Jump to content

Writing Prompts


arjunk
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Έπιασε το μάτι μου μία ωραία ιδέα στο reddit, η οποία μου φάνηκε απλή και αποτελεσματική, τα λεγόμενα "Writing Prompts". Στην ουσία ο καθένας είναι ελεύθερος να θέσει ένα θέμα (πχ ένα καλό: "Humanity is the idiot savant of the galaxy. We're terrible at almost everything compared to every other race, but we surpass them in spades in one thing.") και από κάτω, φιλόδοξοι συγγραφείς το "παίρνουν και τρέχουν". Λόγω της φύσης του reddit οι ιστορίες είναι συνήθως μικρές, αλλά νομίζω έχουν βγει και κανά-δυο σήριαλ από εκεί. Τέλος πάντων μου φάνηκε ενδιαφέρον, είπα να το μοιραστώ για όσους έχουν την ευχέρεια να γράφουν και στα αγγλικά: http://www.reddit.com/r/WritingPrompts/

Link to comment
Share on other sites

Η ιδέα είναι απλή και καλή, και φαντάζομαι ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν κίνητρο, κάποιες φορές που έχουμε στερέψει από ιδέες και θέλουμε να γράψουμε κάτι για να ξεμουδιάσει το χέρι μας. Οπότε, μπορούμε να αφήνουμε εδώ τις ιδέες μας κι αν προκύψει κάποια ιστορία από εδώ, αυτός που θα την ανεβάσει στη Βιβλιοθήκη ας κάνει και μια μνεία για την ιδέα απ' την οποία προέκυψε.

 

Κάτι ανάλογο είχε ξεκινήσει και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς, είναι ό,τι πρέπει άμα θες να γράψεις, για να γράψεις! Και χάρη στο σύστημα με τα upvotes υπάρχουν πάντα στο φρόντ πέητζ πολλές, μικρές, έξυπνες ιδέες. Παραθέτω μερικές, που μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες:

 

Ένας μεγάλος πόλεμος μαίνεται για χρόνια. Είσαι ένας νέος ανταποκριτής, που καλύπτει την τελευταία προσθήκη των νέων σας συμμάχων: των ανθρώπων.

Ένας μεγάλος αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη. Καθώς η ανθρωπότητα αντιδρά στην επερχόμενη καταστροφή, τελευταία στιγμή ο αστεροειδής σταματά και μένει ακίνητος. 
Πεθαίνεις και πας στον παράδεισο, για να ανακαλύψεις πως ο Σατανάς έχει νικήσει τον πόλεμο εναντίον του Θεού και διευθύνει αυτός τα πράγματα.

 

Εκτός αυτού, μπορεί κάποιος που ψάχνει την έμπνευση να ποστάρει λέγοντας "Prompt Me!", οπότε οι υπόλοιποι τον "βομβαρδίζουν" με ιδέες.

 

Το παζάρι φαίνεται επίσης σωστό, με τη διαφορά πως εδώ οι ιδέες είναι bite-sized, οπότε αντί για παζάρι ιδεών, θα έλεγα πως είναι περισσότερο παζάρι ερεθισμάτων!

Link to comment
Share on other sites

Και για μένα τα writing prompts έχουν δουλέψει κάποιες φορές που απλώς ήθελα να εξασκηθώ χωρίς να έχω κάποια ιδέα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..