Jump to content


:construction: To FACEBOOK LOGIN είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους. Χρησιμοποιείστε το Sign In κάνοντας νέα εγγραφή και το σύστημα βρίσκοντας το ίδιο email θα σας εισάγει. Όποιος έχει θέμα ας στείλει μήνυμα στη σελίδα του Facebook να τον βοηθήσουμε. Συγνώμη για την αναστάτωση.


Photo
* * * * * 1 votes

Wuxia και Saguk: let's go east.


 • Please log in to reply
21 replies to this topic

#21 wordsmith

wordsmith

  άτημι κενονία

 • Members
 • 4.229 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Κέλλυ

Posted 20 Νοέμβριος 2016 - 15:30

Τι είναι η Βιολέτα; (μην περιμένετε να κάνω post on topic, ματαιοπονείτε)


"Why have I so little control? It is the case of much waste and pain in my life" Virginia Woolf

#22 KELAINO

KELAINO

  χμμμ... πέρκελε...

 • Members
 • 2.590 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Μπάμπης
 • Currently reading:The Night Circus, Erin Morgenstern

Posted 24 Νοέμβριος 2016 - 19:57

O.T.

 

Τι είναι η Βιολέτα; 

 

Σε ζηλεύω.

 

 

Πίσω στα δικά μας.

Είδαμε διάφορα βαμπίρια να ταλαιπωρούν τον κοσμάκη επί δυναστείας Τσοσεον, αλλά δεν ήταν αυτά ο μόνος μεταφυσικός τρόμος. Υπήρχαν και τα κούμιχο.

Κούμιχο σημαίνει κυριολεκτικά αλεπού με εννιά ουρές και είναι το κορεάτικο αντίστοιχο του κιτσούνε και του χούλι τζινγκ. Αν μια αλεπού ζούσε για χίλια χρόνια γινόταν κούμιχο και μετά μπορούσε να μεταμορφώνεται σε άνθρωπο και να τρώει ανθρώπινα σκώτια και άλλες τέτοιες αηδίες. Μπορούσε να ξαναγίνει άνθρωπος αν δεν έτρωγε ούτε ένα τόσο δα ανθρώπινο εντόσθιο για 100 μέρες, αλλά πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις δίαιτα για 100 μέρες.

 

Φυσικά η ποπ κουλτούρα δεν έχει μείνει με σταυρωμένα χέρια. Μας σερβίρει διάφορες αλεπουδιές κατά καιρούς, μεταξύ αυτών και το εξής κλάσικ

 

 

 

Gu Family Book (2013)

 

 

Attached File  gufamilyposter.jpg   118,13KB   0 downloads

http://www.imdb.com/title/tt2816734/

 

 

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια σε παρουσιάζω ένα από τα καλύτερά μας κομμάτια, από αυτά που συνηθίζουμε να βάζουμε μόστρα για να προσελκύουμε ανυποψίαστα θύματ προτείνουμε όταν μας ρωτάνε «από πού να ξεκινήσω».

 

 

Ένα κούμιχο - πνεύμα φύλακας του βουνού καψουρεύεται ανθρώπινη κοπελίτσα και συμβαίνουν διάφορα τραγικά. Αυτό στα πρώτα δύο επεισόδια.

 

Είκοσι χρόνια αργότερα και για τα υπόλοιπα είκοσι δύο επεισόδια, τα διάφορα τραγικά συμβαίνουν στον γιο τους. Ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει πράγματα όπως

- την καταστροφή της θετής του οικογένειας από έναν απαίσιο κακό τύπο

- το γεγονός ότι είναι μισός μυθικό ον

- το ότι επικρέμεται δυσοίωνος οιωνός πάνω από τη σχέση του με το λαβ ίντερεστ

- διάφορα σπόιλερ και

- το ότι ο εθνικός ήρωας ναύαρχος Γι Σουν Σιν χρειάζεται όση βοήθεια μπορεί να βρει για να προστατέψει τη χώρα από τον οχτρό, σα να μην έφταναν όλα τα άλλα.

 

 

Και να ξεκινήσεις από εδώ διότι όλοι οι λόγοι που αγαπάμε τα σάγκουκ (σπαραξικάρδιο μελόδραμα, κοινωνική αδικία, καλούλι σάουντρακ, μίση, έρωτες, λίγο από ίντριγκες, λίγο από μάρσιαλ αρτς και τα ρέστα) έχουν μαζευτεί και κάνουν πάρτυ (εικ 1).

Επίσης, καλοστημένοι χαρακτήρες. Δεν είναι πολύπλοκοι, δεν είναι τέτοιου είδους η ιστορία, αλλά είναι συνεπείς και με υπόσταση (έστω μονοδιάστατη) και εξέλιξη.

 

Πχ ο κακός. Τον λατρεύω αυτόν τον κακό. Είναι εντελώς σιχαμερός και τρισάθλιος και ήβουλ και φχαριστιέσαι να τον μισείς και να θες το κακό του (εικ2).

 

Ο πρωταγωνιστής απλά ακτινοβολεί κουταβίσια ειλικρίνεια και η τύπισσα α είναι μια γλύκα και γενικά αυτό δεν είναι οτπ, είναι γλυκός θάνατος από υπερβολική δόση κιούτνες (εικ 3).

 

Οι άλλο δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι πολύ ενδιαφέροντες και κυρίως η τύπισσα βου (εικ 4).

 

Επίσης, ενώ συνήθως απεχθάνομαι το Γερόντιο με τη Σκούπα (εξωφρενικά αναπόφευκτος μαϊντανός στις ιστορίες πολεμικών τεχνών) εδώ μέχρι και μ’ άρεσε θα μπορούσα να πω. Πρωτοφανές και αξιοσημείωτο.

 

Κουσούρια; Ναι φυσικά και υπάρχουν. Κάτι ξεκούδουνοι υπνωτισμοί, κάτι καρτουνίστικες δεσποσύνες σε κίνδυνο εκεί προς το τέλος, το action είναι μεχ, αλλά τίποτα δεν είναι τέλειο.

 

 

 

 

Υπ' όψιν, το Gu Family Book αποτελεί, εντελώς δικαιολογημένα, τακτικό θαμώνα σε διάφορες λίστες του στιλ «ποιο κ-δράμα σας έκανε να κλάψετε περισσότερο», οπότε δες το με ένα πακετάκι χαρτομάντηλα πρόχειρο.

 

 

 

Spoiler

 • Cassandra Gotha and wordsmith like this
Hegel is arguing that the reality is merely an a priori adjunct of non-naturalistic ethics, Kant via the categorical imperative is holding that ontologically it exists only in the imagination, and Marx is claiming it was offside

Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users