Jump to content

Outcast {Cinemax} (2016-2017)


Blacksword
 Share

Recommended Posts

Στο πνεύμα του πολύ κλασικού Εξορκιστή κυκλοφόρησε από το Cinemax στις αρχές του καλοκαιριού η σειρά Outcast βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Robert Kirkman (δημιουργού του Walking Dead). Πρόκειται για μια σειρά που κρατάει κάποια κλασικά στοιχεία αλλά έχει και αρκετά καινούργια.

Η πρώτη σεζόν είναι μόλις 10 επεισόδια, ενώ ανανεώθηκε για δεύτερη πριν ακόμα αρχίσει. Δείτε παρακάτω το trailer:

 

 

Και αν δεν πειστήκατε ακόμα δείτε αυτή την... εκπληκτική σκηνή από την πρεμιέρα:

Edited by Dreamer
Προστέθηκαν τα έτη που κυκλοφόρησε η σειρά στον τίτλο του topic
Link to comment
Share on other sites

Είδα τα πρώτα πέντε επεισόδια και το παράτησα. Προβλέψιμο, κοινότυπο, με αρκετές άνευρες ερμηνείες και γενικά κλάιν. Επίσης το setting η φωτογραφία και η σκηνοθεσία βγάζουν συνέχεια μια καταθλιψίλα που ναι μεν είναι καλό να υπάρχει σε ορισμένα σημεία για να σπρώχνει την πλοκή, αλλά όταν είναι εκει συνέχεια γίνεται κουραστικό.

Χάσιμο χρόνου. Περίμενα περισσότερα απο τον Robert Kirkman.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν μπορώ να πω ότι με έχει ξετρελάνει, γενικά σαν σειρά μου αρέσει. Η φωτογραφία, τα σκηνικά, η ατμόσφαιρα, το όλο feeling. Σίγουρα κάποια πράγματα στην πλοκή και τους χαρακτήρες θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Πάντως περνάω καλά και αυτό έχει σημασία. Έχω δει τα επτά πρώτα επεισόδια μέχρι στιγμής, ελπίζω η συνέχεια να κρύβει κάποιες εκπλήξεις και ανατροπές. Από τους χαρακτήρες ξεχωρίζω τον μαύρο σερίφη, που είναι μορφή!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τα πρώτα δύο επεισόδια προσωπικά τα βρήκα πολύ δυνατά (καλύτερα ακόμα και από πολλές ταινίες στο είδος αυτό). Μετά λίγο χαλαρώνουν τα πράγματα αλλά είναι κάπως φυσικό για τηλεοπτική σειρά. Το όλο στόρυ πάντως έχει αρκετό ενδιαφέρων και περιμένω να δω τι θα κάνουν στο φινάλε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χθες είδα το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σαιζόν. Γενικά πρόκειται για μια ωραία και ψυχαγωγική σειρά, με ενδιαφέρουσα ιστορία και ιδιαίτερα σκοτεινή ατμόσφαιρα. Η πλοκή, κατά την γνώμη μου, είναι αρκετά ικανοποιητική, με λίγες εκπλήξεις, αρκετή ένταση και μπόλικη αγωνία για την συνέχεια. Μπορεί σε ορισμένα σημεία να κινείται κάπως αργά, ίσως ακόμα και προβλέψιμα, προσωπικά όμως δεν με χάλασε. Οι ερμηνείες δεν ενθουσιάζουν, ούτε απογοητεύουν. Σίγουρα έμεινα ικανοποιημένος, ελπίζω η συνέχεια να μην αργήσει και να μας δώσει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα μετά το τέλος της πρώτης σαιζόν. Πρόσημο θετικό.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μόλις τελείωσα την 1η σεζόν και η αντίδραση μου στο τέλος ήταν "meh".
Δυστυχώς περίμενα κι εγώ πολύ περισσότερα.

Ξεκίνησε δυνατά, με μία κλειστοφοβική και σκοτεινή ατμόσφαιρα και δείχνοντας πράγματα που έχουμε ξαναδεί αλλά με διαφορετικό ύφος.
Το σενάριο κυλούσε καλά μέχρι και το σημείο με το τροχόσπιτο, την έρευνα του Μαρκ καθώς και την απόγνωση που έμπαινε ο αιδεσιμότατος.
Μετά χάθηκε η μπάλα. Κάτι πήγε να εξηγήσει, κάτι πήγε να γίνει και στο τελευταίο επεισόδιο έμεινα με μία έκφραση όπως είχα μείνει στο Lost

"Ε;;"

 

Οι χαρακτήρες έγιναν περισσότερο αδιάφοροι κι από κομπάρσους σε ταινία του Ράμπο και το μόνο twist που άξιζε ήταν με την μικρή. Δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ με την 2η σεζόν, ίσως από περιέργια και μόνο, αλλά η τελική εικόνα ήταν πολύ μέτρια.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Τέλος και η δεύτερη σεζόν. Συγκριτικά με την πρώτη είναι σίγουρα αρκετά βελτιωμένη αλλά ακόμα χρειάζεται να δώσει το κάτι παραπάνω για γίνει πιο εντυπωσιακή.

Παρ' όλα αυτά ήταν μια καλή, σε γενικές γραμμές, σεζόν με το στόρυ να απλώνεται ισάξια σε όλους τους χαρακτήρες, πρώτους ή δεύτερους, καθώς τους βλέπουμε να μπαίνουν πιο βαθιά στα μυστικά της σκοτεινής "ένωσης" αλλά φέρνοντας επίσης μερικές, αρκετά ενδιαφέρουσες, στιγμές αγωνίας και μερικές απροσδόκητες ανατροπές που αφήνουν πολλά για την συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Outcast {Cinemax} (2016-2017)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..