Jump to content

Μαρκ Άλεν Σμιθ (Mark Allen Smith)


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

post-2246-0-02193200-1459526015.jpg

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά πριν λίγες μέρες, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, και δεν άργησα να το αγοράσω και να το διαβάσω. Τις συγκεκριμένες εκδόσεις τις εμπιστεύομαι τυφλά όσον αφορά τα θρίλερ, μιας και κανένα από αυτά που έχω διαβάσει δεν με έχει απογοητεύσει. Το ίδιο συνέβη και με το βιβλίο του Μαρκ Άλεν Σμιθ, το οποίο σίγουρα με άφησε ικανοποιημένο.

Ο Γκάιγκερ είναι ένας επαγγελματίας βασανιστής με ιδιαίτερα μυστηριώδες παρελθόν, άσος στην ανάκτηση πληροφοριών, ο καλύτερος στον τομέα του και με σταθερή πελατεία. Σπάνια οι ανακρίσεις του έχουν αιματηρή κατάληξη, όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει επίπονες τεχνικές σωματικής και ψυχολογικής πίεσης στα θύματά του για να πετύχει τον σκοπό του. Όμως έχει έναν συγκεκριμένο κανόνα, μεταξύ άλλων: Δεν ανακρίνει παιδιά. Έλα όμως που τώρα θα του τύχει μια τέτοια περίπτωση - συγκεκριμένα ένα δωδεκάχρονο αγόρι. Και οι πελάτες αυτή τη φορά είναι πολύ επικίνδυνοι και με πολλά μυστικά. Και βιάζονται πολύ. Ο Γκάιγκερ θα αναγκαστεί να σώσει το παιδί, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Το θρίλερ ξεχωρίζει κυρίως χάρη στην ιδιότητα και το βάθος του βασικού πρωταγωνιστή, ενός ανθρώπου με τρομακτικά παιδικά χρόνια, που κατέληξε να δουλεύει σαν βασανιστής. Θα έλεγε κανείς ότι ένας τέτοιος πρωταγωνιστής θα είναι αντιπαθητικός, όμως όχι, προσωπικά έγινα ένα με τα προβλήματά του. Επίσης συμπάθησα πολύ και τον συνεργάτη του. Από κει και πέρα, η πλοκή είναι ικανοποιητική, με καλές δόσεις μυστηρίου, δράσης και σασπένς, αν και σίγουρα υπάρχουν κάποιες ευκολίες και ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα. Η γραφή είναι πολύ καλή, ευκολοδιάβαστη και εθιστική. Η ατμόσφαιρα αγωνιώδης.

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για αριστούργημα ή για ένα θρίλερ δίχως ατέλειες, αλλά σίγουρα το βιβλίο είναι τίμιο ως προς τις προθέσεις του, που είναι να προσφέρει δράση, αγωνία και ένταση, όπως και έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό και περίεργο πρωταγωνιστή. Όσοι λατρεύετε τέτοιου είδους θρίλερ, νομίζω ότι δεν θα περάσετε καθόλου άσχημα διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, που είναι και το πρώτο του Μαρκ Άλεν Σμιθ.

8.5/10

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Μαρκ Άλεν Σμιθ (Mark Allen Smith)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..