Jump to content

Μεταφρασμένα SFF Βιβλία για το 2015


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Ενδεικτικά κάποια ωραία βιβλιαράκια του Φανταστικού που μεταφράστηκαν στα ελληνικά το 2014:

 

*Χάρλαν Έλισον - Το πουλί του θανάτου κ.α. (Άγνωστη Καντάθ)
*Μπραμ Στόουκερ - Ο προσκεκλημένος του Δράκουλα κ.α. (Αίολος)
*Στίβεν Κινγκ - Δόκτωρ Ύπνος (Bell)
*Τζο Χιλ - Νοσφεράτου (Bell)
*Ματ Χέιγκ - Οι Γήινοι (Κλειδάριθμος)
*Ρικ Γιάνσεϊ - Το 5ο Κύμα (Πατάκης)
*Ντάνιελ Χ. Γουίλσον - Robopocalypse (Πλατύπους)
*Μαρκ Λόρενς - Ο πρίγκιπας των αγκαθιών (Χρυσαλλίδα)
*Ρ. Σι/Ρ. Α. Γουίλσον - Λεβιάθαν (Αίολος)
*Ντιν Κουντζ - Αθωότητα (Bell)

*Έντουαρντ Λι - Μεφιστόπολη (Jemma Press)
*Πάολο Μπατσιγκαλούπι - Νεκροταφεία καραβιών (Μεταίχμιο)
*Μπλέικ Κράουτς - Η Πόλη (Διόπτρα)
*Ρόμπερτ Μπλοχ - Ο φύλακας της πύλης (Άγνωστη Καντάθ)
*Ρόμπερτ Μπλοχ - Η σκιά στο κωδωνοστάσι (Άγνωστη Καντάθ)

*Μαξ Μπάρι - Lexicon (Αλεξάνδρεια)
*Ντέιβ Έγκερς - Ο Κύκλος (Κέδρος)
*Μάικλ Κράιτον - Μικρόκοσμος (Bell)
*Τζέρεμι Ρόμπερτ Τζόνσον - Ημερολόγιο αφανισμού (Jemma Press)

*Άντι Γουέιρ - Άνθρωπος στον Άρη (Παπαδόπουλος)
*Έλεν Γουέκερ - Το Γκόλεμ και το Τζίνι (Seλίνι)

 

και άλλα...

 

Είμαι περίεργος τι θα δούμε φέτος. Έχω ακούσει πάντως κάποιους πολύ ενδιαφέροντες τίτλους...

 

Η μορφή παρουσίασης δεν αλλάζει:
 
Τίτλος:
Συγγραφέας:
Εκδόσεις:
Μεταφραστής/Μεταφράστρια:
Σελίδες:
Τιμή:
 
Είδος:
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Δημήτρης

    4

  • BladeRunner

    50

  • tsathoggua

    4

  • Mictantecutli

    4

%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE

 

Κι εδώ κι εκεί, και κάποιο ανθρώπινο ον έβλεπε την ορθότητα της πρότασης ότι ο Άνθρωπος δεν μπορούσε, απλώς με το έτσι θέλω, να είναι μια ιδιαίτερη οντότητα, κατανοώντας ότι ήταν προς μεγαλύτερη δόξα του το να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα άλλα ζωντανά πλάσματα, σαν ένα ακόμη απλό ζωντανό πλάσμα, σαν μια μορφή ζωής που μπορούσε να οδηγήσει και να διδάξει και να είναι ένας φίλος μάλλον παρά ένα πλάσμα που κατακτούσε, που εξουσίαζε και συμπεριφερόταν σαν κάτι το ξεχωριστό.

 

Ένα συναρπαστικό έργο, το οποίο θα σας εξαναγκάσει κυριολεκτικά να στοχαστείτε κά­ποια πράγ­ματα... για το χρόνο αρχικά, αλλά και για κάποια άλλα, ίσως βαθύτερα πράγματα.

 

Τίτλος: Πάλι και πάλι (Time And Again)
Συγγραφέας: Clifford D. Simak
Εκδόσεις: Locus 7
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαλάνος
Σελίδες: 330
Τιμή: 20,50€

 

Είδος: Επιστημονική φαντασία
 

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις που κυκλοφορούν κάποια ωραία βιβλία επιστημονικής φαντασίας, με τέτοιες τιμές όμως δεν πρόκειται να βρεθούν στην βιβλιοθήκη μου. Και είναι κρίμα γιατί έχω σταμπάρει τέσσερα-πέντε βιβλία από τις εκδόσεις αυτές...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Οι εκδόσεις του Γ.Μ. ήταν πάντα πολύ ακριβές.

 

Επίσης, ο Simak προφέρεται Σίμακ (ή Σίι-μακ) και όχι Σάιμακ. Το έχω δει και αλλού Σάιμακ (στα ελληνικά εννοώ), αλλά είναι λάθος.

Edited by nikosal
Link to comment
Share on other sites

Aν ήταν το ομότιτλο του Jack Finney θα το σκεφτόμουν πιο σοβαρά να το αγοράσω πάντως.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

b199155.jpg

 

O τίτλος του βιβλίου, Βικτωριανές ιστορίες φαντασμάτων, δίνει στον αναγνώστη τον γενικότερο τόνο και το ύφος των διηγημάτων που περιέχει αυτή η συλλογή.
    Η βικτωριανή εποχή πήρε την ονομασία της από τη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Βικτώρια, η οποία βασίλεψε από το 1837 μέχρι τον θάνατό της το 1901. Στη διάρκεια της βασιλείας της η Βρετανία, όπως και ολόκληρος ο κόσμος, υπέστη μια από τις πιο σημαντικές μεταμορφώσεις. Η παλιά, αγροτική οικονομία, έδωσε τη θέση της στην οικονομία της βιομηχανικής επανάστασης. Οι αποστάσεις άρχισαν ξαφνικά να μικραίνουν, καθώς τα τρένα και τα ατμόπλοια όργωναν τον κόσμο από τη μια άκρη ως την άλλη. Η θρησκεία και η δεισιδαιμονία έδωσαν προοδευτικά τη θέση τους στους νόμους της φυσικής και της επιστήμης. Ανακαλύψεις και εφευρέσεις που θα φάνταζαν απίστευτες και ανέφικτες μόλις μερικές δεκαετίες πριν  άρχισαν να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας: τηλέγραφος, τηλέφωνο, ηλεκτρικοί λαμπτήρες, φωνόγραφος, φωτογραφικές μηχανές όχι μόνο διευκόλυναν και ομόρφαιναν τη ζωή, αλλά άλλαζαν και την αντίληψη της ίδιας της πραγματικότητας.            Μέσα σε αυτές τις αλλαγές, η Βρετανία, που ως κοσμοκράτειρα έδινε και το στίγμα της εποχής, άρχισε να χαρακτηρίζεται από μια περίεργη εμμονή με τον θάνατο. O μεγάλος πλούτος έφερε τη δημιουργία εντυπωσιακών ταφικών μνημείων, ενώ τεράστια ήταν η άνθηση του πνευματισμού και κάθε είδους αποκρυφισμού. Μέντιουμ από κάθε κοινωνική τάξη, άντρες και γυναίκες, υποστήριζαν πως μπορούσαν να επικοινωνήσουν με  τα πνεύματα των νεκρών και το «αποδείκνυαν» στους εύπιστους με διάφορους ευφάνταστους τρόπους. Η Ασία, στην οποία είχε επεκταθεί η Βρετανική Αυτοκρατορία, πρόσθετε τον δικό της, ιδιαίτερο μυστικισμό.
    Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, που επηρεαζόταν ακόμα από τον ρομαντισμό του πρώτου μισού του 19ου αιώνα, ήταν φυσικό να ανθήσουν ως λογοτεχνικό είδος οι ιστορίες φαντασμάτων. Οι ανήσυχες ψυχές των νεκρών πρόσφεραν μια γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν που είχε χαθεί ανεπιστρεπτί και στο αβέβαιο μέλλον, που μεταβαλλόταν με απίστευτους ρυθμούς.
    Οι βικτωριανές ιστορίες φαντασμάτων διακρίνονται από το καθαρά γοτθικό μυθιστόρημα επειδή οι περισσότερες συνδυάζουν το υπερφυσικό με τον ψυχρό ορθολογισμό που είχε αρχίσει να επικρατεί στη Δύση. Οι πρωταγωνιστές παύουν να είναι καταραμένοι γόνοι αριστοκρατικών οικογενειών και γίνονται πολυταξιδεμένοι αστοί που αντιμετωπίζουν το υπερφυσικό με την ίδια ψυχραιμία αλλά και την ίδια δυσπιστία με την οποία αντιμετώπιζαν και την επέλαση της νέας εποχής – τουλάχιστον μέχρι να τους αποκαλυφθεί σε όλο το μακάβριο μεγαλείο του.
    Τα διηγήματα του παρόντος τόμου επιλέχθηκαν ως αντιπροσωπευτικά εκείνης της περιόδου, προκαλώντας στον αναγνώστη όχι μόνο την απαραίτητη ανατριχίλα, αλλά και το ενδιαφέρον για μια εποχή που είναι ταυτόχρονα τόσο κοντά και τόσο μακριά από τη δική μας. Τα περισσότερα δεν έχουν μεταφραστεί ποτέ μέχρι σήμερα στα ελληνικά.
 
Περιεχόμενα:
 
Σέρινταν λε Φανού - Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΑ ΤΟΜΠΙ
Άρθουρ Κόναν Ντόιλ - Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ «ΠΟΛΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ»
Χιουμ Νίσμπετ - ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ 
Ρίτσαρντ Μίντλετον - ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 
Προσπέρ Μεριμέ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΙΑ΄ 
Πέρσεβαλ Λάντον - ΤΟ ΑΒΑΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΡΝΛΕΪ
 
Τίτλος: Κλασικές ιστορίες φαντασμάτων από τη Βικτωριανή Εποχή
Συγγραφείς: Συλλογικό
Εκδόσεις: Αίολος
Μεταφραστής: Θωμάς Μαστακούρης
Σελίδες: 176
Τιμή: 12-10%=10,80€

Είδος: Τρόμος

 
-----------------------------------------
 
Λογικά από βδομάδα θα κυκλοφορήσει.
Edited by BladeRunner
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

700244.jpg

 

Πρώτη ηµέρα του Νοέµβρη σήµερα, άρα κάποιος θα πεθάνει.
 
Ακόµη και κάτω από έναν τόσο λαµπερό ήλιο, η παγερή, φθινοπωρινή θάλασσα έχει χρώµατα νυχτερινά: βαθύ µπλε, µαύρο, καφετί. Οι αµέτρητες οπλές των αλόγων φτερνοκοπούν την άµµο, σκαρώνοντας σχέδια που αλλάζουν διαρκώς.
 
Οι αναβάτες καβάλα στ’ άλογά τους τρέχουν στην παραλία, σ’ ένα µονοπάτι που αχνοφαίνεται ανάµεσα στα µαύρα νερά και στους απόκρηµνους βράχους από κιµωλία. Τελείως ακίνδυνος δεν είναι ποτέ αυτός ο τόπος, αλλά και ποτέ τόσο επικίνδυνος όσο σήµερα, ηµέρα των αγώνων.
 
Κάποιοι παίρνουν µέρος στους αγώνες για να νικήσουν, κάποιοι άλλοι για να επιβιώσουν.
 
Τις πρώτες µέρες κάθε Νοέµβρη γίνονται οι Αγώνες του Σκορπιού. Κάθε ιππέας πρέπει να καταφέρει να συγκρατήσει το άλογο της θάλασσας που ιππεύει, ώστε να φτάσει στο τέρµα. Ορισµένοι επιβιώνουν. Κάποιοι πεθαίνουν στην ακτή.
 
Ο δεκαεννιάχρονος Σον Κέντρικ έχει νικήσει αρκετές φορές σ’ αυτούς τους αγώνες. Είναι ένα παλικάρι που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια. Και τους φόβους του, αν τύχει να φοβάται κάτι, ξέρει να τους κρατάει µέσα του εφτασφράγιστο µυστικό.
 
Η Πακ Κόννολλυ είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είχε σκεφτεί να συµµετάσχει στους Αγώνες του Σκορπιού, µέχρι που το ’φερε η τύχη ν’ αναγκαστεί να το κάνει. Θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα πάρει µέρος, κι ας µην είναι καθόλου προετοιµασµένη για ό,τι επακολουθήσει.
 
Όπως και στην τριλογία της Ρίγος, Άπνοια, Παντοτινά, η συγγραφέας οδηγεί την ιστορία της µέχρι τα άκρα, µέχρι το σηµείο όπου και η αγάπη και η ζωή έρχονται αντιµέτωπα µε δυσθεώρητα εµπόδια. Θα επιβιώσουν µόνο εκείνοι που το λέει η καρδιά τους. Οι Αγώνες του Σκορπιού είναι µια ανεπανάληπτη εµπειρία για τον αναγνώστη.
 
Τίτλος: Οι αγώνες του Σκορπιού (The Scorpio Races)
Συγγραφέας: Maggie Stiefvater
Εκδόσεις: Πατάκη
Μεταφράστρια: Αγγελική Δαρλάση
Σελίδες: 504
Τιμή: 16,50-10%=14,85€

Είδος: Φαντασία
Link to comment
Share on other sites

b9286e4eba5131ccd9c214e6041d17d9.png

 

Οι θεοί επέστρεψαν, και με τη στρατολόγηση εκλεκτών θνητών, προσπαθούν να ανακτήσουν την κυριαρχία τους στον κόσμο.
Ο ερευνητής θρησκειών Τζάστιν Μαρτς και η Μέι Κόσκινεν, μια πανέμορφη υπερ-στρατιώτης εντεταλμένη να τον προστατεύει, αναλαμβάνουν να ερευνήσουν αναφορές για το υπερφυσικό και την επιστροφή των θεών εντός και εκτός της ΔΕΒΑ (Δημοκρατία Ενωμένης Βόρειας Αμερικής). Μαζί με αυτή την άκρως απόρρητη γνώση επέρχεται και η σοκαριστική αποκάλυψη: όχι μόνο οι θεοί ανταγωνίζονται για το ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο των θνητών, αλλά και οι εκλεκτοί –ιδιαίτεροι άνθρωποι που έχουν το θεϊκό σημάδι– στρέφονται με φονικές διαθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου.
Η αποστολή τους παίρνει μια νέα τροπή, όταν τους μεταθέτουν σε μια διπλωματική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Λούσιαν Ντάρλιγκ, παλιό άσπονδο φίλο του Τζάστιν, που θα ταξιδέψει στην Αρκάντια, την επικίνδυνη γειτονική χώρα. Εκεί, σε μια κοινωνία όπου οι γυναίκες αποτελούν εμπόρευμα και η θρησκεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κυβέρνηση, ο Τζάστιν ανακαλύπτει ότι υπάρχουν ισχυρές θεϊκές δυνάμεις, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να συμβιβαστεί με τον δικό του θεό που τόσο απρόθυμα απέκτησε. 
Στο μεταξύ η Μέι –η οποία παρουσιάζεται με μισή καρδιά ως η παλλακίδα του Τζάστιν– έχει τη δική της μυστική αποστολή: να βρει τη νόθα ανιψιά της, την οποία η οικογένειά της έδιωξε κρυφά πριν από χρόνια. Ενώ ο Τζάστιν και η Μέι αντιστέκονται στην αναβίωση των θεών στην Αρκάντια, η σχέση μιας ρεπόρτερ με κάποιο κοντινό πρόσωπο του Τζάστιν στην πατρίδα του απειλεί να αποκαλύψει την αποστολή τους – και μαζί με αυτή, τις θεϊκές δυνάμεις που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κρατήσει απόρρητες.
 
Μετά Τη Σκακιέρα των Θεών, Το Αθάνατο Στέμμα αποτελεί το δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς Εποχή Χ της Richelle Mead.
 
Τίτλος: Το αθάνατο στέμμα (The Immortal Crown)
Συγγραφέας: Richelle Mead
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μεταφράστρια: Όλγα Γκαρτζονίκα
Σελίδες: 512
Τιμή: 15,50-10%=13,95€
 
Είδος: Φαντασία
Link to comment
Share on other sites

CC234D7C0B1BA32D4797DFDD6B4422C7.jpg

 

Ο Φρανκ Πόλαρντ φοβάται να κοιμηθεί. Γιατί κάθε πρωί ξυπνά σε μια κατάσταση όλο και πιο παράξενη. Τη μία σ' ένα έρημο σοκάκι με το αίσθημα ότι γλίτωσε από θανάσιμο κίνδυνο. Την άλλη σ' ένα μοτέλ με τα χέρια του βαμμένα στο αίμα...
Κάτι μυστήριο στοιχειώνει την ψυχή του. Πού πηγαίνει τις ώρες του ύπνου του; Τι κάνει; Από πού έρχονται τα αντικείμενα που βρίσκει πάνω του;
Οι ντετέκτιβ Μπόμπι και Τζούλι Ντακότα αναλαμβάνουν να λύσουν το αίνιγμα. Αλλά ακολουθώντας τον Φρανκ στις νυχτερινές περιπλανήσεις του, θα φτάσουν στη σκοτεινή καρδιά του τρόμου. Σ' ένα φρικιαστικό μέρος, απ' όπου δε γύρισε κανείς ποτέ...
Ένα από τα καλύτερα και πιο ατμοσφαιρικά έργα του Ντιν Κουντζ, που τον κατέταξαν ανάμεσα στους κορυφαίους συγγραφείς του τρόμου και του χάρισαν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.
 
Τίτλος: Νύχτες τρόμου (The Bad Place)
Συγγραφέας: Dean Koontz
Εκδόσεις: Bell
Μεταφράστρια: Γιάννα Αναστασοπούλου
Σελίδες: 480
Τιμή: 7,10-10%=6,39€
 
Είδος: Τρόμος
 
------------------------------------------------
 
Πρόκειται για επανακυκλοφορία. Δεν θα το τιμήσω, γιατί έχω ήδη διαβάσει την παλιά έκδοση. Στην Πρωτοπορία μπορεί να το βρει κανείς με 30% έκπτωση. Αξίζει μια ματιά κατά την γνώμη μου, πρόκειται για ένα αρκετά δυνατό και ενδιαφέρον θρίλερ τρόμου.
Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

2426178.jpg

 

Η επική ιστορία συνεχίζεται και τα όρια της Ρεβέκκας δοκιμάζονται στο έπακρο!
 
Η πριγκίπισσα Λέιλα, κόρη της Ρεβέκκας Νιούτον και του βασιλιά Τουργκόθ, μεγαλώνει και παράλληλα μεγαλώνει και η δύναμή της να προβλέπει μελλοντικά γεγονότα. Έχει το μεγαλύτερο χάρισμα που μπορεί κανείς να φανταστεί: Είναι η Πυθία! Την ώρα που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τις μοναδικές της δυνάμεις, ανακαλύπτει ότι τρέφει βαθιά αισθήματα για τον Αλέξανδρο, τον γιο της Αρχόντισσας Φελίσιας και του Άρχοντα Λέικο. Αλλά αυτός πώς νιώθει γι’ αυτήν;
 
Στο μεταξύ, ο Κρόνος και οι Τιτάνες ετοιμάζουν ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να κατακτήσουν τη Γη, με τη βοήθεια των Σαρτάνι. Ταυτόχρονα, καλούν στα όπλα στρατιές αρχαίων πονηρών πλασμάτων, προκειμένου να τους βοηθήσουν να εξουσιάσουν την Ιερή Φλόγα και να ελευθερωθούν.
 
Στο μεταξύ, στα Ηλύσια Πεδία, ο Ζευς και οι υπόλοιποι Θεοί, αγωνίζονται να καταλάβουν τι σχεδιάζουν οι εχθροί τους, αφού δεν μπορούν να αναμειχθούν, αν πρώτα δεν απελευθερωθούν οι Τιτάνες.
 
Η Ρεβέκκα, ο Μπουλ ο Μινώταυρος και οι φίλοι τους, αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν συναντήσει ποτέ στη Χώρα του Λευκού Ήλιου και στα Τάρταρα, όπου θα χρειαστεί να αναλάβουν μια επικίνδυνη αποστολή – θέμα ζωής ή θανάτου για όσους αγαπούν.
 
Θα μπορέσει η νεοανακαλυφθείσα Πυθία της Ουτοπίας να ξεσκεπάσει τα σχέδια εγκαίρως και να σώσει όλους τους κόσμους;
 
Μια εκρηκτική σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό… Μια ατελείωτη αντιπαράθεση… Μια θανάσιμη αγάπη… Μια σύγκρουση που θα αποφασίσει το μέλλον όλων των κόσμων!
 
Οι Αγώνες Πείνας με φόντο τους Ελληνικούς μύθους και θρύλους, τότε που οι Θεοί ήταν αληθινοί και οι δυνάμεις τους επιβλητικές. Το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας κοπέλας. Ένα ταξίδι με πολλά σκαμπανεβάσματα, με ρεαλιστικές και δυνατές μάχες εναντίον Δαιμόνων και τεράτων, από τον κόσμο που βγαίνουν οι εφιάλτες. Προσθέστε και λίγη επιστημονική φαντασία, και το μυθιστόρημα αυτό περιέχει σχεδόν τα πάντα που ένας αναγνώστης μπορεί να θέλει να βρει σε μια επική περιπέτεια φαντασίας.
David J. Howe / Συγγραφέας, Εκδότης, τ. Πρόεδρος της British Fantasy Society
 
Τίτλος: Rebecca Newton: Η τελευταία Πυθία (Rebecca Newton And The Last Oracle)
Συγγραφέας: Mario Routi
Εκδόσεις: Λιβάνη
Μεταφράστρια: edit όταν μάθω
Σελίδες: 432
Τιμή: 16,31-10%=14,67€

Είδος: Φαντασία

 
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

43062FB6613AB3247658490B1EC462B7.jpg

 

Έπιασα το χέρι του και ακούμπησα το μάγουλο μου στο στήθος του. Εκείνος ακούμπησε το πιγούνι του στο κεφάλι μου και στροβιλιστήκαμε στον ρυθμό της βροχής. Για μια στιγμή ήμουν σίγουρη ότι θα τα καταφέρναμε. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, θα βρίσκαμε έναν τρόπο να έρθουμε ξανά κοντά.
Ήρθε η ώρα να στεφθεί η νικήτρια. Όταν αποφασίστηκε η συμμετοχή της στην Επιλογή, η Αμέρικα δε φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να κερδίσει το στέμμα ή την καρδιά του πρίγκιπα Μέιξον. Όμως, καθώς ο διαγωνισμός πλησιάζει στην ολοκλήρωση του και οι απειλές έξω από τα τείχη του παλατιού γίνονται ολοένα πιο βίαιες, η Αμέρικα συνειδητοποιεί πόσα αντέχει να χάσει - και πόσο σκληρά πρέπει να παλέψει για το μέλλον που ονειρεύεται.
 
Τίτλος: Η εκλεκτή (The One)
Συγγραφέας: Kiera Cass
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μεταφράστρια: Φωτεινή Μοσχή
Σελίδες: 304
Τιμή: 13,30-10%=11,97€

Είδος: Φαντασία

 
Τρίτο βιβλίο της τριλογίας The Selection.
 
--------------------------------------------------------------------------------------
 
BFFA42C4ECC87AC03821C54B9ED7A25F.jpg
 
Ο χρόνος τελειώνει για τη Σκάιλερ Βαν Άλεν. Ο Σκοτεινός Πρίγκιπας βρίσκεται προ των Πυλών του Παραδείσου, αποφασισμένος να κυριεύσει μια για πάντα τον ουράνιο θρόνο. Αυτή τη φορά έχει στο πλάι του τους αγγέλους Άμπαντον και Αζραήλ - ή αλλιώς Τζακ και Μίμι. Έτσι νομίζει τουλάχιστον. Ακόμη κι όταν ο Εωσφόρος αναθέτει στον Τζακ και στη Μίμι να σκοτώσουν τους αγαπημένους τους, εκείνοι ορκίζονται κρυφά να νικήσουν τον Σκοτεινό Πρίγκιπα.
Στο μεταξύ, η Μπλις έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον Λόουσον, τον μεγαλύτερο λύκο του Κάτω Κόσμου, προκειμένου να ελευθερώσει τον λαό του από την Κόλαση. Από την επιτυχία αυτής της αποστολής εξαρτώνται πολλά. Όταν συλλαμβάνεται η Σκάιλερ, πρέπει να πάρει μια τρομερή απόφαση, θα βρει, άραγε, τη δύναμη να κάνει το ασύλληπτο;
 
Τίτλος: Οι πύλες του Παραδείσου (Gates Of Paradise)
Συγγραφέας: Melissa De La Cruz
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μεταφράστρια: Ελένη Δασκαλάκη
Σελίδες: 368
Τιμή: 13,30-10%=11,97€
 
Είδος: Φαντασία
 
-------------------------------------------------------
 
Κανένα βιβλίο της προκοπής θα βγάλουν; Έλεος πια με αυτές τις σειρές! 
Link to comment
Share on other sites

 

43062FB6613AB3247658490B1EC462B7.jpg

 

Έπιασα το χέρι του και ακούμπησα το μάγουλο μου στο στήθος του. Εκείνος ακούμπησε το πιγούνι του στο κεφάλι μου και στροβιλιστήκαμε στον ρυθμό της βροχής. Για μια στιγμή ήμουν σίγουρη ότι θα τα καταφέρναμε. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, θα βρίσκαμε έναν τρόπο να έρθουμε ξανά κοντά.
Ήρθε η ώρα να στεφθεί η νικήτρια. Όταν αποφασίστηκε η συμμετοχή της στην Επιλογή, η Αμέρικα δε φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να κερδίσει το στέμμα ή την καρδιά του πρίγκιπα Μέιξον. Όμως, καθώς ο διαγωνισμός πλησιάζει στην ολοκλήρωση του και οι απειλές έξω από τα τείχη του παλατιού γίνονται ολοένα πιο βίαιες, η Αμέρικα συνειδητοποιεί πόσα αντέχει να χάσει - και πόσο σκληρά πρέπει να παλέψει για το μέλλον που ονειρεύεται.
 
Τίτλος: Η εκλεκτή (The One)

Συγγραφέας: Kiera Cass

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Μεταφράστρια: Φωτεινή Μοσχή

Σελίδες: 304

Τιμή: 13,30-10%=11,97€

 

Είδος: Φαντασία

 

Τρίτο βιβλίο της τριλογίας The Selection.
 
--------------------------------------------------------------------------------------
 
BFFA42C4ECC87AC03821C54B9ED7A25F.jpg
 
Ο χρόνος τελειώνει για τη Σκάιλερ Βαν Άλεν. Ο Σκοτεινός Πρίγκιπας βρίσκεται προ των Πυλών του Παραδείσου, αποφασισμένος να κυριεύσει μια για πάντα τον ουράνιο θρόνο. Αυτή τη φορά έχει στο πλάι του τους αγγέλους Άμπαντον και Αζραήλ - ή αλλιώς Τζακ και Μίμι. Έτσι νομίζει τουλάχιστον. Ακόμη κι όταν ο Εωσφόρος αναθέτει στον Τζακ και στη Μίμι να σκοτώσουν τους αγαπημένους τους, εκείνοι ορκίζονται κρυφά να νικήσουν τον Σκοτεινό Πρίγκιπα.
Στο μεταξύ, η Μπλις έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον Λόουσον, τον μεγαλύτερο λύκο του Κάτω Κόσμου, προκειμένου να ελευθερώσει τον λαό του από την Κόλαση. Από την επιτυχία αυτής της αποστολής εξαρτώνται πολλά. Όταν συλλαμβάνεται η Σκάιλερ, πρέπει να πάρει μια τρομερή απόφαση, θα βρει, άραγε, τη δύναμη να κάνει το ασύλληπτο;
 
Τίτλος: Οι πύλες του Παραδείσου (Gates Of Paradise)

Συγγραφέας: Melissa De La Cruz

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Μεταφράστρια: Ελένη Δασκαλάκη

Σελίδες: 368

Τιμή: 13,30-10%=11,97€

 
Είδος: Φαντασία

 

-------------------------------------------------------
 
Κανένα βιβλίο της προκοπής θα βγάλουν; Έλεος πια με αυτές τις σειρές! 

 

 

Το έχω ρωτήσει και παλιότερα αλλά το ξαναρωτάω: ποιοι τα διαβάζουν όλα αυτά ρε παιδιά;

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Το έχω ρωτήσει και παλιότερα αλλά το ξαναρωτάω: ποιοι τα διαβάζουν όλα αυτά ρε παιδιά;

 

 

140.443 εισιτήρια κόπηκαν το πρώτο τετραήμερο που παίχτηκαν οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι (10.000 περισσότερα από το πρώτο τετραήμερο του Χόμπιτ!)... Οπότε μην εκπλήσσεσαι για πολλά πράγματα...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

0010494_195.jpeg

 

Ο Λίαμ Ο’Κόνορ έπρεπε να πεθάνει στο ναυάγιο του Τιτανικού το 1912.
Η Μάντι Κάρτερ έπρεπε να πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010.
Η Σαλ Βίκραμ έπρεπε να πεθάνει σε πυρκαγιά το 2029.
Όμως και στους τρεις δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία – να εργαστούν για μια μυστική υπηρεσία που κανείς δε γνωρίζει την ύπαρξή της, με έναν και μοναδικό σκοπό: να μην αφήσουν το ταξίδι στο χρόνο να καταστρέψει την ιστορία…
Ένα τσουνάμι του χρόνου αλλάζει την ιστορία του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου. Όταν ο Αβραάμ Λίνκολν, ο μελλοντικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολουθεί τον Λίαμ από το 1831 στο παρόν, ο κόσμος μπαίνει σε επικίνδυνη, χαοτική τροχιά… Αν οι Φύλακες του Χρόνου δεν καταφέρουν να επιστρέψουν τον Λίνκολν στο παρελθόν, ο Αμερικάνικος Εμφύλιος δε θα τελειώσει ποτέ και ο κόσμος θα υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες ενός αιώνιου πολέμου. Θα μπορέσει η Μάντι να πείσει δύο συνταγματάρχες και από τις δύο αντίπαλες πλευρές πως μόνο με αμοιβαία κατάπαυση πυρός θα σωθεί το μέλλον;
 
Τίτλος: Ο αιώνιος πόλεμος (The Eternal War)
Συγγραφέας: Alex Scarrow
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μεταφράστρια: Βούλα Αυγουστίνου
Σελίδες:  536
Τιμή: 15,50-10%=13,95€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία
 
Τέταρτο βιβλίο της σειράς Οι Φύλακες του Χρόνου (TimeRiders)
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
0010490_195.jpeg
 
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΘΕΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ…
Έτσι τουλάχιστον νόμιζε η Αθηνά. Τότε όμως άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα φτερά κάτω από το δέρμα της, να εισβάλλουν στα πνευμόνια της σαν αλλόκοτος καρκίνος, κι ο Ερμής εμφανίστηκε με έναν πυρετό που κατέτρωγε τη σάρκα του. Και η ζωή με αιώνια γαλήνη και υγεία χάθηκε μεμιάς.
Αναζητώντας απεγνωσμένα τα αίτια του αργού, άθλιου θανάτου τους, η Αθηνά και ο Ερμής ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, μαζεύουν συμμάχους και ανακαλύπτουν εχθρούς, νέους και παλιούς. Η αναζήτηση τους οδηγεί στην Κασσάνδρα – ένα απλό κορίτσι που υπήρξε κάποτε μάντισσα ξεχωριστή, με έναν θεό στο πλάι της να την αγαπά και να την προστατεύει. 
Σήμερα η Κασσάνδρα δεν ανακατεύεται στις υποθέσεις των θεών – στην πραγματικότητα δε γνωρίζει καν ότι υπάρχουν. Ίσως να αποτελεί όμως το κλειδί για έναν πόλεμο που μόλις τώρα ξεκινά. 
Κι αυτό γιατί η Ήρα, η βασίλισσα των θεών, έχει συμμαχήσει με κάποιους από τους αρχαίους Ολύμπιους που αφαιρούν τη ζωή των αντιπάλων τους στην προσπάθεια να παρατείνουν τη δική τους ζωή. Η απόγνωση της επιβίωσης έχει διαφθείρει αυτούς τους αντι-θεούς, τους έχει μετατρέψει σε φριχτές καρικατούρες της παλιάς αίγλης. Η Αθηνά θα χρειαστεί οποιοδήποτε πλεονέκτημα μπορεί να έχει, αφού δε σβήνουν έτσι απλά οι αθάνατοι.
Καθένας τους πεθαίνει με τον δικό του τρόπο. Άλλοι πνίγονται από φτερά. Άλλοι γίνονται τέρατα. Όλοι όμως αγωνίζονται μέχρις εσχάτων. 
Ο Πόλεμος της Θεάς είναι έτοιμος να ξεσπάσει.
 
Τίτλος: Αντί-Θεά (Antigoddess)
Συγγραφέας: Kendare Blake
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μεταφράστρια: Ειρήνη Παϊδούση
Σελίδες: 392

Τιμή: 13,30-10%=11,97€
 

Είδος: Φαντασία
 

Πρώτο βιβλίο της σειράς Ο πόλεμος της Θεάς (Goddess War).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

d068f85519a3654f081a450c4d8f765b.png

 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΓΟΥΕΪΓΟΥΟΡΝΤ ΠΑΪΝΣ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 461 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
 
Φωλιασμένη ανάμεσα σε πανέμορφα βουνά, η ειδυλλιακή αυτή κωμόπολη είναι μια σύγχρονη Εδέμ, αν παραβλέψουμε τον ηλεκτροφόρο φράχτη και το συρματόπλεγμα, τους ελεύθερους σκοπευτές που φρουρούν άγρυπνα όλο το εικοσιτετράωρο και την αμείλικτη παρακολούθηση που καταγράφει κάθε λέξη και κίνηση. 
Κανείς από τους κατοίκους δεν γνωρίζει πώς έφτασε εκεί. Τους λένε πού θα δουλέψουν, πώς θα ζήσουν και ποιον να παντρευτούν. Μερικοί πιστεύουν ότι έχουν πεθάνει. Άλλοι ότι είναι παγιδευμένοι σε ένα ακατανόητο πείραμα. Όλοι ονειρεύονται κρυφά να φύγουν, αλλά όσοι το τολμούν βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φρίκη.
Ο Ήθαν Μπερκ έχει δει τον κόσμο έξω από το Πάινς. Είναι ο σερίφης και ένας από τους λίγους που γνωρίζουν την αλήθεια: Το Γουέιγουορντ Πάινς δεν είναι απλώς μια πόλη. Αυτό που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του φράχτη είναι ένας εφιάλτης πέρα από κάθε φαντασία.
 
Οι fans των Lost, Twin Peaks και Stephen King θα το λατρέψουν!
 
Τίτλος: Η Πόλη ΙΙ (Wayward Pines)
Συγγραφέας: Blake Crouch
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μεταφραστής: Δημήτρης Αλεξίου
Σελίδες: 376
Τιμή: 16,60-10%=14,94€

Είδος: Επιστημονική φαντασία, θρίλερ

 
Τρέχωωωωω...
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

d068f85519a3654f081a450c4d8f765b.png

 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΓΟΥΕΪΓΟΥΟΡΝΤ ΠΑΪΝΣ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 461 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

 

Φωλιασμένη ανάμεσα σε πανέμορφα βουνά, η ειδυλλιακή αυτή κωμόπολη είναι μια σύγχρονη Εδέμ, αν παραβλέψουμε τον ηλεκτροφόρο φράχτη και το συρματόπλεγμα, τους ελεύθερους σκοπευτές που φρουρούν άγρυπνα όλο το εικοσιτετράωρο και την αμείλικτη παρακολούθηση που καταγράφει κάθε λέξη και κίνηση.

Κανείς από τους κατοίκους δεν γνωρίζει πώς έφτασε εκεί. Τους λένε πού θα δουλέψουν, πώς θα ζήσουν και ποιον να παντρευτούν. Μερικοί πιστεύουν ότι έχουν πεθάνει. Άλλοι ότι είναι παγιδευμένοι σε ένα ακατανόητο πείραμα. Όλοι ονειρεύονται κρυφά να φύγουν, αλλά όσοι το τολμούν βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φρίκη.

Ο Ήθαν Μπερκ έχει δει τον κόσμο έξω από το Πάινς. Είναι ο σερίφης και ένας από τους λίγους που γνωρίζουν την αλήθεια: Το Γουέιγουορντ Πάινς δεν είναι απλώς μια πόλη. Αυτό που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του φράχτη είναι ένας εφιάλτης πέρα από κάθε φαντασία.

 

Οι fans των Lost, Twin Peaks και Stephen King θα το λατρέψουν!

 

Τίτλος: Η Πόλη ΙΙ (Wayward Pines)

Συγγραφέας: Blake Crouch

Εκδόσεις: Διόπτρα

Μεταφραστής: Δημήτρης Αλεξίου

Σελίδες: 376

Τιμή: 16,60-10%=14,94€

 

Είδος: Επιστημονική φαντασία, θρίλερ

 

Τρέχωωωωω...

Κι εμένα με εψησε αυτό
Link to comment
Share on other sites

 

d068f85519a3654f081a450c4d8f765b.png

 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΓΟΥΕΪΓΟΥΟΡΝΤ ΠΑΪΝΣ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 461 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

 

Φωλιασμένη ανάμεσα σε πανέμορφα βουνά, η ειδυλλιακή αυτή κωμόπολη είναι μια σύγχρονη Εδέμ, αν παραβλέψουμε τον ηλεκτροφόρο φράχτη και το συρματόπλεγμα, τους ελεύθερους σκοπευτές που φρουρούν άγρυπνα όλο το εικοσιτετράωρο και την αμείλικτη παρακολούθηση που καταγράφει κάθε λέξη και κίνηση.

Κανείς από τους κατοίκους δεν γνωρίζει πώς έφτασε εκεί. Τους λένε πού θα δουλέψουν, πώς θα ζήσουν και ποιον να παντρευτούν. Μερικοί πιστεύουν ότι έχουν πεθάνει. Άλλοι ότι είναι παγιδευμένοι σε ένα ακατανόητο πείραμα. Όλοι ονειρεύονται κρυφά να φύγουν, αλλά όσοι το τολμούν βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φρίκη.

Ο Ήθαν Μπερκ έχει δει τον κόσμο έξω από το Πάινς. Είναι ο σερίφης και ένας από τους λίγους που γνωρίζουν την αλήθεια: Το Γουέιγουορντ Πάινς δεν είναι απλώς μια πόλη. Αυτό που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του φράχτη είναι ένας εφιάλτης πέρα από κάθε φαντασία.

 

Οι fans των Lost, Twin Peaks και Stephen King θα το λατρέψουν!

 

Τίτλος: Η Πόλη ΙΙ (Wayward Pines)

Συγγραφέας: Blake Crouch

Εκδόσεις: Διόπτρα

Μεταφραστής: Δημήτρης Αλεξίου

Σελίδες: 376

Τιμή: 16,60-10%=14,94€

 

Είδος: Επιστημονική φαντασία, θρίλερ

 

Τρέχωωωωω...

Κι εμένα με εψησε αυτό

 

Μόνο να τα πάρεις με την σειρά. Το πρώτο ήταν υπερέπος!

Link to comment
Share on other sites

 

d068f85519a3654f081a450c4d8f765b.png

 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΓΟΥΕΪΓΟΥΟΡΝΤ ΠΑΪΝΣ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 461 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
 
Φωλιασμένη ανάμεσα σε πανέμορφα βουνά, η ειδυλλιακή αυτή κωμόπολη είναι μια σύγχρονη Εδέμ, αν παραβλέψουμε τον ηλεκτροφόρο φράχτη και το συρματόπλεγμα, τους ελεύθερους σκοπευτές που φρουρούν άγρυπνα όλο το εικοσιτετράωρο και την αμείλικτη παρακολούθηση που καταγράφει κάθε λέξη και κίνηση. 
Κανείς από τους κατοίκους δεν γνωρίζει πώς έφτασε εκεί. Τους λένε πού θα δουλέψουν, πώς θα ζήσουν και ποιον να παντρευτούν. Μερικοί πιστεύουν ότι έχουν πεθάνει. Άλλοι ότι είναι παγιδευμένοι σε ένα ακατανόητο πείραμα. Όλοι ονειρεύονται κρυφά να φύγουν, αλλά όσοι το τολμούν βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φρίκη.
Ο Ήθαν Μπερκ έχει δει τον κόσμο έξω από το Πάινς. Είναι ο σερίφης και ένας από τους λίγους που γνωρίζουν την αλήθεια: Το Γουέιγουορντ Πάινς δεν είναι απλώς μια πόλη. Αυτό που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του φράχτη είναι ένας εφιάλτης πέρα από κάθε φαντασία.
 
Οι fans των Lost, Twin Peaks και Stephen King θα το λατρέψουν!
 
Τίτλος: Η Πόλη ΙΙ (Wayward Pines)

Συγγραφέας: Blake Crouch

Εκδόσεις: Διόπτρα

Μεταφραστής: Δημήτρης Αλεξίου

Σελίδες: 376

Τιμή: 16,60-10%=14,94€

 

Είδος: Επιστημονική φαντασία, θρίλερ

 

Τρέχωωωωω...

 

Πες μου που έτρεξες, να πάω κι εγώ :p Ούτε η Πολιτεία, ούτε η Πρωτοπορία το έφεραν σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Πες μου που έτρεξες, να πάω κι εγώ :p Ούτε η Πολιτεία, ούτε η Πρωτοπορία το έφεραν σήμερα.

 

 

Ε, στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων θα υπάρχει. Πάντως όταν εννοώ τρέχω, εννοώ ότι θα το πάρω σε μια-δυο μέρες (λογικά την Παρασκευή) :p

Link to comment
Share on other sites

Επειδη με έψησε και εμένα το η Πόλη....Ερωτήσεις: Εχουν μεταφράσει και το ένα ή πήγαν κατευθείαν στο δύο και αν ναι τότε πόσο σημασία έχει να διαβάσω το πρώτο?

Link to comment
Share on other sites

Επειδη με έψησε και εμένα το η Πόλη....Ερωτήσεις: Εχουν μεταφράσει και το ένα ή πήγαν κατευθείαν στο δύο και αν ναι τότε πόσο σημασία έχει να διαβάσω το πρώτο?

 

Αχ, γιατί δεν με παρακολουθείτε; :p Έχω φτιάξει και τόπικ! Εννοείται πως έχει μεταφραστεί το πρώτο, το οποίο πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε για να συνεχίσεις στο δεύτερο. Δες στο site των εκδόσεων.

Link to comment
Share on other sites

Sorry ρε παιδιά απλά έτσι όπως αντέδρασαν οι προηγούμενοι μπερδεύτηκα.... Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

978-960-566-972-0.jpg

 

Ντάροου είναι Κόκκινος, μέλος της κατώτατης κάστας στην κωδικοποιημένη κατά χρώματα κοινωνία του μέλλοντος. Όπως και οι άλλοι Κόκκινοι, δουλεύει όλη μέρα, πιστεύοντας πως αυτός και ο λαός του κάνουν την επιφάνεια του Άρη κατοικήσιμη για τις επόμενες γενιές. Προσφέρει πρόθυμα τη ζωή του, ξέροντας πως το αίμα και ο ιδρώτας του θα καταλήξουν μια μέρα σ’ έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά του.
Όμως ο Ντάροου και οι όμοιοί του έχουν εξαπατηθεί. Σύντομα ανακαλύπτει πως η ανθρωπότητα έχει ήδη φτάσει γενιές τώρα στην επιφάνεια. Τεράστιες πόλεις και απέραντα πάρκα απλώνονται σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Ντάροου –και οι άλλοι Κόκκινοι– δεν είναι παρά δούλοι μιας διεφθαρμένης άρχουσας τάξης.
Αντλώντας έμπνευση από τον πόθο για δικαιοσύνη και ώθηση από την ανάμνηση μιας χαμένης αγάπης, ο Ντάροου θυσιάζει τα πάντα για να διεισδύσει στο θρυλικό Ινστιτούτο, ένα πεδίο δοκιμασιών για την κυρίαρχη Χρυσή κάστα, όπου παλεύει για την εξουσία η επόμενη γενιά των επικυρίαρχων της ανθρωπότητας. Θα αναγκαστεί να αγωνιστεί για τη ζωή του και για το ίδιο το μέλλον του πολιτισμού ενάντια στα καλύτερα και τα πιο στυγνά μέλη της άρχουσας τάξης της Κοινωνίας. Εκεί, δε θα διστάσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να καταστρέψει τους εχθρούς του… ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως για να το κάνει θα γίνει ένας από αυτούς.
 
Τίτλος: Κόκκινη Ανατολή (Red Rising)
Συγγραφέας: Pierce Brown
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μεταφράστρια: Τιτίνα Σπερελάκη
Σελίδες: 536
Τιμή: 17,70-10%=15,93€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία
 
Κυκλοφορεί την Δευτέρα που μας έρχεται. Σίγουρα θα το τιμήσω! Δείτε κριτικές στο Goodreads.
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
0010561_195.jpeg
 
Αφού πέρασε μήνες σε κρησφύγετα μακριά από την Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι επιστρέφει και βρίσκει το σχολείο σε μεγάλη αναταραχή. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Η σκιά του Ναθάνιελ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο ν’ αποκτήσει ό,τι θέλει, πέφτει βαριά παντού γύρω της. 
Ένας μυστικός εμφύλιος πόλεμος διχάζει την κοινωνικοπολιτική ελίτ της Μεγάλης Βρετανίας και η οικογένεια της Άλι παίζει ρόλο-κλειδί στις εξελίξεις. Και οι δύο πλευρές θέλουν την Άλι με το μέρος τους κι ο Ναθάνιελ θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να τα καταφέρει. Αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να τον πολεμήσει μέχρι τελικής πτώσεως. Οι φίλοι της είναι έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό της – ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους για χάρη της. Μόνο που, αν τους συμβεί κάτι, η Άλι δε θα το αντέξει.
Η αντίσταση αρχίζει εδώ. Τα πάντα διακυβεύονται. Ο νικητής τα παίρνει όλα…
 
Τίτλος: Νυχτερινό Σχολείο 4: Αντίσταση (Resistance)
Συγγραφέας: C. J. Daugherty
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μεταφράστρια: Ράνια Μπουμπουρή
Σελίδες: 424
Τιμή: 14,40-10%=12,96€
 
Είδος: Φαντασία

 

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

9789608112315.jpg

 

Μία μυστηριώδης απειλή απλώνει τα πλοκάμια της από τις υπόγειες πολιτείες του Άρη σε ένα ήσυχο χωριουδάκι της Γης.
 
Ένας επιστήμονας επιχειρεί να λυτρώσει το λαό του από τη δυστυχία μα τελικά τον οδηγεί στην πιο ολέθρια καταδίκη.
 
Ένας ιός συλλαμβάνεται και δικάζεται με όλους τους προβλεπόμενους τύπους για τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας.
Ένα ρομπότ αποφασίζει να αγνοήσει τις παραμέτρους του προγραμματισμού του και να παραδοθεί στις εσωτερικές του παρορμήσεις.
 
Ένας εφευρέτης αιώνες μπροστά από την εποχή του προσκρούει στη στενομυαλιά και το σχολαστικισμό των συγχρόνων του.
 
Ένα πτώμα ανασταίνεται για να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο στο σχεδιασμό της τέλειας κοινωνικής αρμονίας.
 
Και μία εξερευνητική διαστημική αποστολή σκοντάφτει πάνω σε έναν πρωτόγονο, καταδικασμένο πλανήτη.
7 αντιπροσωπευτικά διηγήματα από την πλούσια κληρονομιά της σοβιετικής σχολής επιστημονικής φαντασίας, με έμφαση στον κοινωνικό προβληματισμό, την υπαρξιακή αγωνία και τον αδιάκοπο αγώνα της ανθρωπότητας για ένα καλύτερο μέλλον.
 
1. Γιερεμέι Παρνόφ, Μιχαήλ Έμτσεφ - Η τελευταία πύλη για την Άιγια
2. Γιέρμαν Μαξίμοφ - Το τελευταίο κατώφλι
3. Βίκτωρ Σαπάριν - Η δίκη του Τάνταλου
4. Αρκάντι και Μπόρις Στρουγκάτσκι - Αυθορμητισμός
5. Βλαντιμίρ Γκριγκόριεφ - Το κέρας της αφθονίας
6. Ανατόλι Ντνιέπροφ - Ο κόσμος όπου εξαφανίστηκα
7. Όλγα Λαριόνοβα - Ο άχρηστος πλανήτης
 
Τίτλος: Ο άχρηστος πλανήτης και άλλα Σοβιετικά διηγήματα επιστημονικής φαντασίας
Συγγραφείς: Συλλογικό
Εκδόσεις: Η Άγνωστη Καντάθ
Μεταφραστής: Γιάννης Στολτίδης
Σελίδες: 273
Τιμή: 13,85-10%=12,45€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία
 
Θα το τιμήσω λίαν συντόμως!
Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..