Jump to content

Falling Skies (2011-2015)


takisdk
 Share

Recommended Posts

Προχθές ξεκίνησε η 3η σεζόν της σειράς επιστημονικής φαντασίας Falling Skies με διπλό επεισόδιο.

Θα παιζεται κάθε Kυριακή. Ανοίγω αυτό το τόπικ για όσους βλέπουν την σειρά και θέλουν να την συζητήσουν.

Edited by takisdk
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω δει τις δύο προηγούμενες περιόδους.

Πολύ ενδιαφέρουσα η κεντρική ιδέα με τα παιδιά και τους εξωγήινους. Μπορεί να θέσει (και μέχρι ενός σημείου το κάνει) αδυσώπητα διλήμματα.

Καλά cliffhanger στο τέλος και των δύο περιόδων.

Δυστυχώς το σενάριο παρουσιάζει κάποιες πτυχές του κόσμου και των χαρακτήρων με απλοϊκό τρόπο. Οι χαρακτήρες, αν και όχι μονοδιάστατοι, δεν πείθουν πάντοτε με τις επιλογές τους και τις αντιδράσεις τους.

Η σειρά απευθύνεται προς όλη την οικογένεια (έχει πρωταγωνιστές τόσο έφηβους, όσο και ενήλικες, και δεν υπάρχουν ούτε πολύ σκληρές σκηνές βίας, ούτε σκληρή γλώσσα, ενώ ακόμα και οι διαπροσωπικές σχέσεις παρουσιάζονται κάπως μελιστάλαχτα και εξιδανικευμένα).

Η πίστη σε κάποια θρησκεία (εν προκειμένω στον Χριστιανισμό) παίζει αρκετό ρόλο, παρόλο που δεν παρουσιάζεται ως η τελευταία σανίδα σωτηρίας (οπότε θα έπειθε η συνέχιση/εμφάνιση της πίστης), αλλά ως ένα αναπόσπαστο συνθετικό των χαρακτήρων (το ερώτημα γιατί να πιστεύουμε σε οποιονδήποτε θεό, αφού η παρουσία εξωγήινων κατά πάσα πιθανότητα αναιρεί την ύπαρξή του, ούτε καν τίθεται).

Προσωπικά με στενοχωρεί, που μία τόσο καλή κεντρική ιδέα, χρησιμοποιήθηκε σε μία οικογενειακή σειρά και όχι σε μία πιο σοβαρή/ενήλικη, όπου θα μπορούσαν να τεθούν σκληρά διλήμματα και προβληματισμοί. Αν και θέτονται κάποια, δυστυχώς δε γίνεται σε τέτοιο βάθος, ώστε η σειρά να αφήσει το στίγμα της.

Αφού παρακολούθησα την πρώτη περίοδο, σκέφτηκα ότι αποκλείεται να τη συνέχιζαν, αφού μου είχε φανεί πολύ απλοϊκή. Τελικά διαψεύστηκα, καθώς η σειρά πετυχαίνει τα νούμερα τηλεθέασης που απαιτούνται, τουλάχιστον από το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Προφανώς και γι' αυτό συνεχίζει.

Θα παρακολουθήσω και την 3η σαιζόν, κυρίως γιατί θέλω να δω τι έχουν σκεφτεί οι σεναριογράφοι, και γιατί δεν υπάρχει κάποια άλλη σειρά εφ που να ασχολείται με κάτι τέτοιο (εισβολή εξωγήινων).

Είναι κρίμα πάντως να βλέπουμε σειρές φάνταζι όπως το GoT και να μην υπάρχει και κάτι αντίστοιχο (από πλευράς σοβαρότητας σεναρίου, σκηνικών και εφέ) στο είδος της εφ.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έχω παρακολουθησει τις δύο πρώτες σεζόν.  Ειδα και το διπλό πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου.

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τον Σταματη στα συμπεράσματα του. Παρόλα αυτά είναι απο τις λίγες σειρές Ε.Φ (των τελευταίων ετών) με ενδιαφέρον και με τα μίνιμουμ ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα με κάνουν προσωπικά να συνεχίσω να βλέπω κάποια σειρά.

 

Ο τρίτος κύκλος ξεκίνησε κάπως απότομα σε σχέση με το πως έκλεισε ο δεύτερος. Μας πήγε 7 μηνες έπειτα απο το τέλος του δευτερου κύλου και την εμφάνιση ενός άλλου είδους εξωγήινων. Το πρώτο επεισόδιο μας δείχνει οτι είναι σύμμαχοι αλλά για να πω την αλήθεια συμφωνω με τον ταγματάρχη (τώρα συνταγματάρχη) που λέει οτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Μέχρι στιγμής πάντως η παρουσία τους μόνο καλό έχει κάνει στο Τσάρλεστον.

 

Για το ποιος είναι ο προδότης ανάμεσα τους μάλλον είναι εμφανές από τα πρώτα hint που πέφτουν, αλλά ίσως υπάρχει και ανατροπή σε αυτό το θέμα. Όπως και αν έχει, αν τελικά είναι αυτός ο προδότης, το κάνει παρά την θέληση του.

 

Με το νεογέννητο δεν έχω καταλάβει ακόμη τι παίζει. Δεν είδαμε να εκτίθεται πουθενά η γιατρός σε πειράματα ή κάτι αντίστοιχο, ούτε να χρησιμοποιεί τίποτα περίεργο από σκευάσματα, εντούτοις το μωρό της έχει γεννηθεί με σούπερ αντίληψη και ευφυΐα. Πιθανολογώ οτι σχετίζεται με τα ιατρικά μηχανήματα και την τεχνολογία των συμμάχων εξωγήινων, παρόλα αυτά θα περιμένω να δω τι θα πουν και στα επόμενα επεισόδια, επειδή η γραμμικότητα της ροής στον 3ο κύκλο έχει κάνει φτερά και μας πηγαίνουν μπρος-πισω μέσα στους 7 αυτούς μήνες για να καλύψουν το τι έχει γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Τρίτο season; Τι λέτε ρε, παιδιά! Έχω δει το πρώτο και νόμιζα ότι το είχαν ακυρώσει... Όσο έχω δει πάντως, το έχω δει αρκετά ευχάριστα, δεδομένων βέβαια των πολύ χαμηλών προσδοκιών μου: περίμενα δηλαδή ότι θα ήταν στημένο έτσι όπως το περιγράφει ο Σταμάτης.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι με την 3η σεζον ειπαν να μασ αφήσουν άφωνους! Τα πέντε πρώτα λεπτα είναι απλά όλα τα λεφτά.. Έχει πέσει πολύ χρήμα!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Είδα την πρώτη σεζόν και το φινάλε μου άρεσε αρκετά! Αυτό που με χάλασε είναι ο τρόπος που ξεκινά η δεύτερη σεζόν! Όταν την τελειώσω θα γράψω περισσότερα! Διάβασα τα σχόλια σας και έχω να δηλώσω ότι οι ήρωες δεν είναι τόσο μονόπλευροι. Κάθε ήρωας φαίνεται να έχει τα πιστεύω του και ένα παρελθόν. Δείτε το παράδειγμα του Weaver ή του Pope. Απλώς αυτό ίσως που δεν γίνεται όπως πρέπει από τους σεναριογράφους είναι οι διάλογοι. Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν αποτύχει, γιατί τους κάνουν για να τους κάνουν. Γενικά μου αρέσει που υπάρχει μια τέτοια σειρά Sci-Fi. Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον να δεις τι στο καλό είναι αυτοί οι εξωγήινοι! Όσο για τον Χριστιανισμό δεν την περνάνε ως επίσημη θρησκεία. Απλώς σου δείχνει την βοηθό της γιατρού που είναι όντως θρησκευόμενο άτομο. Αν κρίνεις από άλλους χαρακτήρες κάθε άλλο παρά χριστιανικά πρότυπα θέλει να περάσει! (Δείτε Pope για παράδειγμα.) Οπότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί το κάνουμε θέμα. 

 

 

35021_pope_falling_skies_falling-skies-p  

o Pope στα αριστερά τρελό τσογλάνι αλλά αρέσει τι να κάνουμε! 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Falling Skies (2011-2015)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..