Jump to content

Ίθαν Κρος (Ethan Cross)


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Ο Ίθαν Κρος γεννήθηκε, μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι γνωστός για την σειρά θρίλερ Ο Ποιμένας (The Shepherd). Στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει δυο βιβλία του, και τα δυο από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

Σχόλιο για το Ο Ποιμένας, που είχα διαβάσει τον Νοέμβριο του 2013:

F9650DED523ABF36B3A0D8FB428A21D2.jpg

 

Την Δευτέρα που μας πέρασε κυκλοφόρησε στα ελληνικά το πρώτο μυθιστόρημα του Ίθαν Κρος και φυσικά το αγόρασα και το διάβασα άμεσα. Σίγουρα από τα πιο δυνατά θρίλερ που διάβασα φέτος, με ατελείωτη δράση και έναν απίστευτα ψυχοπαθή σίριαλ κίλερ για τον ρόλο του κακού.

 

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Φράνσις Άκερμαν Τζούνιορ είναι από τους πιο παρανοϊκούς και αμετανόητους κατά συρροήν δολοφόνους στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωρίζει πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να προκαλέσει πόνο στους άλλους ανθρώπους και πως να τους σκοτώνει με το πάσο του και εννοείται πως δεν διστάζει στιγμή να περάσει από την θεωρία στην πράξη. Από την άλλη έχουμε τον Μάρκους Γουίλιαμς, πρώην ντετέκτιβ στο τμήμα ανθρωποκτονιών της Νέας Υόρκης, που λόγω μιας σκοτεινής υπόθεσης (στην εξέλιξη της πλοκής μαθαίνουμε τι έγινε), τα παράτησε και αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και να ζήσει στο Τέξας, στην φάρμα που μόλις κληρονόμησε από την αγαπημένη του θεία. Μόνο που... ο Άκερμαν βρίσκεται κάπου στο Τέξας, και συνεχίζει το έργο του. Και στην μέση έχουμε μια συνωμοσία στην οποία εμπλέκονται οι τοπικές αστυνομικές αρχές, αλλά και κάποιες μυστικές υπηρεσίες. Ο τοπικός σερίφης φαίνεται να την έχει δει αυτόκλητος τιμωρός (τίποτα κακό σ'αυτό αν σκοτώνει ανώμαλους δολοφόνους) και έχει πολλά μέσα υποστήριξης από πίσω. Ο Μάρκους θα μπλεχτεί σε μια υπόθεση με έναν τρελό σίριαλ κίλερ από την μια και έναν αδίστακτο τιμωρό που την είδε καουμπόι της Άγριας Δύσης από την άλλη.

 

Η δράση είναι ασταμάτητη, από την αρχή μέχρι το ανατρεπτικό τέλος, οι σκηνές βίας και αιματοχυσίας πραγματικά πολλές και σίγουρα καλά δοσμένες, και οι εκπλήξεις στην πλοκή εδώ και κει ενδιαφέρουσες. Οπωσδήποτε κάποια γεγονότα στην πλοκή δημιουργούν ερωτήματα όπως "γιατί" και "πως", αλλά έτσι είναι τα θρίλερ, δεν θέλουν δα και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Οι χαρακτήρες είναι απλά ικανοποιητικοί, όπως θα τους περίμενε κανείς σε μια περιπέτεια και η γραφή είναι καλή και ευκολοδιάβαστη.

 

Το βιβλίο είναι το πρώτο μιας σειράς αυτοτελών μυθιστορημάτων με τον Ποιμένα, το δεύτερο έχει ήδη κυκλοφορήσει στο εξωτερικό και ελπίζω να μεταφραστεί και αυτό στα ελληνικά κάποια στιγμή. Θα ήθελα πολύ να δω κάποια στιγμή και ταινία βασισμένη στο βιβλίο αυτό, σίγουρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

 

 

Σήμερα κυκλοφόρησε και το Ο Προφήτης, που είναι η συνέχειά του, το οποίο θα αρχίσω άμεσα!

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Ο Προφήτης

9789604616428-200-1096121.jpg

Τον Νοέμβριο του 2013 διάβασα το πρώτο βιβλίο της σειράς (Ο Ποιμένας), στο οποίο γνώρισα τον παρανοϊκό κατά συρροή δολοφόνο Φράνσις Άκερμαν και τον πρώην ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της Νέας Υόρκης Μάρκους Γουίλιαμς και απόλαυσα την μάχη ανάμεσά τους (μεταξύ άλλων). Τώρα η ιστορία περνάει σε άλλο επίπεδο.

Δεν μπορώ να πω και πολλά, γιατί έτσι ίσως μαρτυρήσω κάποια από τα γεγονότα του προηγούμενου βιβλίου, οπότε απλώς θα πω τα βασικά: Ο Μάρκους δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τον Άκερμαν, προσπαθεί όμως να κάνει σωστά την δουλειά του. Αυτή την φορά κυνηγάει έναν άλλο παρανοϊκό δολοφόνο, που είναι γνωστός σαν Αναρχικός, ο οποίος ναρκώνει και αρπάζει με τη βία γυναίκες, για να τις κάψει ζωντανές κάποια στιγμή αργότερα! Το θέμα είναι ότι αυτός ο τύπος δεν σταματάει με τίποτα και δουλεύει για έναν άλλο, ιδιαίτερα μυστηριώδη άντρα, τον Προφήτη, τα σχέδια του οποίου είναι πιο φρικτά απ'όσο μπορούν να φανταστούν ακόμα και οι ίδιοι του οι μαθητές. Στο μεταξύ ο Μάρκους παρενοχλείται συνεχώς από τον Άκερμαν και θα μάθει κάποιες συγκλονιστικές αλήθειες...

Αυτά και πολλά είπα. Το βιβλίο από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα είναι γεμάτο δράση, ένταση, δυνατές σκηνές,  τρομερές αποκαλύψεις και ανατροπές. Μιλάμε είναι τόσο εθιστικό και αγωνιώδες, που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να το αφήσεις στην άκρη και να κάνεις κάτι άλλο. Σ'αυτό βοηθάει και η πολύ καλή και ιδιαίτερα ευκολοδιάβαστη γραφή, που μπορεί να μην παίρνει λογοτεχνικό βραβείο για την ποιότητά της, όμως είναι έτσι όπως ταιριάζει σε ένα θρίλερ.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετές υπερβολές στην πλοκή, αλλά εκεί είναι και η γλύκα του βιβλίου, γι'αυτό διαβάζει κανείς τέτοιου είδους περιπετειώδη αστυνομικά θρίλερ. Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα δυνατό βιβλίο, που πιστεύω ότι σίγουρα θα απολαύσουν οι λάτρεις του είδους. Όμως πρέπει να διαβάσετε οπωσδήποτε το προηγούμενο βιβλίο, το Ο Ποιμένας, και γιατί είναι γαμάτο και εξίσου αγωνιώδες αλλά και, κυρίως, γιατί εκεί γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές για πρώτη φορά, ενώ σ'αυτό εδώ βλέπουμε την εξέλιξή τους.

8.5/10

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Ίθαν Κρος (Ethan Cross)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..