Jump to content

Ο όρκος - Φώτης Κατσιμπούρης


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Ο όρκος

Φώτης Κατσιμπούρης
Εκδόσεις: Ωκεανός
Σελίδες: 429
ISBN 978-960-6769-51-1
Τιμή € 18,00
 
 post-532-0-85117200-1454671312.jpg

Από τη Βιβλιονέτ:

Η Αρετή και ο Κωσταντής, ονειρεύονται να χτίσουν τους δικούς τους κόσμους πάνω στη γοητευτική ομίχλη των παραμυθιών της γιαγιάς τους. Η περίοδος όμως της αθωότητας τελειώνει. Η Αρετή θα ερωτευθεί έναν ξένο, και ο μόνος από την οικογένεια που θα υποστηρίξει τον έρωτά της, θα είναι ο αδερφός της, ο Κωσταντής. Εκείνη θα ακολουθήσει τον αγαπημένο της στην πατρίδα του και θα ζήσει μαζί του την απόλυτη ευτυχία, ενώ ο Κωσταντής θα δώσει όρκο στη μητέρα τους ότι αν ποτέ τη χρειαστεί, θα πάει να τη φέρει από τα ξένα...

Στους δίσεκτους καιρούς που θα ακολουθήσουν, ο Κωσταντής θα κληθεί να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στη μητέρα τους.... Κι έτσι θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για τον παγωμένο βορρά...

 

 

------------------------

 

Πολλά μπορεί να πει κανείς γι' αυτό το βιβλίο, αλλά να έπρεπε να πω μόνο ένα πράγμα θα το χαρακτήριζα ευφυώς πολυμήχανο.  Ο τρόπος με τον οποίο βυθίζει τον αναγνώστη στην ατμόσφαιρα του 8ου αιώνα μ. Χ.* είναι εξαιρετικός, σε καμία περίπτωση δεικτικός ή νουθετικός, σίγουρα δε ζαχαρώνει κανένα χάπι. 
 
Το μόνο αρνητικό που βρήκα ήταν μια υπέρμετρη αγάπη για τα φλας μπακ, σε σημείο που καταστρέφει την στρωτή ροή της αφήγησης. 
 
Και για όσους αναρωτηθούν, ναι, είναι φάνταζι, με το υπερφυσικό του και με τα όλα του.
 
*κάποιος μου είπε ότι η Εικονομαχία δεν έγινε την εποχή που λέει ο Κατσιμπούρης, ούτε κι οι Βαράγγοι κατέβηκαν στον ελλαδικό χώρο τότε, αλλά δεν έκατσα να το ψειρίσω, κατάπια την πληροφορία σαν να ήταν αλήθεια. Και δε χαλάστηκα καθόλου.

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το διάβασα!

Πάρα πολύ ωραίο βιβλίο. Ευθυμία, ευχαριστώ που άνοιξες τόπικ εδώ και το είδα.

 

Είναι από τα λίγα βιβλία που με έχουν αρπάξει από τις πρώτες μία-δύο σελίδες. Κλίμα, χαρακτήρες, εικόνες και όνειρα, όλα ζωντανά (εκτός από τους νεκρούς :p ).

Είναι fantasy, είναι ελληνικό, είναι έξυπνο, καλογραμμένο. Ένα-δυο σημεία, μικρά και ασήμαντα, που φαίνεται λίγο άγουρο, και κάτι τυπογραφικά λαθάκια δεν χαλάνε τη μεγάλη εικόνα. Με τίποτα.

Για να πω όλη την αλήθεια, αν και με ρούφηξε στην ανάγνωση, από ένα σημείο και μετά, όχι και τόσο. Και μάλιστα, από το σημαντικότερο σημείο κι έπειτα, αυτό που περιμέναμε σε όλο το βιβλίο. Σαν να μη με αφορούσε αυτός ο Κωνσταντής. Ή, σαν να 'ταν λίγος, δεν ξέρω. Δεν με έπεισε. Στο τέλος αυτού τουκομματιού, μάλιστα, είναι λίγο σαν να το βαριόταν κι ο ίδιος που το έγραφε

την έφερα, ορίστε, τελειώσαμε.

 

Πάντως, έκλεισε ωραία και, πραγματικά, δεν ξέχασε κανέναν. Όλοι οι χαρακτήρες είναι σημαντικοί, παίζουν ρόλο στην πλοκή.

(Παραλίγο να ξεχάσω εγώ, όμως: εκείνο το γεράκι στην αρχή... Με ανατρίχιασε. Πολύ καλό.)

 

Χαίρομαι πάρα πολύ που διάβασα αυτό το βιβλίο, και που το έχω στη βιβλιοθήκη μου. Είναι από αυτά που κάποτε θα ξαναδιαβάσω. Είναι ένα μυθιστόρημα, γεμάτο, περιπετειώδες (όχι με δράση, δεν πέφτει ξύλο), που σε πιάνει και σε πάει  σελίδα τη σελίδα χωρίς να το καταλάβεις πώς γυρνάνε έτσι μόνες τους.

 

 

(Λίγο τελείως άσχετο με το ίδιο το βιβλίο: είδα στο goodreads ότι ο συγγραφέας του τού έχει βάλει αστεράκια! Έπαθα ένα "μπα, δεν μπορεί" και μετά κοίταξα δύο ακόμη βιβλία. Στο ένα δεν βρήκα αστεράκια από την συγγραφέα του, στο άλλο βρήκα. Τι παίζει; Πού ζω; :blink:  )

Edited by Cassandra Gotha
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Ο όρκος - Φώτης Κατσιμπούρης

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..