Jump to content

(Old) World of Darkness


Guest CyDoN
 Share

Recommended Posts

Guest CyDoN

200px-LogoVampireAnkh.png

 

Ο Κόσμος του Σκότους τουλάχιστον για μένα παρουσιάζει φοβερό ενδιαφέρον. Σε τι διαφέρει; Ενώ θεωρητικά βασίζεται στο σύγχρονό "δικό μας" κόσμο στην πραγματικότητα διαφέρει πάρα πολύ. Ο μέσος αναγνώστης ή παίκτης του παιχνιδιού ρόλων, αν δεν έχει ασχοληθεί με την κουλτούρα των βρικολάκων μάλλον δεν θα μπορέσει να αντιληφθεί τη φρίκη που προκαλεί, άλλωστε αυτό που είναι που προκαλεί τον τρόμο είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας αυτή η (ας μου επιτραπεί η έκφραση) διαστρέβλωποίηση του φαίνεσθε και του Γνωστού. Παίζοντας ακόμα και η γειτονία Σου μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία σκοτεινή γωνία κυνηγιού, όπου ο πανίσχυρος σύγχρονος άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα θήραμα για τα δόντια του εκάστοτε φανταστικού αιμοβόρου πλάσματος. Όποιος έχει μπει στον κόπο να παίξει έστω και μία φορά ή να διαβάσει τα βιβλία θα καταλαβαίνει για τι πράγμα μιλάω. Όλο αυτό το υπόβαθρο του κόσμου κάνει τα πάντα τόσο πιστευτά και φανταστικά ταυτόχρονα. Δεν ξέρω για εσάς αλλά η (ουσιαστικά) απουσία συγγραφέα δημιουργεί μία διάδραση άνευ προηγουμένου κάνοντας την κάθε ιστορία μία νέα μορφή τέχνης, αφού συμμετέχουν περισσότεροι από έναν ως συγγραφείς και μάλιστα μάλλον περισσότερο διαμορφωτές της ιστορίας παρά γραμμικά διαμορφώνοντας την.

 

 

 

Υ.Γ. Οι ικανότητες μου στον γραπτό λόγο είναι πενιχρές, ελπίζω να κατάφερα να δώσω λίγα από αυτά που αισθάνομαι.

 

 

 

 

 

 

 

200px-LogoVampireAnkh.png

Link to comment
Share on other sites

Στο παλιό WoD κανείς δεν ασχολείται με τους βρικόλακες

Link to comment
Share on other sites

Guest CyDoN

Στο παλιό WoD κανείς δεν ασχολείται με τους βρικόλακες

 

Δεν το έπιασα...; Ίσως έιναι θεμα IQ :S

Link to comment
Share on other sites

Στο παλιό WoD υπάρχουν τρείς κύριες ομάδες παικτών:

 

-Αυτοί που παίζουν Vampire (Modern, Victorian Age, Dark Ages, Eyes Mind Theater)

-Αυτοί που παίζουν Werewolf

-Και τέλος όσοι παίζουν Mage.

 

Όλα τα υπόλοιπα δεν τα παίζουν και τόσοι πολλοί ή παίζουν διάφορα.

 

Προσωπικά έζω παίξει μόνο Vampire (M, DA, Eyes Mind Theater), αλλά από όσο ξέρω οι περισσότεροι παίκτες ανήκουν στην κατηγορία μου.

 

Και εγώ δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο Nihilio.

Edited by Nova
Link to comment
Share on other sites

Vampire, Mage, Orpheus, Hunter έχω παίξει κι εγώ. Mage τρέχω αυτόν τον καιρό και του έχω μια ιδιαίτερη λατρεία.

 

Τι εννοώ με το παραπάνω κρυπτικό σχόλιο: Ότι λέω και στους παίχτες που ρωτάνε για τα βαμπίρ: Σε έναν κόσμο όπου η Γαία πολεμάει με τις δυνάμεις της Εντροπίας και μία παγκόσμια συνομοσία Τεχνομάγων που προσπαθούν να εξαφανίσουν το υπερφυσικό, τα βαμπίρια υπάρχουν επειδή είναι μικροί παίχτες.

 

Κατά τα άλλα, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Urban Fantasy settings εκεί έξω, αν και καταλήγει αφόρητα πολύπλοκο και μη-ρεαλιστικό αν αρχίσεις να βάζεις μαζί όλα τα παιχνίδια - πχ θα καταλήξεις μαθηματικά ότι κάπου 3/10 κατοίκους του πλανήτη είναι απλοί άνθρωποι αν κάτσεις να υπολογίσεις τους αριθμούς που έχουν δοθεί.

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ πως τα βαμπίρια είναι μικροί παίκτες. Είναι τα πιο αδύναμα σε σχέση με τους Μάγους και τους Λυκανθρώπους, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε πως δρουν διαφορετικά: εκεί που ο Μάγος θα κάνει το υπερκάφρικο σπελ, το Βαμπίρ θα χρησιμοποιήσει τους ανθρώπους για να πετύχει αυτό που θέλει. Η δυνάμεις τους επηρεάζουν κυρίως το μυαλό των ανθρώπων.

 

Επίσης τα βαμπίρ είναι από τα πιο αδύναμα γιατί είναι και εκείνα που μπορούν να αυξήσουν ταχύτητατα τα νούμερά τους. Ένα βαμπίρ γίνεται σε ένα βράδυ, αλλά χρειάζεται κάποια χρόνια για να μπορέσει να μάθει να ελέγχει την πείνα του και να κινείται μέσα στην βαμπιρική κοινωνία. Και πάλι είναι από πέντε σε είκοσι χρόνια και αν είναι και της Σαμπάτ μπορεί και λιγότερα, ίσως και μόνο μερικά βράδια αν υπάρχει άμεση ανάγκη.

 

Όσο για το ότι ο κόσμος του WoD είναι τόσο γεμάτος, ώστε υπάρχουν λίγοι φυσιολογικοί άνθρωποι, και πάλι διαφωνώ (πνεύμα αντιλογίας...). Τα βαμπίρια είναι εκείνα που έχουν τους μεγαλύτερους αριθμούς. Η Καμαρίλλα επιτρέπει 1 σε 100.000 ανθρώπους, ενώ η Σαμπάτ έχει μέχρι και 1 σε 30.000. Και αυτά είναι νούμερα μόνο για πόλεις. Όλα τα άλλα υπερφυσικά όντα είναι ακόμα λιγότερα.

Link to comment
Share on other sites

Οι βρυκολακες δεν είναι μικροί παίκτες. Ο κόσμος τελειώνει όταν ξυπνάει ο Cain. Οι Μεθουσάλες είναι πίσω απο όλα, πάνω απο τους μάγους και την Technocracy. Γιωτάδες.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..