Jump to content

Οι αγαπημένες Dark Ιστορίες των μελών του sff


DinMacXanthi
 Share

Recommended Posts

Δεν ήξερα οτι υπάρχει αυτό εδώ το πόστ αν το ήξερα θα την είχα βάλει εγώ νωρίτερα!!! :good:

Link to comment
Share on other sites

Καινούρια, πολύ δυνατή είσοδος απο μια νέα (μα πολύ νέα) συγγραφέα.

Η Σάντι δεν διαστάζει να χωθεί στο μυαλό κάποιων πολύ παράξενων χαρακτήρων. Ενός αδερφού γεμάτου ενοχές, ενός αγοριού που έβλεπε τον κόσμο κάπως διαφορετικά και μιας ολόκληρης πόλης που ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά της. Περνάει μάλιστα και σε ένα δεύτερο, πιο βαθυ, πιο ψυχολογικό επίπεδο που για κάποιους χαρακτήρες φλερτάρει έντονα με την παράνοια.

 

William - TheSea IsBurned

 

 

Συγκινητικό, τρομακτικό και βαθύ το διήγημα της "William" δεν φεύγει απο το μυαλό σου ακόμη και όταν το έχεις αναλύσει στην τελευταία του λέξη.

Το επίπεδο γραφής δε, καθηλώνει.

Απόσπασμα:

 

 

Την άλλη μέρα η ένοχη πόλη είχε γεμίσει με φωτογραφίες του Γουίλιαμ, σε κάθε κολώνα, σε κάθε τοίχο κι ήταν λες και τον αναζητούσαν στ’ αλήθεια, λες και δεν ήξεραν πως εκείνοι τον είχαν, ήταν μια κοροϊδία προς τους εαυτούς τους. Στη φωτογραφία φορούσε το μαύρο του ημίψηλο και τις καρό πυτζάμες του και χαμογελούσε. Κανείς ποτέ δεν είχε προσέξει πόσο όμορφο ήταν το χαμόγελο του Γουίλιαμ επειδή συνεχώς χαμογελούσε. Ήταν σαν είχε κρύψει πίσω από εκείνο το χαμόγελο όλα του τα μυστικά, όταν κανείς τον ρωτούσε: «Καημένε Γουίλυ, πώς απέκτησες αυτή τη μελανιά;» εκείνος θα χαμογελούσε ως απάντηση. «Δε θυμάμαι» θα έλεγε. «Είναι σταφύλια. Αν ρωτήσεις το μανάβη από ποιο σπόρο βγήκε κάθε σταφύλι, δε θα ξέρει να σου πει».

 

 

 

 

Μια πολύ δυνατή ιστορία απο μια (τολμώντας να κάνω την πρόβλεψη) μελλοντικά Μεγάλη Πένα.

Οι φαν του τρόμου σε καλωσορίζουν Σάντι!

 

:yahoo: Ουάου, ευχαριστώ πολύ!!!

Link to comment
Share on other sites

Κάποιοι λένε οτι η επανάληψη είναι κόλαση. Κάποιοι άλλοι οτι η κόλαση είναι η επανάληψη. Ο Ντίνος έχει βρει τον τρόπο να πηγαινοέρχεται σε αυτό το μέρος και να γυρνάει με ένα τσουβάλι γεμάτο εικόνες.

Πρώτη του επίσκεψη ήταν πριν γράψει το διήγημα Ε.Φ Θέλω Να Δω

Εκει κρατήθηκε πίσω (χωρίς να αυτό να μειώνει την αξία και αυτού του διηγήματος). Απλώς εδώ δεν αποτύπωσε τον τρόμο, που παρόλα αυτά έμεινε να αιωρείται μέσα στις λέξεις για όσους μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν.

 

Μεγαλύτερος, ωριμότερος και πιο θαραλλέος αυτήν την φορά εξερεύνησε αυτόν τον τόπο στο διήγημα του Το Φτυάρι

 

Έκλαιγε για ώρα, πνίγοντας τις φωνές μέσα στις βρώμικες χούφτες του κι έπειτα πιο σιωπηλά, αφήνοντας τα δάκρυα να κυλάνε στη φανέλα του. Δίπλα, το σαγόνι του σκυλιού έκλεισε και ξανάνοιξε, τρίζοντας καθώς τριμμένα κόκαλα επέστρεφαν στη θέση τους. Μια σταγόνα μελανιού έμοιαζε να γεμίζει το ξεραμένο μάτι. Μπροστά στο βουρκωμένο βλέμμα του Μόρτι, οι πληγές μαζεύαν κακάδι και τρίχες.

Το είχαν κάψει. Το είχαν θάψει. Το είχαν κλειδώσει μέσα σε πορτμπαγκάζ αφήνοντας το στο έλεος του ήλιου. Μέχρι και να το βράζουν και να το τρώνε, θυμόταν. Σ’αυτόν τον κόσμο του ατέλειωτου καταμεσήμερου, οι μνήμες περασμένων γεγονότων έμοιαζαν όνειρα πέρα από τηναχλή της ερήμου. Το άφησε πίσω του μουρμουρίζοντας κατάρες προς τον πατέρα του.

 

Κάτω από μια μάσκα μυγών, το σκυλί έβγαλε ένα γρύλισμα.

 

 

 

 

Ωμές εικόνες τρόμου και απόγνωσης σε ένα ατέρμονο; παιχνίδι συναισθημάτων και λύτρωσης για γερά νεύρα!

Ενα ακόμη δυνατό διήγημα τρόμου!

Edited by Drake Ramore
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τώρα το θυμήθηκα αυτό το τόπικ και θα βάλω κι εγώ την αγαπημένη μου ιστορία!!! (Θα έβαζα τρεις αλλά θα είναι overloading :p )

 

Απόβλητος - Stanley

 

Αριστουργηματική γραφή που με μεγάλη δεξιοτεχνία ακολουθεί το παραλήρημα του ήρωά της, ενός ανθρώπου εξορισμένου - από την κοινωνία ή τον εαυτό του; - καταδικασμένου να ζει στους υπονόμους, έχοντας σχεδόν ξεχάσει τη σημασία της λέξης ομορφιά ώσπου να δει κάτι όμορφο και να θελήσει να το αγγίξει.

 

Απόσπασμα:

Αυτή είναι ζωή. Εντάξει, ας μην υπερβάλλουμε, απλώς είναι το μη χείρον, που λέμε. Εγώ το επέλεξα και κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για αυτό. Οι άλλοι, αυτοί, μπορεί να είναι ικανοποιημένοι, αν μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά έτσι είναι μόνο όσοι δεν ξέρουν, οι μαλάκες δηλαδή, γιατί εγώ τους κλέβω το φαί και αμέσως την κάνω, τσακ μπαμ, μην τον είδατε. Εξορία; Σε παρακαλώ, μην ακούω σαχλαμάρες! Αυτό θα το έλεγες για μια περίπτωση που θα ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά τώρα τι να το κάνω, ούτε λεπτό δεν μπορώ να αντέξω εκεί πάνω, με τους ουρανούς που είναι έτοιμοι να βρέξουν κάτουρο και τις διάφανες μάζες από κρέας και κόκκαλα που σέρνονται στους δρόμους και περιμένουν πότε θα ξεκολλήσει το σαγόνι τους για να το παίξουν στη χούφτα τους και να δώσουν λίγο νόημα στην ύπαρξή τους. Πότε ήταν η μέρα εκείνη, δεν θυμάμαι, η μέρα που μυρίστηκα ότι κάτι θα πήγαινε στραβά και παράτησα το σπίτι μου και τη δουλειά μου και την οικογένεια –είχα σπίτι, είχα δουλειά, είχα οικογένεια;- και τα βρόντηξα όλα και κατέβηκα εδώ κάτω; Ήταν δική μου επιλογή, αυτό έχει σημασία. Και μετά μου λες για τι, χαχα, για εξορία; Ούτε καν αυτοεξορία. Όχι, όχι, ανακεφαλαιώνω: να περνάς την μέρα σου προσπαθώντας να θυμηθείς κάποιες παλιότερες μέρες, αυτή είναι ζωή.

 

 

 

 

Μια ιστορία ωμή, με βαθύ νόημα που με συγκλόνισε. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να την ξεχάσεις. Ποτέ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ω, σε ευχαριστώ πολύ! Τιμή μου να ξέρω ότι σου αρέσει τόσο πολύ η ιστορία μου( όχι ότι το είχες κρύψει, αλλά λέμε τώρα)happy.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Απλά Περαστικός

Και απλά απολαυστικός, Σταμάτης Λαδικός. (μέχρι και τραγουδάκι γίνεται)

 

Αυτή η ιστορία μου είχε ξεφύγει. (Και παράγραφος-εισαγωγή από Σάλεμ'ς Λοτ, αν δεν κάνω λάθος;) Βλέποντας τις ημερομηνίες, ήταν η βδομάδα που επέστρεφα Ελλάδα από Σκωτία, οπότε πού μυαλό για διάβασμα και γράψιμο κλπ.

 

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. good.gif

Edited by DinMacXanthi
Link to comment
Share on other sites

τα πρώτα 2 που μου ήρθαν στο μυαλό είναι

Το Λελέκι του Μεσονυχτίου από τον κο Χατζηγιώργη,

Ο Γέρος των Κοράκων από τον κο McXanthi.

Φυσικά μπορεί να έχω διαβάσει και άλλα που τώρα να μην θυμάμαι.... (Οσκαρ από Ναρουάλις πχ) και κάποια που δεν τα λές τρόμο αλλά έχουν και λίγο από αγωνία .... (Νονίτα και Νομένα - Ναρουάλις, Ώχρα -σορρυ δεν θυμάμαι τινός΄ήτο το δημιούργημα) ένα είναι σίγουρο πάντως αν δεν θές να κοιμηθείς ξανά... μια βόλτα από την βιβλιοθήκη τρόμου.... θα σου παγώσει το αίμα.... :devil2:

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω διαβάσει όλες τις ιστορίες που έχουν γράψει τα παιδιά απλά να πω ότι

 

Η ΜΑΥΡΗ ΗΡΩΙΝΗ είναι για μένα η καλύτερη ιστορία που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής στο SFF..........μακάρι να ήταν βιβλίο.

Edited by MountainRoot
Link to comment
Share on other sites

Η Ώχρα είναι του A Scanner Darkly.

 

Η Ωχρά Σπειροχαίτη από την άλλη του Addicto

 

mille merci (το σκότωσα το γαλικό...) εννοούσα την Ώχρα του A Scanner Darkly, δυστυχώς δεν έχω διαβάσει την Ωχρά του Addicto... ακόμα.... :hmm:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κι εγώ ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Χαίρομαι που ακόμα θυμάστε τη Φθορά και την Κατσαριδομάνα!

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καιρός να δούμε και μερικές πιο πρόσφατες ιστορίες που, για εμένα, θα άξιζε να διαβαστούν από τις αιμοβόρρες πένες του φόρουμ.

 

Αργά με τα κακά παιδιά του Drake Remore. Ο "γιατρός" μας δίνει μία πολύ ζωντανή και τραβηχτική ιστορία, εύκολη στην ανάγνωση και ταυτόχρονα τρομαχτική, χωρίς όμως να σοκάρει.

 

Το πορφυρό πορτοκάλι του Mindtwisted ϊσως να πνήγηκε από τους διαγωνισμούς, αποτελεί όμως μία ανατριχιαστική βουτιά ενός ανθρώπου στην τρέλα. Δεν έχει υπερφυσικό στοιχείο, αλλά σας πειράζει πραγματικά;

 

Το Προσωπείο τρόμου του Ντίνου Χατζιγιώργη είναι ένα εξαίρετο weird story.

 

Αν και ανολοκλήρωτο, το Μοναστήρι του Constantinos είναι μία εφιαλτική ιστορία Science Fantasy (3 σε ένα) που μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις. Απλά, αν θέλετε συνέχεια ίσως απογοητευτείτε.

 

Ο dagoncult δε θέλει συστάσεις εδώ, έτσι λοιπόν ο Σιτιστής του είναι άλλη μία ανατριχιαστική ιστορία από την πένα του.

 

Τέλος, αν σας άρεσε η κατσαριδομάνα, πάρτε το ξαδερφάκι της: Χάρισμα από τη Juna

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά πρόσφατη προσθήκη στη Βιβλιοθήκη, η οποία δεν πρέπει για κανένα λόγο να λείπει από αυτή τη λίστα:

 

Συστραμμένο Χέρι

από τον μαιτρ Dagoncult. Υπάρχει πλέον και η διορθωμένη εκδοχή, οπότε ετοιμαστείτε για ακόμα πιο φρικιαστική απόλαυση. Διήγημα πραγματικά επαγγελματικού επιπέδου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Διαβασα κάμποσες σερί τελευταία και όλες είχαν κάτι να μου πούνε. Δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιες, αλλά για τις ανάγκες του θέματος θα το πράξω.

 

Τα σχόλια τα έχω γράψει εκεί (όσον αφορά το πως και το γιατί)

 

-Γεννημα της κόλασης

-Ο γέρος των κοράκων

-Η κατσαριδομάνα

-Ataxia Blues

 

Αυτές ξεχώρισα και σίγουρα υπάρχουν κι άλλες που δεν τις έχω διαβασει ακόμη...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

 Femme Fatale του Γιώργου Λαγκώνα.

 

ΛιγκοτικοΛαβκραφτικοί, (τώρα που το σκέφτομαι και Μποζινακικοί!) διαβάστε το και κλάψτε από χαρά.

 

:thumbsup:

Edited by DinMacXanthi
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Είναι κρίμα που χάνεται στο ffl, αλλά ο Γκίγκης του AScannerDarkly μου είχε κάνει τις καλύτερες εντυπώσεις πέρσυ που τον είχα διαβάσει - και ας γράφτηκε μόνο σε 90 λεπτά

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Είναι κρίμα που χάνεται στο ffl, αλλά ο Γκίγκης του AScannerDarkly μου είχε κάνει τις καλύτερες εντυπώσεις πέρσυ που τον είχα διαβάσει - και ας γράφτηκε μόνο σε 90 λεπτά

 

Πωπω το διάβασα τώρα και έπαθα ζημιά  :shok:

(εξαιρετικό)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..