Jump to content

Marvels: Η εποχή των θαυμάτων [ Kurt Busiek - Alex Ross ]


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

post-2246-0-79768900-1472300457.jpg

 

Εκδόσεις: Anubis
Σενάριο: Kurt Busiek
Σχέδιο: Alex Ross
 

Το τσίμπησα χθες με λιγότερα από 9 ευρώ και δεν κρατήθηκα στιγμή, το ξεκίνησα αμέσως. Και πριν λίγο το τελείωσα και δηλώνω ενθουσιασμένος. Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει ελάχιστα έως καθόλου κόμικς της Μάρβελ και ό,τι ξέρω για το σύμπαν της είναι από τις διάφορες ταινίες. Καλώς ή κακώς. Όμως αυτό το γεγονός δεν με εμπόδισε από το να απολαύσω αυτό το εξαιρετικό έργο τέχνης, που αποτελεί ένα κόσμημα για κάθε λάτρη των υπερηρωικών κόμικς.
 
Η ιστορία είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα καλογραμμένη. Μου άρεσε αυτή η διαφορετική ματιά απέναντι στους υπερήρωες, μιας και βλέπουμε τους ίδιους και τις μάχες μεταξύ τους αλλά και με εχθρούς, από την πλευρά των απλών ανθρώπων, των πολιτών της Νέας Υόρκης. Πιο συγκεκριμένα, αφηγητής και κύριο πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Φιλ Σέλντον, ένας φωτορεπόρτερ. Βλέπουμε πως η ύπαρξη αλλά και η δράση των υπερηρώων επηρεάζει την ζωή των ανθρώπων, που δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα απέναντι τους. Οι άνθρωποι είναι, πλέον, απλοί θεατές. Οι υπερήρωες τους σώζουν από πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, ποιες είναι, όμως, οι αντιδράσεις τους; Τους αγαπάνε, τους μισούν, τους ζηλεύουν;
 
Όπως είπα, το σενάριο είναι άκρως ιντριγκαδόρικο και καλογραμμένο, με την πλοκή να κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα, με την χορταστική δράση, την μπόλικη αγωνία και τους καλοσχηματισμένους χαρακτήρες. Όμως το σενάριο δεν θα ήταν τόσο καλό, αν δεν υποστηριζόταν από αυτό το τρομερό και εξαιρετικό σχέδιο. Τα λόγια είναι περιττά. Μιλάμε για μια τρομερή εικονογράφηση, με τα καρέ που μπορούν να κάνουν τον αναγνώστη να τα χαζεύει για κάμποση ώρα, να είναι πάρα πολλά. Αρκετές εικόνες είναι σαν πίνακες ζωγραφικής. Το vintage αισθητικής σχέδιο κατάφερε να με μεταφέρει πίσω στον χρόνο, σ'αυτό το παράλληλο σύμπαν. 
 
Αυτά τα ολίγα. Είναι σίγουρα από τα καλύτερα και πιο χορταστικά κόμικς που έχω διαβάσει, ανεξαρτήτου είδους. Ιστορία, σχέδιο, χρώματα, μηνύματα, όλα άψογα. Και το ευτύχημα είναι ότι η ελληνική έκδοση είναι, πραγματικά, πολύ όμορφη και προσεγμένη, με καλή μετάφραση, ωραίο χαρτί, στιβαρό δέσιμο και με σκληρό εξώφυλλο. Και, πλέον, μπορεί να το βρει κανείς στα ελληνικά σε εξευτελιστική τιμή για την ποιότητα και την ψυχαγωγία που προσφέρει.
 
9.5/10
Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..