Jump to content

Write off #72 (Cosmo vs Myyst)


Morfeas
 Share

  

5 members have voted

  1. 1. Μου άρεσε περισσότερο το διήγημα του...

    • Cosmo
      4
    • Myyst
      1

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Βλέπω ότι κι οι 2 κινηθήκατε στον τρόμο και μάλιστα πιο κοντά στο κάτω όριο των λέξεων παρά στο άνω... Ενδιαφέρον...

 

Προς Αναγνώστες: Ψηφίζετε μέχρι (και) 1η Ιουλίου

Και ξέρετε τη διαδικασία, καλό είναι να σχολιάσετε και τις ιστορίες στα τόπικ τους.

Εγώ λογικά θα σχολιάσω προς το τέλος.

 

O.T.
Εμένα πάντως με τρόμαξες. Ήταν και βράδυ... :p

Τώρα που το σκέφτομαι ήταν λίγο παράτολμο... Ήταν ένα τσακ τρόμου πριν την παράδοση των τρομοδιηγημάτων σας, για να μη διαταραχθεί η ρημάδα ισορροπία στο σύμπαν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως Νικόλα οφείλω (θα μιλήσω μόνο για μένα) να σε ευχαριστήσω για την πολύ ωραία εισαγωγή και την διοργάνωση.

Δεν θεωρώ πως τα έχω καταφέρει πολύ καλά γιατί είμαι σε πολύ τρέξιμο αλλά από τις 6 Ιουλίου και μετά που χαλαρώνω ελπίζω να ξανασυνεργαστούμε. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Και περιμένουμε…

Περιμένουμε…

 

Τι έγινε;

Ούτε σχόλιο… ούτε ψήφοι… Τι νεκρική σιγή είναι αυτή…

 

Τώρα που έρχεται ΠΣΚ, ίσως ξυπνήσουν κάπως τα πράγματα.

 

Από τη μία έχουμε τον Cosmo, με τον ιντριγκαδόρικο τίτλο του, Him who shall not be  named… (ναι στα αγγλικά ακούγεται καλύτερα – Μην σας τρομάζει ο τίτλος, δεν είναι fanfiction του Harry Potter :p )

 

Κι από την άλλη τον Myyst, που εφηύρε(;) ένα καινούριο είδος με το (πάλι) ιντριγκαδόρικο όνομα witchpunk.

 

Και σταματάω εδώ (δηλαδή όχι ακριβώς), για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα.

Και να τι εννοώ:

Προσοχή: Όσα ακολουθούν δε βασίζονται σε φυσικά πρόσωπα ή εικονικά,

οποιαδήποτε ομοιότητα είναι τυχαία (εφόσον δε γνωρίζω κανέναν προσωπικά)

 

 

 

Χμμμ... Δεν μπορούσατε να αντισταθείτε στην κινδυνολογία μου.

Συνεχίζετε με δική σας ευθύνη από εδώ κι έπειτα...

Μορφέας: Είδατε; Ούτε μια εικόνα, ούτε ένα teaser ή τίτλο να εξάψετε την περιέργεια του κοινού… Όταν ο Μορφέας τα ‘λεγε τον αγνοούσατε…

Cosmo: Εγώ είμαι της άποψης ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι το ίδιο το έργο.

Myyst: Συμφωνώ με το συμπαίκτη. Το σημαντικό ήταν να γραφούν τα έργα κι όχι τόσο να ψηφιστούν. Βέβαια τα σχόλια είναι σίγουρα κάτι που…

Μορφέας: Μπλα μπλα και μπλα… Μωρ’ τι ‘στε σεις; Να, πάω να δημιουργήσω λίγη ίντριγκα μπας και ανέβει η θεαματικότητα, κι εσείς εκεί, να συμφωνείτε. Το κοινό διψά για σύγκρουση, πότε θα το καταλάβετε. Είστε και θεατρόφιλοι τρομάρα σας, δεν ξέρετε τη σημασία της σύγκρουσης στη σκηνή;…

Cosmo: Αυτό ισχύει, αλλά εδώ δεν είμαστε σε σκηνή. Δεν είμαστε εμείς το καλλιτεχνικό προϊόν.

Myyst: Και πέραν αυτού δεύτερη μέρα είναι ακόμα, ηρέμησε…

Μορφέας: Και μετά περιμένετε και ψήφους… Τρομάρα σας (πάλι)… Μέχρι κι η Λαίδη Νίνα που είχε σκοπό να σας διαβάσει βαρέθηκε κι έφυγε…

Myyst: Εμείς δεν πιέζουμε κανέναν. Στην τελική παιχνίδι είναι, ένα κομμάτι του είναι το να περάσουμε καλά.

Λαίδη Νίνα: Άκουσα το όνομά μου ή είναι ιδέα μου;

Μορφέας: Όχι, μην ανησυχείς, λέγαμε για κάτι άσχετο, σχετικά με το παιχνίδι και την αξία των υποσχέσεων στο φόρουμ…

Myyst: O Morfeas έλεγε ότι βαρέθηκες να ψηφίσεις τελικά…

Μορφέας: Σ’ ευχαριστώ για τη διευκρίνιση… Πολύ ευγενικό εκ μέρους σου! Όταν έλεγα για συγκρούσεις, δεν έλεγα με τον διοργανωτή αλλά μεταξύ σας…

Λαίδη Νίνα: Μα δεν μπορεί να αγιάσει άνθρωπος σ’ αυτόν τον τόπο. Μου έχουν πέσει πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά θα τα διαβάσω. Απλώς ήθελα το χρόνο μου, να τα ευχαριστηθώ. Ευχαριστώ, Μορφέα, που μόλις το μετέτρεψες σε αγγαρεία…

Μορφέας: Μα, λαίδη μου, εγώ δεν… Πού πάτε; Μια πλάκα έκανα ο φτωχός…

Cosmo: Αυτό λέγεται ανατροπή. Και για σύγκρουση καλή θα ήταν, αν είχες λίγο εντονότερο κίνητρο, Μορφέα. Αλλά το "Θέλω λίγο να μπαχαλέψω το τόπικ" δεν είναι αρκετά ισχυρό.

Μορφέας: Μα δεν… Τελοσπάντων… Έι…Ποιος κρύβεται εκεί έξω από το τόπικ, στο υπο-φόρουμ των write-off;

Nienor: Δεν ήξερα ότι ήταν μυστικό το τόπικ κι ότι απαγορεύεται να ψαχουλεύουμε.

Μορφέας: Μα όχι, δεν υπάρχει θέμα… καλώς ορίσατε!

Nienor: Όχι, θα φύγω. Ακούς εκεί κρύβομαι… Πάντως κύριος νομίζω ότι τα μυαλά σας έχουν πάρει λίγο παραπάνω αέρα τελευταία. Και αρχίζετε να κουράζετε, παρά να διασκεδάζετε, το κοινό σας.

Μορφέας: Ε μα πια… ΔΕ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ! Ο πραγματικός υπεύθυνος όλων αυτών – θα το πω γιατί αλλιώς θα σκάσω – είναι ο …

Mesmer: Νομίζω ότι αυτό το τόπικ έχει ξεφύγει κατά πολύ… Αν δε σταματήσει εδώ, θα αναγκαστώ να σβήσω σχόλια ή και να κάνω ban ορισμένους – ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε – από το υπο-φόρουμ των παιχνιδιών.

Drake Ramore: Όχι, τώρα, πάνω στο καλύτερο… Πάνω που αυτή η άσκοπη συζήτηση άρχισε να αποκτάει ενδιαφέρον. Άστον να ξεφτιλιστεί λίγο ακόμα.

Μορφέας: Ωραία σταματώ. Συγγνώμη αν σας κούρασα. Εγώ μια φορά σας είπα τι να κάνετε – Διαβάστε, Σχολιάστε, Ψηφίστε. Καλή συνέχεια!

O.T.
Τι κάνει ο άνθρωπος όταν θέλει να γράψει κι έχει "υποσχεθεί" να περιμένει μέχρι τον Ιούλη...

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια και στους δύο για τις ιστορίες σας.

 

Η δική μου ψήφος πήγε στον Cosmo.

 

Ήταν αρκετά ενδιαφέρον που και οι δυο σας χρησιμοποιήσατε, τουλάχιστον έμμεσα,

 

 

το ίδιο θύμα για την τελευταία θυσία.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλά έλεγαν οι φωνές ότι έχει τρομο-write off! Στο τσακ σας πέτυχα. :) 

 

Όπως γράφω και στα αντίστοιχα θέματα και οι δυο ιστορίες μου άρεσαν πολύ. Θα ψηφίσω τον Myyst, με την ελπίδα ότι θα την αναπτύξει ακόμα λίγο την ιστορία του. :) 

 

Καλή επιτυχία και μπράβο και στους δύο. 

Link to comment
Share on other sites

Κι έφτασε η τελευταία μέρα... Μέχρι στιγμής κάτι πήγε να γίνει, αλλά Ιούλης μήνας, δεν ήταν και τόσο εύκολο να μαζευτεί λαός για να ψηφίσει...

 

Όσον αφορά τα κείμενα,

 

Μπορούσατε και καλύτερα (τα κλασικά δηλαδή καθώς πάντα μπορεί κανείς και καλύτερα), αλλά νομίζω ότι τα αποτελέσματα ήταν αξιόλογα. Προχωρήσατε την εισαγωγή με ενδιαφέροντες τρόπους.

 

Αυτό που μου ‘κανε εντύπωση είναι ότι κινηθήκατε και σε παρόμοια μονοπάτια:

 

Αναγεννήθηκε αυτός που βρισκόταν μες στον τάφο. Η γυναίκα εκπλήρωσε το χρέος κι εκείνος την πρόδωσε άμεσα ή έμμεσα. Κι οι δυο ιστορίες είχαν θέματα με τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και ως τελευταίο αφήνεται παρόμοιο (αλαζονεία, υπερηφάνεια).

 

 

Ο Cosmo αξιοποίησε νομίζω καλύτερα τα στοιχεία της εισαγωγής. Ενδιαφέρουσα κι η χρήση της σαύρας - όταν έγραφα την εισαγωγή είχε μπει καθαρά ως ντεκόρ.

Το μόνο στοιχείο (που ήταν τριτεύον βέβεια) και θα μου άρεσε πολύ να εξηγούταν κάπως ήταν εκείνο το «μύριζαν οικογενειακή θαλπωρή».

Δηλαδή για μένα, ως αναγνώστη, δεν ήταν τόσο προφανές ότι τα τριαντάφυλλα μυρίζουν έτσι. Γιατί όμως μυρίζουν έτσι για κείνη; (Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο στοιχείο βέβαια θα χρησίμευε περισσότερο – δεδομένου του μικρού μεγέθους των ιστοριών – αν επιλέγατε ο θαμμένος να ήταν συγγενής της, οπότε έτσι όπως γράψατε, έχει ελάχιστη σημασία και δε δημιουργεί κενά) Αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια που δε λειτούργησε προφανώς αρνητικά, απλώς αν χρησιμοποιούταν σε κάποιο διήγημα θα κέρδιζε για μένα κάποιους πόντους εντυπωσιασμού.

 

Αλλά δεν έχω παράπονο :)

 

Με τον Myyst δε μου ήταν ξεκάθαρο ποιο ήταν το χρέος. Υπήρχαν κενά στην αφήγηση, αλλά νομίζω χειρίστηκε έξυπνα το μένει άλλος ένας(παρόλο που δε μου ήταν ξεκάθαρο όπως σχολίασα στο topic της ιστορίας ποιος ήταν αυτός), που δεν το κατεύθυνε σε φόνους, που ήταν το αναμενόμενο από την εισαγωγή.

 

Κι αυτό με τα αμαρτήματα ελπίζω να μη σας περιόρισε πολύ.

 

Από την εισαγωγή βγαίνει η αίσθηση ότι το χρέος και τα 6 τριαντάφυλλα (σαν τα θανάσιμα αμαρτήματα, που δεν είναι απαραίτητο στον κόσμο των ιστοριών σας να είναι και 7, αλλά μπορεί να είναι και 6 και να ήταν μια τυχαία παρομοίωση – που όμως με τη σειρά της θα ήθελε κάποια εξήγηση που θα έτρωγε χώρο (ποια έξι; Τι σημασία θα έχει αυτό στην ιστορία; κλπ)) είναι συνυφασμένα. Ενώ, με μικρή δυσκολία, περισσότερες λέξεις και πιο πολύπλοκο σενάριο βέβαια, θα μπορούσαν να είχαν διαχωριστεί(μπορεί κάθε φορά να του πήγαινε έξι τριαντάφυλλα, άσχετα με το χρέος π.χ. Οι ιστορίες δικές σας ήταν κι ό,τι θέλατε την κάνατε την εισαγωγή, αρκεί να μη δημιουργούσε αντιφάσεις).

 

Όλα αυτά δεν τα λέω γιατί έχουν κάποιο νόημα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά γενικά ως σκέψη, για την εξερεύνηση μιας εισαγωγής ή εικόνας σε επόμενα παιχνίδια. Θα μου πείτε βέβαια «σε μια βδομάδα και με 3000 λέξεις τι να πρωτοκάμουμε;» και θα συμφωνήσω. Απλώς το θέμα των παιχνιδιών είναι να σας κατευθύνουν κι όχι να σας περιορίζουν και φοβάμαι μήπως (ενώ προσπάθησα το αντίθετο, με σαφείς αναφορές σε πράγματα ασαφώς συνδεδεμένα) έκανα το 2ο.

 

 

Επειδή είναι πιθανό να μην είμαι εδώ το βράδυ, αν περάσει η μέρα μπορεί να βγουν τα αποτελέσματα. Επίσης αν ζητηθεί παράταση από κάποιους για να ψηφίσουν, να δοθεί μία μέρα. Εγώ φηφίζω τον Cosmo - αν το κείμενο του Myyst ήταν πιο επιμελημένο θα είχα δυσκολευτεί αρκετά. Αυτά.

 

Να σας συγχαρώ, τέλος, για τις ιστορίες σας! Χαίρομαι που συμμετείχατε και παρόλο που ήμουν σχετικά αυστηρός στο σχολιασμό των ιστοριών σας, θεωρώ ότι ήταν καλό το αποτέλεσμα συνολικά και θα ήθελα να ξανασυνδράμουμε στο μέλλον (σε παρόμοιους ή αντίθετους ρόλους) :)

Link to comment
Share on other sites

Ταντανταν... Νταν....Νταν (ok, φανταστείτε τύμπανα)

 

Και το 72ο Write Off λήγει με νικητή τον Cosmo :first:

 

Μπάμπη, συγχαρητήρια!

Myyst, σύντομα τη ρεβάνς!

 

Καλό καλοκαίρι και στους 2!

 

Υ.Γ.:

Cosmo, περιμένω είτε εδώ είτε σε π.μ. τις 2 ιδέες που ο Άνθρωπος του οποίου το όνομα δεν πρέπει να ειπωθεί έσφαξε για να δημοσιευθεί στο write-off :p

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους όσους διάβασαν τις ιστορίες και ακόμα πιο πολύ όσους μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν και να ψηφίσουν.

Myyst ευχαριστώ για τον ωραίο διαγωνισμό.

Morfeas, θα σου στείλω π.μ. με τις άλλες ιδέες - ιστορίες και σε ευχαριστούμε για την ωραία διοργάνωση.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ για τις αναγνώσεις και τα σχόλια, που είναι τα πλεόν σημαντικά.

Cosmo, συγχαρητήρια για τη νίκη σου, ευχαριστώ και 'γω για τον όμορφο διαγωνισμό (αλλά και την ωραία παράσταση της Παρασκευής.) ^_^

Morfea, α, μα ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εξαιρετική διοργάνωση και το όμορφο θέμα. Περιμένουμε κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις, ε; :rolleyes:

 

Ρεβάνς; Ναι θα υπάρξει, αλλά αφού διορθώσω το διήγημα μου αυτό. :whistling:

Edited by Myyst
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Write off #72 (Cosmo vs Myyst)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..