Jump to content

Anthony Ryan - Στη Σκιά του Κορακιού


Nargathrod
 Share

Recommended Posts

Δεν γίνεται να μην υπάρχει τόπικ για τον Anthony Ryan στο forum. Διάβασα πριν λίγο καιρό το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Raven's Shadow, (Στη σκιά του Κορακιού) Το τραγούδι του αίματος και έχω να πω ότι αυτός ο Σκωτσέζος έχει γράψει καλό fantasy.  Το βιβλίο αυτό έχει γίνει bestseller των New York Times. Κυκλοφόρησε ως αυτοέκδοση στις αρχές του 2012. 

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου που έχει κυκλοφορήσει πέρυσι στην ελληνική από τις εκδόσεις Σελήνη διαβάζουμε : 

 

«Έχουμε δώσει μάχες, που άφησαν πάνω από εκατό πτώματα στο πεδίο, χωρίς ποτέ να γραφτεί γι’ αυτές μια λέξη. Το Τάγμα πολεμά, αλλά συχνά αγωνίζεται στη σκιά, χωρίς δόξα ή ανταμοιβή. Δεν έχουμε κανένα λάβαρο».

Ο Βέιλιν Αλ Σόρνα είναι ο νεότερος στρατευμένος του Έκτου Τάγματος. Κάτω από τη σκληρή εκπαίδευση των Δασκάλων του, μαθαίνει να σφυρηλατεί το σπαθί, να επιβιώνει στην άγρια φύση και να σκοτώνει γρήγορα και αθόρυβα- όλα στο όνομα της προστασίας του Βασιλείου και της Πίστης Τώρα ήρθε η ώρα οι ικανότητες του να δοκιμαστούν. Ο πόλεμος έρχεται. Ο Βέιλιν θα πρέπει να βασιστεί στις δυνάμεις του και στην πονηριά του εάν θέλει να επιβιώσει στην επερχόμενη σύγκρουση. Ενώ ο κόσμος ακροβατεί στο χείλος του χάους, ο Βέιλιν θα μάθει ότι η αλήθεια είναι ισχυρότερη από οποιοδήποτε σπαθί.
 

 

27262757.jpg

 

 

 

Πολύ καλό βιβλίο το συνιστώ σε όσους διαβάζουν φαντασία. Ένα βιβλίο μετρημένο με όλα όσα χρειάζεται ένα βιβλίο fantasy. Η πλοκή άρτια δομημένη και η υπόθεση τόσο όμορφα δοσμένη που προσπαθείς να βρεις λάθος και δεν υπάρχει. Μπράβο στο συγγραφέα, γιατί είναι ένα τρανό παράδειγμα αυτοέκδοσης στην Βρετανία. Ο Vaelin ως χαρακτήρας είναι ότι χρειαζόταν το βιβλίο και οι υπόλοιποι χαρακτήρες πολύ δουλεμένοι με αποκορύφωμα το βασιλιά Ιανό και τη συνδιάλεξη του με τον ήρωα. Ο Ryan έχει χτίσει σωστά και το υπόβαθρο της ιστορίας και το ιστορικό του πλαίσιο και το δίνει σιγά σιγά καθώς περνάνε οι σελίδες του βιβλίου. Η ζωή των ταγμάτων και οι περιπέτειες των ηρώων ήταν δοσμένες με σασπένς πράγμα που έκανε το βιβλίο να μην ξεκολλά από το χέρι. Δυστυχώς για μένα το διάβασα σε μια περίοδο με ελάχιστο χρόνο για διάβασμα και έτσι καθυστέρησα κάπως την ανάγνωσή του.

Edited by Nargathrod
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο για το τόπικ. Είναι το βιβλίο που θέλω να διαβάσω πιο πολύ αυτήν την στιγμή από την βιβλιοθήκη μου, και αυτό που ελπίζω να με βγάλει από το καλοκαιρινό reader`s block που έχω πάθει.   :beach:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο για το τόπικ. Είναι το βιβλίο που θέλω να διαβάσω πιο πολύ αυτήν την στιγμή από την βιβλιοθήκη μου, και αυτό που ελπίζω να με βγάλει από το καλοκαιρινό reader`s block που έχω πάθει.   :beach:

 

Να το διαβάσεις αξίζει το χρόνο. Τώρα το καλοκαιράκι είναι ότι πρέπει. Μετά θα θέλεις να διαβάσεις και τα υπόλοιπα στα αγγλικά! Μου αρέσει ο τύπος του ήρωα που διάλεξε ο συγγραφέας. Τι περνάει και πόσο ωμά δίνει την αλήθεια ο συγγραφέας. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δεν ανοίγω καινούργιο θέμα διότι είναι για τον ίδιο συγγραφέα. 

 

Τελείωσα το νέο του βιβλίο The Waking Fire.

Δεν είναι φάνταζι, αλλά steampunk με στοιχεία φάνταζι. 

Δηλαδή έχει κάποια "μαγεία" με φίλτρα(ας τα πούμε έτσι), αλλά το υπόλοιπο καστ λειτουργεί σε έναν μέσο-ύστερο Βικτωριανό κόσμο(κάπου στα 1850-1870).

Η τεχνολογία και τα πολιτικά συστήματα προσεγγίζουν αυτήν την εποχή.

 

Από εκεί και πέρα είναι πολύ καλό βιβλίο. Είναι καλογραμμένο και η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα. Δεν βαριέσαι πουθενά και γενικά αποφεύγει τα λάθη στην ροή και στην λογική.Δεν είδα πουθενά κοιλιές και μακρόσυρτους διαλόγους αμπελοφιλοσοφίας και με χαροποίησε ιδιαίτερα αυτό.Όπως έγραψα αλλού είναι μεγάλο λάθος του σύγχρονου φάνταζι οι φιλοσοφίες που ούτε λογική έχουν στην πλοκή,αλλά ούτε καλές είναι από άποψη Λογικής.

 

Οι χαρακτήρες είναι αρκετά καλοί,αν και σε κάποια σημεία είναι κάπως κλισέ και οι κακοί θυμίζουν λίγο τους κακούς από τα καρτούν που έχουν μουστάκι και το στρίβουν... :lol:

 

Η κοσμοπλασία είναι γενικά λιτή και περιεκτική,δίχως τρομερές λεπτομέρειες, αν και λειτουργεί πολύ καλά με την πλοκή. Η βιοποικιλότητα-βιόσφαιρα,που παίζει σημαντικό ρόλο, είναι ωραία δοσμένη και λειτουργεί.

 

Κάποια λάθη λογικής και Ιστορίας υπάρχουν,ιδίως προς το τέλος του βιβλίου.Τίποτα τρομερό όπως έγραψα πριν,αλλά είναι εκεί.

 

Ιδίως στο θέμα της άκαπνης πυρίτιδας το αναφέρει ότι κάποιος την εφηύρε, σε λιγότερο από μια πρόταση.
Ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένα τεράστιο βήμα στον σχεδιασμό όπλων,στις τακτικές και στο ποια μορφή είχε ο πόλεμος.

Επίσης η "ανατροπή" στο τέλος ήταν λίγο βεβιασμένη και μάλλον δεν λειτουργεί καλά, αλλά ευτυχώς ήταν μόνο για αυτό το βιβλίο σημαντική.

 

 

 

 

Συμπερασματικά, μπορώ να πω ότι με άρεσε πολύ το βιβλίο, έχει τα φόντα να γίνει μια πολύ καλή σειρά και ελπίζω να συνεχίσει έτσι.

Είναι φυσικά μέρος μιας -λογίας και έτσι δυστυχώς δεν ξέρω εάν θα κρατήσει η ποιότητα που έβγαλε εδώ.

Edited by Mhtsos
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ευχαριστο το πρωτο βιβλιο (Το τραγουδι του αιματος) της τριλογιας. Αρχικα ακολουθει ενα μοτιβο οπως το "Αριστερο χερι του Θεου" στο πιο ελαφρυ και παραμυθενιο, με ομορφη αναπτυξη χαρακτηρων χωρις να αποφευγει καποια κλισε βεβαια, σιγουρα δεν κουραζει, αντιθετως ειναι ενα ευχαριστο αναγνωσμα, μου πηρε μολις 2 μερες να το τελειωσω. Δινει διασπαρτα αποσμασματικα στοιχεια, χτιζοντας φανταζομαι ενα παζλ πληροφοριων που θα παρει σχημα στη συνεχεια.

Για αυτη την συνεχεια γραφω κυριως. Δυστυχως ο εκδοτικος οικος SELINI φαινεται να εκρινε πως ο υποτιτλος "ΒΙΒΛΙΟ 1" στο εξωφυλλο, που φυσικα υπονοει πως επονται τα επομενα βιβλια, δεν τον δεσμευει απεναντι στον πλεον παραπλανημενο αναγνωστη και πελατη, και καπως ετσι, οσοι στηριζουμε αυτες τις προσπαθειες με το πορτοφολι μας, και ευτυχως ξερουμε και λιγα αγγλικα, δεν μοιραζομαστε την απορια των εκδοτικων γιατι οι πωλησεις των βιβλιων τους δεν πανε καλα. 

Edited by Kon
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..