Jump to content

SummerWriMo 2014


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Δε μου λέτε, είστε να ακολουθήσουμε το καλοκαιρινό NaNoWriMo, το επονομαζόμενο και CampNaNoWriMo;


 


Να το φέρουμε στις δικές μας ανάγκες και να το πούμε και SummerWriMo;


 


Να το κάνουμε και θεσμό του sff.gr ; (τι είπα τώρα, τσςςςςςς...)


 


Στα εξωτερικά το κάνουν ως εξής: 


 


α) γράφεις ό,τι θέλεις, νουβέλα, διηγήματα, σενάριο.


 


β) θέτεις μόνος σου τους στόχους σου, 10-20-30 χιλιάδες λέξεις, ό,τι θες. Ακόμη και διορθώσεις μπορείς να κάνεις.


 


γ) Κλασσικά, 1η έως 31η Ιούλη (είδατε, κλέβουμε και λιγάκι! Ο Νοέμβρης έχει 30 μέρες, αλλά ο Ιούλιος 31. Χεχεχ.)


 


δ) Και φυσικά, έπαθλο δεν υπάρχει. Μόνο η προσωπική ικανοποίηση ότι τελικά το ημπορέσαμε και αυτό.


 


Ο υπεργ@μ@τος μάστερ οφ δε γιούνιβερς Ρόμπιν μας έχει φτιάξει και υποφόρουμ, ξεχωριστό. Κρυφό, που είμαστε και ντροπιάρηδες με τα first drafts των έργων μας. RSVP για όσους θέλουν πρόσβαση, παρακαλώ. 


 


Καμ ΟΝΝΝ! Είμαι στα καρφιά. Ποιος είναι αρκετά παλαβός να μου κάνει παρεούλα; 


 


 


Για όσους δεν ξέρουν καν τι είναι το NaNoWriMo, ρίξετε μια ματιά στην περσινή κουβέντα. Δεν είναι αυτά που συνέβησαν το Νοέμβρη, (που τα κρατάμε μόνο για όσους μπορούν να αντέξουν τη θέα των Μεγάλων Παλαιών να παίζουν την τσιγκολελέτα με την Τζάιρελ του Τζόιρυ, ενώ τους μαγνητοσκοπεί κάποιος ήρωας του Φρέντερικ Μπράουν), αλλά είναι κάποιες γενικές πληροφορίες (και ψάρεμα αθώων, μου-χα-χα).


  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Moi. Από Δευτέρα θα ξεκινήσω την έρευνα, αχ και βαχ.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να προσπαθήσω να γράψω κάτι μεγάλο. Έχω διάφορα προσχέδια για τρεις το λιγότερο ιστορίες. Μπορείτε να με βοηθήσετε να επιλέξω;

Link to comment
Share on other sites

Το παρεάκι είναι κυρίως αλληλοϋποστηρικτικό. Προσωπικά με έχει ξελασπώσει άπειρες φορές. Μη φοβάσαι τίποτε, Διγέλαδε, πέσε στα βαθιά. Θα δεις, θα σου αρέσει. ;)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ενδιαφέρομαι πολύ αλλά, ερώτηση. Αν η ιστορία είναι στα αγγλικά υπάρχει πρόβλημα; Έχω μια ιδέα αλλά μόνο σε αγγλικά θα λειτουργήσει, δυστυχώς. 

Link to comment
Share on other sites

Όχι βέβαια! Ό,τι θέλεις. Άλλωστε κανείς δε θα σε "ελέγξει" ή θα σε "κρίνει" για την προσπάθειά σου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όλο καλούδια, διαγωνισμούς, συναντήσεις,μήνες συγγραφής και λοιπές δράσεις μου είστε! :)

 

Τώρα επειδή ο Ιούλιος (κι ιδίως ο προσεχής) είναι ζόρικος μήνας, υποθέτω αν "παίξω" θα το κάνω με το κατώτερο όριο (ας πούμε το ενδεικτικό 10.000).

 

Αυτές οι λέξεις πρέπει να γραφούν σε ένα κείμενο (π.χ. νουβέλα) ή μπορούν να κατανεμηθούν σε κάμποσα (π.χ. διηγήματα);

 

 

 Κρυφό, που είμαστε και ντροπιάρηδες με τα first drafts των έργων μας.

Αυτό δεν το κατάλαβα τελείως. Γενικά ποστάρουμε τα έργα μας, την καθημερινή πρόοδο κλπ; Δηλαδή "να ορίστε επισυνάπτω το σημερινό κεφάλαιο" ή στο τέλος "Και ορίστε συμφορουμίτες, να τι έκανα ένα μήνα τώρα...".

 

Ή είναι στην ευχέρεια του συμμμετέχοντα αν θα δημοσιοποιήσει το έργο του;

Link to comment
Share on other sites

Αχά! Κι ότι ήμουν έτοιμη να κάνω μια τελευταία έκκληση, για ν' αρχίσουν οι πρόδρομες εορταστικές εκδηλώσεις... :p

 

Τι συμβαίνει: Το τι μοιράζεσαι μαζί μας και τι όχι είναι αποκλειστικά δική σου επιλογή. Υπάρχουν άτομα που ξεκινούν την πρώτη του μήνα λέγοντας "θα γράψω φάντασι" και δεν τους ξανακούμε παρά την 30η του μηνού, που λένε "τέλειωσα κι εγώ". Υπάρχουν κι άλλοι που μπαίνουν τακτικά και δίνουν απλά ραπόρτο, "σήμερα μόνο 1000, χτες όμως έγραψα 4000" και άλλα χαριτωμένα, μέχρι να τελειώσουν. Κι υπάρχουν κι εκείνοι που φτιάχνουν ένα τόπικ για το βιβλίο τους στο κλειστό υποφόρουμ και πού και πού (ή και τακτικά) ανεβάζουν κομμάτια του κειμένου, είτε για να τα καμαρώσουμε είτε για να ζητήσουν βοήθειες σε συγκεκριμένα θέματα της συγκεκριμένης σκηνής.

 

Αυτό που ζητάμε σαν κοινότητα είναι ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι έγραψες αυτά που είπες. Την τελευταία μέρα, όλοι μας ανεβάζουμε ένα αρχείο με το κείμενό μας, για να το επιβεβαιώσει ο μοντεράτορας του υποφόρουμ. Επειδή είναι κλειστό το υποφόρουμ, δεν έχουν πρόσβαση όχι απλά οι guests του σφφ, αλλά και όσοι δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο event. Έτσι, μόλις ο μοντεράτορας πει το οκέι, μπορείς να το κατεβάσεις και να μην το δει άλλος κανείς. Ή μπορείς να το στείλεις και με πμ στο μοντεράτορα, αν δε θέλεις λαθραναγνώστες. :p

 

Το πιο σημαντικό του όλου θέματος είναι ότι από ένα σημείο κι έπειτα, θα θέλεις να μπεις και να μας πεις τι έκανες. Τα τελευταία τρία χρόνια, το κλίμα είναι φα-ντα-στι-κό, η αλληλοβοήθεια και η ενθάρρυνση είναι κάτι που δε μπορώ να το περιγράψω με λόγια (πφ! συγγραφέας να σου πετύχει!) Κι αυτό το λέει κάποια που γενικά πιστεύει ότι η συγγραφή είναι μοναχική εμπειρία.

 

 

Τώρα, για το τι θέλεις να γράψεις, το καλοκαιρινό event είναι πολύ χαλαρό. Αυτό που λες "κατώτερο όριο" ουσιαστικά δεν υπάρχει (το καλοκαίρι, έτσι; Το Νοέμβριο τα πράγματα είναι ζόρικα, γκοντάμιτ), μόνος σου θα μας πεις τι θέλεις να κάνεις, κι εμείς με το έι-ωπ θα φροντίσουμε να το καταφέρεις. Το ίδιο ισχύει και για το είδος του κειμένου. Anything goes, που λέει και το τραγούδι. Εγώ ας πούμε μάλλον θα διορθώσω το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας μου, από το οποίο έχω γραμμένες περίπου 75,000 λέξεις και πιστεύω ότι θα φτάσει τουλάχιστον τις 110,000 όταν τελειώσουν όλα.

 

Έλα, να δω τους τους υπόλοιποι. Έχω μερικούς ακόμη που δε "δηλώθηκαν" σε αυτό το τόπικ, αλλά ξέρω ότι θα παίξουν. Μην  ξεχάσετε να κάνετε rsvp, για να μπορέσει να σας δοθεί πρόσβαση στο καινούριο γυαλιστερό μας υποφόρουμ. Ενημερώνω, κάποιοι (Σόνυα, Γκίσμο και η μάλλον-δε-θα-μπορέσω-Κελαινώ)  δεν έχουν κάνει rsvp και κινδυνεύουν να μείνουν στην απ' έξω.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Δεν είχαμε κάνει, γιατί είμαστε αστροπελέκια και δεν το είχαμε δει καν. Να, τώρα κάναμε. :p

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λέω να συμμετάσχω και γω για πρώτη φορά σε κάτι τέτοιο, με το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος που γράφω και υπολογίζεται σε 100.000 λέξεις, φυσικά δεν θα τις γράψω όλες αυτές τον Ιούλιο, ειδικά αφού θα έχουμε ΦΠΑ και μάλλον θα πάρουν και οι δηλώσεις παράταση οπότε υπολογίζω για 18-20 χιλιάδες λέξεις. Μετά βλέπουμε ( μπορεί να το τελειώσω το Νοέμβριο που ξέρεις! )

Edited by WILLIAM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το ψήνω. Κυρίως επειδή έχω κολλήσει στα διορθώματα παλιών κειμένων, θέλω να γράψω κάτι καινούριο, ιδέες έχω πολλές, αλλά κάτι η επιμέλεια (που για μένα είναι αφόρητα βαρετή και ξενέρωτη!) κάτι η σπαρίλα του καλοκαιριού, πάντα το καλοκαίρι κολλάω στο απόλυτο (συγγραφικό) μηδέν και παίρνω μπρος μόλις οι θερμοκρασίες του Σεπτέμβρη αρχίζουν να πέφτουν. Δεν υπόσχομαι τίποτα βέβαια, ίδωμεν...

Link to comment
Share on other sites

Έχετε ακριβώς 8 μέρες να αποφασίσετε. Εμείς πάλι, οι έχοντες ήδη αποφασίσει θ' αρχίσουμε από αύριο να το κουβεντιάζουμε στο δικό μας, κλειστό υποφόρουμ. Stay tuned.

Link to comment
Share on other sites

Α εγώ το αποφάσισα, ελπίζω ότι θα πάω κοντά στο στόχο μου για να προχωρήσει και αυτό το βιβλίο λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχάσετε να rsvp-ιαστείτε. Αλλέως δε θα έχετε πρόσβαση στο good stuff.

Link to comment
Share on other sites

Πως μπορούμε να προετοιμαστούμε μέχρι τότε; Πρέπει να φτιάξουμε ένα σκελετό για παράδειγμα;

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να προετοιμαστείς εκτός από το να γράψεις. Μπορείς να έχεις αναλυτικό σκελετό, να έχεις κάνει την έρευνά σου, ακόμα και να ετοιμάσεις το αρχείο με κεφαλίδες κεφαλαίων κλπ, κλπ, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ, περάστε. Είμαστε ανοιχτά και σας περιμένουμε (κι εσάς, και την 1η Ιουλίου).post-1837-0-07393500-1403615611.jpg

Link to comment
Share on other sites

 Μάλλον πρέπει να στείλεις ένα μήνυμα στον RobiN Hood και στον Nihilio για να σου δώσουν πρόσβαση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία Άννα.

 

edit: Εντάξει, τώρα μπαίνω. Ευχαριστώ που το φτιάξατε!

Edited by WILLIAM
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..