Jump to content

Η Παραγωγή ελληνικού Φανταστικού το 2016


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Το 2015 εκδόθηκαν ορισμένα ενδιαφέροντα βιβλία του ελληνικού Φανταστικού, αρκετά εκ των οποίων από συμφορουμίτες. Ελπίζω και φέτος να δούμε πολλές νέες δουλειές Ελλήνων συγγραφέων.

 

Η μορφή παρουσίασης παραμένει ίδια:

 

(Φωτογραφία εξωφύλλου)

 

(Περίληψη)

 

Τίτλος:
Συγγραφέας:
Εκδόσεις:
Σελίδες:
Τιμή:
 
Είδος:
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

post-2246-0-54970400-1464116515_thumb.jpg

 

Ογδόντα χρόνια μετά το θάνατο του Μεγάλου Στρατηλάτη Δάμα, το βασίλειο της Αισωπείας ζει ειρηνικά, αρνούμενο να εμπλακεί σε διενέξεις με τα γειτονικά του κράτη.
 
Στους κοσμοπολίτικους δρόμους της πρωτεύουσας Δαμασινής και σε πείσμα της κακής του τύχης, ο πολυμήχανος νεαρός Παγκράτης προσπαθεί να επιβιώσει, αξιοποιώντας το μεγάλο του ταλέντο στην κατασκευή μηχανών που λειτουργούν με ατμό και τη γοητευτική του προσωπικότητα.
 
Η δύσκολη αλλά στρωμένη του ζωή θα ανατραπεί, όταν φτάσει στην πόλη ο πρίγκιπας Τουνταλίγια και η μάγισσα σκλάβα του, που λέγεται Ζήλεια. Τι θέλουν οι ξένοι από τον Παγκράτη; Τι ρόλο παίζει η Μεγάλη Βιβλιοθήκη της Ομφάλης; Και πώς σε όλο αυτό ανακατεύονται θεοί και δαίμονες;
 
 
«Σε κάθε βιβλιοθήκη θα βρίσκομαι. Σε κάθε μέρος ανάγνωσης, σε κάθε σκαλισμένη πέτρα πάνω. Σε κάθε πήλινη πινακίδα με ύμνους, θα υπάρχει η ιστορία μου γραμμένη, ο σκοπός μου. Όταν μια βιβλιοθήκη θα καταστρέφεται, θα θρηνώ. Όταν μια σκαλισμένη πέτρα θα γκρεμίζεται, θα μανιάζω. Όταν μια πήλινη πινακίδα θα ξαναζυμώνεται, θα εξοργίζομαι».
 
Τίτλος: Πνεύματα: Μια ιστορία της πικρής στροφής
Συγγραφέας: Ευθυμία Δεσποτάκη
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 336
Τιμή: 12,90-10%=11,61€
 
Είδος: Φαντασία
 
-----------------------------------------------------------------------------------
 
post-2246-0-80862500-1464116691.jpg
 
Όλα αρχίζουν ένα καλοκαίρι περασµένο. Σ’ ένα ακρογιάλι της Χίου, γύρω από µια φωτιά, ακούγεται µια ιστορία.
Ένας εφιάλτης γεννιέται, ένας παραµυθάς ξυπνά και παίρνει το µακρύ δρόµο προς τις ιστορίες.
Από τις κρυφές γωνιές της πόλης, µέσα από τη Γη του Ονείρου, φτάνει στη βαθιά σπηλιά. Εκεί ένα αµόνι τραγουδά το τότε και το τώρα, σαν το πλησιάζουν µε πρόθεση τα χέρια του τεχνίτη.
Μια ιστορία θα µείνει ξεχασµένη κι από ένα γκρίζο µαχαίρι θα φιλιώσουν το παρελθόν µε το παρόν.
Ο παραµυθάς πατά εκεί που ο χρόνος δαγκώνει την ουρά του, το ταξίδι τελειώνει εκεί που άρχισε κι όλα έχουν αλλάξει, σαν τις ιστορίες από στόµα σε στόµα...
 
«Όλα όσα μας συμβαίνουν, 
μόλις περάσει η στιγμή τους, 
είναι απλά ιστορίες, 
τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».
 
Τίτλος: Το αμόνι που τραγουδά
Συγγραφέας: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 192
Τιμή: 9,90-10%=8,91€
 
Είδος: Φαντασία
 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

post-2372-0-74107900-1464411639_thumb.jp

 

«Η σημαντικότερη γυναίκα της ζωής σου είναι η φαντασία σου, Γιώργη. Ασ` τη να σου δείξει τον δρόμο».
Ένας ομογενής συγγραφέας ιστοριών τρόμου, βρίσκει τη χαμένη του έμπνευση επιστρέφοντας κάθε χρόνο στον τόπο καταγωγής του, ένα απομονωμένο χωριό της βόρειας Χίου. Όμως η φετινή παραμονή του εκεί, θα γίνει καταλύτης για να ξεδιπλωθούν τρομακτικές αποκαλύψεις και για να τεθούν σε κίνηση εξελίξεις επικίνδυνες για τη ζωή του και όχι μόνο…
 
***
 
«…ένας τους ελάχιστους δημιουργούς που τολμούν να γράψουν σοβαρή λογοτεχνία που δεν μιμείται δουλικά την (έτσι κι αλλιώς σχετική) Πραγματικότητα, αλλά που συμβολίζει την πιθανή Αλήθεια – ουσία κάθε τέχνης, και ιδίως της μυθοπλασίας... Ταυτόχρονα, δεν διστάζει να δοκιμάσει τις αντοχές τού αναγνώστη, σε αφηγήσεις τόσο σκοτεινές και απειλητικές, που κάνουν τα βιβλία τού Graham Masterton να μοιάζουν με επεισόδια ελληνικής οικογενειακής σειράς».
 
Περικλής Μποζινάκης, συγγραφέας
 
***
 
«Post-horror… μα και παράλληλα είναι τρόμος μιας παλιότερης εποχής. Εκείνης που ο συγγραφέας έχτιζε λέξη τη λέξη την ατμόσφαιρά του και οδηγούσε στο κέντρο του λαβύρινθου τον αναγνώστη, με τα μάτια του δεμένα, βήμα το βήμα. Και μετά απλώς του έλυνε τα μάτια. Αφήνοντάς τον μονάχο στο προαναφερθέν οικοδόμημα… Μην το διαβάσετε ανυποψίαστοι… θα σας καταβάλει, σαν άγνωστος και πεισματάρης δαίμονας».
 
Ειρήνη Μαντά, συγγραφέας
 
Τίτλος: Των Υδάτων Του Ουρανού
Συγγραφέας: Γιώργος Λαγκώνας
Εκδόσεις: Όστρια
Σελίδες: 258
Τιμή: 13,78-10%=12,40€
 
Είδος: Τρόμος
 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

F39D7F85AC909D6B14176051A692428A.jpg

 

Το Νόρμαντ, το μεγάλο βασίλειο στη μυθική Κατρανική χερσόνησο, υποφέρει από τον εικοσαετή πόλεμο με τους γείτονές του. Ο Άλχων, γιος του βασιλιά του Νόρμαντ γεννημένος στην έναρξη αυτού του πολέμου, ψάχνει να βρει τα πραγματικά αίτια της σύγκρουσης που μόνο ο πατέρας του φαίνεται να γνωρίζει. 
Όταν η υπομονή του λαού του Νόρμαντ αρχίζει να τον εγκαταλείπει, ο Άλχων και οι επιστήθιοι φίλοι του θα αρχίσουν να ξετυλίγουν το νήμα που οδηγεί στο φοβερό μυστικό που συνδέει τη γέννησή του με την έναρξη του πολέμου. Ο σκοτεινός δολοφόνος με την κουκούλα στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια των φίλων και περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο, ενώ σύντομα ο πρίγκιπας Άλχων θα κατανοήσει ότι κάποια μυστικά ίσως είναι καλύτερα να μένουν θαμμένα για πάντα.
 
Τίτλος: Ο Εξουσιαστής - Η μάσκα της εξουσίας
Συγγραφέας: Σπύρος Παπαδόπουλος
Εκδόσεις: Momentum
Σελίδες: 684
Τιμή: 20,14-10%=18,13€
 
Είδος: Φαντασία
 
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

19D9B6ADB2EC8EDBFA3654DBE31C5B6B.jpg

 

Πώς μπορεί μια ζωντανή καρδιά να στοιχειώσει έναν καθρέφτη; Πώς πείθεται μια μάγισσα να ξαναρίξει μια κατάρα ασχήμιας στο λυτρωμένο πριγκιπόπουλο; Τι συμβαίνει όταν ένας θεός αγαπά τους ανθρώπους μέχρι θανάτου, τι βλέπει μια ναρκομανής κοπέλα όταν πετά στον ουρανό και ποια μυστικά κρύβονται πίσω από ένα ζευγάρι ξύλινα μάτια;
Έξι Ιστορίες για Μικρούς Σάτυρους: έξι παραμύθια από τα πιο γνωστά, ειπωμένα με τρόπο άγνωστο. Σε κάθε ιστορία ο σάτυρος, ο Πάνας, το κτηνώδες μέσα στον άνθρωπο και το ψεγάδι σε καθετί ευγενικό μας, ξεπροβάλλει αναπάντεχα σκιαγραφώντας εκείνο που με άσματα και πολιτισμούς παλεύουμε να σκεπάσουμε - το σκοτεινό, το απωθημένο, το πανάρχαιο.
 
Τίτλος: Έξι ιστορίες για μικρούς σάτυρους
Συγγραφέας: Ειρήνη Μαντά
Εκδόσεις: Night Read
Σελίδες: 110
Τιμή: 9,94-10%=8,95€
 
Είδος: Φαντασία
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A50F27408AD659F2EBE1DB451564D49D.jpg

 

Σκοτεινά. Ένα σύμπλεγμα τριών χωριών που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Ξαφνικά, δηλητηριασμένα πηγάδια και μυστηριώδεις θάνατοι παιδιών αναστατώνουν την τοπική κοινωνία. Άγνωστο πόσα χρόνια μετά από τα γεγονότα, το μόνο που σώζεται είναι οι ημερολογιακές καταχωρήσεις ενός ερευνητή από τον Έξω Κόσμο και μιας γυναίκας από τα χωριά. Στις καταχωρήσεις αυτές, στις οποίες παρεμβάλλονται οι μύθοι και οι θρύλοι των Σκοτεινών, ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ζοφερής ιστορίας και ενός αινιγματικού έρωτα.
Ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί και προς τα πίσω, καλώντας τον αναγνώστη να γίνει ο ίδιος ερευνητής.

 

Ένα βιβλίο για την υποκειμενικότητα της αλήθειας.
 
Τίτλος: Τα χειρόγραφα των Σκοτεινών
Συγγραφέας: Μαρία Ράπτη
Εκδόσεις: Αρχέτυπο
Σελίδες: 240
Τιμή: 11,90-10%=10,71€

 
Είδος: Τρόμος (;)
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
F471D617078569FB62B64595E51580BC.jpg
 
Ένας τηλεοπτικός σεφ που όταν θυμώνει δεν αστειεύεται, ένας άντρας με δολοφονικό πονοκέφαλο, ένας υπάλληλος λίγο πριν την άδεια, μια κοπέλα με πολύ ζωντανά όνειρα.
Οι ήρωες στα 9 διηγήματα της Θεώνης Δρακοπούλου μπορεί να μοιάζουν καθημερινοί, οι ιστορίες τους όμως κάθε άλλο παρά καθημερινές είναι.
Μέσα από ανατροπές, δυσάρεστα όνειρα, ανολοκλήρωτες σκέψεις και εκρήξεις μαύρου χιούμορ, τους κατευθύνει κάθε φορά με ακρίβεια σε σουρεαλιστικά αδιέξοδα.
Και μπορεί οι ίδιοι να μην ξέρουν ποτέ πού πάνε, η ίδια όμως είναι σίγουρη για το πού θέλει να τους οδηγήσει. 
Κάπου καθόλου ευχάριστα και πολύ-πολύ σκοτεινά.
Με επιρροές από το χώρο του τρόμου και του φανταστικού, χωρίς όμως να εντάσσονται αμιγώς σε κάποιο από τα δυο λογοτεχνικά είδη, οι «Μαυρίλες» δημιουργούν ένα απρόβλεπτο, απολαυστικό αποτέλεσμα.
 
Εικονογραφημένο από το ταλαντούχο χέρι της Έφης Θεοδωροπούλου.
 
Τίτλος: Μαυρίλες
Συγγραφέας: Θεώνη Δρακοπούλου
Εκδόσεις: Jemma Press
Σελίδες: 64
Τιμή: 6,50-10%=5,85€
 
Είδος: Τρόμος, φαντασία (;)
 
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

32450424.jpg

 

Τίτλος: Το μαργαριτάρι της Αβύσσου
Συγγραφέας: Γιώργος Βορέας Μελάς
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 256
Τιμή: 11-10%=9,90€

 

Είδος: Φαντασία

 

Ένας καβαλάρης στις ερήμους και ταξιδευτής στις θάλασσες της συνείδησής του, που αναζητεί την επιστροφή. Έρωτες που δεν θα ολοκληρωθούν ποτέ και έρωτες όπου θα καταπιούν τα πάντα στην λάβρα τους. Το μαύρο μαργαριτάρι στην καρδιά μιας ζωντανής αβύσσου. Ξωτικιές Κυράδες της θάλασσας, Γίγαντες των βυθών και των απύθμενων. Τρεις μαγικοί καρποί. Μια αφήγηση ειπωμένη στην σκοτεινότερη όχθη. Σπαθιά όπου φτιάχτηκαν από αίμα και βάφτηκαν σε αγιάσματα του γιαλού, δυο μυστηριώδη αδέρφια και τρεις γέροντες όπου μιλούν με την πέτρα. Ένα πέλαγος που κουβαλά μνήμες καμωμένες από αίμα και αρμενίζουνε μέσα του ακέφαλα σκηνώματα. Ένας άνθρωπος που έγινε θεός και άνθρωπος πάλι. Τρεις φοβερές αρματωσιές όπου πρέπει να λιώσουν σε μιαν ακόμα φοβερότερη αναζήτηση. Το ταξίδι μιας κοπέλας μέσα από τα μυστήρια της γνώσης, της εμπειρίας και της ολοκλήρωσης. ʼνθρωποι όπου αναζήτησαν στον ωκεανό ένα ανείπωτο μυστικό που θα κάνει τον Κόσμο, Οικουμένη και δυο θαλασσινά τραγούδια ειπωμένα σε ένα καράβι όπου δεν σταματά να ταξιδεύει ποτέ, στις ρότες του φωτός και των άστρων. 
 
Αυτά και άλλα περισσότερα, κρύβονται στα παραμύθια του βιβλίου αυτού περιμένοντας κάποιον να ταξιδέψει μέσα τους…
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
32450386.jpg
 
Σχεδόν δέκα χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που τα Τρία Νησιά χωρίστηκαν σε ανεξάρτητα βασίλεια. Τραυματισμένες στο σώμα και την ψυχή, οι Φυλές προτίμησαν τελικά την αναγκαστική συμβίωση απ’ τους αιματηρούς, ασταμάτητους πολέμους.
Ώσπου η αόρατη δύναμη στο κατώφλι του κόσμου ξυπνά, κι έπειτα από αδράνεια χιλιετηρίδων απειλεί τώρα να ερημώσει τα Νησιά από κάθε έλλογη μορφή ζωής.
Στη δίνη των γεγονότων παρασέρνονται δυο νεαροί άντρες, τόσο ίδιοι όσο και διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο ένας γίνεται θύμα του πανούργου Ντέβαδον, γνώστη της Μαγείας του Χάους. Ο άλλος ξανοίγεται στην έρημο αναζητώντας το Ουράνιο Τραγούδι – ένα μισοξεχασμένο θρύλο που ίσως αποτρέψει την καταστροφή.
Αλλά στο Υφαντό της Μοίρας, το ένα μετά το άλλο, τα νήματα αρχίζουν να σπάνε. Κι ελάχιστοι γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από το πέπλο της Ομίχλης…
 
Τίτλος: Η θραύση των οστών
Συγγραφέας: Στέφανος Κόκκινος
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 384
Τιμή: 12,90-10%=11,61€
 
Είδος: Φαντασία
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

32450448.jpg

 

Λίγα χρόνια πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, ο Φάνης αποφασίζει να το κάνει. 
Θα πάει κάπου, αλλά δεν ξερει πού, με δύο πρώην αγαπημένους ανθρώπους με μοναδικό σκοπό, ύστερα από αυτό το ταξίδι να μην τους ξαναδεί ποτέ. Τώρα, πρέπει να βρει τον τόπο και να τους πείσει να τον ακολουθήσουν. 
Τα πράγματα θα στραβώσουν κάπου ανάμεσα στο Σούνιο και στην Αρκαδία, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον εφιάλτη, ανάμεσα σε αρχέγονα πλάσματα και σύγχρονα τέρατα που παραφυλάνε σε κάθε στάση του ταξιδιού του. 
Ό,τι ξεκίνησε ως μια προσπάθεια κάθαρσης, θα εξελιχθεί σε ένα λουτρό αίματος, στιγματισμένο από προδοσίες, παραισθήσεις και σεξ. Α... 
Και ο Φάνης με την υπεροψία του, θα προκαλέσει την αφύπνιση ενός πλάσματος πιο όμορφου και δολοφονικού και από τον ίδιο τον διάβολο.
 
Τίτλος: Αγωνία έπρεπε να είναι το όνομά της
Συγγραφέας: Γιώργος Αποστόλου
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 440
Τιμή: 16,99-10%=15,29€
 
Είδος: Φαντασία, Τρόμος
 
Τα δυο πρώτα θα τα τιμήσω σίγουρα. Το τελευταίο δεν ξέρω, λέει τίποτα;
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Τα δύο πρώτα τα έχω και εγώ στο πρόγραμμα, το τρίτο δεν έχω αποφασίσει ακόμα, άσε που δεν το έχω κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

7B54E23753A995DA2C6395F5A21A1A72.jpg

 

Νέα Ορλεάνη: πρόθυμη, ατίθαση, γεννημένη από πόρνες και μαχαιροβγάλτες· ξαναγεννημένη μέσα από την κρύα μήτρα της καταιγίδας. Στους δρόμους της άφησαν τα χνάρια τους μουσικοί, ζωγράφοι και συγγραφείς· μάγισσες, γκάνγκστερ και σαδιστές φονιάδες. Όλοι τους γλεντζέδες. Από τις αλέες και τα καταγώγια, μέχρι τις γιορτινές λεωφόρους και τα πολύφωτα μπαρ της, τριγυρνούν θεοί και δαίμονες, ήρωες και τέρατα· και πράγματα τόσο εξώκοσμα που αψηφούν κάθε περιγραφή. 
Ανάμεσά τους κι ένας χλομός άντρας με κατάμαυρα μαλλιά: τέρας, όσο και τζέντλεμαν· κυνηγός τεράτων, όσο κι εθισμένος στο άγγιγμα των Ακατονόμαστων Θεών. Πάντοτε ανικανοποίητος, ακροβατεί μεταξύ του χιούμορ και της τρέλας, αναζητώντας το χαμένο τίμημα της ύπαρξής του: την ανθρώπινη ευφορία.
 
Τίτλος: Ο Εθισμός του Κριστιάν Αμπρόζ: Η Αγάπη σου μου Fhtagn
Συγγραφέας: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Εκδόσεις: Night Read
Σελίδες: 72
Τιμή: 4,45-10%=4€
 
Είδος: Τρόμος, Φαντασία
 

Αυτό έχει κυκλοφορήσει από τον Ιούνιο, αλλά τώρα είδα ότι δεν παρουσιάστηκε στο παρόν τόπικ. Το έχω διαβάσει κιόλας και μου άρεσε. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

6310CDC969AC292BA27C372B5068DB75.jpg

 

Νέα Ορλεάνη: πρόθυμη, ατίθαση, γεννημένη από πόρνες και μαχαιροβγάλτες· ξαναγεννημένη μέσα από την κρύα μήτρα της καταιγίδας. Στους δρόμους της άφησαν τα χνάρια τους μουσικοί, ζωγράφοι και συγγραφείς· μάγισσες, γκάνγκστερ και σαδιστές φονιάδες. Όλοι τους γλεντζέδες. Από τις αλέες και τα καταγώγια, μέχρι τις γιορτινές λεωφόρους και τα πολύφωτα μπαρ της, τριγυρνούν θεοί και δαίμονες, ήρωες και τέρατα· και πράγματα τόσο εξώκοσμα που αψηφούν κάθε περιγραφή. Ανάμεσά τους κι ένας χλομός άντρας με κατάμαυρα μαλλιά: τέρας, όσο και τζέντλεμαν κυνηγός τεράτων, όσο κι εθισμένος στο άγγιγμα των Ακατονόμαστων Θεών. Πάντοτε ανικανοποίητος, ακροβατεί μεταξύ του χιούμορ και της τρέλας, αναζητώντας το χαμένο τίμημα της ύπαρξής του: την ανθρώπινη ευφορία.

 

Τίτλος: Ο Εθισμός του Κριστιάν Αμπρόζ: Η στοργή του βάλτου

Συγγραφέας: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Εκδόσεις: Night Read
Σελίδες: 78
Τιμή: 4,45-10%=4€

 

Είδος: Τρόμος, Φαντασία

 

Δεύτερη νουβέλα της σειράς, από βδομάδα στην βιβλιοθήκη μου!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

post-2246-0-25743000-1480059069.jpg

 

«Όλα τα παλιά σπίτια κουβαλούν αναμνήσεις. Τελευταίες ανάσες. Παίζουν κρυφτό ανάμεσα στους ζωντανούς».
 
Μετά τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης του Ναταλίας, ο Τάσος Βαρθαλίτης προσπαθεί μαζί με τα δυο του παιδιά να μαζέψει τα κομμάτια της διαλυμένης οικογένειάς του και να ξαναφτιάξει τη ζωή τους. 
Θέλοντας να πραγματοποιήσει την επιθυμία της νεκρής πια συζύγου του, αποφασίζει να αγοράσει το παλιό αρχοντικό Καρατζά δίπλα στη λίμνη Βόλβη, το μέρος όπου μια νύχτα δεκαέξι χρόνια πριν της είχε κάνει πρόταση γάμου.
 
Μια σκιά όμως παραμονεύει στο αρχοντικό, μια οργισμένη ύπαρξη που ο θάνατος και τα χρόνια δεν κατάφεραν να σιγάσουν το μοιρολόι της. Μια σκιά που αποκαλεί το σπίτι τους σπίτι της.
 
Καθώς τα σημάδια ανείπωτων πράξεων του παρελθόντος αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω τους, η ανάγκη του Τάσου και των παιδιών του να ξαναβρούν όσα έχασαν δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα. Και αυτό βάζει το παρόν αλλά και το μέλλον τους σε θανάσιμο κίνδυνο.
 
Μια ιστορία αγάπης και τρόμου, ένα μεταφυσικό θρίλερ που δε θα αφήσετε στιγμή από τα χέρια σας.
 
Τίτλος: Η σκιά στο σπίτι
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κέλλης
Εκδόσεις: Κέδρος
Σελίδες: 552
Τιμή: 17,50-10%=15,75€

Είδος: Τρόμος

 
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

post-302-0-85940000-1479417887_thumb.jpg

 

Όταν γεννήθηκα, με νόμιζαν για νεκρό. Όταν έβγαλα την πρώτη μου φωνή, δεν ήταν κανείς εκεί για να την ακούσει. Κι όταν αποφάσισα επιτέλους να κάψω τον κόσμο, ο κόσμος είχε χαθεί προ πολλού.
Θάνατος, ερήμωση, εγκατάλειψη. Λάθη παλιά που σε στοιχειώνουν. Λάθη καινούργια που λαχταράς να κάνεις. Και, κάπου ανάμεσα, η χαμένη ευτυχία της άγνοιας. Θα καταφέρεις άραγε να βγεις ζωντανός;
Μπορείς άραγε να ακούσεις τις φωνές των τόπων; Γιατί οι τόποι θυμούνται. Το θέμα είναι αν εσύ μπορείς να τους καταλάβεις.
Η Κενή Διαθήκη, με την οποία ο Ηφαιστίων Χριστόπουλος εμφανίζεται στο λογοτεχνικό πεδίο, αφηγείται ιστορίες γι' αυτά τα ρημαγμένα, σκοτεινά τοπία και για τα ανθρώπινα φαντάσματα που τα στοιχειώνουν.
"Ηρόστρατοι", "Θαλιδομίδη", "Αγαθοδαίμων", "Οι Σταυροί της Παδαλίνια", "Βίοι Σφαγίων".
Τέσσερα διηγήματα και μία νουβέλα που συνθέτουν μια λυρική δυστοπία φαντασίας.
 
Τίτλος: Η Κενή Διαθήκη
Συγγραφέας: Ηφαιστίων Χριστόπουλος
Εκδόσεις: Momentum
Σελίδες: 276
Τιμή: 14,84-10%=13,36€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία (;)
 
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

32450448.jpg

 

Λίγα χρόνια πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, ο Φάνης αποφασίζει να το κάνει. 
Θα πάει κάπου, αλλά δεν ξερει πού, με δύο πρώην αγαπημένους ανθρώπους με μοναδικό σκοπό, ύστερα από αυτό το ταξίδι να μην τους ξαναδεί ποτέ. Τώρα, πρέπει να βρει τον τόπο και να τους πείσει να τον ακολουθήσουν. 
Τα πράγματα θα στραβώσουν κάπου ανάμεσα στο Σούνιο και στην Αρκαδία, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον εφιάλτη, ανάμεσα σε αρχέγονα πλάσματα και σύγχρονα τέρατα που παραφυλάνε σε κάθε στάση του ταξιδιού του. 
Ό,τι ξεκίνησε ως μια προσπάθεια κάθαρσης, θα εξελιχθεί σε ένα λουτρό αίματος, στιγματισμένο από προδοσίες, παραισθήσεις και σεξ. Α... 
Και ο Φάνης με την υπεροψία του, θα προκαλέσει την αφύπνιση ενός πλάσματος πιο όμορφου και δολοφονικού και από τον ίδιο τον διάβολο.
 
Τίτλος: Αγωνία έπρεπε να είναι το όνομά της

Συγγραφέας: Γιώργος Αποστόλου

Εκδόσεις: Mamaya

Σελίδες: 440

Τιμή: 16,99-10%=15,29€

 
Είδος: Φαντασία, Τρόμος

 

Τα δυο πρώτα θα τα τιμήσω σίγουρα. Το τελευταίο δεν ξέρω, λέει τίποτα;

 

Είχα ανοίξει τόπικ εδώ http://community.sff.gr/topic/16634-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83/, αλλά δεν έχει γράψει κανένας άλλος :p

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μέμνων και Θέμις


 


Σε ένα μέλλον όπου έχει επικρατήσει ο δωδεκαθεϊσμός, η ανθρωπότητα ταλανίζεται από τον ιό της Αράς που στερεί από τους παθόντες τη δυνατότητα να δουν χρώματα. Για να καταπολεμήσουν την κατάθλιψή τους, καταφεύγουν στο πιο ισχυρό ναρκωτικό της εποχής, τον κυκεώνα. Η μαφία που εμπορεύεται τον κυκεώνα είναι πανίσχυρη και υπεράνω οποιασδήποτε κυβέρνησης. Μια δολοφονία όμως θα δώσει την ευκαιρία στην αστυνομικό Θέμιδα να μπει στα άδυτα του εγκληματικού κυκλώματος. Ένας μπράβος, ο Μέμνων, θα ερευνήσει και εκείνος την υπόθεση για δικούς του λόγους. Ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές και μεθόδους, θα φτάσουν και οι δύο σε μια συνταρακτική αποκάλυψη, η οποία θα ανατρέψει όλα όσα γνώριζαν.


 


Τίτλος: Μέμνων και Θέμις


Συγγραφέας: Στυλιανός Κιλημάντζος


Εκδόσεις: Αυτοέκδοση


Σελίδες: 548


Τιμή: 18,55 δολάρια έντυπο, 7 δολάρια ψηφιακό


Είδος: Επιστημονική Φαντασία, Cyberpunk


 


c2a3c3b1c3b3c2a1c2bcc3b3c3b3c2aac3a6c3a4


Edited by katakalwn
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..