Jump to content

Black Swan (2010)


Tattoman
 Share

Recommended Posts

Φοβερή ταινία...την είχα δει στο cinema οταν βγήκε και κόλησα. Φοβερή σκηνοθεσία, απίστευτη η natalie portman, που δίκαια κέρδισε το όσκαρ....Η ταινία δεν είναι ακριβώς τρόμου αλλά συνδιάζει το δράμα με το σκοτάδι και τον φόβο. Αν δεν την έχετε δει νομίζω πως είναι καιρός....Όσοι την είδατε θα χαρώ να πείτε την γνώμη σας.

 

 

post-2440-0-88341000-1313571100_thumb.jpg post-2440-0-45596400-1313571142_thumb.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

εγω την εχω δει εδω και αρκετο καιρο...

Ναι δεν ειναι τρομου, αλλα εχει αρκετα σημεια που σοκαρουν και άλλα καπως αηδιαστικα..

Αξιολογη ταινια, δε λεω...,αλλα πολυ μπαλετο βρε παιδι μου...huh.gif

Link to comment
Share on other sites

Αρνόφσκι είναι, όχι τρόμος. Μου άρεσε όταν το είχα δει στο σινεμά, μου ψιλοθύμισε το Πι και πέρασα καλά βλέποντάς το. Η Πόρτμαν ήταν εξαιρετική στο ρόλο της.

Link to comment
Share on other sites

Την είδα κι εγώ όταν βγήκε. Μου άρεσε, αλλά σε κάποια φάση έγινε λίγο κουραστική. Θυμάμαι να σκέφτομαι κατά τη διάρκεια της ταινίας ότι "αυτή η κοπέλα δεν έχει άλλο ύφος εκτός από αυτό της φοβισμένης και χαμένης κορασίδας;", αλλά φυσικά

στο εκπληκτικό τέλος, που είναι μία από τις καλύτερες σκηνές που έχω δει στο σινεμά, απλά έτριβα τα μάτια μου. Δεν την γνώριζα.

 

Ερώτηση: Είδε κανείς σας τις αναφορές στη τη Διπλή Ζωή της Βερόνικα του Κισλόφσκι; Στην αρχή κυρίως, έχει κάποια σημεία πολύ χτυπητά.

 

Μια ταινία έκπληξη, από τις πολύ καλές που έχω δει στο σινεμά, και όχι μόνο πρόσφατα.

 

Κάτι έτσι, για να βρίσκεται. :mf_sherlock:

Ο χώρος του χορού (ιδίως του κλασσικού, που είναι και αφύσικος για το σώμα), είναι αιμοβόρος. Εκτός του ότι παίζονται ρόλοι στη μέση, είναι και η απίστευτα σκληρή σωματική εργασία που κάνει τη ζωή ενός χορευτή ή μιας χορεύτριας δύσκολη.

Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτεροι χορευτές του κόσμου έχουν πρόσωπα σκληρά σαν μάρμαρο. Είναι σκληροί άνθρωποι, αλλιώς δεν θα ήταν εκεί πάνω.

Link to comment
Share on other sites

To ειδα, το λατρεψα, το ξαναειδα, θα παρω το dvd. Δεν μπορω να πω πως με σοκαρε ιδιαιτερα. Παντως οπωσδηποτε θα ειχε πολυ μπαλετο αφου σε ενα μπαλετο βασιζεται. Αν και αυτο εμενα μου αρεσε και πολυ μαλιστα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα κλάσει μέντες. Ήταν και το ψυχολογικό υπόβαθρο που δημιουργούσε η ταινία. Μπορεί να μην κατηγοριοποιείται ως ταινία τρόμου αλλά ως κοινωνική, δραματική ή ότι άλλο, αλλά όταν υπάρχουν στιγμές που πετάγεται κάτι ή κάποιος απότομα στην οθόνη και δυναμώνει απότομα η ένταση της μουσικής τότε το αίσθημα που θέλει η ταινία να σου δημιουργήσει είναι ο φόβος. Και μάλιστα ο εύκολος φόβος. Δεν ξέρω, στο σημείο αυτό η ταινία λίγο με απογοήτευσε, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι μια πολύ καλή ταινία. Απλώς περίμενα κάτι πιο εγγεφαλικό. Η Portman πραγματικά εξαιρετική χωρίς αμφιβολία.

Edited by titlos5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μέτριο και υπερεκτιμημένο. Περίμενα πολλά περισσότερα απο τον Αιρονοφσκι και όχι αυτή την απλοϊκότητα. Το ίδιο θέμα το έχω ξαναδεί και σε άλλες ταινίες (

σαλεμένη κοπελούδα να κανει αχταρμα στο κεφάλι της την πραγματικότητα με τις εμμονές της

) αλλα τουλάχιστον περίμενα μια σύνδεση με το στόρυ του "Swan lake"...κρίμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από τις αγαπημένες μου. Η λίμνη των κύκνων είναι το αγαπημένο μου μπαλέτο και η μουσική του με στοίχειωνε από μικρό. Το έργο λοιπόν το έχω δει πολλές φορές ως τώρα, πάντα με τον ίδιο ενθουσιασμό. Η ερμηνεία της πορτμαν εκπληκτική. Αρχικά το φοβισμένο, τελειομανές κοριτσάκι και σταδιακά η πλήρης μεταμόρφωση. Τι να πω για τις στιγμές έντασης σε κάθε σκηνή χορού.. Η για τη χρήση του σκοταδιού σε όλη την ταινία. Και φυσικά η στοιχειωτική εισαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Άπαπα. Χάλια ήτανε. Δεν μου άρεσε καθόλου. Και σιγά από τον τρόμο! Έβγαλε εκεί κάτι αγκάθια από την πλάτη και κάτι έγινε. Too much ado about nothing -.-

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ένα από τα αγαπημένα μου ψυχολογικά thriller(σαφώς δεν είναι τρόμου).

Αλλά μου έμεινε η εξής απορία: Η μητέρα της Nina είναι ζωντανή ή ένας εφιάλτης/παραίσθηση;

Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια είναι ζωντανή. Απλά ένα απόγευμα (αν θυμάμαι καλά, πάνε και χρόνια) η Νίνα έχει παραισθήσεις (είχε χαπακωθεί; κάτι τέτοιο θυμάμαι). Καλά, γενικά έχει παραισθήσεις, θες απ' το άγχος, θες απ' την πείνα, θες από το κακό της το χάλι γενικώς, αλλά όχι σε αυτό το σημείο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μου είχε μείνει η απορία, καθώς σε όλο το έργο δεν αλληλεπιδρά με άλλον, πλην της Νίνα, χαρακτήρα.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Black Swan (2010)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..