Jump to content

Outlander - diana gabaldon starz (2014-2021)


alanon
 Share

Recommended Posts

στις 9/8 ξεκινησε η σασεναχ της diana gabaldon και ειναι ηδη στο 5ο επεισοδιο

MV5BNjkwODYzMzE1Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjE4

 

 

http://www.imdb.com/title/tt3006802/

 

Edited by Dreamer
Προστέθηκαν τα έτη που κυκλοφόρησε η σειρά στον τίτλο του topic καθώς και το τρέιλερ της σειράς
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω δει τα 3 πρώτα. Μου αρέσε η αισθητική της σειράς και η φόρμα του μονολόγου. Σαν υπόθεση πιστεύω ότι έχει να δώσει :)

Link to comment
Share on other sites

Αααα, και σκεφτόμουν "να ανοίξω τόπικ; να μην ανοίξω;".

 

Εδώ το trailer:

 

http://www.youtube.com/watch?v=NIBSn_M75OI

 

 

Η ιδέα εδώ έχει ελάχιστο υπερφυσικό στοιχείο (γι' αυτό δεν ήξερα αν πρέπει να ανοίξω εδώ τόπικ): η Κλαιρ Ράνταλ, νοσοκόμα στον ΒΠΠ, πηγαίνει ταξίδι στη Σκωτία το 1946 με τον άντρα της Φρανκ Ράνταλ, βρίσκεται κατά τύχη σε μια τοποθεσία τύπου Στόουνχεντζ, όπου γίνονται παγανιστικές τελετές σε ορισμένες ημερομηνίες, και κατά λάθος μεταφέρεται πίσω στο χρόνο, στο 1743. Αυτό είναι όλο κι όλο το φάντασυ. Από κει και ύστερα παρακολουθούμε την πορεία της στον 18ο αιώνα, όπου αναγκάζεται να παντρευτεί τον νεαρό Highlander Τζέιμι Φρέιζερ (ο οποίος στην πορεία αποκτά και άλλα κοινά με τον Τζέιμι του Game of Thrones εκτός από το όνομα και την ομορφιά), για να ξεφύγει από τον Μαύρο Τζακ Ράνταλ, λοχαγό των δραγώνων και μακρινό πρόγονο του άντρα της, και κυρίως διότι δε νοείται να είναι μια γυναίκα μόνη της χωρίς προστάτη μέσα σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα του πολέμου Άγγλων και Σκωτσέζων για την ανεξαρτησία της Σκωτίας εκείνη την εποχή. Ο Mhtsos έγραψε εδώ, διαβάζοντας το βιβλίο, ότι δεν του αρέσει που έχει πολύ σεξ και από την πλευρά της γυναίκας (είναι όλο σε πρώτο πρόσωπο με αφηγήτρια την Κλαιρ και η σειρά έχει voiceover), αλλά δε νομίζω ότι έχει υπερβολική δόση από οτιδήποτε. Έχει και το ειδύλλιο, και τον πόλεμο, και τις φατρίες των Σκωτσέζων με τις αυστηρές τους παραδόσεις που είναι έτοιμοι να σκοτωθούν μεταξύ τους για θέματα τιμής, και τη νοσοκόμα να πλακώνεται με τους δεισιδαίμονες για να την αφήσουν να εφαρμόσει ιατρική αντί για εξορκισμούς, και πολλά για την καθημερινή ζωή της εποχής εκείνης, τραύματα να ράβονται χωρίς αναισθητικό και με βρώμικα χέρια, ωραία τοπία της Σκωτίας, σκηνές σπλάτερ με βασανιστήρια ή στρατιώτες που σκοτώνονται στον πόλεμο.

Η σειρά (μόλις βγήκε το 6ο επεισόδιο) είναι πολύ καλοφτιαγμένη και ατμοσφαιρική και προς το παρόν πολύ πιστή στο βιβλίο. Τι κοστούμια, τι βουνά και λαγκάδια σκωτσέζικα, τι Χαϊλάντερ με τις μαλλούρες και τις γενειάδες, τα κιλτ και τα σπαθιά, τι δραγώνοι με κόκκινα σακάκια μέσα στα δάση, τι κάστρα αληθινά παραδοσιακά της Σκωτίας, τι προφορές και gaelic που δεν καταλαβαίνω τι λένε και τι καλοί και ταιριαστοί ηθοποιοί... Οι ρομαντικοί δείτε το για το πολύ όμορφο ζευγαράκι Caitriona Balfe as Claire Randall & Sam Heughan as Jamie Fraser (άντε, στο επόμενο ο γάμος, να δούμε και λίγο γούτσου γούτσου). Οι αιμοδιψείς και αιμοβόροι (και οι ομοιάζοντες με χελωνονιντζάκια) βγάλτε το άχτι σας βλέποντας, ξανά και ξανά, τον ωραίο Sam Heughan να τις τρώει - αλλά μιλάμε για πολύ ξύλο: ως τώρα έχουμε έναν βγαλμένο ώμο (προθέρμανση), μια σφαίρα στο πλευρό (είχαν εφευρεθεί τα πιστόλια, απλά όχι τα επαναληπτικά), ένα μπουνίδι, ένα μαστίγωμα ελαφρύ και, στο 6ο επεισόδιο, ένα μαστίγωμα πάρρρα πολύ άγριο και μην το δείτε με γεμάτο στομάχι (ο ηθοποιός είπε ότι αυτό ήταν prosthetics και όχι μακιγιάζ, να καταλάβετε). Και, αν μείνει πιστή η σειρά στα βιβλία, παρακάτω παθαίνει ακόμα χειρότερα, πού να σας λέω.

Στους ηθοποιούς, εκτός από τους δύο προαναφερθέντες που δεν είναι γνωστοί, έχουμε τον Tobias Menzies (Edmure Tully στο Game of Thrones) στο ρόλο του Black Jack Randall (το απόλυτο σίχαμα-αγαπημένος μου χαρακτήρας από τα βιβλία), τον Graham McTavish (Dualin στο Hobbit), που του πάει γάντι ο ρόλος του ασήκωτου Χαϊλάντερ πολέμαρχου Dougal McKenzie, και τον Gary Lewis (ο πατέρας στο Billy Elliot, αν θυμάστε), θαμμένο κάτω από τη μαλλούρα του δαιμόνιου αρχηγού φατρίας Collum McKenzie. Επίσης έχει έναν μικρό ρόλο κάποιος που είχε έναν ακόμα πιο μικρό ρόλο στο Game of Thrones και λέγεται Duncan Lacroix και παρακάτω, βλέπω στο wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Outlander_%28TV_series%29), θα εμφανιστεί και ο μέγας Simon Callow (η κηδεία στο "4 γάμοι και μια κηδεία") ως δούκας του Σάντριγχαμ, αλλά αυτό είναι στο 2ο βιβλίο=2η σεζόν. Παραγωγός και δημιουργός ο ανακατεμένος και με Battlestar Galactica Ronald D. Moore, ο οποίος κάνει, μαζί με τη συγγραφέα, μια cameo εμφάνιση στο 4ο επεισόδιο. Ένα πολύ ωραίο τραγουδάκι νοσταλγικό-ψευδό (;)παραδοσιακό σκωτσέζικο στους τίτλους της αρχής και... τι άλλο θέλετε;

 

Τα βιβλία (μέχρι τώρα έχουν γραφτεί 8 ή 9 και πάνε για 11 σύνολο) βγήκαν από το 1991 και μετά, με συγγραφέα την Αμερικανίδα (καθηγήτρια πανεπιστημίου) Diana Gabaldon και τίτλους

1)Outlander (αλλού με τον τίτλο Cross Stitch)

2)Dragonfly in Amber

3)Voyager

4)Drums of Autumn

5)Fiery Cross

6)A Breath of Snow and Ashes

7)An Echo in the Bone

8)Written in my own heart's blood

και κάτι άλλα εμβόλιμα, με τα οποία δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Τα 2 πρώτα βγήκαν και στα ελληνικά από τον anubis, ως τέσσερα, δηλαδή κομμένα στη μέση, με το γενικό τίτλο "Σάσεναχ, η Ξένη" και τελευταία κυκλοφορούν και στη φτηνή έκδοση των 13 ευρώ (αντί για των 24 ευρώ που έκαναν στην αρχή), αν και στο μεταξύ μπορείτε να τα βρείτε και στο παζάρι της Κλαυθμώνος/Κοτζιά με 6 περίπου ευρώ, δε θυμάμαι ακριβώς. Στο εξωτερικό έχουν, λέει, πουλήσει 25 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει γραφτεί και ένα graphic novel, καθώς και κάμποσες νουβέλες με πρωταγωνιστή τον δευτερεύοντα χαρακτήρα λόρδο Τζον ( :wub: ), ο οποίος στη σειρά θα αργήσει πολύ ακόμα να εμφανιστεί. Εδώ η κατάταξη κατά τη γνώμη της συγγραφέως: http://www.dianagabaldon.com/books/chronology-of-the-outlander-series/

 

 

Και εδώ http://outmandersblog.wordpress.com/ ένα από τα 3-4 μπλογκ που το σχολιάζουν, απλώς για να το βρισκω εγώ εύκολα.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δεν το είχα πάρει χαμπάρι αυτό το τόπικ.

Είχα διαβάσει πρόσφατα τα τέσσερα βιβλία που κυκλοφόρησαν στα ελληνικά και πραγματικά τα είχα ευχαριστηθεί. Ελπίζω να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή και τα υπόλοιπα..

Όσον αφορά την σειρά, έχω δει τα δύο πρώτα επεισόδια. Αν και είναι νωρίς, φαίνεται να έχουν αποδώσει αρκετά καλά το βιβλίο. Ζωντανεύουν πετυχημένα την Σκωτία του 18ου αιώνα, ενώ η ατμόσφαιρα τα σκηνικά, τα τοπία, όλα είναι σαν να ξεπήδησαν μέσα από τα κείμενα της Gabaldon. Η Caitriona Balfe είναι αρκετά καλή επιλογή στον ρόλο της Claire, αλλά τον Jamie τον είχα φανταστεί λίγο ψηλότερο.

Μακάρι να συνεχίσει έτσι, γιατί πράγματι ό,τι έχω δει μέχρι τώρα ήταν αρκετά υποσχόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Αν προσέξεις τα βιβλία που έχεις από τον anubis, εκεί που λέει "τίτλος πρωτοτύπου", θα δεις ότι και τα δύο πρώτα ("Σασεναχ η ξένη" και "Σε άλλο χρόνο") αναφέρουν ως πρωτότυπο τίτλο το "Outlander", ενώ τα δύο επόμενα ("Παγιδευμένη στο χρόνο" και "Στις φλόγες τις εξέγερσης") γράφουν και τα δύο "Dragonfly in Amber". Αυτό εννοώ όταν γράφω, στο ποστ παραπάνω που δε διάβασες, ότι τα δύο πρώτα βγήκαν στα ελληνικά ως τέσσερα. Κρίνοντας από τα χρόνια που έχουν περάσει από την έκδοσή τους στα ελληνικά, δε νομίζω ότι θα βγουν τα υπόλοιπα. Εγώ έχω διαβάσει τα 4 πρώτα (το 3ο και το 4ο στα αγγλικά) και τις νουβέλες με τον λόρδο Τζον, και έχω αγοράσει και το 5ο και το 6ο (στα αγγλικά).

Για το ύψος έχεις δίκιο, κι εγώ περίμενα να έχουν πολύ μεγαλύτερη διαφορά ύψους σύμφωνα με τα βιβλία, αλλά παίζει ρόλο και που η C.B. είναι πολύ ψηλή. Στα βιβλία Jamie >2 μέτρα, Claire 1,67, ενώ οι ηθοποιοί Sam Heughan 1,91, Caitriona Balfe 1,77 και δεν είναι τόσο τεράστια η μεταξύ τους διαφορά. Βέβαια πού να βρουν έναν τόσο ψηλό που να είναι και ωραίος ταυτόχρονα; Πάντως ο μόνος που είναι σχεδόν ακριβώς όπως τον είχα φανταστεί από τα βιβλία είναι ο Dougal (εκτός από τη φαλάκρα). Ο Tobias Menzies παίζει καλά, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφουν τα βιβλία και που είχα φανταστεί εγώ ως Jack Randall. Εγώ θα έβαζα τον Nikolaj Coster Waldau (αν και παραείναι ψηλός κι αυτός).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν τα είχα πάρει χαμπάρι ότι τα τα τέσσερα που κυκλοφόρησαν στα ελληνικά, ήταν τα δυο πρώτα σπασμένα. 

Τα αγγλικά μου είναι απλώς επαρκή, κι έτσι διστάζω να διαβάσω τα υπόλοιπα(είναι κι αυτές οι γαελικές φράσεις που μπερδεύουν ακόμα περισσότερο το πράγμα).

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ, εγώ δε θυμάμαι να με δυσκόλεψαν ιδιαιτέρως τα gaelic, ήταν πολύ λίγα, αρκεί να θυμάσαι δυο τρεις λέξεις, όπως πχ ότι "ken" θα πει "ξέρω", αλλά κι αυτές βγαίνουν από τα συμφραζόμενα. Για τα αγγλικά, πάσο: είναι πιο δύσκολη συγγραφέας από τον Steven King.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καληςπερα έχετε κανένα νεότερο όσο αφορά την εξέλιξη της σειράς η των βιβλίων;

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Ωραία σειρά είναι, λίγο τραβηγμένη σε σημεία, αλλά γενικά είναι καλά φτιαγμένη και εμείς αγαπήσαμε γαελικά και λατρέψαμε κιλτ :) Το βιβλίο δυστυχώς δεν διαβάζεται για να μάθουμε τι γίνεται μετά, αλλά οκ, θα περιμένουμε την επόμενη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καληςπερα έχετε κανένα νεότερο όσο αφορά την εξέλιξη της σειράς η των βιβλίων;

Ευχαριστω

 

Στο site του καναλιού λέει ότι η 2η season θα βγει τον Απρίλη. Τώρα για τα βιβλία... στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα(το καθένα "σπασμένο" σε δύο μέρη), αλλά δυστυχώς ο εκδοτικός οίκος δεν θα φέρει τα υπόλοιπα. Αισίως πάντως η συγγραφέας έχει φτάσει στο 8ο βιβλίο(δίχως να υπολογίζουμε τις σύντομες ιστορίες και τις μικρές νουβέλες που έχουν γραφτεί ως συμπλήρωμα).

Link to comment
Share on other sites

Ωραία σειρά είναι, λίγο τραβηγμένη σε σημεία, αλλά γενικά είναι καλά φτιαγμένη και εμείς αγαπήσαμε γαελικά και λατρέψαμε κιλτ :) Το βιβλίο δυστυχώς δεν διαβάζεται για να μάθουμε τι γίνεται μετά, αλλά οκ, θα περιμένουμε την επόμενη.

Τι εννοείς "δε διαβάζεται"; Ότι το προσπάθησες και το βρήκες πολύ κακό ή ότι δε θέλεις να το διαβάσεις για να αποφύγεις τα spoiler; Δεν το λέω ειρωνικά, απλά δεν κατάλαβα τι λες εδώ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία σειρά είναι, λίγο τραβηγμένη σε σημεία,

 

Πού να είχε γυριστεί κιόλας και το σκηνικό με την Κλαιρ να αντιμετωπίζει τον λύκο... ολομόναχη... και να βγαίνει νικήτρια...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τα βιβλια ειναι δύσκολα στην ανάγνωση τουλάχιστον για εμένα που γνωρίζω αγγλικά (αλλα δε τα μιλάω στην καθημερινή!) εχει να κανει με το πως γράφει η συγγραφέας.. Κρίμα που δε τα συνεχίζει ο εκδοτικός εγω θελω να βρω να μου τα μεταφράσουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φήμες λένε ότι τελικά για τον ρόλο της Brianna επιλέχθηκε η Sophie Skelton.

 

 

Όρκο για την εγκυρότητα δεν παίρνω, οπότε ίδωμεν...

Edited by alkinem
Link to comment
Share on other sites

Φήμες λένε ότι τελικά για τον ρόλο της Brianna επιλέχθηκε η Sophie Skelton.

 

 

Όρκο για την εγκυρότητα δεν παίρνω, οπότε ίδωμεν...

Το είδα κι εγώ. Και άρχισαν αμέσως να τρώγονται στο φμπ ότι δεν είναι αρκετά ψηλή (στα βιβλία είναι 1,80).

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Άρχισα πριν λίγες μέρες την σειρά και παρ' όλο που δεν το περίμενα είναι αρκετά καλή και ευτυχώς δεν ξεφεύγει πολύ με το ρομάντζο. Ο Tobias Menzies επίσης πρέπει να πω είναι απίστευτα καλός και πιστικός στους δύο ρόλους του, σαν να βλέπεις το alter ego του δηλαδή, και έχει γίνει ήδη από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς της σειράς.

Link to comment
Share on other sites

Άρχισα πριν λίγες μέρες την σειρά και παρ' όλο που δεν το περίμενα είναι αρκετά καλή και ευτυχώς δεν ξεφεύγει πολύ με το ρομάντζο. Ο Tobias Menzies επίσης πρέπει να πω είναι απίστευτα καλός και πιστικός στους δύο ρόλους του, σαν να βλέπεις το alter ego του δηλαδή, και έχει γίνει ήδη από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς της σειράς.

Παρόλο που δε μοιάζει καθόλου με τον Τζακ Ράνταλ όπως τον φανταζόμουν από τα βιβλία (έπρεπε να είναι πιο ωραίος), οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι όντως πολύ καλός ηθοποιός.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελείωσα και τις δύο σεζόν. Η πρώτη παρ' όλο που αρχίζει με μερικά κλισέ εδώ κι εκεί όσο προχωράει γίνεται όλο και καλύτερη ενώ το τέλος το θεωρώ, προσωπικά, το δυνατότερο επεισόδιο όλης της σειράς και το πιο βαρύ.

Η δεύτερη από την άλλη αρχίζει πιο "χλιαρά" αλλά η αλλαγή περιοχής κρατάει, πιστεύω, κάπως το ενδιαφέρον. Το φινάλε βέβαια αλλάζει εντελώς τα δεδομένα των χαρακτήρων και περιμένω να δω πως θα συνεχίσει από δω και πέρα η σειρά.

 

(Μερικά σχόλια για κάποια πράγματα στην δεύτερη σεζόν)

 

Αυτός ο Charles πολύ τζιτζιφιόγκος τελικά, κάτι ήξερα και δεν τον χώνευα από την αρχή, αν και κάτι πήγε να κάνει πριν το τέλος.

Από την άλλη βέβαια τον άτιμο τον Δούκα πολύ το ευχαριστήθηκα που πήρε τελικά αυτό που του άξιζε. "I lay vengeance on your feet". :D

Επίσης μου άρεσε που έφτασε η ιστορία ξανά στην Geilis και δείχνει ότι ήταν ικανή από την αρχή να κάνει αυτό που ήθελε ακόμα και αν έπρεπε να σκοτώσει κάποιον. Γι' αυτό και δεν την ένοιαζε μετά που σκότωσε και τον άλλον.

 

Edited by Blacksword
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Η τρίτη σεζόν είναι η πιο δυναμική μέχρι τώρα και τρέχουν τα γεγονότα! Καλό είναι αυτό! Θέλω να δω που θα κοπεί το midseason. 

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Outlander - diana gabaldon starz (2014-2017)
  • 2 weeks later...

Η τρίτη σεζόν, θεωρώ, απέδειξε το πόσο διαφορετική μπορεί να γίνει και, αν και μου έλειψαν οι δολοπλοκίες και τα παιχνίδια εξουσίας των σκωτσέζων, ήταν μια σεζόν που είχε πραγματικά απ' όλα - τόσο στο μεγάλο αντίο του μοναδικού Tobias Menzies όσο και στα νέα τοπία/μέρη και την παρουσίαση μια "νεότερης" γενιάς χαρακτήρων - ταξιδεύοντάς μας βαθιά μέσα στην Καραϊβική Θάλασσα και τις αφρικάνικες περιοχές και στις συνεχόμενες περιπέτειες της Clake και του Jaimie.

Το μόνο αρνητικό της σεζόν είναι ότι, παρ' όλο που ήταν 13 επεισόδια, σε αφήνει στο τέλος να θες για περισσότερο και, μέχρι να έρθει η 4η, θα μείνουμε σε αναμμένα κάρβουνα!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Λίγες μερούλες ακόμη για την επιστροφή της 4ης σεζόν! Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση:

 

ΥΓ: Για όποιον θέλει να γεμίσει την αναμονή του, τσεκάρετε το Poldark - άλλη μια εκπληκτική σειρά σε παρόμοιο στυλ.

 

Edited by Blacksword
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Outlander - diana gabaldon starz (2014-2021)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..