Jump to content

Ξαναδιαβαζετε βιβλια Τρομου που εχετε ηδη διαβασει;


Mr. R.Carter
 Share

Recommended Posts

Τα βιβλια Τρομου δεν ειναι οπως τα υπολοιπα λογοτεχνικα βιβλια. Στηριζονται στο αγνωστο, στην εκπληξη, στην αγωνια και στο φοβο που προκαλουν ολα αυτα.

Οταν ηδη τα εχουμε βιωσει και ξερουμε τι θα γινει στο φιναλε, αξιζει να ξαναδιαβασουμε το βιβλιο ή βαριομαστε και καλυτερα να πιασουμε κατι αλλο..;

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Θέλω πολύ να ξαναδιαβάσω κάποια βιβλία, αλλά τα αδιάβαστα είναι τόσα πολλά που δεν παίζει στο άμεσο μέλλον. Είναι κάποια βιβλία που είχα διαβάσει πριν χρόνια και δεν θυμάμαι καν τι γίνεται. Οπότε θα ξαναδιάβαζα πολύ ευχαρίστως!

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα το βιβλίο. Πχ η υπόθεση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ με τρόμαξε παραπάνω τη δεύτερη φορά που τη διάβασα. Το ίδιο και το πρώτο από τα Βιβλία του Αίματος. Ένα καλό βιβλίο τρόμου θα το απολαύσεις και τη δεύτερη φορά που το διαβάζεις, ακριβώς επειδή ξέρεις τι έρχεται και το βλέπεις να χτίζεται κομμάτι-κομμάτι

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Αν και προσπαθώ όσο μπορώ να μην ξαναπιάνω βιβλία που έχω ήδη διαβάσει έτσι ώστε να δοκιμάζω καινούργιες εμπειρίες, είναι ορισμένα βιβλία που απλά δεν γίνεται να μην τα ξαναδιαβάσω. Ακόμη και στον τρόμο που έχει αφαιρεθεί το στοιχείο του σασπένς από την πρώτη ανάγνωση. Πως δηλαδή να παρατήσω τους Κινγκ, Λάβκραφτ, Κέτσαμ, Μπάρκερ; Δεν μπορώ να φανταστώ να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ναι λοιπόν, θεωρώ ότι είναι ορισμένα βιβλία που αξίζει να διαβαστούν ξανά και ξανά.

Edited by Δημήτρης
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά ξαναδιαβάζω. Την πρώτη φορά τα διαβάζω για να τρομάξω. Την δεύτερη για να εκτιμήσω. Την τρίτη για να μάθω.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Pio eykola tha ksanadiavaza mia syllogi dihghmatwn opws exw idi kanei, para ena olokliro biblio.An kai sigoura kapoia stigmi tha ksana piasw ti Lampsi tou King.

 

Sorry gia ta greeklish, xrhsimopoiw linux kai dn kserw na ta allaksw.

Link to comment
Share on other sites

Όταν μια ιστορία με τρομάξει πραγματικά την ξαναδιαβάζω σίγουρα. Αφήνω όμως να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα. Έτσι μόνο ανακαλύπτω τους λόγους που τρόμαξα, γιατί την πρώτη φορά που διαβάζω κάτι, αφήνομαι να παρασυρθώ από τα συναισθήματα που μου δημιουργεί και πρέπει να ξαναδιαβάσω κάτι αν θεωρίσω ότι αξίζει περισσότερη προσοχή. Οπότε αφήνω το χρονικό περιθώριο μέχρι να χαθούν αυτά τα συναισθήματα για να δω καθαρά. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θεωρώ ότι ένα από τα βασικότερα συστατικά στην λογοτεχνία τρόμου είναι το αναπάντεχο, η ανατροπή. Κατ' επέκταση μου φαίνεται άσκοπο να διαβάσω ξανά ένα βιβλίο ή διήγημα. Εκτός αν συγγραφικά υπάρχει κάτι το οποίο θα ήθελα να μελετήσω. Στην αφηγηματική τεχνική ή στην τεχνοτροπία παράδειγμα. 

Link to comment
Share on other sites

Παντα - αρκει να εχει περασει ενα ευλογο διαστημα καποιων χρονων να εχει ξεχαστει μερικως η πλοκη. Για παραδειγμα τον Στρογγυλο Πυργο των Lovecraft-Derleth το χω λιωσει και το απολαμβανω καθε φορα. Οπως και το αγαπημενο 'Ζωντανος Θρυλος'.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τώρα ειδικά με τα ebooks δεν νομίζω ότι θα έχω μια τέτοια ευκαιρία γιατί δεν ξέρω καλά-καλά αν θα μου φτάσει το υπολοιπο της ζωής μου για να τελειώσω αυτά που έχω ήδη.

 

Παλαιότερα ξαναδιάβαζα ιστορίες των Λάβκραφτ και Μάχεν...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

:) Κι εγώ πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να ξαναδιαβάζουμε κάποια βιβλία τρόμου, αυτά που μας άρεσαν, μας εντυπωσίασαν και από τα οποία θέλουμε να διδαχτούμε. Συνήθως τη 2η ή 3η φορά εστιάζω παραπάνω στα κομμάτια που με ενδιαφέρουν, δεν τα διαβάζω όλα από την αρχή μέχρι το τέλος. Τελευταία, ολόκληρα έχω ξαναδιαβάσει το Παιχνίδι του Τζέραλντ του Κινγκ και τα Αιχμηρά αντικείμενα της Φλυν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..