Jump to content

In Time (2011)


simplex
 Share

Recommended Posts

Φοβερή και προτότυπη ταινία από τον Andrew Niccol (σκηνοθεσία, σενάριο, παραγωγή) όπου στο μέλλον οι άνθρωποι στα 25 του γίνεται αθάνατοι σε θνησιμότητα και παθήσεις με χρήση νανοτεχνολογίας, αλλά το αντίτιμο είναι πως ξεκινά να μετρά αντίστροφα ο χρόνος τους εν ζωή. Στην ουσία η ζωή τους εξαρτάται κυριολεκτικά από τον χρόνο, καθώς εργάζονται για να κερδίσουν χρόνο εν ζωή, για να πληρώσουν πρέπει να δώσουν τον εναπωμείναντα χρόνο τους (π.χ. μια τυρόπιτα κοστίζει 20 λεπτά, ένα ακριβό αυτοκίνητο κοστίζει 50 χρόνια). Φυσικά η ταινία είναι αλληγορική και αναφέρεται στις οικονομικές ανισότητες, στο ρητό "ο χρόνος είναι χρήμα", ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός, κ.ο.κ.

 

Πραγματικά είναι πολύ ταινία διότι σου δίνει κάτι το προτότυπο να σκεφτείς και να αναλογιστείς.

Link to comment
Share on other sites

Όντως καλή ήταν. Αν και οι καινούργιες ταινίες sci-fi δεν έχουν την αίγλη των παλιών και είναι συνήθως γεμάτες με τρύπες και βαρύγδουπες ατάκες, η συγκεκριμένη ξεχώριζε κάπως. Πολλά βέβαια πέρα δώθε ήταν κάπως αχρείαστα και το ρομάτζο δεν ήταν και τόσο καλά αναπτυγμένο, αλλά ας όψεται η Σιφριντ. Το κοινωνικό κομμάτι ήταν πολύ ωραίο και η ακρότητες χτυπούσαν πολύ εύστοχα στο μυαλό.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to In Time (2011)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..