Jump to content

Το Έπος των G.PELEαίων - Άννα Παχή


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Το Έπος των G.PELEαίων
η πραγματική ιστορία του κόσμου
 
Συγγραφέας: Άννα Παχή
Εκδόσεις Λυκόφως 2013
Σελ. 117
ISBN 978-618-80488-3-6
Τιμή (Βιβλιονέτ): 10 ευρώ
 
post-532-0-59876000-1390641810_thumb.jpg
 
Από το οπισθόφυλλο: Ποιοι είναι οι Gpele - Αρουντί; Ποια η συμβολή τους στο ανθρωπολογικό γίνγνεσθαι; Πώς κατάφεραν να κρατήσουν μυστικές τις δραστηριότητές τους; Ποιες είναι οι διαθέσεις τους; Τι καιρό θα κάνει αύριο; Αυτά και άλλα "καυτά" ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις στο "Έπος των G.Pelaαίων". Γνωρίστε τη δυναστεία που επηρέασε τον κόσμο περισσότερο από κάθε άλλη. Ανακαλύψτε τα καλά κρυμμένα μυστικά του σύμπαντος. Περιπλανηθείτε σε ηπείρους και πελάγη.

 

 

Γενικά είναι ένα διασκεδαστικό ανάγνωσμα. Ωστόσο δεν είμαι σίγουρη αν είναι και κάτι το τρομερό. Μέσες άκρες πρόκειται για ένα σατυρικό (?) βιβλίο που αφηγείται την διαχρονική πορεία της οικογένειας των G.PELEαίων, από την αυλή του Χαμουραμπί έως την καταστροφή της Γης.
 

Ιδέα: Χαριτωμένη, αλλά ελλιπής. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγγραφέας θέλει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο κεντρικό νόημα της ιστορίας της, παρά να φτιάξει στερεή και πειστική κοσμοπλασία. 

 

Πλοκή: Κι αυτή χαριτωμένη. Κάποιες φορές χάνεις τη μπάλα, αλλά αν ξέρεις κάποια πράγματα για την ανθρώπινη ιστορία είσαι μέσα.

 

Χαρακτήρες: Πιθανόν καρικατούρες, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό που έχει νόημα στο βιβλίο, δεν είναι αυτό που προσέχεις.

 

Γλώσσα: Το κλασσικό μοντέρνο φιούζιον μεταξύ της καθομιλουμένης και της λόγιας. Σκαμπρόζικο, διασκεδαστικό.

 

Τεχνική: Πιστή σε αυτό που ξεκίνησε να κάνει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω, και ειδικά στο ότι για να το χαρείς πλήρως το βιβλίο πρέπει να γνωρίζεις αρκετά καλά την ιστορία του κόσμου.

Δεν ξέρω πάντως εάν το συγκεκριμένο μπορεί να ενταχθεί σε οποιοδήποτε είδος του φανταστικού.

Πάντως όταν το είδα διαβάσει, είχα γράψει τα εξής προς τους ενδιαφερόμενους:

------

Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση της νουβέλας "Το έπος των G.peleαίων" της Άννας Παχή, με την οποία παρουσιάσαμε μαζί τα βιβλία μας, έχω να πω πως το βρήκα άκρως διασκεδαστικό! Τα ονόματα των χαρακτήρων - αγαπημένη μου η Πενταμορφίνη - είναι τόσο ευρηματικά και κωμικά, που από μόνα τους μπορούν να σε κάνουν να γελάς σαν χαζός μέσα στο μετρό διαβάζοντάς το.
Η ιστορία του κόσμου έχει όλη παραλλαχθεί - μήπως είναι και η πραγματική; Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε - και μας ταξιδεύει με τα πιο κουφά γεγονότα από την αρχή του κόσμου, μέσω της δυναστείας των G.peleαίων, μέχρι και το σήμερα, με λόγο που σε κολλά στον τοίχο και δεν σε αφήνει να κάνεις βήμα!
Επιτέλους! Μέσα στις σελίδες του ανακαλύψαμε και τι απέγινε η χαμένη Ατλαντίδα!! Μάθαμε και ένα σωρό άλλα κουτσομπολιά που οι υπόλοιποι ιστορικοί φρόντισαν να αποκρύψουν! Ποιος πήγε με ποια και πως αυτό καθόρισε την εξέλιξη του πολιτισμού, την παρεξήγηση η οποία οδήγησε στον 'Α παγκόσμιο πόλεμο!
Παρ' όλο που δεν είναι το είδος μου, θεωρώ πως είναι μια καλή ιδέα και 
το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπάνε την ιστορία, σε όλες τις γυναίκες - καθώς το χιούμορ πηγάζει και στοχεύει αυτές, χωρίς να σημαίνει πως δεν θα αρέσει και στους άντρες -, και σε κάθε αναγνώστη που θέλει να δει κάτι διαφορετικό!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..