Jump to content


:construction: To FACEBOOK LOGIN είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους. Χρησιμοποιείστε το Sign In κάνοντας νέα εγγραφή και το σύστημα βρίσκοντας το ίδιο email θα σας εισάγει. Όποιος έχει θέμα ας στείλει μήνυμα στη σελίδα του Facebook να τον βοηθήσουμε. Συγνώμη για την αναστάτωση.


Photo
- - - - -

Beowulf: Return to the Shieldlands


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Ιρμάντα

Ιρμάντα

  Back on Boogie Street

 • Moderators
 • 2.245 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Ειρήνη
 • Currently reading:Η Λεγεώνα των Ψυχών, Γελωτοποιός

Posted 08 Μάιος 2016 - 16:26

Όσον αφορά στη σειρά του James Dormer Beowulf: Return to the Shieldlands θα (ήθελα να) είχα να πω περισσότερα πράγματα, πλην όμως μου φάνηκε η πεμπτουσία της μετριότητας. Μέτριο σενάριο, μέτριες ερμηνείες, σκηνοθετικά και μουσικά (αν εξαιρέσουμε το συμπαθές θέμα αρχής) επίσης μέτριο.

Τα γραφικά των τεράτων τουλάχιστον είναι σχετικά επιτυχημένα.

Έχω μία φυσική συμπάθεια στο δυτικό-ευρωπαϊκό μεσαιωνικό σάγκα. Καμιά φορά ένα τοπίο, ένα σπαθί, ένα κάστρο (ας είναι και καλύβι που λέει ο λόγος) είναι ικανά να μου δημιουργήσουν τόσο θετική προδιάθεση ώστε να συγχωρήσω πολλές ατέλειες, και να αφεθώ να παρασυρθώ από την εποχή και την ιστορία. Ο Μπέογουλφ, το δανέζικο έπος, έχει «υποφέρει» σε πολλών σκηνοθετών τα χέρια, έχει γνωρίσει άπειρες μεταφορές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη –κι έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς μάστορες τόσο της φανταστικής, όσο και της ιστορικής λογοτεχνίας. Με κάποιο τρόπο, δυστυχώς, η συγκεκριμένη μεταφορά κατάφερε να είναι από τις πιο αδιάφορες, μολονότι η αρχική ιστορία εμπλουτίζεται με ένα πλήθος νέων στοιχείων, ίντριγκας και συνομωσίας και θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πιο ενδιαφέρουσα. Αλλά όλα δείχνουν ατάκτως ερριμμένα, ασύνδετα, όσο και οι φυλές που απαρτίζουν τον ανθρώπινο κόσμο της εποχής (υπάρχουν και τα mudblood τέρατα, σας θυμίζει άραγε κάτι το λασποαίματος;) Οι έγχρωμοι (μία από τις φυλές) δεν ταιριάζουν διόλου στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Μάλιστα, ο ακρογωνιαίος λίθος του μύθου, το Γκρέντελ, εισάγεται στην πλοκή τόσο αργά και σε τόσο δευτερεύουσα θέση που δεν καταφέρνεις να το εκτιμήσεις όσο του πρέπει. Επίσης οι μάχες δεν με έπεισαν διόλου.

Γενικά, μία προσπάθεια που θα ήθελα πραγματικά να με είχε εντυπωσιάσει περισσότερο.  Και μιλάει κάποιος που ήταν πολύ θετικά προκατειλημμένος. (Από όσο έμαθα, η σειρά ακυρώθηκε για δεύτερη σεζόν.)

 

 

 


 • Nargathrod likes this
'The cave you fear to enter holds the treasure you seek.' — Joseph Campbell

#2 Nargathrod

Nargathrod
 • Moderators
 • 746 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Nargathrod
 • Currently reading:Το γκόλεμ και το τζίνι - Helene Wecker

Posted 08 Μάιος 2016 - 20:46

Την είχα δει αυτή την σειρά όταν ξεκίνησε. Αυτό που με είχε κάνει να την αντιπαθήσω ήταν οι μέτριες ερμηνείες των ηθοποιών και το low badget των σκηνικών. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η διακόσμηση του Herot. Πολύ χρυσάφι ρε παιδί μου για εκείνο τον λασπότοπο.

 

Ωραία η υπόθεση με τα τέρατα ακόμα και αν δεν είχαν σχέση με το original αγγλοσαξονικό έπος.

 

Την είδα μέχρι το τέλος και δεν το μετάνιωσα.


 • Ιρμάντα likes this
The piano keys are black and white but they sound like million colours in your mind
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users