Jump to content

Firefly (2002-2003)


Darkchilde
 Share

Recommended Posts

H σειρά διαδραματίζεται στο μακρινό μέλλον όταν η Γή έχει καταστραφεί (αν και δεν προλάβανε να πουν γιατί) και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ. Η σειρά έχει 14 επεισόδια διότι κόπηκε. Ευτυχώς βέβαια θα βγεί ταινία τον προσεχή χειμώνα.

 

Αν και δεν έχει ιδιαίτερα εφέ ή εξωγήϊνους, η σειρά σε κρατάει με την πλοκή και τις ιστορίες της. Θα μπορούσε κανείς να πεί ότι πρόκειται για western στο διάστημα...

 

Ο Malcolm Reynolds (Nathan Fillion) είναι ο κυβερνήτης του Serenity, ενός διαστημοπλοίου τύπου Firefly (εξ'ού και το όνομα της σειράς). Μαζί του έχει τον πιλότο Hoban "Wash" Washburn (Alan Tudyk) ο οποίος είναι παντρεμένος με την Zoe Warren (Gina Torres). O Malcolm και η Zoe είναι μαζί σαν φίλοι και συμπολεμιστές πολλά χρόνια. Μηχανικός του πλοίου είναι η Kaylee Frye (Jewel Staite). Ο Jayne Cobb (Adam Baldwin) είναι ο "shoot first, ask questions later" άνθρωπος που συμπληρώνει το αρχικό πλήρωμα. Ο Malcolm Reynolds έχει νοικιάσει μία από τις ακάτους του Serenity στην Inara Serra (Moreena Baccarin) η οποία είναι companion. Οι companions είναι γυναίκες και άντρες οι οποίοι διαλέγουν τους πελάτες με τους οποίους θα περάσουν από μία εως αρκετές μέρες μαζί τους επί πληρωμή.

 

Στον πιλότο της σειράς, ο Malcolm Reynolds παίρνει κάποιους επιβάτες οι οποίοι όμως θα μείνουνε στο πλοίο για διάφορους λόγους ο καθένας. Κατ'αρχήν ο Shepherd Book (Ron Glass), ένας παπάς που απλώς όπως λέει βαρέθηκε τον πλανήτη όπου βρισκόταν και θέλει να γυρίσει λίγο το διάστημα. Και ερχόμαστε στους τελευταίους δύο επιβάτες, τα αδέλφια Tam. Ο Simon Tam (Sean Maher) είναι ένας αρκετά επιτυχημένος γιατρός που τα παράτησε όλα για να βοηθήσει την αδελφή του River (Summer Glau) να δραπετεύσει από ένα κυβερνητικό οργανισμό.

 

Ο Simon και η River θεωρούνται φυγάδες εξ'αιτίας της River. Κάποια κυβερνητική οργάνωση "έπαιξε" με τον εγκέφαλο της River... τα υπόλοιπα στην σειρά... Και όποιος την έχει δεί... πρέπει να περιμένει την ταινία Serenity :

 

Serenity στο IMDB

Firefly Fan Page

Firefly Fans Net

Serenity Movie Page

Official Firefly Site

Link to comment
Share on other sites

Firefly : :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχει προβληθεί ever.

Δεν ξέρω τι να πω για αυτούς που την κόψανε.

Εμάς μας τη σύστησαν φίλοι από το εξωτερικό και από τότε την έχουμε συστήσει σε όσους φίλους και γνωστούς πιστεύαμε πως θα ενδιαφέρονταν. Όλοι είχαν την ίδια άποψη με εμάς.

Είναι κάτι διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. Χωρίς εξωγήινους, με πολλούς προβληματισμούς, δράση, μυστήριο (και για πρώτη φορά στο διάστημα ΔΕΝ ακούγονται οι πυροβολισμοί!)... Ίσως να μπορούσα να το συγκρίνω με το Galactica, μόνο που το Galactica είναι λίγο πιο "μαύρο".

Φυσικά χαίρομαι πολύ που θα βγει στους κινηματογράφους, αλλά όπως ξέρω δεν θα λυθούν όλες μας οι απορίες εκεί. Μάλιστα κάτι έχω ακούσει για τριλογία αν πάει καλά η πρώτη ταινία.

Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται έχει κυκλοφορήσει η πρώτη σαιζόν σε dvd το οποίο περιέχει και δύο επεισόδια unaired.

Tη συστήνω ανεπιφύλακτα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και πολλοί που θέλουν να επανέλθει σαν σειρά μετά την ταινία. Ποιος ξέρει; Μακάρι πάντως να συνεχιστεί όπως και να'ναι, διότι το 14ο και τελευταίο επεισόδιο μας άφησε στην μέση με πολλές απορίες.

Και είναι όντως διαφορετική σαν σειρά και με ένα χιούμορ που σπάει κόκκαλα. Μερικές από τις ατάκες ήταν απίστευτες. Φυσικά Joss Whedon είναι αυτός!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πριν απο μια εβδομαδα μου ελεγε η BunnyDragon και ο Μελοδιος για την σειρα και μου ειπαν οτι ειναι καταπληκτικη. Υπαρχει κανενας που την εχει ?

Link to comment
Share on other sites

Θα το κανονίσουμε Celeborn. Έχω τα επεισόδια αλλά δεν την έχω δει ακόμα γιατί ακόμα βλέπω Enterprise. Αλλά με τόσα που ακούω, μάλλον θα είναι η πρώτη που θα δώ μόλις τελειώσω με τα Trek. :)

Link to comment
Share on other sites

Ανακοινώθηκε:

Η ταινία "Serenity" βγαίνει στους κινηματογράφους στις 30 Σεπτεμβρίου!

Αυτό φυσικά στην Αμερική. Εδώ ποιός ξέρει τι θα γίνει.....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν την ξέρω αυτή τη σειρά, αλλά ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα.

 

Αφού όμως τα περισσότερα βίντεο-κλαμπ έχουν μόνο τα Φιλαράκια και το 24 από σειρές, αναγκαστικά θα περιμένω την ταινία.

 

Ξέρει κανείς αν θα είναι απαραίτητο να έχω δει τη σειρά για να καταλάβω την ταινία? Η θα είναι κάτι σαν περίληψη των επεισοδίων?

Link to comment
Share on other sites

Aπό όσο έχω ακούσει Pixie, θα είναι κάτι σαν συνέχεια, οπότε καλό θα ήταν να έχεις δει τη σειρά, αλλά ίσως το σενάριο να είναι ανεξάρτητο, οπότε θα μπορείς να την παρακολουθήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια χαρα σε ολη την παρεα!

 

Η ταινια μαλλον θα επικεντρωνεται στην River και το παρελθον της.

Τουλαχιστο αυτο μπορω να συμπερανω απο το trailer.

 

Προσωπικα δεν βλεπω την ωρα να την δω! Η σειρα ειναι οντως πολυ καλη.

Ο Joss Whedon ( :worshippy: ) δημιουργει ενδιαφεροντες χαρακτηρες και γραφει καλους διαλογους.

 

Αφου αρχισα να βλεπω Buffy μετα το firefly...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δυστηχώς δεν είχα καμία σχέση με την σειρά και γενικώς δεν ήξερα τι παιζόταν μέχρι που είδα σήμερα την ταινία!

 

Ηταν πραγματικά Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η! Στο post της η Darkchilde πιστεύω τα περιγράφει τέλεια χωρίς spoilers γι'αυτό και δεν θα ανεφέρω τπτ άλλο!

 

Μου άρεσε πάρα πολυ και συνιστώ σε όλους να πανε να την δούν :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ειδα και εγω την ταινια...

Πολυ καλη!... Θα την ξαναδω μολις ερθει στην ελλαδα.

Μην την χασετε!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στα yahoo movies και imdb είναι πολύ ψηλά για ταινία τέτοιου είδους(δλδ. ταινία βγαλμένη από σειρά ΕΦ με μόνο 14 επισόδεια πριν κοπεί!!!!). Απ' ότι κατάλαβα η ταινία έχει τη δική της δυναμική και στέκεται πρώτα από όλα σαν αυτόνομη και όχι ως μια ακόμα εγκεφαλικά νεκρή ταινία για fans. Εγώ σίγουρα δε θα τη χάσω(αν και αυτό μάλλον δε λέει και πολλά).

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως υποψιαζομαι οτι δεν θα την φερουν τελικα στην ελλαδα, αν και την ειχε παρει το ματι μου σε καποια site που σχολιαζαν ταινιες που θα παιζονταν στο μελλον στα μερη μας.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ στην Αγγλία την είδαμε, αλλά στην Ελλαδα από όσο ξέρω δεν θα έρθει. Κρίμα, γιατί είναι υπέροχη ταινία, με πολύ καλά δουλεμένους χαρακτήρες, με βάθος στους χαρακτήρες, με καλούς διαλόγους και πολύ ωραία δράση. Δεν θα έρθει γιατί είναι τόσο αδικοχαμένη όσο και η σειρά... Δεν είχε κίνηση. :( Κολλημένος κόσμος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είδαμε πρώτα την ταινία και τώρα είμαστε στη μέση της σειράς. Ναι, ανάποδα είναι έτσι, αλλά τι να κάνουμε; Πάντως συστήνω σε όλους όσους αγαπούν τα RPG και την επιστημονική φαντασία (επίσης τον συνδυασμό τους) να τη δουν, πραγματικά καλοφτιαγμένοι χαρακτήρες, τοποθετημένοι σε κλασσική σε δομή party από RPG χωρίς όμως να πέφτουν σε κλισέ. Ίσα ίσα, η μηχανικός του διαστημοπλοίου ας πούμε είναι μια μικροσκοπική γλυκιά κοπελίτσα με σχεδόν παιδική συμπεριφορά και αφέλεια. Μου θύμισε καλές στιγμές σε Alternity. Πολύ συγκινητικό για RPGάδες. Σας έχω πρήξει, το ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είδαμε επιτέλους την ταινία!

Φυσικά είναι πάρα πολύ καλή, στέκεται και μόνη της άνετα, αλλά αν έχεις δει τη σειρά μπορείς να τη χαρείς περισσότερο, αφού μπορείς να κατανοήσεις τις σχέσεις όλων καλύτερα, αλλά και όλο το σύμπαν τους.

 

 

Tο μόνο που με χάλασε είναι πως δεν θα μάθουμε ποτέ τι στο καλό έτρεχε με τον παπά. Μάθαμε για τη River, αλλά αυτός ο τύπος εντέλει τι ήτανε; Μας τον ξεπάστρεψε μια ώρα αρχίτερα.

και βέβαια σοκαρίστηκα όταν πέθανε ο Wash. Φυσικά είναι πιο αληθοφανές να πεθαίνει και κάποιος, αλλά δεν το περίμενα. Μετά από αυτό, σε κάποια στιγμή νόμιζα πως θα τους ξεπαστρέψει όλους!

 

 

Όπως όλοι την προτείνω ανεπιφύλακτα

Link to comment
Share on other sites

To DVD βγηκε στις ηνωμ. πολιτειες.

Κατα τον φεβρουαριο (27 μαλλον) θα βγει στην ευρωπη.

απο το official site :

 

•OVER 20 MINUTES OF DELETED SCENES AND OUTTAKES

 

•Joss Whedon Introduction

 

•Re-Lighting The Firefly: The story of how a television show gained enough of a cult

following to become a major feature film.

 

•Feature Commentary with Writer/Director Joss Whedon

 

 

Στο site http://browncoats.serenitymovie.com/serenity/ εχει μια-δυο απο τις deleted σκηνες που περιλαμβανονται στο DVD.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Μόλις ολοκλήρωσα τη σειρά. Θα ποστάρω σύντομα εντυπώσεις, για την ώρα να ποστάρω ένα wtf moment πριν το ξεχάσω:

 

post-1077-127832659727_thumb.png

 

Προσέξτε την οθόνη στα αριστερά!

Link to comment
Share on other sites

H Γη καταστράφηκε, η Micro$oft όχι :tease:

 

Την είχα δει κι εγώ τη σειρά πριν κανένα χρόνο. Πραγματικά πολύ καλή και ελαφριά σειρά ΕΦ, αν και όχι αυτό που θα περίμενε ο μέσος φαν του genre. Την ταινία δεν την έχω τιμήσει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Είχα δει με κόπο τα πρώτα επεισόδια της σειράς. Γενικά μού φάνηκε ότι υστερεί σε πολλούς τομείς.

Για μένα είναι κακό παράδειγμα επιστημονικής φαντασίας.

Link to comment
Share on other sites

Joss Whedon: Ισως η πιο υποτιμημενη μεγαλοφυια ever (καλα, κλεβω ατακες από το Σινεμα, αλλα συμφωνω). Το Firefly δεν το εχω δει, αλλα κρινοντας από αλλα πονηματα του (Buffy, Angel και Dollhouse-το κοψανε οι ασωματες κεφαλες...) ειμαι ετοιμη για τα καλυτερα...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τί να πω, εγώ με δυσκολία κατάφερα να δώ τη σειρά, μόνο και μόνο επειδή άκουγα διθυράμβους. Όμως πολλές σειρές αρχίζουν χάλια και εξελίσσωνται σε εκπληξεις. Η ταινία ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Όμως απ'οσο άκουσα, η ταινία συνόψιζε την δεύτερη και τρίτη σαιζόν, κάτι που δεν πιστεύω οτι θα κατάφερνα να δω σε μορφή σειράς. Αν συνεχιζόταν όμως σαν σειρά ταινιών, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Firefly (2002-2003)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..