Jump to content

Μο Χάιντερ (Mo Hayder)


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

74876.jpg

Η Μο Χέιντερ γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1962 στο Έσεξ της Αγγλίας και είναι γνωστή για μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά αστυνομικά θρίλερ που έχουν γραφτεί. Έχει γράψει κάμποσα βιβλία με ήρωα τον Jack Caffery, καθώς και τρία ανεξάρτητα. Το 2012 κέρδισε το πολύ σημαντικό Edgar Award, για το βιβλίο Gone.

Στα ελληνικά, μέχρι στιγμής, έχουν μεταφραστεί τα παρακάτω βιβλία:

Αυτοτελή:

1. Tokyo [The Devil Of Nanking] - Τόκυο (Κοάν, 2007)

Σειρά με ήρωα τον Jack Caffery:

(Όλα από εκδόσεις Διόπτρα)

1. Birdman - Το φονικό κελάηδισμα 
2. The Treatment - Η σιωπή των δέντρων 
3. Ritual - Η τελετουργία 
4. Skin - Το δέρμα
5. Gone - Μάτι στο σκοτάδι
6. Poppet - Η κούκλα
7. Wolf - Ο λύκος

Edited by BladeRunner
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Το φονικό κελάηδισμα

b202506.jpg

Με αυτό το βιβλίο η Μο Χέιντερ ξεκίνησε δεκαπέντε χρόνια πριν την αρκετά επιτυχημένη καριέρα της σαν συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ, όντας μια από τις καλύτερες γυναίκες συγγραφείς του είδους. Με αυτό είπα να την γνωρίσω, μιας και έτσι και αλλιώς είναι το πιο γνωστό της. Λοιπόν, πρόκειται όντως για ένα πολύ καλό και δυνατό θρίλερ, με όλα τα καλούδια του είδους.

Ο ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών Τζακ Κάφερι, ο οποίος ακόμα δεν έχει αφήσει πίσω του ένα τραγικό γεγονός από την παιδική του ηλικία, θα αντιμετωπίσει έναν από τους πιο στυγερούς και ανώμαλους κατά συρροή δολοφόνους της Αγγλίας, όταν μια μέρα θα ανακαλυφτούν θαμμένα σε μια χωματερή πέντε σώματα γυναικών, οι οποίες δολοφονήθηκαν με ιεροτελεστικό τρόπο. Παλεύοντας με αντιπαλότητες στο εσωτερικό του τμήματός του, με το σκοτεινό παρελθόν του και τις δυσκολίες στην προσωπική του ζωή, ο Κάφερι θα προσπαθήσει να πιάσει το σαδιστικό καθίκι που συνεχίζει να σκοτώνει γυναίκες...

Η Μο Χέιντερ με το βιβλίο αυτό δείχνει ότι και οι γυναίκες έχουν τις δυνατότητες και τις αντοχές να γράφουν σκληρές αστυνομικές ιστορίες, με αρκετές αηδιαστικές λεπτομέρειες, τρομερά εγκλήματα και σκοτεινούς χαρακτήρες. Το θρίλερ αυτό περιέχει όλα τα καλούδια βιβλίων του είδους, δηλαδή μυστήριο, ανατροπές, σκληρές σκηνές, λίγη δράση, σκοτεινή ατμόσφαιρα και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες αστυνομικών διαδικασιών. Η γραφή είναι πολύ καλή και ευκολοδιάβαστη και οι χαρακτήρες χωρίς πολύ βάθος αλλά γενικά ενδιαφέροντες.

Γενικά, είναι ένα βιβλίο που δύσκολα θα αφήσει παραπονεμένους όσους θέλουν να διαβάσουν μια δυνατή και σε σημεία ανατριχιαστική αστυνομική ιστορία, με ένταση και αγωνία, και συνάμα ένα ευκολοδιάβαστο ανάγνωσμα για να περάσει γρήγορα και ψυχαγωγικά η ώρα. Αριστούργημα δεν είναι, όμως είναι από τα πολύ καλά βιβλία με κατά συρροή δολοφόνους.

8.5/10

Edited by BladeRunner
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα σας.

Φιλος μου είπε πολύ καλά λόγια για τη συγκεκριμένη συγγραφέα. 
 
βρισκω από φίλο να διαβάσω το βιβλίο της «ο λύκος». Μπορεί να διαβαστεί και αυτόνομα ή χρειάζεται να έχεις διαβάσει και τα προηγούμενα της σειράς πρώτα; 

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Μο Χάιντερ (Mo Hayder)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..