Jump to content

Εισβολή από άλλο πλανήτη (1979)


Klaatu
 Share

Recommended Posts

Πρώτη Ελληνική ΕΦ σειρά το 1975 παρακαλώ από τον Νίκο Μαστοράκη. Ο ίδιος μιλάει στο retromaniax.gr

 

Το "Η Εισβολή από άλλο Πλανήτη" ήταν κάπου 12 επεισόδια που έγιναν το καλοκαίρι του ʼ74 και προβλήθηκαν την σεζόν του ʼ75, στην ΕΡΤ.

 

"H πλοκή ήταν απλή. Ήταν ένα ζευγάρι, η Λιβανού και ο Πρέκας που πέφτανε σε ενδείξεις ότι υπήρχε εισβολή από άλλο πλανήτη. Στο πρώτο επεισόδιο της "Συνομωσίας της Σιωπής" μάλιστα ξεκινήσαμε με εξωτερικά γυρίσματα με φιλμ. Φαντάζεστε εκείνο τον καιρό να κάνεις φιλμ 16άρι και να τραβάς τους πρωταγωνιστές σου στην Πάχη, στα Μέγαρα, να κάνεις εκρήξεις και έστω και απλοϊκά εφέ. Τα εφέ που βλέπετε στους τίτλους είναι μαύρο χαρτόνι τρυπημένο με καρφίτσα που από πίσω περνούσαμε ένα προβολέα και είχαμε βάλει στη μηχανή crossstar και κάναμε αστέρια για να κάνουμε διπλοτυπία τους τίτλους. Οι ανεβαστοι τίτλοι τέλους, εκείνου του καιρού, ήταν σε ρολό χαρτί που ανέβαινε χειροκίνητα η με σταθερό μοτερακι, μπροστά στην κάμερα.

 

Λοιπόν, επειδή η "Συνομωσία της Σιωπής" σταμάτησε λόγω κόστους πρόωρα, τη συνεχίσαμε το ʼ74 για να παιχτεί το ʼ75 με τον τίτλο αυτή τη φορά "Η Εισβολή από άλλο Πλανήτη". Και προσθέσαμε πολλούς καλούς πρωταγωνιστές, τον Σταύρο Ξενίδη, την Μπέτυ Αρβανίτη, είχαμε αρκετούς guest stars που έπαιζαν για ένα μόνο επεισόδιο, στα πρότυπα των Αμερικάνικων σειρών. Η Λιβανού και ο Πρέκας προσπαθούσαν να ανακαλύψουν πού βρίσκεται η συνομωσία αυτή για την οποία κανείς δε μίλαγε και που αντικαθιστούσε ανθρώπους με εξωγήινα αντίγραφα. Καταλαβαίνετε την προσπάθεια να πείσουμε εκείνο τον καιρό την κρατική τηλεόραση να δεχθεί μια τέτοια σειρά (ήταν μία προσπάθεια στο εκατομμύριο για να πετύχει) και όμως το αποδέχτηκαν."

 

θυμάται κάποιος κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Tις θυμάμαι και τις δύο σειρές. Πολύ πρωτοποριακές ειδικά για την εποχή τους και τα Ελληνικά δεδομένα. Ουσιαστικά θα ήταν πρωτοποριακή τέτοια σειρά και σήμερα στη χώρα μας. Δυστυχώς ύστερα από τη φρικαλέα καταστροφή δεκάδων σειρών από το Αρχείο της ΕΡΤ τη δεκαετία του '80, δεν σώζεται σχεδόν τίποτα από τις δύο σειρές από όσο ξέρω.

Θυμάμαι μόνο κάποιες χαρακτηριστικές και δραματικές σκηνές όπως και ένα φινάλε αλλά δεν θυμάμαι ποιας σειράς από τις δύο. Ήταν σίγουρα σε στυλ X-Files αλλά δεκατίες νωρίτερα. Μάλιστα υπήρχαν και κάποια υποτυπώδη ειδικά εφφέ, αλλά όχι χειρότερα από εκείνα του Doctor Who της εποχής εκείνης.

 

Δυο λίνκς από τη database του retromaniax με κάποια στοιχεία.

 

H Συνομωσία Της Σιωπής: http://retrodb.gr/wi...οσία_της_σιωπής

 

Eισβολή Από Άλλο Πλανήτη: http://retrodb.gr/wi...πό_άλλο_πλανήτη

Edited by Oberon
Link to comment
Share on other sites

Κρίμα που δεν υπάρχει υλικό. Νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Εισβολή από άλλο πλανήτη (1979)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..