Jump to content

The Dragonphoenix Chronicles: Indomitable (2013)


Sonya
 Share

Recommended Posts

Κάποιο καιρό πριν, είχα ανεβάσει ένα θέμα για το 'The hunt for Gollum' , μια ταινία από επαγγελματίες, μεν, αλλά με μπάτζετ από τις δωρεές του κοινού.

 

Τώρα, είναι Έλληνες αυτοί που έχουν αρχίσει να δημιουργούν την πρώτη επαγγελματική ταινία επικής φαντασίας στα Ελληνικά, Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος, σε σενάριο του Γιάννη Ρουμπούλια, βασισμένο στην ομώνυμη σειρά κόμικ που γράφει και σκιτσογραφεί ο ίδιος και η οποία έχει βραβευτεί πολλάκις.

 

Λοιπόν, η ταινία αυτή δεν έχει πίσω της ηχηρά ονόματα, δεν έχει μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής, δεν έχει μπάτζετ. Έχει μεράκι, πάθος κι αγάπη απ' αυτούς που τη δημιουργούν και προσκαλεί όσους θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν ώστε να γίνει πραγματικότητα η πρώτη μεγάλου μήκους ελληνική ταινία επικής φαντασίας .

 

Ο Γιάννης Ρουμπούλιας έχει κάνει τρόπο ζωής εδώ και πολλά χρόνια πως δεν υπάρχει 'δεν μπορώ'. Υπάρχει μόνο 'δε θέλω αρκετά'. :)

 

Δείτε πληροφορίες εδώ και εδώ και εδώ

 

Ένα πολύ πρόχειρο (και ερασιτεχνικό) βιντεάκι που κυκλοφορεί σαν πρήκουελ της ταινίας.

 

http://www.youtube.com/watch?v=8FqlnpBjAX4&feature=channel_video_title

Edited by Dreamer
Προστέθηκε το έτος κυκλοφορίας στον τίτλο του topic καθώς και το τρέιλερ της ταινίας
Link to comment
Share on other sites

Ω Θεοί! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα χρόνια ονειρευόμουν μια ελληνική φάνταζυ ταινία... έχω δακρύσει από τη συγκίνηση!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή προσπάθεια (έως και εντυπωσιακή), ειδικά μιας και έχει γυριστεί μόνο για προωθητικούς λόγους της κανονικής ταινίας.

(να διαβάσετε και την περιγραφή του βίντεο, είναι σημαντικό)

Link to comment
Share on other sites

Να τελείωνε και το κόμικ καλά θα ήταν...

Από όσο ξέρω το κόμικ το έχει πάει πίσω αρχικά η εργασία του δημιουργού σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας και έπειτα η θητεία του. Τις τελευταίες φορές που μιλήσαμε μου είχε πει ότι δουλεύει για να τελειώσει τη σειρά. Για περισσότερα ας μιλήσουμε στον δίδυμο αδερφό του που κυκλοφορεί ιγκκνιτο ανάμεσά μας :p

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τα παιδιά συνεχίζουν ασταμάτητα την προσπάθεια και έχουν γυρίσει ήδη γύρω στις 10 σκηνές, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο από ότι περιμένετε!

 

Όποιος θέλει, μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το λινκ

 

http://www.indiegogo...itable?a=301604

 

 

Το ποσό φυσικά και δεν έχει σημασία και μια απλή κοινοποιήση στο Facebook, Twitter ή ένα όμορφο σχόλιο θα ικανοποιούσε πολλούς!!!

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σήμερα το απόγευμα το κανάλι STAR έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στην προσπάθεια για τον Αδάμαστο.

 

Οπότε bump, για να μην κλείνουμε τα μάτια μπροστά στις προσπάθειες του ελληνικού φάνταζι. :)

Link to comment
Share on other sites

Εδώ το link της συνέντευξης στο Youtube, για όσους δεν το έχουν δει. Συγχαρητήρια στα παιδιά

 

 

My link

Link to comment
Share on other sites

Ο σκηνοθέτης είναι ο ίδιος των ''Τρωγλοδυτών'' λέει! Μπράβο το παλικάρι!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ρε, κάνουν καλή δουλειά τα παιδιά! Άντε, να μαζευτούν τα χρήματα να τελειώσουν τα γυρίσματα, ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω να προσθέσω κάτι ουσιώδες, γράφω αυτό το ποστ μόνο για να σας πω ότι παρακολουθώ αυτό το τόπικ με χαρά από το ξεκίνημά του, και όταν με το καλό βγει η ταινία θα τη δω. Είναι προσπάθειες που αξίζουν την προσοχή μας. Χίλια μπράβο στους ανθρώπους!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ένα ακόμα bump, για να βλέπουμε τους αγώνες του ελληνικού φανταστικού στον χώρο των ταινιών μεγάλου μήκους και, όσοι μπορούμε, ε, να βάλουμε μια χείρα βοηθείας, να καταφέρει να βγει σύντομα η ταινία. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι σκηνές από την ταινία φαίνονται πολύ καλές, αλλά το voice over... ήταν ανάγκη να μπει;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχω παρακολουθήσει λίγο την πορεία αυτής της προσπάθειας.

Μέχρι σήμερα δεν είχα δει το πιο πάνω teaser.

Έμεινα άναυδος.

Όσο για το voice over, δε μου φάνηκε κακό. Στο κάτω-κάτω ελληνική προσπάθεια είναι. Γιατί να το γυρίσουν σε άλλη γλώσσα;

Αν τελικά ολοκληρωθεί η προσπάθεια, ίσως μας ξενίσει το άκουσμα της ελληνικής, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ να γυρίζεται στα αγγλικά ή στα νορβηγικά.

Link to comment
Share on other sites

Η μουσική παραθύμιζε Κόναν...

Επίσης, ποθώ να τους ράψω τα κοστούμια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes--politismos&id=382924

 

Ok, είμαι περίεργος να το δω γιατί φαίνεται τίμια προσπάθεια.

Θα βάλω τα δυνατά μου να πάω να το δω στις νύχτες πρεμιέρας πάντως (αν το επιτρέπει το πρόγραμμά μου πάντα)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Όσοι από εσάς παρευρεθήκατε στην πρεμιέρα ελπίζω να το ευχαριστήθηκατε όσο κ εγώ! Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός μπορώ καθώς είμαι σε ένα βαθμό μέλος της παραγωγής. Αυτό που χαρακτηρίζει την ταινία είναι η τιμιότητα. Η ταινία πρόσφερε ότι καλυτέρο μπορούσε κ με το παραπάνω βάση των συνθηκών. Φίλοι μου που ήρθαν μαζί μου κ δεν έχουν καμία σχέση με το είδος το ευχαριστήθηκαν κ αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Η ταινία αυτή ελπίζω να είναι το έναυσμα για την δημιουργία κ άλλων παρόμοιων κ ακόμα καλύτερων παραγωγών στην χώρα μας. Μεράκι χρειάζεται κ είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί ανάμεσα μας που το έχουν. Για όσους τώρα δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην χτεσινή προβολή θα ήθελα να τους προτείνω έναν διαδικτυακό "θόρυβο" έτσι ώστε να υπάρξει μια δεύτερη προβολή στις νύχτες πρεμιέρα κ αν όχι τουλάχιστον αυτός ο "θόρυβος" ίσως θα βοηθήσει τα παιδία να έχουν μια κανονική διανομή κ να παιχτεί κανονικά η ταινία κ να την δει όσος περισσότερος κόσμος μπορεί!

 

Ευχαριστώ Πολύ,

 

theFWOC

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

thefwoc, νομίζω ότι επειδή ακριβώς είσαι μέρος της παραγωγής, υποτιμάς από μετριοφροσύνη το τελικό αποτέλεσμα. Από τα 700 άτομα που γέμισαν την αίθουσα και τους άλλους 100 που μείνανε απ' έξω (έτσι μου είπανε, δεν το είδα με τα μάτια μου), το συμπέρασμα ήταν ότι η τιμιότητα είναι καλή, αλλά η εκτέλεση ήταν καλύτερη.

 

 

Ήταν δέκα φορές καλύτερο απ' ότι περίμενα -έχοντας δει σχεδόν όλες τις γνωστές ταινίες του Κερμίτση. Πώς να το πω, ήταν 100 φορές καλύτερο από το Χιτοκίρι 2 (κάτι τέτοιο περίμενα να δω). Το μεγάλο μου άγχος ήταν οι σκηνές μάχης, γνωρίζοντας ότι ο Ρούμπους μάλλον δύσκολα θα τα έβγαζε πέρα αληθοφανώς, αλλά ο Κερμίτσης έδειξε ότι μπόρεσε να το χειριστεί, παίζοντας με την κάμερα. Τα εφφέ ήταν παραπάνω από καλά, η μουσική τα έσπαγε, οι ηθοποιοί έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν -η φάτσα του Ρουμπούλια στις comic relief σκηνές ήταν πραγματικά ξεκαρδιστική- και τα τοπία στα εξωτερικά γυρίσματα μπορεί να μη θύμιζαν Νέα Ζηλανδία, αλλά ήταν πολύ κοντά.

 

Τι δε μου άρεσε. Χμ. Εντάξει, θέλει λίγο ακόμη. Πώς να το πω, εμπειρία. Αλλά αυτή δε μπορείς να την έχεις από την πρώτη φορά. Θα ήθελα επίσης λίγο καλύτερη εναλλαγή σκηνών, όπως και μια κάποια ομοιομορφία στα τοπία -πήγαινε από χειμώνα σε καλοκαίρι και μετά ανοιξιάτικο και ήταν κάπως μπερδεμένο. Θεωρώ επίσης ότι θα μπορούσαν να πάρουν μια δεύτερη γνώμη για το σενάριο και ιδίως για τους διαλόγους.

 

Θα ήθελα επίσης, αν γίνεται, παρακαλώ δηλαδή, ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ. Θέλω να το ξαναδώ, να φέρω και κόσμο και να βγει και μπλουζάκι "ήμουν κι εγώ στην πρεμιέρα του Αδάμαστου". Παρακαλώ δηλαδή.

Edited by Naroualis
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Πρωτάκουσα για την ταινία όταν ακόμα γυριζόταν ο Μεγιστάνας των Νίτζα και ο Ρουμπούλιας έλεγε ότι κάποτε θέλει να γυρίσει μία ταινία στον κόσμο του Δρακοφοίνικα, οπότε λίγο ως πολύ είχα παρακολουθήσει (από απόσταση, δεδομένου ότι δεν ξέρω πολύ καλά τα παιδιά) το πώς γυρίστικε και ήταν μία τιτάνια προσπάθεια. Θα ήθελα να πω ότι ήταν η καλύτερη ταινία όλων των εποχών, αλλά θα είμαι ειλικρινής: ήταν ένα πολύ καλό b-movie με εξαιρετικά χαμηλό budget που αξίζει να ειδωθεί από τους φαν. Και όχι, μην αφήσετε τα δύο φτωχά τρέηλερ να σας ξεγελάσουν.

 

Σκηνοθετικά η ταινία λειτουργεί εξαιρετικά. Ωραία πλάνα, καλό στήσιμο των σκηνών, πετυχημένες γωνίες και έξυπνο "κρύψιμο" των ατελειών λόγω budget. Το μοντάζ έχει κάτι προβλήματα, κυρίως στο πρώτο μισό, όταν ο Ντράγκαρ και η Βαλέρια τρέχουν σε διαφορετικές εποχές στα βουνά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στο θεατή.

Οι ερμηνείες κυμαίνονται από συμπαθητικές μέχρι εξαιρετικές. Ο Ρουμπούλιας ως Ντράγκαρ παίζει εξαιρετικά με τις εκφράσεις του και τη γλώσσα του σώματος, κάνοντας τον λιγομίλητο βάρβαρό του να έχει χαρακτήρα. Ο Θάνος Κερμίτσης, ως Φάλκο, στηρίζει πολύ καλά το ρόλο του πραγματιστή στρατιώτη, ενώ οι ηθοποιοί που παίζουν τους άντρες του είναι απολαυστικοί και θα έβλεπα άνετα ένα spin off με αυτούς και τις περιπέτειές τους. Την παράσταση όμως κλέβει ο Γιώργος Μπούγος, ως Φλάβιος, με τις κωμικές του ατάκες και με το πόσο καλά λειτουργεί δίπλα στον Ακιλόνιο του Μελέτη Γρηγοριάδη. Έμπειροι ηθοποιοί και οι δύο δένουν άψογα ως κωμικό δίδυμο. Επίσης την παράσταση έκλεψε και Κωνσταντίνα Τάτση, στο ρόλο της θεάς Ίλσαρελ, με το εξαιρετικό character design της χαρακτήρα και το πώς αποδίδεται. Το υπόλοιπο καστ αποδίδει επίσης καλά τους ρόλους του.

Αν κάπου χάνει η ταινία, αυτό είναι στο σενάριο. Όχι ότι το σενάριο είναι κακό, απλά είναι άνισο. Με χρόνια εμπειρίας σε κωμικές ταινίες το κωμικό timing είναι εξαιρετικό, κάποιες από τις ατάκες απόλυτα επιτυχημένες που έκαναν όλη την αίθουσα να γελάει και να χειροκροτάει, όμως ο ρυθμός δε λειτουργεί πάντα (ενδεικτικά να αναφέρω ότι η ταινία μου φάνηκε ότι αργεί εξαιρετικά να αρχίσει, πχ έπρεπε να είχε σκάσει μία σκηνή μάχης στα μισά της φυγής Βαλέρια-Ντράγκαρ ή, έστω, μία μεγαλύτερη μάχη κατά την απόδραση) και ότι δεν αποδίδονται πάντα καλά οι πιο σοβαρές σκηνές (ο χαρακτήρας της Βαλέριας πχ δε με έπεισε στην εξέλιξή του). Λειτουργεί όμως τόσο σε μικρές σκηνές (το τραγούδι των μισθοφόρων ήταν εξαιρετική ιδέα) όσο και στις αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων (το δίδυμο Ακιλόνιος-Φλάβιο και το τρίο Ντράγκαρ-Φάλκο-Βαλέρια δίνουν πολλούς πόντους στην ταινία).

Σε επίπεδο παραγωγής τώρα, το χαμηλό budget φαίνεται κυρίως στα κουστούμια και στα σκηνικά, όμως η ταινία δε φαίνεται στιγμή κακή. Ακόμα και τα τέρατα μπορεί να φαίνονται πλαστικά αλλά δεν ενοχλούν στιγμή, κυρίως χάρη στη σκηνοθεσία. Ακόμα και τα περί της Αττικής βουνά μετατρέπονται σταδιακά στον άγριο Βορρά του Έλεμπρος. Η μουσική από την άλλη είναι καταπληκτική και προσθέτει πάρα πολύ στο τελικό αποτέλεσμα. Θα ήθελα πολύ να δω τι ταινία θα μπορούσαν να βγάλουν οι συντελεστές με ένα ικανοποιητικό budget - και κρίνοντας από το επίπεδο της ταινίας προβλέπω ότι θα το μάθουμε σε μερικά χρόνια.

 

Συνολικά, ο Αδάμαστος είναι μία καλή b-movie φαντασίας που τυχαίνει να είναι Ελληνικής παραγωγής. Και ως τέτοια είναι ένα καλό δείγμα του χώρου. Γυρισμένη με μεράκι και πολλή προσπάθεια πιστεύω θα ικανοποιήσει αρκετούς από τους οπαδούς του φάνταζυ. Παρά τις όποιες αδυναμίες του είναι μία αξιόλογη προσπάθεια και μακάρι να υπάρξει και συνέχεια από τους συντελεστές*

 

*Ειδικά αν η συνέχεια έχει τον Φάλκο, τους ανιχνευτές του, το "Ρημάδι" και τον Φλάβιο :p

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..