Jump to content

Καλώς σας βρήκα φίλοι..


MadnJim
 Share

Recommended Posts

Γεια σας! Με λένε Σπύρο, και είμαι από τα Γιάννενα. Έμαθα από έναν φίλο για το φόρουμ σας και αποφάσισα να σας συστηθώ βλέποντας ότι επιτέλους βρήκα και άλλους ανθρώπους με πάθος σαν και το δικό μου. Γράφω μικρές ιστορίες ασταμάτητα σχεδόν, σε κάθε είδος. Και funny, και horror, και μυστηρίου, και αστυνομικές, και ηρωικής φαντασίας, και τελευταία έχω φτιάξει δειλά δειλά δύο δικά μου σύμπαντα, και τα δύο funny, το ένα sci fi, και το άλλο σε μια εναλλακτική αστεία πλευρά της μυθολογίας μας. Αυτή τη στιγμή έχω ξεκινήσει ένα νέο horror πόνημα, και πιστεύω θα με απασχολήσει αρκετά τις επόμενες μέρες. Νομίζω πως γράφω με έναν δωρικό άμεσο τρόπο εστιάζοντας στην εξέλιξη της πλοκής, αλλά αυτό μάλλον θα το κρίνετε εσείς όταν διαβάσετε κάτι δικό μου. Συνήθως οι ιστορίες μου κυμαίνονται από 3000 έως 5000 λέξεις, και εδώ θα' θελα να ρωτήσω και συγχωρήστε μου την άγνοια, αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στα μεγέθη των ιστοριών ή του editor. Επίσης συνήθως γράφω τουλάχιστον τρεις την εβδομάδα, πολύ συχνά μία την ημέρα, και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω γράψει και δύο στην ίδια μέρα. Δεν μου παίρνουν πολύ χρόνο, μια ιστορία ας πούμε 5000 λέξεων χρειάζομαι μισή ώρα να "μαρινάρω" την ιδέα στο μυαλό μου, και γύρω στις τρεις με τέσσερις σερί ώρες να την "ψήσω" στον OpenOffice. Κι όταν κάποια από τις σειρές που γράφω με ταλαιπωρεί, τότε πάω για ύπνο και όταν ξυπνήσω έχω την απάντηση που έψαχνα. Δεν ξέρω πως και γιατί, και μεταξύ μας δεν το πολυψάχνω, δουλεύει κι αυτό μου αρκεί. Ιδέες παίρνω από τα πάντα, από κάτι που θα δω, κάτι που θα ακούσω, κάτι που θα μου πει ένας φίλος σε μια άσχετη συζήτηση, αλλά τρέφω και μια μεγάλη αδυναμία στις προκλήσεις του τύπου "γράψε ρε συ κάτι που να έχει σχέση με το τάδε". Αυτό μου το κάνει συχνά η γυναίκα μου, και μερικές ιστορίες μου υπάρχουν ακριβώς χάριν σ' αυτό το "παιχνίδι' μας, αλλά κι ένας πολύ καλός μου φίλος που είναι και "φανατικός" αναγνώστης μου και πολλές φορές με έχει εμπνεύσει χωρίς να το καταλάβει καν.

Όταν φίλοι με ρωτούν πως τα φαντάζομαι όλα αυτά που γράφω χαμογελάω και απαντώ με μια κλισέ πλέον για μένα απάντηση που περιγράφει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό που συμβαίνει. Μέσα στο κεφάλι μου, τους λέω, υπάρχει ένας μικρός κινηματογράφος, όπως εκείνοι οι παλιοί στις συνοικίες κάποτε. Από το δωματιάκι ψηλά πάνω από τα καθίσματα ανάβει η μηχανή και γυρνάνε τρίζοντας οι μπομπίνες, και στο πανί πέφτει το ορθογώνιο φως και αρχίζει η ταινία με μένα μοναδικό θεατή. Αυτό που κάνω λοιπόν είναι να παρακολουθώ την ταινία, και την ίδια στιγμή να προσπαθώ να περιγράψω αυτά που βλέπω, όσο το δυνατόν πιο πιστά. Πολλές φορές δεν ξέρω καν πως θα τελειώσει, περιμένω κι εγώ να δω με περιέργεια. Δεν είναι απίθανο αν με διακόψει κάποιος για να με ρωτήσει τι θα γίνει στο τέλος να πάρει μια απάντηση τύπου "δεν έχω την παραμικρή ιδέα"!!

Σε μια πρώτη ματιά που έριξα στο φόρουμ είδα πως έχω πάρα πολλά να δω και να διαβάσω, και εν καιρώ σκοπεύω να μην αφήσω τίποτα χωρίς να το "ψαχουλέψω". ελπίζω όταν δείτε την πρώτη ιστορία μου εδώ στο φόρουμ σας, που ελπίζω επίσης πως σύντομα θα γίνει και φόρουμ μου, να μου πείτε τη γνώμη σας και τις παρατηρήσεις σας. Ειδικά τις παρατηρήσεις, γιατί μόνο μέσα απ' αυτές μπορούμε να διορθωθούμε και να εξελιχθούμε.

Να είστε όλοι πάντα καλά και μην σταματήσετε ποτέ να φαντάζεστε. Χαίρομαι πολύ που είμαι μέλος σε μια τόσο δημιουργική παρέα, κι εύχομαι να γίνουμε γρήγορα φίλοι..

Σπύρος MadnJim Παππάς   14Απρ2014

 

Υ.Γ: Θα ήθελα μια απάντηση όσον αφορά τα μεγέθη των ιστοριών, για να δω αν και πως μπορώ να ποστάρω κάποια από τις δικές μου. Επίσης, μπορώ να τις ποστάρω απ' ευθείας εδώ στον editor ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το Attach button που βλέπω ακριβώς από κάτω;.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλωσηρθες στην παρεα μας.

Με εξαιρεση παιχνιδια και διαγωνισμους, δεν υπαρχει περιορισμος στο μεγεθος των ιστοριων της βιβλιοθηκης. Απλα, οπως και ο ιδιος καταλαβαινεις, μια ιστορια 20000 λεξεων δε θα εχει τοσους αναγνωστες οσο μια ιστορια 2000 η 200...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, κι ευχαριστώ επίσης πολύ για το καλοσώρισμα.. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες κι από δω Σπύρο και καλά ποσταρίσματα! Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις ακόμα ένα κατάλληλο μέρος να "βγάζεις το άχτι" σου! Εγώ τι να πω; Τα είπες όλα μόνος σου. Γράφεις ασταμάτητα... Αυτό που κάνεις, έτσι όπως το κάνεις, σε κάνει καλλιτέχνη, ακόμα κι αν εσύ δε νιώθεις έτσι.

 

Welcome to SFF.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, εύχομαι να φανώ αντάξιος της κοινότητας.. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε Σπύρο.

 

Όπως λέει και ο Stephen King στο περί συγγραφής γράφετε τουλάχιστον 2500 λέξεις την μέρα. Χωρίς διαλείμματα, χωρίς ρεπό. 

 

Καλώς όρισες στην παρέα μας.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλωσήρθες.

 

Για να συστηθούμε στο sff χρησιμοποιούμε αυτό το νήμα. Δεν υπάρχει λόγος να ανοίγεται καινούργιο κάθε φορά. Πέρνα από εκεί να μας πεις ό,τι θέλεις για τον εαυτό σου.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..