Jump to content

SFF-NoWriMo 2011


Sonya
 Share

Recommended Posts

Η ώρα (Ελλάδος) είναι κάτι λίγο μετά τις 12, το οποίο σημαίνει ότι έχει αλλάξει η μέρα, αλλά και ο μήνας! Κι αφού πούμε τα σχετικά καλομηνιάτικα κλπ, το σημαντικό αυτού του μήνα είναι πως τον ακολουθεί ο Νοέμβριος. Πολλοί ξέρετε τι είναι ο Νοέμβριος, αλλά επαναλαμβάνω εδώ για όσους δεν γνωρίζουν πως είναι ο National Novel Writing Month (NaNoWriMo). Και τι'ν'τούτο;

 

Είναι ένα παιχνίδι, μία πρόκληση, ένα στοίχημα στο οποίο έχεις δύο αντιπάλους: ο ένας είναι ο εαυτός σου, ο άλλος είναι ο χρόνος.

30 μέρες, 720 ώρες ακριβώς για την συγγραφή μιας νουβέλας με ελάχιστο όριο τις 50.000 λέξεις.

 

Μπορείς;

 

Η ιστορία λέει πως πολλοί μπορούν! Απ' το 2005 που ξεκινήσαμε να παίζουμε στο σφφ, μετράνε από τουλάχιστον μία νουβέλα οι Oberon, Nihilio, πιπινοξάνθης, Χατζηγιώργης, Naroualis, northerain, Sonya και άλλοι τους οποίους δεν μπορώ να δω, γιατί τα ονόματά τους είναι στο εργαστήρι κι η μνήμη μου είναι χρυσόψαρου.

 

Ο Οκτώβρης είθισται να είναι μήνας προετοιμασίας (χαρακτήρες, σκελετός, world building κι οτιδήποτε άλλο), μήνας δήλωσης συμμετοχών (για να παρακολουθούμε και πώς πάμε, ο χαβαλές που γίνεται δεν έχει προηγούμενο!), μέχρι που μεσάνυχτα 31 Οκτωβρίου προς 1 Νοεμβρίου, το καμπανάκι χτυπάει και τα γκάζια πατιούνται στο φουλ!

 

1667 λέξεις την ημέρα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

 

Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες, συμμετοχές κλπ στην διάθεσή σας. Οι Νανοριμοκράτορες είναι εδώ για να σας δώσουν τα φώτα τους.

 

Εγώ έχω μία απορία προς την διαχείριση: με το εργαστήρι σε συντήρηση, σε ποιο υποφόρουμ θα παίξουμε φέτος;

Edited by aScannerDarkly
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Nihilio

    43

  • DinoHajiyorgi

    59

  • aScannerDarkly

    30

  • niceguy0973

    26

My, my, how time flies. Έχω μια mainstream ιδέα νουβέλας που θα ήθελα να τη δω και γραμμένη chinese.gif Αν τα άστρα είναι σωστά, θα 'μαι κι εγώ στην υψηλή παρέα σας friends.gif

Link to comment
Share on other sites

Σιγά μη και δεν είχα απορίες...

 

1. Που δηλώνουμε συμμετοχή και με ποιό τρόπο;

2. Υπάρχει συγκεκριμένο θέμα ή είναι ελεύθερο; Κι αν έχει θέμα πότε το μαθαίνουμε;

3. Η γλώσσα είναι ελεύθερη ή θα είναι στα Αγγλικά;

 

Προς το παρόν αυτά... το μέλλον θα δείξει... :mf_sherlock:

 

 

Link to comment
Share on other sites

1. Εδώ δηλώνουμε συμμετοχή! Για τους σκληροπυρηνικούς υπάρχει και το www.nanowrimo.org που μπορεί κανείς να συμμετέχει με άτομα απ' όλο τον κόσμο

2. Ό,τι θέλεις

3. Και στα σουαχίλι, αν βολεύεσαι. :Ρ

Link to comment
Share on other sites

Καλό μου παιδί, (sorry, δε μπόρεσα να αντισταθώ στο λογοπαίγνιο... dirol.gif)

 

Είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι, χωρίς κανόνες άλλους από το ότι πρέπει μέσα σε τριάντα μέρες να γράψεις μια νουβέλα 50,000+ λέξεων. Υπάρχει ένα σάιτ, το επίσημο αλλά δεν σε ελέγχει κανείς, δεν υπάρχει επιτροπή και όλα γίνονται για τη χαρά που παιχνιδιού και για να έχεις 1 Δεκέμβρη την πρώτη γραφή ενός ολοκληρωμένου έργου. Επίσης βοηθάει πολύ η συντροφικότητα εδώ. Το "έι-ωπ!" πάει σύννεφο (ευτυχώς!laugh.gif)

Link to comment
Share on other sites

Σουαχίλι δεν θα πάρω, thanx... Προτιμώ τα ελληνικά.... :yahoo:

 

Να ρωτήσω και κάτι χαζό; Αφού δεν υπάρχει θέμα τότε πως μπορεί κάποιος να ξέρει αν αυτό που πρόκειται να γράψει δεν το έχει ξεκινήσει ένα χρόνο πριν και το παρουσιάζει εκείνη την στιγμή;

 

Εννοείται πως θέλω να δηλώσω συμμετοχή!!! :8):

 

 

Αααα!! Thanx Sonya για τις απαντήσεις... :good:

 

Καλό μου παιδί, (sorry, δε μπόρεσα να αντισταθώ στο λογοπαίγνιο... dirol.gif)

 

 

 

Πολύ μου άρεσε αυτό!!! :wub:

Link to comment
Share on other sites

Το νανόριμο δεν έχει έπαθλο. Δεν κερδίζει κανείς κάτι με το να "κλέψει". Το στοίχημα είναι με τον εαυτό σου. Οπότε δεν υπάρχει κι λόγος για cheat. :)

 

Ορίστε, ο πρώτος συμμετοχών! Κι εγώ άλλη μία (θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που δεν δουλεύω, χιχι), είμαστε ήδη δύο.

 

Ντιν, θα παίξεις;

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ξέρει, Νεκτάριε. Παίζουμε με hοnor system, κι έτσι...

 

 

 

 

 

 

 

Ωραία, ωραία... Ενθουσιάστηκα!!! Έχω νομίζω μια με δύο ώρες ελεύθερες την ημέρα, τις γέμισα κι αυτές για τον μήνα Νοέμβριο....

 

Να υποθέσω πως όταν τελειώσουμε τα ανεβάζουμε κι εδώ;

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν δεν κερδίζεις τίποτε. Μόνο Bragging wrights, όπως είπε κάποτε κι ο Μέγας Βορειοβρόχης. Αν εσύ κάνεις ότι κέρδισες, αλλά το 'γραψες πέρσι, κακό του κεφαλιού σου. Είναι στην ουσία ένας διαγωνισμός με τον εαυτό σου, να τον πείσεις ότι πρέπει αν γράψεις και να τον στρώσεις να γράψει.

 

Προσωπικά έχω πάρει μέρος πόσες, τέσσερις φορές και πάω για πέμπτη, έχω ολοκληρώσει και τις τέσσερις φορές κι έχω τουλάχιστον δύο νουβέλες στη διάθεσή μου. Αν και για να πω την αμαρτία μου, χρησιμοποιώ το Νανοριμο για να γράψω εκείνες τις ιδέες που όλο βαριέμαι να τις γράψω. Α, και γιατί μου αρέσει τρελά το ότι οι 1667 λέξεις της ημέρας είναι τόσες όσες να κάνουν τους γύρω μου να με κανακεύουν... devil2.gif

 

Παρεμπιπτόντως, φέτος θα κάνω κάτι ανάμεσα σε Νανόριμο και ΝανοΕΝΤΙΤμο. Μια παλιά νουβέλα, γραμμένη στα πρώτα έτη του πανεπιστημίου που πρέπει να ξαναγραφεί (όχι απλά να διορθωθεί), στην ουσία αλλάζουν χαρακτήρες, πλοκή, οπτικές γωνίες και γραφή, όπως επίσης και μέρος της κοσμοπλασίας. Does it qualify, guys? Uh, guys?

Link to comment
Share on other sites

 

Εννοείται πως θέλω να δηλώσω συμμετοχή!!! :8):

 

 

 

Ο Νεκτάριος θα γράψει τριλογία 150.000 λέξεις :tease:μέχρι τις 15 του μηνός :lol:

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται πως θέλω να δηλώσω συμμετοχή!!! :8):

 

 

 

Ο Νεκτάριος θα γράψει τριλογία 150.000 λέξεις :tease:μέχρι τις 15 του μηνός :lol:

 

 

Χμμμμ... Ωραία ιδέα!!! Thanx Ευγενία... :chinese:

Link to comment
Share on other sites

Α, και το καλύτερο. Ας πούμε ότι έχεις ξεκινήσει να το γράφεις, αλλά το έχει παρατήσεις στις, ξέρω 'γω, 5000 λέξεις. Ε, αν γράψεις +50,000, τότε και πάλι κέρδισες! Έτσι πήρα κάποτε ένα διήγημα 2,500 λέξεων και το έκανα νουβέλα.

Link to comment
Share on other sites

Και πατροπαράδοτα, ο στόχος του Νιχίλιο είναι οι 35.000 λέξεις, ως το προτελευταίο απόγευμα του Νοέμβρη. Ε, μετά οι 15 χιλιάδες του βγαίνουν εύκολα.

Εγώ έχω το προσωπικό ρεκόρ των 50χιλιάδων σε 21 μέρες (Νοέμβρης 2009, αχ Σκωτία μου...), αναρωτιέμαι αν μπορώ να το σπάσω φέτος.

Edited by DinMacXanthi
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι αν και θα ήθελα πολύ να πάρω μέρος (να συνεχίσω, όπως έλεγε κι Ευθυμία, τη νουβέλα που έχω αφήσει στις 2500 λέξεις) δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω γιατί τέλος Οκτώβρη και το πρώτο δεκαήμερο περίπου του Νοέμβρη θα είμαι εκτός Ελλάδας. Από την άλλη βέβαια στο πρώτο nanowrimo του 2005 που τελείωσα τη νουβέλα μου, μάλλον κωλοβάραγα το πρώτο δεκαπενθήμερο και ξεκωλώθηκα μετά, βγάζοντας τις 50000 λέξεις 5 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα που έληγε η προθεσμία (και μου κόλλησε και το upload και κόντεψα να μείνω!) :lol:

Edited by Oberon
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πέρσι έγραψα 20000 λέξεις το τελευταίο διήμερο και 35000 την τελευταία εβδομάδα. Βeat that :p

 

Πάω για 6η συμμετοχή και για τρίτη νουβέλα ολοκληρωμένη (η μία έσπασε σε δύο επιτυχημένα νανόριμα) χωρίς όμως να είμαι σίγουρος για το τι θέλω να γράψω (ούτε και πρόπερσυ τέτοιον καιρό ήμουν και τελικά κάλυψα δύο χρόνια χάρη σε κάτι σκόρπιες ιδέες που μου ήρθαν στα ξένα).

 

Τις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσω να σηκώσω κάποια πόστ-οδηγούς επιβίωσης με τις ως τώρα εμπειρίες μου.

Link to comment
Share on other sites

Όταν τελειώνεις τη νουβέλα την ανεβάζεις στο site του νανορίμο; Και αν ναι τότε τι νόημα έχει να το ανεβάσεις αφού δεν πρόκειται να το διαβάσει/αξιολογήσει κάποιος;

Link to comment
Share on other sites

Και τώρα το επίσημο νιχιλοποστ με το ιστορικό (στο οποίο προστίθεται και μία νέα παράγραφος το έτος)

 

SFFNoWriMo:

Τι είναι αυτό; Είναι μία πρόκληση προς όλους τους συγγραφείς να γράψουν ένα βιβλίο τουλάχιστον 50000 λέξεων μέσα στο μήνα Νοέμβρη. Ως είθησται, για 6η συνεχή χρονιά το SFF.gr θα διοργανώσει μια παράπλευρη εκδήλωση στο εργαστήριο, όπου και τα μέλη θα μπουν στη μαζοχιστικα επίπονη διαδικασία να γράψουν 50000 λέξεις μέσα σε ένα μήνα.

 

Και θα με ρωτήσετε: ποιος τρελός θα γράψει τόσο;

Το 2005 ο Dain (πλέον Oberron) τα κατάφερε με το "Τζον Κάδμος: Αθάνατος". Πίσω του οι Nienor με τη Μεγάλη Δίκη και 21.857 λέξεις, ο υποφαινόμενος με τον οίκο του Θεού με 20130 λέξεις και ο Atrelegis με 1000 λέξεις του Σίγμα Γέννεσις.

Στο παρασκήνιο τώρα, την εποχή εκείνη έπαιζαν πολλά δράματα που απέσπασαν πολύ κόσμο από τη συγγραφή, ενώ ο νικητής προσπαθούσε τελευταία στιγμή να σηκώσει το κείμενο και το φόρουμ δεν τον άφηνε.

 

Το 2006 νικήτρια ήταν η Sonya με το Δακρυσμένο Κρίνο, ενώ στους συνήθεις ύποπτους Nihilio (25000 λέξεις με την Επιστροφή των Οχτώ) και Nienor (με τα Γράμματα από τη φυλακή) προστέθηκε και η Τρίλλιαν με τον Ωρίωνα.

Στο παρασκήνιο, πάλι υπήρχαν ψιλοδράμματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι είχαμε μπει με μισοτελειωμένες ιδέες στη διοργάνωση και κάπου στα μισά βρήκαμε τοίχο.

 

Σίγουρα αναρρωτιέστε ποιος μας έβγαλε ασπροπρόσωπους το 2007; Ε, το 2007 ήταν και η παραγωγικότερη χρονιά, με τους Narualis (Ερυθρά Σανδαράχη), Electroscribe (ο Φοβήτορ), DinoHajigiorgi (Οστεοδρόμιο) και ο υποφαινόμενος (Σακάτες Άγιοι) τερμάτισαν επιτυχώς.

Στο παρασκήνιο η διοργάνωση ήταν πολύ ήρεμη, η Narualis είχε τελειώσει από τις 23 του μήνα και ο electroscribe 5 μέρες μετά ενώ ο υποφαινόμενος είχε τερματίσει τελευταίος στη Witching hour της 30ης. Όταν όμως έφτασε η 30ή του μήνα, το φόρουμ ήταν κάτω και όλοι σηκώσαμε τα γραπτά μας την 1η Δεκέμβρη.

 

Το 2008 η παραγωγή έπεσε, καθώς νικήτριες αναδείχτηκαν οι Sonya (Η Μάντισσα της Άρκοντ) και Narualis (Κόμπες ο Ντερλικοτής: Το αυγό του Δρακοαφέντη). Dain, Nienor και DinoHajigiorgi δεν τερμάτισαν εγκαίρως, με τους δύο κυρίους να έχουν φτάσει όμως πολύ κοντά.

Στο παρασκήνιο, ο υποφαινόμενος το έχασε επειδή ήταν φαντάρος.

 

Το 2009 ξανασπάσαμε ρεκόρ. Ο DinMcXanthi μας έστειλε αδιάβαστους αφού, με ορμητήριο τα highlands της Σκωτίας τελείωσε το "OMNISCIENT - The Tales of Bob" στις 20 μέρες... 51.500 λέξεις τόσο γρήγορα δεν είχαν ξαναγίνει.

Ο έτερος ξενιτεμένος, αυτός στα cragy shores της Νότιας Ουαλίας, ο υποφαινόμενος, ανακοίνωσε τις 50Κ το πρωί της τελευταίας ημέρας. Ουσιαστικά έγραψε το Deamon's Labyrinth σε 20 ημέρες κι αυτός, αφού τουλάχιστον 10 μέρες έγραφε εργασίες για το μεταπτυχειακό του. Πάντως το ΣΚ που έγραψα 10 χιλιάδες λέξεις και ξαναμπήκα για τα καλά στο παιχνίδι (επείδη είχαν ξεμείνει πίσω) καθώς και την ανατριχίλα που ένιωθα καθώς μια από τις τελευταίες σκηνές (όπου σκάει για πρώτη φορά ο μεγάλος μπαμπούλας της ιστορίας) γραφόταν θα μου μείνουν χαραγμένες για καιρό στη μνήμη μου.

Ο anime overlord δήλωσε τρίτος τον τερματισμό, φτάνοντας στις 90000 λέξεις την ιστορία του (άρχισε στις 40000 λέξεις του 'Ααρόν - η διαθήκη')

Αργότερα μέσα στην ημέρα οι Narualis (Δεσίδα) και northerain ολοκλήρωσαν και τις δικές τους. Η πρώτη μας εξέπληξε, γιατί πήγαινε για 100000 λέξεις αρχικά αλλά κάπου στην πορεία έμεινε πίσω. Ο δεύτερος έκανε το χατ-τρίκ για τους βόρειους τερατογράφους με πολύ taunting και βρίσιμο στο MSN από τους άλλους δύο.

Προσπάθησαν αλλά εγκατέλειψαν νωρίς οι Sonya, Nienor, Waylander, Oberon και Blondbrained (κάποιοι δεν άρχισαν καν, και μάλλον τους έφαγε ο γύπας Χατζηγιώργης που κατά τη διάρκεια του event κρατούσε tabs ποιος έγραφε και ποιος όχι)

Στο παρασκήνιο, ήταν άλλη μια αρμονική διοργάνωση (από όσο θυμάμαι) που ο υποφαινόμενος την έζησε στο εξωτερικό, με οργανωμένα μυτίγκια (ένα από τα οποία έγινε σε μία παμπ τίγκα σε σκοτσέζους με κιλτ που είχαν κατέβει Κάρντιφ για να δούνε ρούγκμπι) και ένα λάπτοπ τίγκα στα στίκερς. Θυμάται δε κάτι απίστευτα MSN discussions των τριών Βορείων, με τον Σκωτσέζο να μας τα χώνει για να γράφουμε

 

To 2010 ήταν μια χρονιά χατ-τρικ από τρία φαβορί: DinoHajiyorgi να τερματίζει άνετα με τη SciFi "Ρεπλίκα". Narualis να ολοκληρώνει τελευταία μέρα με το Φάνταζυ "Κοχύλια" και το φανταστικό ρεκόρ των 8585 την προτελευταία μέρα (με κάπου 25000 λέξεις στις 25 του μήνα). Αλλά το τρομαχτικό το έκανε ο υποφαινόμενος στο δεύτερο μισό του Deamon's Labirynth. 10 του μήνα ήταν στις 6500, 21 του μήνα 19000, 27077 στις 25. Μετά είχαμε το γάμο της Σόνυας και κάτι άλλες υποχρεώσεις, φτάσαμε στις 32000 48 ώρες πριν το τέλος που γράφτηκαν κάπως. (Βέβαια και οι δύο μας το 2009 το ίδιο πίσω είχαμε μείνει και ρεφάραμε στο τέλος)

Ο DinMcXanthi εγκατέλειψε ικανοποιημένος που έγραψε 25000 σε 15 μέρες. Ο Drake Remore με το πηγάδι έφτασε τις 25000, η Sonya παράτησε νωρίς την ιστορία της, το ίδιο και η Cassandra Gotha στις 21000 και η Nienor ξεπέρασε τις 25000 και μετά χάθηκαν τα ίχνη της.

Στο παρασκήνιο, τρελή γκαντεμιά για όλους, RL υποχρεώσεις, ζημιές σε μηχανήματα, κακή διάθεση, ο γύπας Χατζιγιώργης να μας γκρινιάζει που δε γράφουμε (από τα καλύτερα motivations για να κάτσεις να στρωθείς ο άτιμος). Παράλληλα νομίζω έτρεχε και διαγωνισμός σύντομης ιστορίας (αυτός με το σεξ και ο κύριος Μανωλιός διαμαρτυρόταν-που να ήξερε πόσο σεξ και SciFa έγραφα εκείνο τον καιρό...)

 

Στα δια ταύτα τώρα, οι θαραλλέοι/μαζοχιστές δηλώστε συμμετοχή. Οι βετεράνοι πείτε τα σχέδιά σας και δώστε συμβουλές στους νεότερους. 1η Νοέμβρη ξεκινάμε και θέλω για άλλη μια φορά να σπάσουμε ρεκόρ...

 

Επίσημη σελίδα: www.nanowrimo.org

 

ΥΓ: Επίσης, βλέποντας τα νούμερα που πιάσαμε πέρσυ με την Ευθυμία προτείνω να κάνουμε και έναν διαγωνισμό ποιος ήρωας θα γράψει σε μία μέρα τις περισσότερες λέξεις. Καθώς και να κρατήσουμε το ατομικό ρεκόρ του κάθε ενός.

Link to comment
Share on other sites

Φέτος μόνο cheerleader.

 

Αλλά νιώθω και τελειωμένος με το nanowrimo. Δεν θέλω να γράψω άλλα βιβλία*. Δεν θέλω να τα γράφω για το συρτάρι. Θέλω να φροντίσω επιτέλους όσα έχω τελειώσει.

 

Το Ρεπλίκα ήταν 50.000+ λέξεις, ήταν όμως μάλλον το μισό μυθιστόρημα. Δεν μ'αρέσουν εκκρεμότητες και πασχίζω να βρω χρόνο και διάθεση για να το τελειώσω, αυτό και το Anarchus. Δεν θα συμβεί όμως αυτόν τον Νοέμβριο. Έχω τρεχάματα να βρω δουλειά, συν παραγγελίες για άρθρα στο free-press με το οποίο συνεργάζομαι.

 

[* Φτου-κακά, ο "Βασιλιάς Δροντοφούς" το μυθιστόρημα, μου γνέφει από μακριά και δεν θέλω.]

Link to comment
Share on other sites

Θέλω... έχω κάτι στο νου μου εδώ και λίγο καιρό... Αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να γράψω τόσο γρήγορα. Απλά δεν το έχω. (Σημειώστε ότι τη μοναδική φορά που δοκίμασα, το αποτέλεσμα ήταν να μαζέψω τα διάφορα σκόρπια που είχα γράψει και να γράψω ένα διήγημα στο τιτάνιο μέγεθος των 2500 λέξεων!)

 

Από την άλλη, μια ευκαιρία για να γράψω επιτέλους κάτι μεγάλο, όπως και για πρώτη φορά να προσπαθήσω να δουλέψω με σχέδιο, κι όχι αυτοσχεδιάζοντας.

 

Δεν ξέρω, θα δείξει. Δεν υπόσχομαι τίποτα.

 

Μία πρόταση, που έχω ξανακάνει, σαν πρόσθετο εργαστήρι συγγραφής αν θέλετε. Με το τέλος της διοργάνωσης - ίσως και κανένα μήνα μετά, μήπως θέλετε να τα ξανακοιτάξετε - αναλόγως βέβαια με το τι έχει μαζευτεί, όσοι έχουν γράψει κάτι (ας είναι και 30000, δεν έγινε τίποτα) να χωριστούν σε τριάδες, ζευγάρια (αυτό έχει να κάνει με τον αριθμό συμμετοχών) και να ανταλλάξουν κείμενα, για να σχολιάσουν διορθώσουν κτλ ανηλεώς ο ένας του άλλου.

 

Θα μου πείτε, αυτό το κάνουμε και ιδιωτικά, με πμ, αλλά θα ήταν επιπλέον κίνητρο αν γινόταν κάτι σαν μικρό εργαστήριο. Τι λέτε;

 

(Μια διαφορά θα είναι ότι θα μπορεί ο καθένας να δει και τα σχόλια που δεν ανήκουν στη δικιά του ομάδα, ίσως ακόμη και να διαβάσει-σχολιάσει και κάτι άλλο αν βρει το χρόνο, τη διάθεση κτλ κτλ). Δεν το έχω τελειοποιήσει ακόμα ως σχέδιο, αλλά η βασική ιδέα είναι αυτή.

 

Αυτό βέβαια αποκλείει όσους θέλουν να γράψουν στα σουαχίλι, εκτός κι αν βρούνε κάποιον που να γνωρίζει.

Edited by aScannerDarkly
Συμπλήρωση
Link to comment
Share on other sites

Θέλω... έχω κάτι στο νου μου εδώ και λίγο καιρό... Αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να γράψω τόσο γρήγορα. Απλά δεν το έχω. (Σημειώστε ότι τη μοναδική φορά που δοκίμασα, το αποτέλεσμα ήταν να μαζέψω τα διάφορα σκόρπια που είχα γράψει και να γράψω ένα διήγημα στο τιτάνιο μέγεθος των 2500 λέξεων!)

 

Από την άλλη, μια ευκαιρία για να γράψω επιτέλους κάτι μεγάλο, όπως και για πρώτη φορά να προσπαθήσω να δουλέψω με σχέδιο, κι όχι αυτοσχεδιάζοντας.

 

Δεν ξέρω, θα δείξει. Δεν υπόσχομαι τίποτα.

 

Μία πρόταση, που έχω ξανακάνει, σαν πρόσθετο εργαστήρι συγγραφής αν θέλετε. Με το τέλος της διοργάνωσης - ίσως και κανένα μήνα μετά, μήπως θέλετε να τα ξανακοιτάξετε - αναλόγως βέβαια με το τι έχει μαζευτεί, όσοι έχουν γράψει κάτι (ας είναι και 30000, δεν έγινε τίποτα) να χωριστούν σε τριάδες, ζευγάρια (αυτό έχει να κάνει με τον αριθμό συμμετοχών) και να ανταλλάξουν κείμενα, για να σχολιάσουν διορθώσουν κτλ ανηλεώς ο ένας του άλλου.

 

Θα μου πείτε, αυτό το κάνουμε και ιδιωτικά, με πμ, αλλά θα ήταν επιπλέον κίνητρο αν γινόταν κάτι σαν μικρό εργαστήριο. Τι λέτε;

 

(Μια διαφορά θα είναι ότι θα μπορεί ο καθένας να δει και τα σχόλια που δεν ανήκουν στη δικιά του ομάδα, ίσως ακόμη και να διαβάσει-σχολιάσει και κάτι άλλο αν βρει το χρόνο, τη διάθεση κτλ κτλ). Δεν το έχω τελειοποιήσει ακόμα ως σχέδιο, αλλά η βασική ιδέα είναι αυτή.

 

Αυτό βέβαια αποκλείει όσους θέλουν να γράψουν στα σουαχίλι, εκτός κι αν βρούνε κάποιον που να γνωρίζει.

 

 

Πολύ μα πάρα πολύ καλή ιδέα.... είμαι μέσα!!

Link to comment
Share on other sites

Άτυχος όποιος του πέσει το δικό σου κείμενο, με τις 700 000 λέξεις που θα έχεις γράψει ως τότε:lol:

Link to comment
Share on other sites

Άτυχος όποιος του πέσει το δικό σου κείμενο, με τις 700 000 λέξεις που θα έχεις γράψει ως τότε:lol:

 

 

Με υποτιμάς.... :chinese:

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, έχω 50.000+ απορίες. Εξηγώ:

 

1. Θέλω να κινητοποιήσω τον κύριο Μανωλιό.

2. Έχω έναν σκελετό 5.700 λέξεων που βρίσκεται σε ένα ψιλοκαλό σημείο. Το προβλεπόμενο μέγεθος του έργου είναι γύρω στις 75.000.

3. Ο στόχος ήταν να καταφέρω να ξεκινήσω 1/1/2012. Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος τότε, αλλά ο κύριος Μανωλιός ξεκουνιέται πολύ δύσκολα και συνήθως, αντί να γράφει ιστορίες, γράφει εμένα. Οπότε θα ήταν υπέροχο αν όλοι μαζί τον πείθαμε να ξεκινήσει δύο ολόκληρους μήνες νωρίτερα.

4. Ο Νοέμβριος περιλαμβάνει δύο χαμένα και πολύ αποπροσανατολιστικά Σ/Κ τρομερού τρεξίματος: Το ένα στη Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε μια ημερίδα (λεπτομέρειες σήμερα) και το άλλο στο Εργαστήριο της ΑΛΕΦ, όπου (αν και δεν παίρνω προσωπικά μέρος) αν δεν πάω να σχολιάσω δεν θα τελειώσω το NaNoWriMo γιατί απλά θα με έχουν φάει ζωντανό. Επίσης, για το Εργαστήριο της ΑΛΕΦ, χρειάζεται να διαβάσω και να σχολιάσω (αναλυτικά, όχι όπως στον διαγωνισμό -και δεν κάνω πλάκα) 12 διηγήματα πάνω από 60.000 λέξεις συνολικά.

5. Με όλα τα παραπάνω υπόψη, και κυρίως με δεδομένο το πόσο αργά γράφω, δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε 1% να πιάσω 50.000 λέξεις. Έτσι κι αλλιώς, νομίζω ότι σε ένα μήνα το ρεκόρ μου ήταν 14.000. Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν έπιανα τα 15Κ. Αυτό θα σήμαινε ότι με τέτοιο ρυθμό θα τελείωνα το μυθιστόρημα σε μόλις πέντε μήνες. Ακόμα και σε δέκα να τελείωνα μόλις χαλάρωνα μετά τον Νοέμβριο, θα ήταν τρομερά γκάζια για μένα.

6. Μπορώ να πάρω μέρος με προσωπικό στόχο 15.000 και να ανακοινώσω την τροποποίηση αυτού του στόχου προς τα πάνω ή (sigh) προς τα κάτω ανάλογα με το πώς θα πάει;

7. Δεν πρόκειται να ανεβάσω το κείμενο μετά. Θα είναι ημιτελές και καλύτερα να σουλατσάρω γυμνός στο Galactic Senate παρά να δείξω ακατέργαστη πρώτη γραφή. Οπότε θα πρέπει να αφεθείτε στο λόγο μου για το πόσο έγραψα.

8. Δεν θα μπορώ να σχολιάσω κείμενο άλλου. Πρώτον τα έχω φτύσει με τις κριτικές, δεύτερον θα έχω μπουχτήσει και με το Εργαστήριο και τρίτον και κυριότερον θα είμαι στη μέση της συγγραφής.

 

So, μπορώ να παίξω έτσι;

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε, στο θέμα της ταχύτητας είμαι ομοιοπαθής. Οπότε μάλλον θα προσπαθήσω να φτάσω όπου μπορέσω. Λέω 50000 αλλά έχω τεράστιες αμφιβολίες γι' αυτό.

 

Για την άλλη πρόταση γιατο εργαστήριο, που δεν ξέρω ακόμα αν και πώς θα γίνει, προφανώς και η συμμετοχή στο nanowrimo δε σημαίνει κατ' ανάγκη συμμετοχή και στο εργαστήριο.

 

Αν και το να σουλατσάρεις γυμνός στο galactic senate δεν είναι άσχημη ιδέα...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..