Jump to content

4ος Διαγωνισμός Ποίησης, Κατηγορία: Γενικός, Θέμα: Ταξίδι


Mesmer
 Share

Recommended Posts

Μπράβο Τέτη. Νομίζω ότι αυτό το ποίημα ξεχώριζε. Συγχαρητήρια και σε όσους έλαβαν μέρος. Πάντα πίστευα ότι η ποίηση είναι πολύ πιο προσωπική από τον πεζό λόγο και φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτεθείς στην κριτική. Ευχαριστούμε και τους διοργανωτές. Καλή συνέχεια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν θέλετε, τώρα που τελείωσε ο διαγωνισμός, οι εδώ της ποίησης, κάντε ένα τόπικ και πείτε μας δυο πραγματάκια. Αφού μας βλέπετε κι όλας, ζοριζόμεθα :p Πείτε μας βασικά τι θέλετε να ξέρετε γενικά, τι σας βοηθάει να μάθετε για αυτό που διαβάσαμε για να το κάνετε καλύτερο. Ή, σε εκείνη την περίπτωση που αυτό δεν παίζει, δηλαδή που δεν ξαναπιάνεις ένα ποίημα για να το διορθώσεις ας πούμε, τι θα θέλατε να ξέρατε για να σας βοηθήσουν στα μελλοντικά σας ποιήματα. Παρακαλώ, εκπαιδεύστε με, ποτέ δεν ξέρω τι έχει νόημα να σας πω και τι όχι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια σε συμμετέχοντες και διοργανωτές και φυσικά πολλά συγχαρητήρια στο σπίτι μου μην πέσει και με πλακώσει. :-)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δε σκαμπάζω γρυ από ποίηση, αλλά κάποια πράγματα απλά μιλάνε βρε παιδάκι μου από μόνα τους. Συγχαρητήρια, κοριτσάκι μου και σε όλους τους υπόλοιπους. Για μένα ένα ποίημα είναι από μόνο τους ένας άθλος.

Link to comment
Share on other sites

Η ποίηση είναι μια σκληρή δουλειά μπορεί να σου πάρει και μια βδομάδα για να βάλεις ένα κόμμα. Άλλοτε πάλι σου χαρίζει ένα δώρο χωρίς να κάνεις τίποτα.

Οι αναγνώστες είναι πολύ σημαντικοί για τους ποιητές όπως τα κόκκαλα για το μεδούλι.

Πολλά πράγματα είναι μέσα στο κεφάλι του ποιητή και οι αναγνώστες τα αναλύουν. Είναι χρήσιμο να ξέρεις πόσο κατανοητό γίνεται αυτό το κουβάρι των συλλογισμών. Είναι καλό να καταλάβεις αν έχεις γράψει ένα ποίημα ή αν πελαγοδρομείς ανάμεσα σε δυο. Δεν είναι σωστό ότι η ποίηση δεν χρειάζεται διορθώσεις, αλλά είναι πολύ δύσκολες. Μόνο με την επανάληψη του ίδιου θέματος ξανά και ξανά μπορεί να ξεχωρίσει εκείνο το μονοπάτι που οδηγεί κάπου.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια, Τέτη μου, για την πρωτιά! Και μην ξεχνάς ότι θέλω και συνέχεια από τον κόσμο του "ακατανόητου" αυτού ποιήματος!

Επίσης, συγχαρητήρια στον abuno, τη laas και τον mpousoula, για τις συμμετοχές τους!

Συγχαρητήρια στον Άγγελο για τη διοργάνωση και στην Ευθυμία για τη βοήθεια στην καταμέτρηση!

Και φυσικά, πολλά "ευχαριστώ" σε όσους ψήφισαν - πολύ περισσότερα δε, σε όσους σχολίασαν, μια και δεν είναι κι εύκολη δουλειά.

 

ΥΓ: Καλή η ιδέα σου, Nienor, αλλά μακάρι να'ξερα κι εγώ τι είδους σχόλια θα βοηθούσαν...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μου αρεσε πολυ η ιδεα της Νιενορ ... οπως επισης και τα σχολια της Τετης πανω στο θεμα των κριτικων της ποιησης.

Οπως εγω καταλαβαινω το θεμα η ποιηση ειναι πολυ ιδιαιτερη και δεν μπορει να συγκριθει με πεζο κειμενο. Νομιζω πως ειναι "λαθος" να περιμενεις να καταλαβεις απολυτως τι συμβαινει και να εχουν ολα μια "λογικη" σειρα. Καποιες φορες ειναι μια ιστορια, κατι που θελεις να περιγραψεις, αλλες ειναι συνειρμοι "αλλογες" σκεψεις που σου ερχονται με αυτη την σειρα και μπορει να εχουν νοημα μονο για σενα μπορει και να μην εχουν ουτε για σενα, αλλα ξερεις πως ετσι πρεπει να ειναι... νομιζω πως ισως ειναι θεμα ενστικτου... για μενα τουλαχιστον αυτο εχει την μεγαλυτερη σημασια το "τι" μου βγαζει "που" με παει... ισως τελικα δεν υπαρχουν κανονες για να σχολιασεις ενα ποιημα μονο αγαπη ενδιαφερον γι αυτο.

 

Αν κατι με "στενοχωρει" ειναι πως λετε συχνα πυκνα πως δεν καταλαβαινετε απο ποιηση δεν ξερετε να σχολιασετε δεν εχετε τι να πειτε... και οσο και αν το δεχομαι προβληματιζομαι γιατι... τι να κανω εγω που θελω σχολια;

Γι αυτο χαρηκα πολυ αυτη την φορα και οπως και να εχει νομιζω πως κανεις δεν πρεπει να μετανιωνει για οτι κανει π.χ. κριτικες στην ποιηση

Νομιζω πως ισως πρεπει να μετανιωνουμε για οσα δεν καναμε και οχι για οσα καναμε

Edited by laas7
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..