Jump to content

Αειπολις


giannisdem
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά.Ειμαι καινούργιος στην παρέα σας.Το site το βρήκα τυχαία καθώς έψαχνα να βρώ κανένα βιβλίο φαντασίας (μ'αρέσει η φαντάσία πολυ) να διαβάσω.Δεν είμαι από αυτούς που διαβάζουν πολυ ,αλλά εχώ διαβάσει 5-6 βιβλία.Μετά απο πάρα πολύ καιρο αποφάσισα με παρότρυνση ενός φίλου να διαβάσω ενα βιβλίο που μου έδωσε.Το βιβλίο λέγετε "Αείπολις".Απο μια ματιά που έριξα κατάλαβα οτι οι περισσότεροι έχετε διαβάσει πάρα πολλά βιβλία,άλλοι γράφετε αν δε κάνω λάθος και πιστέυω οτι μπορεί να το έχετε διαβάσει.Θα ήθελα,αν μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για το βιβλίο η και να μου προτείνατε κάποιο άλλο βιβλίο.Φιλικά Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες Γιάννη.

Προσωπικά δε θα σου πρότεινα την Αείπολη, επειδή είναι συνέχεια του βιβλίου "Το Μεγάλο και Μυστικό Θέαμα". Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο όμως (κάποιες απόψεις για αυτό υπάρχουν στο τόπικ σχετικά με τον συγγραφέα)

Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες Γιάννη.

Προσωπικά δε θα σου πρότεινα την Αείπολη, επειδή είναι συνέχεια του βιβλίου "Το Μεγάλο και Μυστικό Θέαμα". Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο όμως (κάποιες απόψεις για αυτό υπάρχουν στο τόπικ σχετικά με τον συγγραφέα)

Nihilio απ'οτι κατάλαβα οι απόψεις διίστανται λιγο για τον Μπαρκερ,κυρίως για τα βιβλία του και οχι τόσο για το πόσο καλός είναι ως συγγραφεας (που είναι αναμφισβήτητα απο τους καλύτερους και το γνωρίζω παρόλο που είμαι ασχέτος).Πιστεύω οτι είναι θεμα γούστου αν σου αρέσει ένα βιβλίο.Διάβασα και τα σχόλια για το βιβλίο που έχω και μάλλον θα το διαβάσω κάποια στιγμη που θα μπορώ γιατί καταλάβα οτι τουλάχιστον δεν θα με αφήσει αδιάφορο.Πρέπει να διαβάσω "Το Μεγάλο και Μυστικό Θέαμα" πρώτα ή δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν μπορείτε παιδια, γραψτε μου και καποια αλλα βιβλία, άλλων συγγραφέων που θα μπορούσα να διάβασώ;

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείτε παιδια, γραψτε μου και καποια αλλα βιβλία, άλλων συγγραφέων που θα μπορούσα να διάβασώ;

Πρώτα απ' όλα επειδή στην αρχή λες ότι σου αρέσει η φαντασία, δεν κατάλαβα τι ακριβώς θα ήθελες να διαβάσεις. Ενδιαφέρεσαι για τρόμο; Επικό; 'Η μήπως επιστημονική φαντασία; Υποθέτοντας ότι μιλάς για τρόμο θα σου πρότεινα τον βασιλιά (όνομα και πράμα) του είδους Stephen King. Τα βιβλία του αναφέρονται συνήθως σε μία μικρή, απομακρυσμένη πόλη τους κατοίκους της οποίας βρίσκει ένα μεγάλο κακό. Εκτός από λίγα, δεν είναι καθαρός, ατόφιος τρόμος. Είναι όμως εξαιρετικά καλογραμμένα και τίγκα στον κυνισμό. Φοβερός και τρόμερος είναι ο Lovecraft ο οποίος έχει γράψει κυρίως ιστορίες. Η θεματολογία του έχει να κάνει με εξωγήινα, ασύλληπτα για τον άνθρωπο όντα που προϋπήρχαν στον πλανήτη και τώρα είναι φυλακισμένα σ' όλο το σύμπαν, ελπίζοντας μία μέρα να επιστρέψουν για να σπείρουν τον όλεθρο. Στο ίδιο μοτίβο είναι και ο καταπληκτικός Clark Ashton Smith. Από Barker που ανέφερες θα σου πρότεινα τα ''Βιβλία του Αίματος'', ενώ καλή περίπτωση πρέπει να είναι και ο Jack Ketchum. Δεν τον ξέρω καλά, αλλά ένα βιβλίο του που διάβασα ήταν πολύ δυνατό. Αυτά από εμένα.

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη δεν μου αρέσει κάποιο συγκεκριμενο ειδος βιβλίου,ετσι κι αλλιώς δεν έχω διαβάσει και πολλά για να έχω κατασταλαξει καπου αλλα απο ταινίες που βλέπω μου αρέσουν πολυ τα παραμύθια,οι φανταστικοι κοσμοι.Ο αρχοντας των δαχτυλιδιών,ο Χαρρυ Ποτερ, Αστερόσκονη,το αστέρη του βορρα είναι αυτες που μου αρέσαν παρα πολυ.Απο την άλλη τα 3 από τα 5 βιβλία που έχω διαβάση ειναι του Stephen King.Απλος έγω ζητώ την γνώμης σας γιατι απ'οτι έχω καταλάβει είμαι πολύ άσχετος πάνω στο θέμα βιβλίο.

Link to comment
Share on other sites

Καλά τότε θα σου πρότεινα να ρίξεις μία ματιά στις λίστες που έχουν φτιάξει τα μέλη του forum με τις τρεις κατηγορίες του φανταστικού. Δες εδώ, εδώ, και εδώ. Περιλαμβάνουν και οι τρεις αντιπροσωπευτικά βιβλία του είδους. Επίσης παρακολούθα σιγά- σιγά τις συζητήσεις που γίνονται εδώ πέρα μέσα, έτσι ώστε να αρχίσεις να κατασταλάζεις τι ακριβώς βρίσκεται κοντά στα γούστα σου, και να κάνεις τις αντίστοιχες επιλογές.

Link to comment
Share on other sites

Ο αρχοντας των δαχτυλιδιών,ο Χαρρυ Ποτερ, Αστερόσκονη,το αστέρη του βορρα

 

Όλα αυτά είναι από βιβλία, φυσικά, οπότε μπορείς να ξεκινήσεις από κει :) Ειδικά με το Αστέρι του Βορρά, που είναι τριλογία, και τα δύο επόμενα βιβλία δεν έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης κι άλλα βιβλία του Neil Gaiman (που έχει γράψει την Αστερόσκονη).

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που σου άρεσε η ταινία 'Το αστέρι του βορρά" (παράξενο huh.gif), το λιγότερο θα τα λατρέψεις τα βιβλία.

Και όπως είπε και η trilian την συνέχεια δεν την ξέρεις, οπότε... βουρ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..