Jump to content

Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λοιγός-Ατρέας Λιμβρός


Oceanborn
 Share

Recommended Posts

Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λοιγός

 

Το διάβασα πρόσφατα και μπήκε χωρίς δεύτερη σκέψη στα προσωπικά αγαπημένα. Νομίζω ότι αξίζει να το διαβάσουμε όλοι εμείς οι τρομολάγνοι. Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή που έπεσε στα χέρια μου. Ελπίζω να μοιραστούμε σύντομα απόψεις.

 

Τίτλος: Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λοιγός
Συγγραφέας: Ατρέας Λιμβρός
ISBN: 978-618-5053-36-9
Εκδόσεις: Όστρια Βιβλίο 

Είδος: Horror, Dark fantasy, Magic realism, Urban fantasy
Σελίδες: 266
Λιανική τιμή πώλησης: 12€.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο: (Δεν πρόκειται για προσωπική κριτική)

 

Επτά ιστορίες πύρινης τρέλας, ταγμένες στην υπηρεσία τού τρόμου και του μαγικού ρεαλισμού, ελλοχεύουν καρτερικά πίσω από τις μαύρες συστάδες των φθόγγων, στα τρίστρατα των λευκών αφηγηματικών μονοπατιών.

Επτά ανεξάρτητοι μίτοι περιπλέκονται στις ανήλιαγες στοές τής αντίληψης του αναγνώστη, περιμένοντας καρτερικά την αποπλεξία τους. Ώσπου τελικά να φανερωθεί πως ήταν ανέκαθεν νημάτινες θηλιές˙ κι ο Θησέας, ο Μινώταυρος κι η Αριάδνη, σε κάθε τους ενσάρκωση, κυκλοπορούσαν, ισορροπώντας πάνω τους.

Επτά εν είδει ουροβόρου κυνηγητά -όπου οι ρόλοι τού θύτη και του θύματος εκφυλίζονται και κατασπαράζονται αδιακρίτως από το κερδαλεόφρον Σκότος- υπαινίσσονται, με αναίδεια και παρρησία, πως ο Άνθρωπος του αστικού και αρχαίου μύθου, της λαογραφίας και του παραμυθιού είναι ο καρπός ενός ζιζανίου που ριζώνει στο λίκνο των Αιώνων: ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λοιγός.

 

Τρόποι διάθεσης:

► Άμεσα, από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Όστρια, Τζωρτζ 20, Εξάρχεια.
► Με παραγγελία:

• Από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Όστρια, στο τηλέφωνο 211 2136882.
• Από οποιοδήποτε άλλο βιβλιοπωλείο με τα στοιχεία τού βιβλίου, όπως αναφέρονται παρακάτω:


Ἔρχεται ὁ ἰσχυρότερός μου ὀπίσω μου, καὶ οὐδεὶς δύναται σταθῆναι.

 

Η σελίδα του βιβλίου στο Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/20940020

Η σελίδα του βιβλίου στο Facebook: https://www.facebook.com/loigos?fref=ts

 

1932489_10202619614285487_162261997_n.jp

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ο Λοιγός ευχαριστεί για τη φιλοξενία και προετοιμάζεται για σχετική βιβλιοπαρουσίαση στις αρχές τού Μάη. :clock: :cow:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

afisa-loigos1.jpg?w=690



Στις 10 Μαΐου ο Λοιγός παρουσιάζεται στην Αθήνα! Περισσότερες πληροφορίες σύντομα! :hi:

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν θα έρθω λόγω του εργαστηρίου. Κρίμα γιατί θα ήθελα ένα βιβλίο με υπογραφή του συγγραφέα...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να 'σαι καλά, ρε Διγέλαδε! Η παρουσίαση θα γίνει στις 19.00 στο Έναστρον! Θα βάλω αύριο και την πρόσκληση!

Πώς μου διέφυγε το εργαστήριο, να πάρει! :death2:


Για ορεκτικό, μια σύνοψη της συλλογής:

 

«Η νύμφη» πραγματεύεται την ιστορία ενός ανεπιθύμητου κοριτσιού με αλφισμό, που υιοθετήθηκε και ανατράφηκε από τα γερασμένα χέρια μιας περιθωριακής φαρμακεύτριας στην κατάφυτη γη των δυτικών Κυθήρων, κατά την εκπνοή τού δεκάτου ενάτου αιώνα. Όταν, μετά την χρόνια ψυχολογική κακοποίηση, το κορίτσι διέλθει ...από το στάδιο της μητρότητας, η δεισιδαιμονία, η υποκρισία, η διπροσωπία κι η αλλοφοβία των ντόπιων θα δοκιμαστούν από την εκδικητική μανία ενός εφιαλτικού θηρευτή.

Στο «ογδόντα», ένας νεαρός ποιητής, θιασώτης τού αμερικανικού ρομαντισμού, καταφεύγει σε μια σύμπραξη με τον υπερφυσικό κόσμο των σκιών, προκειμένου να του αποκαλυφθεί η απόλυτη ενσάρκωση της Ομορφιάς˙ μια αποκάλυψη που θα τον σημαδέψει ανεξίτηλα τόσο στο συγγραφικό του έργο, όσο και στην πνευματική του ισορροπία, αλλάζοντας μια για πάντα τη σχέση του με την ίδια τη ζωή.

Το κακό τριτώνει με το διήγημα «πέρασα;». Το βάρος τής βαλτωμένης οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας τού 2011 φαντάζει ασήκωτο στους ώμους μιας νεαρής φοιτήτριας που προετοιμάζεται σε κάποιο αστικό λεωφορείο τής πρωτεύουσας για την τελευταία της εξέταση˙ εκείνη που θα της εξασφαλίσει το δικαίωμα να αδράξει τα όπλα της ενάντια στην ακμάζουσα αποσάθρωση και τους σηπεδονώδεις φορείς της.

Στη μέση της επτάδας καρτερεί «η επιφάνεια». Ένας δημαγωγικός θρησκευτικός ηγέτης μιας εθνικιστικής μειονότητας θέτει σε εφαρμογή το τελικό στάδιο ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου απελευθέρωσης των κατεχόμενων πατρώων εδαφών τού προ πολλού ξεχασμένου λαού του: την περίλαμπρη τελετή επίκλησης της επιφάνειας ενός αρχαίου κοιμώμενου θεού τής προκολομβιανής Αμερικής.

Το «έαρ γλυκύ» είναι η πέμπτη ιστορία. Ένας ανυποψίαστος γευσιγνώστης επισκέπτεται έναν ζεστό και φιλικό ξενώνα ενός ορεινού χωριού, στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους, για να δοκιμάσει το θρυλικό φλογερό κρασί μιας δυσεύρετης τοπικής ποικιλίας σταφυλιών˙ ένας γευστικός πόθος που θα τον φέρει κατά πρόσωπο με την αιχμή τού δόρατος μιας μανιασμένης θεϊκής εκδίκησης.

Στην έκτη θέση βρίσκεται «ο νομάς». Η πείνα ενός νεαρού αστυνομικού για ιεραρχική ανέλιξη και εξουσία θα τον οδηγήσουν, με τις ομόφωνες ευλογίες τού Σώματος, στην αηδιαστική αγκαλιά τού υποκόσμου τής Αθήνας των Ολυμπιακών Αγώνων τού 2004, με στόχο τη σύναψη μιας συνωμοτικής συμφωνίας για τον άμεσο καθαρισμό των δρόμων τής μητρόπολης από τα σιχαμερά αδέσποτα.

Το «κάθε σπίτι μια φωλιά» είναι η ύστατη ιστορία τής συλλογής. Ένα ζευγάρι σακατεμένων ζητιάνων αγωνίζεται με νύχια και με δόντια, μέσα στα παγωμένα χνώτα τής άκαρδης χριστουγεννιάτικης μεγαλούπολης, όχι για να εξασφαλίσει τον άρτο τον επιούσιο, αλλά για να εξαγοράσει λίγο χώρο στον Παράδεισο, προσελκύοντας με τις προκλητικές ενέργειές του το αδιασάλευτο βλέμμα τής πιο αρχέγονης δύναμης στην Πλάση.

Ἔρχεται ὁ ἰσχυρότερός μου ὀπίσω μου, καὶ οὐδεὶς δύναται σταθῆναι.

 




Και μια συνέντευξή μου που δημοσίευσε το VICE: http://www.vice.com/gr/read/atreas-limvros-synenteuksi


:hi:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bump το ανανεωτικόν:

Σήμερα, 10/5, και ώρα 19.00 στο βιβλιοκαφέ Έναστρον, Σόλωνος 101, οι Απόστολοι του Λοιγού και εγώ σάς περιμένουμε στην Τελετή των Τελετών. Μην έρθετε φαγωμένοι.
 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δουλεύω απόψε μέχρι τις 9, αλλιώς θα ήθελα πάρα πόλύ να ερχόμουν

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για το ενδιαφέρον!

Σύντομα θα έχουμε ντοκουμέντα από την παρουσίαση, αλλά και το τρέιλερ του Λοιγού για όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν! :death2:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο φακός του Ζώη Τριανταφύλλου και του e-charity.gr ήταν στην παρουσίαση του Λοιγού!


 

 

Φωτορεπορτάζ - βιβλιοπαρουσίαση e-Charity.gr: Εν αρχή ην η Λοιγός

 

Ζώης Τριανταφύλλου - Σφακιανάκης / Φωτογράφος - Φωτορεπόρτερ

 

 

Το πρώτο του βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Εν αρχή ην ο Λοιγός» παρουσίασε στις 10 Μαίου ο Συγγραφέας Ατρέας Λιμβρός στο βιβλιοκαφέ Έναστρον. Αποσπάσματα διάβασαν ο ηθοποιός και συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωκειμίδης και η Ελευθερία Τουρκαντώνη. Επτά ιστορίες πύρινης τρέλας, ταγμένες στην υπηρεσία του τρόμου και του μαγικού ρεαλισμού, ελλοχεύουν καρτερικά πίσω από τις μαύρες συστάδες των φθόγγων, στα τρίστρατα των λευκών αφηγηματικών μονοπατιών. Αγωνία αλλά και ανατροπές κρατάνε το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα με ιστορίες που βασίζονται σε μύθους και παραδόσεις, ήθη και έθιμα του Ελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού. Το e-Charity.gr magazine, ήταν εκεί και εύχεται καλοτάξιδο στο Ατρέα Λιμβρό και καλή ανάγνωση στο μεγάλο κοινό της θρίλερ λογοτεχνίας.

 

loigos-in-roll.gif

Πηγή: http://www.e-charity.gr/news_pr.php?cat=News&tef=May&y=2014&id=582
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Διάβασα το βιβλίο μια-δυο μέρες μετά την παρουσίασή του (την οποία δεν κατάφερα να παρακολουθήσω για προσωπικούς λόγους).

 

Γενικά είναι ένα καλό δείγμα πρώτης γραφής και περιμένω με ενθουσιασμό τα επόμενα. Αυτό που δεν με ικανοποίησε και πολύ ήταν η βαρυφορτωμένη γραφή, που κάποιες φορές πραγματικά έδειχνε να σου ξεφεύγει, με τις παρομοιώσεις και τα καλολογικά. Οι ιδέες ήταν έξυπνες και τις παρακολουθούσα κάθε φορά με ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες επίσης, οι πλοκές ίσως να ήθελαν μια ιδέα περισσότερο σπίρτο. Αυτό που πραγματικά με ενόχλησε όμως ήταν ότι οι κακοί σου ήταν πολύ κακοί, βρε παιδί μου, κάποιες φορές σχεδόν καρικατούρες. Δεν είναι ανάγκη κάποιον να είναι σπορά του Αζαζέλ για να κάνει κακό στον άλλο. Μπορεί να το καταφέρει και με κάποιον μικροεγωισμό.

 

Αναλυτικά:

 

Η νύμφη: Με πήρε από τα μούτρα και μου άξιζε. Βουτιά στην παράδοση, και στις μικροδυναμικές των μικρών κοινωνιών. 

 

Ογδόντα: Έξυπνη εξήγηση του αστικού μύθου. Δε λέω τίποτε παραπάνω γιατί θα είναι σπόιλερ. Ωστόσο εδώ η κακία των κακών έχει αρχίσει να υπερβάλει.

 

Πέρασα; : Αργόσυρτο, σε σημείο που όταν ήρθε η δράση (και να μην το κρύβω, και η πλοκή, μέχρι τη στιγμή της δράσης δεν είχες καμία πλοκή) είχα αρχίσει να αποστασιοποιούμαι και να μη με νοιάζει για την ηρωίδα σου.

 

Η επιφάνεια: Και πάλι, πολύ ωραία ιδέα, εξαιρετικές εικόνες και σκηνές, αλλά οι κακοί μοβόροι κι η γλώσσα υπερβολικά κεντημένη και βαριά.

 

Ο νομάς: Ότι και να πω θα είναι λίγο. Η ιδέα σου λάμπει, χωρίς να είναι κάτι τρομερά πρωτότυπο, λάμπει. Αλλά και πάλι, σατανικοί κακοί, eeeeevil. Κρίμα, θα μπορούσε να είναι ό,τι ωραιότερο έχω διαβάσει φέτος σε διήγημα τρόμου.

 

Έαρ γλυκύ: να μην τα ξαναπώ. Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι παρά που μοιάζει με κοινότυπη, στην πραγματικότητα αυτή η ιδέα δεν είναι καθόλου κοινότυπη. Την απόλαυσα μέχρι κεραίας.

 

Κάθε σπίτι μια φωλιά: Ξανά τα ίδια. Υπέροχη ιδέα, αξιολάτρευτοι χαρακτήρες εκείνος ο φύλακας ήταν ανάγκη να είναι τοοοοοσο κακός πια, τόοοοσο κακός;

 

Απ' όλα νομίζω ότι προτιμώ τη Νύμφη και το Έαρ γλυκύ. Όχι ότι ο Νομάς δεν είναι πολύ καλός, αλλά τα άλλα δύο ταιριάζουν καλύτερα με το είδος του τρόμου που αγαπώ πιο πολύ.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τον αναγνωστικό σου χρόνο, αλλά και για την κριτική σου, Naroualis! :hi: :dwarf:

Τα τρία τρίβια που είπα στην παρουσίαση τα γράφω κι εδώ, μιας και δεν μπόρεσες να έρθεις!

Trivia 1: Υπάρχει guest star στο "πέρασα;" από άλλη ιστορία τού Λοιγού.
Trivia 2: Δυο ιστορίες είναι Ε. Φ.
Trivia 3: Το trivia 2 θα αποδειχθεί στο μέλλον, αφού κάποιες ιστορίες λειτουργούν στον Λοιγό ως εισαγωγή για τον [Ερχόμενο].

Ο φύλακας στο "κάθε σπίτι μια φωλιά" είναι βασισμένος σε πραγματικό περιστατικό :shock:

:death2:


 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εδώ, στα λοίγια ανάκτορα, γιορτάζουμε τον θάνατο του καλοκαιριού με μια animated παρουσίαση των ιστοριών που εμπεριέχονται στη συλλογή :


maketa_promotional_tomos_1.gif

 

 

:death2:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυτήν την Παρασκευή, 10/10/2014, και ώρα 19.00, ο Δημήτρης Αργασταράς, εκ μέρους της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ, και ο Σταμάτης Μαμούτος, αρχισυντάκτης του περιοδικού Φανταστική Λογοτεχνία, θα διατρανώσουν με το κήρυγμά τους τις ρίζες τού ζιζανίου.

ΤΖΩΡΤΖ 20, Πλ. Κάνιγγος, Αθήνα. Χώρος Εκδηλώσεων των εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ.

Οι πόρτες μανταλωμένες, και τα σκυλιά ξέδετα και πεινασμένα.


Ἔρχεται ὁ ἰσχυρότερός μου ὀπίσω μου, καὶ οὐδεὶς δύναται σταθῆναι.

Edited by Λιμβρός
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Η δεύτερη έκδοση του Λοιγού αποκαλύπτει το Μεγάλο Σχέδιο.

Ντεμπούτο στα Public

 

:death2:

 

11053697_863190623750827_813869911272982

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...
Quote

 

Το Πετρίδειο Ίδρυμα και το Διαδικτυακό περιοδικό «Ζωή και Τέχνη» ανακοινώνει την ολοκλήρωση των δύο Πανελλήνιων Λογοτεχνικών Βραβείων στη μνήμη του Χριστόδουλου Πετρίδη, μεγάλου ευεργέτη της Πάφου, που αφορούσαν εκδομένα έργα του 2014 στην Ελληνική γλώσσα.

 

Το βραβείο στο είδος της Νουβέλας ή της Συλλογής Διηγημάτων απονέμεται στο έργο του Ατρέα Λιμβρού «Εν αρχή ην ο Λοιγός» και το βραβείο στο είδος της Παιδικής Λογοτεχνίας απονέμεται στο έργο «Ιστορία ενός μικρού Ονείρου-Καρίμ» της Στέλλας Αρβανίτη.

 

Το Πετρίδειο Ίδρυμα εκφράζει τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες του προς την Αμαλία Πικρίδου-Λούκα ιδιοκτήτρια του περιοδικού «Ζωή και Τέχνη» η οποία σαν συντονίστρια έχει επιτελέσει αξιέπαινο έργο για την επιτυχία του θεσμού.

 

Ευχαριστίες εκφράζει επίσης προς τα τρία μέλη της κριτικής Επιτροπής, την κ. Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου, τον κ .Κώστα Βολάκη και τον κ. Παναγιώτη Νικολαΐδη οι οποίοι αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για την αξιολόγηση όλων των έργων.

 

Με τον επιτυχημένο αυτό διαγωνισμό η Πάφος απόκτησε και επίσημα στίγμα στον Πανελλήνιο χάρτη των Λογοτεχνικών Βραβείων κύρους, γεγονός που αναβαθμίζει την εικόνα της στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού.

 

Το Πετρίδειο Ίδρυμα προγραμματίζει την τελετή απονομής των βραβείων εντός Ιανουαρίου 2016 και ταυτόχρονα την προκήρυξη του νέου λογοτεχνικού διαγωνισμού επιδιώκοντας να καταστήσει τον θεσμό αυτό κτήμα των απανταχού  Ελλήνων Λογοτεχνών.

http://pafosnet.com/petrideio-idruma-anakoinothikan-ta-apotelesmata-tou-logotechnikou-diagonismou

 

 

:death2:

Edited by Λιμβρός
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του πρώτου διηγήματος της συλλογής, της Νύμφης, με το εξαιρετικό πλέξιμο της δυσειδαιμονικής χριστιανοσύνης της ελληνικής γης με την παγανιστική της αρχαιότητα, θεώρησα ήδη ότι κρατώ στα χέρια μου την πρωτόλεια ύλη ενός συγγραφέα με τους δέκτες του στραμμένους προς τους ανθρώπους γύρω του και διάθεση να φωνάξει για τον τρόμο που τον περιβάλλει. Η αποτύπωση ενός πνιγερού άστεως σε διηγήματα όπως ο Νομάς ή το δυσκολοχώνευτο Κάθε Σπίτι Μια Φωλιά κι οι ανηλεείς ανθρώπινοι χαρακτήρες που διαγράφονται ανάμεσα στις σελίδες των ιστοριών της συλλογής διαγράφουν έναν κόσμο όπου ο λοιγός αντικαθιστά τόν λόγο σαν αρχή της πραγματικότητας κι εμείς, οι αναγνώστες κι οι αναγνώστριες καλούμαστε να το κατανοήσουμε στο πετσί μας και τα σπλάχνα μας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και εξαιρετική πρώτη συλλογή διηγημάτων ενός (πολύ) νέου συγγραφέα.

Edited by Myyst
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το έχω διαβάσει καιρό, αλλά αμέλησα να γράψω κριτική. Το ξεκίνησα έχοντας ακούσει πολύ καλά λόγια. Στις 2 πρώτες ιστορίες ενθουσιάστηκα και επιβεβαιώθηκαν τα καλά λόγια. Το υπόλοιπο αν και αρκετά καλογραμμένο, μου φάνηκε πολύ δήθεν και ολίγον ρατσιστικό. Το οποίο επιβεβαιώθηκε όταν διάβασα μία συνέντευξη του που υπάρχει πιο πάνω.
 

 

Άρα το Ατρέας Λιμβρός είναι για τα λογοτεχνικά κείμενα και το Ερεβιέραξ για το μπλογκ σου; Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό.

Ναι, το χρησιμοποιώ στο σατυρικό μπλογκ που ξεκίνησα το 2009 «Έπεα Πυρόεντα». Το κόνσεπτ είναι να δημιουργηθεί μια σουρεαλιστική σάτυρα με κοινωνικοπολιτικά θέματα, ουσιαστικά κράξιμο σε ομάδες που μισώ, όπως θρησκευτικές, στρατιωτικές, τους Έλληνες. Αν μπορούσα ίσως να άλλαζα υπηκοότητα και να έπαιρνα μιας εξαφανισμένης φυλής.

Βέβαια αν αντί για Έλληνες, έλεγε Πακιστανούς(ή βάλτε όποια άλλη εθνικότητα θέλετε), θα τον είχαν σταυρώσει όλοι ως ρατσιστή(και δικαίως βέβαια!) και θα τον είχαν ρίξει στην πυρά. Οπότε αρνούμαι να δώσω κρέντιτ στον οποιονδήποτε ρατσιστή, είτε μισεί τους Έλληνες, είτε τους Κονγκολέζους, είτε τους Αυστραλούς.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το έχω διαβάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, νομίζω κοντά όταν πρωτοκυκλοφόρησε, αλλά μου είχε ξεφύγει η κριτική σε αυτό.

 

Δε θυμάμαι πολλά, πέρα από δύο πράγματα:

 

  1. Ότι οι ιστορίες είναι όλες τους υποσχέσεις για κάτι πολύ καλό που θα δούμε στο μέλλον από τον συγγραφέα
  2. Ότι, όσο καλές κι αν είναι οι ιστορίες, χάνουν από μία αμετροεπή γραφή που προσπαθεί συνεχώς και συνειδητά να δείξει πόσο καλή είναι με αποτέλεσμα να μη σε αφήνει να απολαύσεις τις αρετές της.

Τα περί "ρατσισμού", Θανάση, νομίζω ότι τα αναφέρεις για 1-2 ιστορίες όπου η προσπάθεια για κοινωνικό σχολιασμό είναι τόσο προφανής που κάποιοι χαρακτήρες μοιάζουν με προσβλητικές καρικατούρες. Αν και δεν ξέρω αν θα το έλεγες "ρατσισμό", σίγουρα αφαιρούν από την απόλαυση της ανάγνωσης.

Δεδομένου όμως ότι μιλάμε για πολύ νεαρό συγγραφέα (νομίζω 23 χρόνων όταν το έξέδωσε) είναι αναμενόμενο να βλέπουμε τέτοιες αδυναμίες και να περιμένουμε βελτίωση

Link to comment
Share on other sites

Τα περί "ρατσισμού", Θανάση, νομίζω ότι τα αναφέρεις για 1-2 ιστορίες όπου η προσπάθεια για κοινωνικό σχολιασμό είναι τόσο προφανής που κάποιοι χαρακτήρες μοιάζουν με προσβλητικές καρικατούρες. Αν και δεν ξέρω αν θα το έλεγες "ρατσισμό", σίγουρα αφαιρούν από την απόλαυση της ανάγνωσης.

Δεδομένου όμως ότι μιλάμε για πολύ νεαρό συγγραφέα (νομίζω 23 χρόνων όταν το έξέδωσε) είναι αναμενόμενο να βλέπουμε τέτοιες αδυναμίες και να περιμένουμε βελτίωση

Τα περι ρατσισμού, μας τα παραθέτει ο ίδιος ευθαρσώς στην συνέντευξη που quote-αρα στο σχόλιο μου. Συνδυάζοντας το τραγικό του σχόλιο με το βιβλίο, βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα. Ο άνθρωπος το λέει καθαρά. Και το διαφημίζει κιόλας. Μισεί τους Έλληνες. Από εκεί και πέρα, ότι και να γράψει, θα τρώει Χ από μένα. Είναι τόσο ηλίθιος βέβαια, που ξεχνάει ότι το αναγνωστικό του κοινό είναι....Έλληνες. :lol: Αν ο Κασιδιάρης έγραφε δηλαδή ένα καλογραμμένο βιβλίο, θα  παραβλέπαμε το ποιος είναι; Οκ, ακραίο παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Edited by Mictantecutli
Link to comment
Share on other sites

 

Τα περί "ρατσισμού", Θανάση, νομίζω ότι τα αναφέρεις για 1-2 ιστορίες όπου η προσπάθεια για κοινωνικό σχολιασμό είναι τόσο προφανής που κάποιοι χαρακτήρες μοιάζουν με προσβλητικές καρικατούρες. Αν και δεν ξέρω αν θα το έλεγες "ρατσισμό", σίγουρα αφαιρούν από την απόλαυση της ανάγνωσης.

Δεδομένου όμως ότι μιλάμε για πολύ νεαρό συγγραφέα (νομίζω 23 χρόνων όταν το έξέδωσε) είναι αναμενόμενο να βλέπουμε τέτοιες αδυναμίες και να περιμένουμε βελτίωση

Τα περι ρατσισμού, μας τα παραθέτει ο ίδιος ευθαρσώς στην συνέντευξη που quote-αρα στο σχόλιο μου. Συνδυάζοντας το τραγικό του σχόλιο με το βιβλίο, βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα. Ο άνθρωπος το λέει καθαρά. Και το διαφημίζει κιόλας. Μισεί τους Έλληνες. Από εκεί και πέρα, ότι και να γράψει, θα τρώει Χ από μένα. Είναι τόσο ηλίθιος βέβαια, που ξεχνάει ότι το αναγνωστικό του κοινό είναι....Έλληνες. :lol: Αν ο Κασιδιάρης έγραφε δηλαδή ένα καλογραμμένο βιβλίο, θα  παραβλέπαμε το ποιος είναι; Οκ, ακραίο παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

 

O.T.

Κάπου στο σπίτι μου έχω 2 cd από τους Naer Mataron, οπότε ας αφήσουμε τη συζήτηση εδώ
Link to comment
Share on other sites

 

 

Τα περί "ρατσισμού", Θανάση, νομίζω ότι τα αναφέρεις για 1-2 ιστορίες όπου η προσπάθεια για κοινωνικό σχολιασμό είναι τόσο προφανής που κάποιοι χαρακτήρες μοιάζουν με προσβλητικές καρικατούρες. Αν και δεν ξέρω αν θα το έλεγες "ρατσισμό", σίγουρα αφαιρούν από την απόλαυση της ανάγνωσης.

Δεδομένου όμως ότι μιλάμε για πολύ νεαρό συγγραφέα (νομίζω 23 χρόνων όταν το έξέδωσε) είναι αναμενόμενο να βλέπουμε τέτοιες αδυναμίες και να περιμένουμε βελτίωση

Τα περι ρατσισμού, μας τα παραθέτει ο ίδιος ευθαρσώς στην συνέντευξη που quote-αρα στο σχόλιο μου. Συνδυάζοντας το τραγικό του σχόλιο με το βιβλίο, βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα. Ο άνθρωπος το λέει καθαρά. Και το διαφημίζει κιόλας. Μισεί τους Έλληνες. Από εκεί και πέρα, ότι και να γράψει, θα τρώει Χ από μένα. Είναι τόσο ηλίθιος βέβαια, που ξεχνάει ότι το αναγνωστικό του κοινό είναι....Έλληνες. :lol: Αν ο Κασιδιάρης έγραφε δηλαδή ένα καλογραμμένο βιβλίο, θα  παραβλέπαμε το ποιος είναι; Οκ, ακραίο παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

 

O.T.

Κάπου στο σπίτι μου έχω 2 cd από τους Naer Mataron, οπότε ας αφήσουμε τη συζήτηση εδώ

 

Κι εγώ έχω(αγορασμένα πριν γίνει...επίσημο), αλλά από την στιγμή που κατέβηκε με την ΧΑ και οι ψίθυροι βγήκαν αληθινοί, ούτε ξαναγόρασα κάτι δικό τους, ούτε τους υποστήριξα με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..