Jump to content

Βοήθεια/οδηγίες για υποβολή έργου σε εκδοτικό οίκο


wonderergr
 Share

Recommended Posts

Ξέρω πως δεν είναι αυτός ο σκοπός του συγκεκριμένου forum αλλά μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με ένα link που μπορώ να στείλω δείγμα σε οποιονδήποτε εκδοτικό οίκο; :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Το μετέφερα σε ξεχωριστό τόπικ για ευκολία. Και θα σου πρότεινα να μπεις στη ιστοσελίδα του ίδιου του εκδοτικού που έχεις βάλει στο μάτι να δεις τι ζητάνε αυτοί για υποβολή. Ή να τους πάρεις ένα τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως ζητούν ολόκληρο το έργο σε έντυπη μορφή. Μάλιστα σε αυτό είναι κάθετοι. Δεν επιθυμούν ηλεκτρονικά αρχεία με τίποτα. Εκτός από το βιβλίο θέλουν ένα βιογραφικό σου και μια περίληψη του βιβλίου, σε ποιο είδος το κατατάσσεις και τι κοινό επιδιώκεις. Κάποιοι οίκοι σου απαντούν με επιστολή μετά από μερικούς μήνες θετικά ή αρνητικά. Οι περισσότεροι δεν απαντούν ποτέ, οπότε να είσαι έτοιμος για αυτό και να μην απογοητεύεσαι ό,τι και αν γίνει. Υπάρχουν και κάποιοι που θα σου πουν ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για μυθιστορήματα του είδους που γράφεις και δε θα χρειαστεί καν να το στείλεις. Καλό λοιπόν είναι να παίρνεις πάντα ένα τηλέφωνο πρώτα και μετά να αποφασίζεις τι θα κάνεις. Κάποιοι έχουν και συγκεκριμένες απαιτήσεις σε γραμματοσειρά και σελίδες κειμένου. Αυτά είτε από την ιστοσελίδα τους είτε από το τηλέφωνο, μπορείς να τα μάθεις εύκολα. Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα, σε όσα σου έγραψε ο katakalwn. Αλλά πριν κάνεις οτιδήποτε, δώσε το κείμενό σου σε φίλους να το διαβάσουν και να σου κάνουν τις παρατηρήσεις τους και κάνε όσες διορθώσεις κρίνεις εσύ απαραίτητες. Κάποιοι εκδοτικοί οίκοι διατείνονται πως δέχονται μυθιστορήματα σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν τα δίνουν καθόλου σημασία. Οπότε, εφόσον έχεις -μετά τις τηλεφωνικές σου επικοινωνίες- καταλήξει που θα τα στείλεις, φρόντισε εκτός από τα προηγούμενα που ανέφερε ο  katakalwn να επισυνάψεις και μια πιο εκτενή περίληψη (συνήθως μερικών σελίδων) γιατί βοηθάει. Ακόμη αν παρατήρησες, όλοι σου μιλάμε για μυθιστορήματα, γιατί η έκδοση διηγημάτων είναι πιο δύσκολη υπόθεση. Μετά την πάροδο δύο- τριων μηνών, μπορείς να τους τηλεφωνήσεις για να τους ρωτήσεις για την κρίση τους.

Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Καλησπέρα σας,

 

Είμαι νέος σε αυτόν τον ιστότοπο. Έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι οίκοι τείνουν να θέλουν να εκδόσουν έργα με συγκεκριμένα είδη. Απλώς θέλω να εξαλείψω όλες τις εκδοτικές εταιρείες που δεν στοχεύουν στο είδος στο οποίο είμαι εγώ. Υπάρχει κάποια λίστα που να θέλουν να διαβάσουν τα έργα του καθενός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανάλογα το είδος του;

 

Το δικό μου είδος είναι ψυχολογικού θρίλερ, τρόμου, φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας.

 

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..