ, δείξτε κατανόηση αν δεν υιοθετήσω την πρότασή σας. Είμαι αρκετά απαιτητικός και φυσικά είναι πάνω απ’ όλα θέμα (υποκειμενικού επαναλαμβάνω) γούστου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τέρμα η πολυλογία.

Τρέξτε να απολαύσετε τις ιστορίες,

mman


Edited by Mesmer, 06 Ιούλιος 2014 - 12:11.
added 36th story

 • Myyst likes this
Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Groucho Marx

#2 mman

mman

  AA

 • Members
 • 2.857 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Μιχάλης
 • Currently reading:πολλά

Posted 14 Μάρτιος 2010 - 20:47

aScannerDarkly – Ένα Τραγούδι για τον Γιόρας που ‘χει πεθάνει


Ο τελευταίος άνθρωπος περνάει την τελευταία νύχτα του με τον μεγαλύτερο εχθρό και φίλο του.

Η ατμοσφαιρική πένα του Ηφαιστίωνα Χριστόπουλου χρειάζεται μόνο ένα τζάκι κι ένα ποτό για να στήσει την πιο παράδοξη κουβέντα ανάμεσα στους πιο αναπάντεχους συνομιλητές βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να πει τόσα πολλά πράγματα για την Ιστορία, τον άνθρωπο αλλά και τη ζωή πέρα απ’ αυτόν. Δείγμα εξαιρετικής ωριμότητας και με επίγευση μεστής μελαγχολίας, η ιστορία αυτή τελειώνει πολύ μετά το τέλος της.

Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Groucho Marx

#3 mman

mman

  AA

 • Members
 • 2.857 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Μιχάλης
 • Currently reading:πολλά

Posted 15 Μάρτιος 2010 - 19:11

Νόμιζα ότι ήταν εύκολα εκμαιεύσιμο, αλλά κάποια απορημένα PMs με έπεισαν ότι κάνω λάθος:
Η Λίστα περιλαμβάνει 24 διηγήματα συνολικά, αλλά έχω ανεβάσει για την ώρα μόνο ένα. Κι αυτό γιατί θέλω να προλαβαίνει κανείς να διαβάζει (ή/και να σχολιάζει) το κάθε διήγημα που προτείνω, πριν ανεβάσω το link για το επόμενο. Νομίζω ότι ένα link κάθέ δύο μέρες είναι ένας καλός ρυθμός για όποιον έχει την όρεξη να ακολουθήσει τη Λίστα live.
Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν για το αυριανό. Πώς ήταν ο "Γιόρας"; Ε, καμία σχέση! :devil2:
Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Groucho Marx

#4 Tiessa

Tiessa

  Midpoint Reveller

 • Members
 • 3.734 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Βάσω

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 10:12

Η λίστα θα ενημερώνεται αλφαβητικά (όπως με κάνει να υποθέσω το όνομα του συγγραφέα - aScannerDarkly) ή με κάποιον εξωτικό αλγόριθμο (με διάφορα πλαγιαστά οχτάρια Posted Image)για να περιμένουμε εναγωνίως την τελευταία ενημέρωση;

Edited by Tiessa, 16 Μάρτιος 2010 - 10:12.

Please, be honest with me. The truth can hurt me only once.


#5 Guest_Anime_Overlord_*

Guest_Anime_Overlord_*
 • Guests

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 10:25

Σορι mman αλλά έχω φάει γερό warning που πρότεινα σε άλλα μέλη ποιες ιστορίες πιστεύω ότι αξίζουν να διαβάσεις, που δε θα αναφέρω καμία από τις αγαπημένες μου.

#6 DinoHajiyorgi

DinoHajiyorgi

  Επόπτης Παλιρροιών

 • Members
 • 8.623 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Ντίνος

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 11:09

Σορι mman αλλά έχω φάει γερό warning που πρότεινα σε άλλα μέλη ποιες ιστορίες πιστεύω ότι αξίζουν να διαβάσεις, που δε θα αναφέρω καμία από τις αγαπημένες μου.

...που όλως τυχαίως είναι οι δικές σου; :devil2:
“The great tragedy of my life is that in my search for the Holy Grail everyone calls True Love, I see myself as Zorro, a romantic and mysterious highwayman - and the women I desire see me as Porky Pig.” (Harlan Ellison – Grail)

#7 Naroualis

Naroualis

  Πατώντας σε στέρεα γη

 • Moderators
 • 6.276 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Ευθυμία

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 11:14

Ντίνο, γίνεσαι άδικος και λες κακιούλες χωρίς λόγο...#8 mman

mman

  AA

 • Members
 • 2.857 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Μιχάλης
 • Currently reading:πολλά

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 11:52

Η λίστα θα ενημερώνεται αλφαβητικά (όπως με κάνει να υποθέσω το όνομα του συγγραφέα - aScannerDarkly) ή με κάποιον εξωτικό αλγόριθμο (με διάφορα πλαγιαστά οχτάρια Posted Image)για να περιμένουμε εναγωνίως την τελευταία ενημέρωση;


Λοιπόν, θα πήγαινα αλφαβητικά, αλλά ας το κάνουμε λίγο πιο ενδιαφέρον, ε, τι λέτε; Posted Image

Σορι mman αλλά έχω φάει γερό warning που πρότεινα σε άλλα μέλη ποιες ιστορίες πιστεύω ότι αξίζουν να διαβάσεις, που δε θα αναφέρω καμία από τις αγαπημένες μου.

Προφανώς κανείς δεν υποχρεούται να μου προτείνει και κανείς δεν αξίζει να στενοχωριέται αν οι άλλοι θα μου προτείνουν ή όχι. Let's cool it. Είναι μόνο μια λίστα προσωπικού γούστου και είμαστε ακόμα στην αρχή.
Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Groucho Marx

#9 djagil

djagil

  Noob

 • Members
 • 30 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Kωνσταντινος

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 12:51

Λοιπόν, θα πήγαινα αλφαβητικά, αλλά ας το κάνουμε λίγο πιο ενδιαφέρον, ε, τι λέτε; Posted Image


Προφανώς κανείς δεν υποχρεούται να μου προτείνει και κανείς δεν αξίζει να στενοχωριέται αν οι άλλοι θα μου προτείνουν ή όχι. Let's cool it. Είναι μόνο μια λίστα προσωπικού γούστου και είμαστε ακόμα στην αρχή.


πολύ ωραία πρωτοβουλία mman η πρώτη ιστορία ήταν καταπληκτική περιμένω και τις υπόλοιπες... και δεν θα είχα πρόβλημα να δω και τις προτάσεις άλλων μιας το να ψάχνψ στο site δεν είναι και τόσο εύκολο... δεν νομίζω να απαγορεύετε...
...and all the whores and politicians will look up and shout 'Save us!' And I'll look down and whisper 'No.'

#10 Tiessa

Tiessa

  Midpoint Reveller

 • Members
 • 3.734 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Βάσω

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 13:01

[quote name='mman' date='16 March 2010 - 12:52' timestamp='1268733177' post='142641']
Λοιπόν, θα πήγαινα αλφαβητικά, αλλά ας το κάνουμε λίγο πιο ενδιαφέρον, ε, τι λέτε; Posted Image

[quote]

Πιο ενδιαφέρον! Πιο ενδιαφέρον! Posted Image

Please, be honest with me. The truth can hurt me only once.


#11 mman

mman

  AA

 • Members
 • 2.857 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Μιχάλης
 • Currently reading:πολλά

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 13:17

1) πολύ ωραία πρωτοβουλία mman

2) η πρώτη ιστορία ήταν καταπληκτική περιμένω και τις υπόλοιπες...

3) και δεν θα είχα πρόβλημα να δω και τις προτάσεις άλλων μιας το να ψάχνψ στο site δεν είναι και τόσο εύκολο...


1) Thx!

2) Χαίρομαι να το ακούω αυτό, αλλά σιγουρευτείτε ότι εκτός από εδώ, θα το πείτε και στους συγγραφείς (δηλ. στα αντίστοιχα τόπικ). Είναι πολύ σημαντικό γι' αυτούς. Εξάλλου εκείνοι έχουν κάνει όλη τη δουλειάPosted Image . Εγώ απλώς δείχνω με το δαχτυλάκι μου.Posted Image

3) Μπορώ να σου προωθήσω με PM όλα τα links ιστοριών που μού έχουν προταθεί ή θα μου προταθούν στο μέλλον. Όπως έγραψα και στο FAQ, πολλές απ' αυτές μου άρεσαν πολύ, ακόμα και αν δεν τις συμπεριέλαβα στη Λίστα. Μόλις όμως τελειώσει πρώτα η παρουσίαση των 24 ιστοριών της Λίστας -για ευνόητους λόγους.Posted Image
Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Groucho Marx

#12 djagil

djagil

  Noob

 • Members
 • 30 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Kωνσταντινος

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 14:17

3) Μπορώ να σου προωθήσω με PM όλα τα links ιστοριών που μού έχουν προταθεί ή θα μου προταθούν στο μέλλον. Όπως έγραψα και στο FAQ, πολλές απ' αυτές μου άρεσαν πολύ, ακόμα και αν δεν τις συμπεριέλαβα στη Λίστα. Μόλις όμως τελειώσει πρώτα η παρουσίαση των 24 ιστοριών της Λίστας -για ευνόητους λόγους.Posted Image


θα σου ήμουν υπόχρεως...
...and all the whores and politicians will look up and shout 'Save us!' And I'll look down and whisper 'No.'

#13 SpirosK

SpirosK

  SF middle class

 • Members
 • 1.503 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Σπυρίδων

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 15:04

mman’s SFF.gr List of FameaScannerDarkly – Ένα Τραγούδι για τον Γιόρας που ‘χει πεθάνει


Αυτό δεν το είχαν διαβάσει σε μια εκδήλωση της ΑΛΕΦ;;;

#14 Tiessa

Tiessa

  Midpoint Reveller

 • Members
 • 3.734 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Βάσω

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 15:22

Αυτό δεν το είχαν διαβάσει σε μια εκδήλωση της ΑΛΕΦ;;;


Ναι. Είχε διαβαστεί τον Ιανουάριο του 2009.
Κάπου στο παρελθόν των ανακοινώσεων του φόρουμ υπάρχει κι ένα σχετικό τόπικ.

Please, be honest with me. The truth can hurt me only once.


#15 mman

mman

  AA

 • Members
 • 2.857 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Μιχάλης
 • Currently reading:πολλά

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 15:24

Αυτό δεν το είχαν διαβάσει σε μια εκδήλωση της ΑΛΕΦ;;;


Ναι.
Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Groucho Marx

#16 mman

mman

  AA

 • Members
 • 2.857 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Μιχάλης
 • Currently reading:πολλά

Posted 16 Μάρτιος 2010 - 15:36

darky – Η ιστορία ενός βοσκού

Σε μια μετακαταστροφική κοινωνία με ελάχιστους πόρους, το να χάσει ένας βοσκός τα πρόβατα του αφέντη επισύρει φοβερές ποινές.
Ο darky επιστρατεύει ένα ωμό και τραχύ γράψιμο με ιδιαίτερη έφεση στα ταιριαστά «γαλλικά». Άγρια ομορφιά χαρακτήρων, εφιαλτικό περιβάλλον και μια αποενοχοποιημένη εκτέλεση μιας «άσχημης» ιδέας.
Καταπιείτε το αμάσητο, πονάει καλύτερα.

[Μην διαβάσετε την «διορθωμένη» εκδοχή του τόπικ -δεν θα καταλάβετε ούτε τα μισά. Προτιμήστε το –πρόχειρα από μένα– επιμελημένο αρχείο word.]
Attached File  darky - Η ιστορία ενός Βοσκού.doc   49,5KB   9 downloads
Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Groucho Marx

#17 mman

mman

  AA

 • Members
 • 2.857 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Μιχάλης
 • Currently reading:πολλά

Posted 18 Μάρτιος 2010 - 23:46

northerain – Black Heroin

Ένα νέο ναρκωτικό σαρώνει την πιάτσα με τον εφιαλτικότερο δυνατό τρόπο.
Με ιδιαίτερα ταιριαστή γλώσσα, ο Γιώργος Κοτρώνης θα σας τραβήξει για μια βουτιά στον κόσμο των παραισθήσεων που σίγουρα θα αποδειχτεί βαθύτερη απ’ ό,τι θα θέλατε. Το διήγημα ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιστοριών που απογειώνονται όταν η ιδέα καταφέρνει να ξεπεράσει τον εαυτό της κάνοντας εκείνο το επιπλέον βηματάκι που την βγάζει εκτός της πεπατημένης και των αμυνών των χαρακτήρων, της πραγματικότητας αλλά και του αναγνώστη.
Καλό ταξίδι…

Edit:
(Σχεδόν) άσχετη λεπτομέρεια που τυπικά δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους αναγνώστες: Το “Black Heroin” γράφτηκε στα πλαίσια διαγωνισμού με δεδομένο θέμα που ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή. Ο χρόνος συγγραφής ήταν… άπλετος: 75 λεπτά!

Edited by mman, 18 Μάρτιος 2010 - 23:49.

Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Groucho Marx

#18 Tiessa

Tiessa

  Midpoint Reveller

 • Members
 • 3.734 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Βάσω

Posted 19 Μάρτιος 2010 - 09:44

northerain – Black Heroin

Ένα νέο ναρκωτικό σαρώνει την πιάτσα με τον εφιαλτικότερο δυνατό τρόπο.
Με ιδιαίτερα ταιριαστή γλώσσα, ο Γιώργος Κοτρώνης θα σας τραβήξει για μια βουτιά στον κόσμο των παραισθήσεων που σίγουρα θα αποδειχτεί βαθύτερη απ’ ό,τι θα θέλατε. Το διήγημα ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιστοριών που απογειώνονται όταν η ιδέα καταφέρνει να ξεπεράσει τον εαυτό της κάνοντας εκείνο το επιπλέον βηματάκι που την βγάζει εκτός της πεπατημένης και των αμυνών των χαρακτήρων, της πραγματικότητας αλλά και του αναγνώστη.
Καλό ταξίδι…

Edit:
(Σχεδόν) άσχετη λεπτομέρεια που τυπικά δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους αναγνώστες: Το “Black Heroin” γράφτηκε στα πλαίσια διαγωνισμού με δεδομένο θέμα που ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή. Ο χρόνος συγγραφής ήταν… άπλετος: 75 λεπτά!


Κι επειδή το διήγημα Black Heroin βρίσκεται σε κλειδωμένο τόπικ, λόγω της ιδιομορφίας του συγκεκριμένου διαγωνισμού και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε εκεί, αξίζει να προσθέσει κανείς εδώ πέρα, ότι το διήγημα, μεταφρασμένο στα ελληνικά βρίσκεται και στην Ανθολογία Αποκάλυψη που προέκυψε πέρσι από τον πρώτο διαγωνισμό το Cube. Posted Image

Please, be honest with me. The truth can hurt me only once.


#19 mman

mman

  AA

 • Members
 • 2.857 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Μιχάλης
 • Currently reading:πολλά

Posted 19 Μάρτιος 2010 - 11:10

[...] το διήγημα, μεταφρασμένο στα ελληνικά βρίσκεται και στην Ανθολογία Αποκάλυψη που προέκυψε πέρσι από τον πρώτο διαγωνισμό το Cube. Posted Image


Αυτό το είχα ξεχάσει, ευχαριστώ. Αν υπάρχουν δημοσιεύσεις που μου διαφεύγουν για τα επόμενα διηγήματα, παρακαλώ να με συμπληρώνετε.
Το αυριανό διήγημα κινείται σε τελείως διαφορετικό κόσμο και στυλ. Stay tuned.
Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Groucho Marx

#20 mman

mman

  AA

 • Members
 • 2.857 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Μιχάλης
 • Currently reading:πολλά

Posted 20 Μάρτιος 2010 - 13:39

Επειδή έφτασαν μέχρι τα ευαίσθητα αυτάκια μου εικασίες ότι η Λίστα παρουσιάζεται από το "χειρότερο" διήγημα προς το "καλύτερο" (το οποίο θα παρουσιαστεί τελευταίο), να πω ότι δεν έχω αξιολογήσει συγκριτικά τα περιεχόμενα της Λίστας. Θα ήταν κάτι τόσο δύσκολο όσο και άσκοπο. Άρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως έγραψα και στο FAQ:

[...]
— Πόσο μεγάλη είναι η Λίστα;

Στην αρχική της μορφή (14/3/2010) η Λίστα περιλαμβάνει 24 διηγήματα. Ελπίζω ότι θα μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν περιμένω αυτό να γίνεται με γρήγορο ρυθμό. Επειδή η σειρά με την οποία αναφέρονται τα διηγήματα δεν έχει καμία σχέση με την κατά τη γνώμη μου ποιότητά τους, έχω αποφύγει να τα αριθμήσω. Το τρέχον μέγεθος της Λίστας φαίνεται ακριβώς κάτω από το τελευταίο διήγημα.


Η σειρά παρουσίασης ήταν εξ αρχής τυχαία (αν και λάμβανε κάπως υπόψη της την αλφαβητική σειρά των nick των συγγραφέων) και έγινε ακόμα περισσότερο τυχαία μετά το πρώτο διήγημα.
Επιστρέφω σε λίγο με το τέταρτο διήγημα.

Edited by mman, 20 Μάρτιος 2010 - 13:44.

Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Groucho Marx
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users