Jump to content

Μιχάλης Μανωλιός - Αγέννητοι Αδελφοί


aScannerDarkly
 Share

Recommended Posts

Πωωω, πολύ γαμάτο εξώφυλλο και πραγματικά ιντριγκαδόρικη παρουσίαση! Μυθιστόρημα 467 σελίδων ρε θηρίο; ΜΠΡΑΒΟ! Εννοείται ανυπομονώ να έρθει ο Δεκέμβριος για να το αγοράσω! Καλοτάξιδο mman!!

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Καλοτάξιδο.  :)

 

Σου εύχομαι να σε κυνηγούν θαυμαστές για αυτόγραφα. :chay:

Σου εύχομαι να το καταλάβει ο Ντίνος Χ. :lolipop:

Σου εύχομαι να γίνεις πλούσιος και να ανοίξεις δικό σου εκδοτικό.  ( :wtf: )

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, παιδιά!

 

Μυθιστόρημα 467 σελίδων ρε θηρίο;

 

Γιατί, του Ντίνου νομίζεις ότι είναι μικρότερο; Με τους ρυθμούς που καταπίνεις βιβλία, φιλοδοξούμε να σε κρατήσουμε απασχολημένο ίσως και... τέσσερεις ολόκληρες μέρες. :-)

 

Cassandra, ευχαριστώ για τις ενθουσιώδεις ευχές. :-) Για την ώρα, το μόνο που θέλω είναι το βιβλίο να αποδειχθεί άξιο αναγνωστικού χρόνου. Οτιδήποτε περισσότερο, καλοδεχούμενο. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Το εξώφυλλο είναι μούρλια. Θέλω.

 

Ναι, ωραίο εξώφυλλο. Καθαρό και ιντριγκαδόρικο.

Link to comment
Share on other sites

Το εξώφυλλο τα σπάει πραγματικά. Όπως και το οπισθόφυλλο δηλαδή.

 

Αλλά το βασικότερο είναι ότι εγγυημένα, εγγυημένα λέμε, τα σπάει και το περιεχόμενο! :stars:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το εξώφυλλο θυμίζει "Αίθρα".

467 σελίδες; Να τι κάνουν οι πολλές παρέες με τουβλογράφους κυρίες από το Ρουμπάν :whistling: .

Να βάλω ένα στοίχημα αν θα περάσει το τεστ κατανόησης Χατζηγιώργη; Όχι, δε βάζω.


                                                               

Μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη συνθέτρια

Μια επιστήμονας

Και μια επαγγελματίας δολοφόνος,

Ωπ, τώρα το πρόσεξα: μόνο γυναίκες;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το ποστ είναι κοινό και το κάνω δυο φορές στις σωστές του απλά θέσεις:

Ντίνο και Μιχάλη, πρώτο μυθιστόρημα και για τους δυο, τούβλα, γαμάτα εξώφυλλα και μυστήριο (λίγο άλλου τύπου μάλλον). Τα περιμένουμε πώς και πώς. Να είναι καλοτάξιδα και να τα αγαπήσουν όλοι όσοι τα πιάσουνε στα χέρια τους, και κυρίως όσοι τα διαβάσουν. Κι αυτοί να ναι πολλοί, πάρα πάρα πολλοί :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Το βιβλίο υπάρχει πλέον και στο site των εκδόσεων, με τιμή, περίληψη και όλα τα καλούδια. Και, βέβαια, το πρόσθεσα στο Goodreads!

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το έπιασα στα χέρια μου και πρέπει να πω ότι είναι καλύτερο κι απ' ό,τι περίμενα.  :rolleyes:

Τελικά η αίσθηση του καινούριου βιβλίου παραμένει κάθε φορά πολύ δυνατή. Τουλάχιστον μέχρι το τρίτο. Στο τέταρτο θα σας ξαναπώ. :-) 

Από αύριο στα ράφια της Αθήνας. 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Gooda! Μόλις ανακάλυψα τι θα διαβάζω τα βράδια στα ξενοδοχεία και στα αεροπλάνα. 400κατι εσύ, 400κατι και ο έτερος Καππαδόκης (ΝτινΜακ) θα το φάμε τον Κινεζομήνα συναρπαστικά!

Link to comment
Share on other sites

Στους φίλους και τις φίλες που προσπαθούν εκεί έξω: Αυτές οι δύο φωτογραφίες απέχουν μεταξύ τους 1350 ημέρες.

 

22 Μαρτίου 2011

attachicon.gifΕικόνα0199.jpg

 

1 Δεκεμβρίου 2014

attachicon.gifΕικόνα0881.jpg

 

Δηλαδή 3 χρόνια, 8 μήνες και 9 μέρες. Κι αυτό, με δεδομένους μερικούς παράγοντες (χώρα, περίοδος, είδος, κλπ.) είναι πολύ πιο γρήγορα απ' όσο ήλπιζα. 

Επίσης απέχουν μεταξύ τους 115.000 λέξεις, καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες σβησμένες, άλλες τόσες σε σκελετό, τρεις αλλαγές κεντρικής ιδέας, εφτά μεγάλες αλλαγές πλοκής, 68 αρχεία, άγνωστο (πραγματικά άγνωστο) αριθμό ωρών δουλειάς, τρεις φίλους, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα περιπάτου, δύο σημειωματάρια, 232 writing sessions, εκατοντάδες email και ΠΜ, XXX editingeditingediting, και πέντε-έξι "χάλια θα είναι" κρίσεις.

Δεν τα γράφω αυτά για να αποθαρρύνω. Για να ενθαρρύνω τα γράφω. Υπομονή.

 

Γιατί στα αγγλικά η δομή, Μιχάλη; Μας κρύβεις κάποια ευχάριστη έκπληξη;

Link to comment
Share on other sites

Ok, κατάλαβα. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.  Θα το διαβάσω σύντομα.

 

Αν και ωραία θα ήταν, αν τελικά υπήρχε και μια έκπληξη...

Edited by Nirgal
Link to comment
Share on other sites

Ψάξ' το λίγο με τα links σ' αυτό το blog, έχει πολύ ψωμί, και η Sokoloff είναι πολύ κατατοπιστική. Κατά τα άλλα, σου υπόσχομαι ότι τυχόν μελλοντικές "εκπλήξεις" δεν θα τις μάθεις από λατινικούς χαρακτήρες σε motivational φωτογραφίες... Θα σου τις έχω σφυρίξει νωρίτερα. :-) Ευχαριστώ για την πίστη σ' αυτήν την πιθανότητα πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Αρχίζοντας το βιβλίο βράδυ Πέμπτης, την ημέρα που το αγόρασα δηλαδή, και τελειώνοντας το μόλις πριν από λίγα λεπτά, εύκολα μπορεί να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι το βιβλίο με συνεπήρε και με ξετρέλανε, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν το μέγεθός του και το περίπλοκο θέμα του.

 

Λοιπόν, το βιβλίο τα σπάει. Συνήθως λέω λίγα λόγια για την υπόθεση, αλλά όσα λιγότερα ξέρει κανείς για το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, τόσο το καλύτερο. Άλλωστε η περίληψη στο οπισθόφυλλο λέει κάποια βασικά που θα συναντήσει κανείς και αυτό φτάνει.

 

Μπορώ όμως να σας πω τι να περιμένετε από αυτό:

 

-Μια πραγματικά ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα, που δίνει μπόλικη τροφή για σκέψη, ικανή να θρέψει ολόκληρη την Κίνα. Σε αρκετά σημεία σταματούσα και αναρωτιόμουνα "τι θα μπορούσε να συμβεί, αν", σκεφτόμουνα αυτά που διάβαζα, όλες τις δυνατότητες και τις πιθανότητες, μετά όμως βυθιζόμουν ξανά στην πλοκή, για να δω τι θα γίνει παρακάτω.

 

-Μια πολύπλοκη ιστορία, που απαιτεί από τον αναγνώστη την απόλυτη προσοχή του, που πιστεύω όμως ότι εύκολα μπορεί να τραβήξει. Ναι, σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που θα αναρωτιέστε τι στα κομμάτια γίνεται, όμως με λίγη σκέψη και προσοχή, το παζλ μπορεί να συμπληρωθεί (έκανα και ομοιοκαταληξία ο άτιμος!). Και πιστεύω ότι στο τέλος θα ανταμειφτείτε για τα εγκεφαλικά κύτταρα που θα κάψετε.

 

-Πραγματικά ενδιαφέροντες και εξαιρετικά περίπλοκους χαρακτήρες, που μπορείτε να τους νιώσετε το πετσί σας, να κατανοήσετε τις πράξεις και τις σκέψεις τους, να δείτε τα διλήμματα τους

 

-Δράση, αγωνία, μυστήριο, ανατροπές, αποκαλύψεις, τεχνολογικές εξελίξεις, έντονα συναισθήματα, τρομερή ατμόσφαιρα και όλα τα καλούδια που πρέπει να έχει ένα δυνατό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας.

 

-Και, τέλος, αυτό που πρέπει να περιμένει κανείς, ίσως πάνω απ'όλα, είναι μια απίστευτη γραφή, πολυσύνθετη και ευκολοδιάβαστη συνάμα, με ζωντανούς διαλόγους, τρομερές περιγραφές, βαθύτερα νοήματα και πολλές προτάσεις για υπογράμμιση. 

 

Αυτά! Με το συγκεκριμένο μυθιστόρημα έπεσα αμέσως στα βαθιά, όσον αφορά το έργο του Μανωλιού, μιας και μέχρι τώρα δεν είχα διαβάσει ούτε μια αράδα του (απ'όσο θυμάμαι τουλάχιστον!). Η αγορά του βιβλίου βασίστηκε πρώτα στο ένστικτό μου και δεύτερον στα σχόλια κάποιων μελών του φόρουμ και χαίρομαι πολύ που τελικά με αντάμειψε. Όσον αφορά την βαθμολογία, εδώ θα του βάλω ένα 9/10, αλλά στο Goodreads θα τσιμπήσει το πενταράκι του, για την ψυχαγωγία και την τροφή για σκέψη που μου προσέφερε. 

 

Υ.Γ. Παίζει να μην συνάντησα ούτε ένα συντακτικό ή ορθογραφικό λάθος. Γενικά φαίνεται ότι έπεσε σκληρή δουλειά και στην επιμέλεια, οπότε μπράβο και γι'αυτό!

Edited by BladeRunner
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Blade, σ' ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και ιδιαίτερα θετική πρώτη γνώμη. Όχι πως περίμενα ότι θα σε προλάβαινε κανένας, βέβαια... Τα δύο πρώτα βιβλία μου σε περιμένουν. :-) 

 

Στο μεταξύ, έχουμε στα χέρια μας την πρόσκληση για την παρουσίαση των ΑΑ μαζί πάντα με τη "Νεκρή Γραμμή" του DinMacXanthi, στις 21 Δεκεμβρίου στο Polis Art Cafe, Πεσμαζόγλου 5: Δεν χρειάζεται να τονίσω ότι σας περιμένουμε όλους, ότι θα κρατάμε απουσιολόγιο για όσους γνωρίζουμε και ότι θέλουμε όσο τίποτα να συναντήσουμε όσους δεν ξέρουμε από κοντά, ε;

 

post-1396-0-02304300-1418056134_thumb.jpg

Edited by mman
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..