Jump to content

Τοντ Λόκγουντ (Todd Lockwood)


Blacksword
 Share

Recommended Posts

photo-toddlockwood.jpg

 

Ο Todd Lockwood είναι αμερικανός εικονογράφος, γεννημένος τον Ιούλιο του 1957 στο Μπούλντερ του Κολοράντο, αλλά και από τις σημαντικότερες μορφές στο χώρο του φανταστικού. Είναι σχεδιαστής εξώφυλλων σε βιβλία του φανταστικού εδώ και πολλά χρόνια, όμως έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από την δουλεία του στους κόσμους του Dungeons & Dragons, και περισσότερο μέσα από τα βιβλία του R.A. Salvatore.

Τώρα λοιπόν, μας φέρνει και ένα ακόμα ταλέντο του, αυτό της συγγραφής, και στο πρώτο του βιβλίο το “The Summer Dragon” όπου μας ταξιδεύει αυτή την φορά στον δικό του φανταστικό κόσμο.

 

Summer-Dragon-cover.jpg?type=vertical

 

The Summer Dragon

Είχα πρωτογνωρίσει τον Todd Lockwood μέσα από τα εξώφυλλά του στα βιβλία του R.A. Salvatore και από τότε δεν μπόρεσα παρά να τον αγαπήσω για το, πραγματικά, υπέροχο ζωγραφικό ταλέντο του. Πιάνοντας λοιπόν το συγγραφικό ντεμπούτο του πρέπει να πω ότι το άρχισα με έναν πιο ιδιαίτερο ενθουσιασμό απ’ ότι συνήθως για να ανακαλύψω αυτό το νέο του ταλέντο. Ευτυχώς, ο Lockwood αποδεικνύει σε αυτό το βιβλίο ότι το κατέχει τελικά και αυτό καθώς μας ταξιδεύει σε έναν υπέροχα μαγικό κόσμο γεμάτο δράκους όπως λίγοι άλλοι συγγραφείς έχουν καταφέρει να το κάνουν στο παρελθόν.

 

the-summer-dragon-primera-novela-del-ilu

 

Η Maia και η οικογένεια της είναι εκτροφείς δράκων και από μικρή ονειρευόταν να αποκτήσει και αυτή τον δικό της, νέο, δράκο (καλούμενοι qit), αλλά οι ανάγκες του Dragonry, ο στρατός των δρακοκαβαλάρηδών τους, είναι αυτή τη φορά πολύ μεγαλύτερες απ’ όσο περιμένανε και θα αναγκαστούν να δώσουν τα νεογέννητά τους για να εκπαιδευτούν για τον στρατό, παίρνοντάς της έτσι και το όνειρο της.

Όταν μια μέρα όμως, καθώς περιπλανιέται στα περίχωρα της περιοχής τους, πέσει πάνω στον Getig, τον μυθικό «Καλοκαιρινό δράκο», η ζωή της θα αλλάξει για πάντα. Κάποιοι θα το θεωρήσουν σαν καλό οιωνό, ενώ άλλοι σαν κάτι κακό θεωρώντας το απλά μέρος της φαντασίας της, φέρνοντας μαζί και την δυσπιστία τους στην ίδια αλλά και την οικογένεια της.

Η Maia ωστόσο δεν είναι από αυτούς που το βάζουν εύκολα κάτω και, θέλοντας πάση θυσία να ανακαλύψει το μυστήριο του «Καλοκαιρινoύ δράκου», θα ξεκινήσει την δικιά της περιπέτεια στον άγνωστο, και άγριο, αυτό κόσμο.

Στην πορεία των περιπετειών της όμως, θα ανακαλύψει ότι ο κόσμος αυτός δεν είναι τόσο εύκολος όσο γνώριζε και μαζί θα πρέπει να αντιμετωπίσει εχθρούς και τέρατα που δεν είχε ξαναδεί ποτέ της, και μπορεί να φέρουν την καταστροφή των δράκων και των ίδιων, αλλά και την ανακάλυψη ενός μυστικού που ήταν εδώ και πολύ καιρό ξεχασμένο στα βάθη του παρελθόντος.

 

Το βιβλίο είναι γραμμένο στο πρώτο πρόσωπο και, παρ’ όλο που προσωπικά προτιμώ περισσότερο το τρίτο πρόσωπο, μπορώ να πω ότι ο Lockwood το χειρίζεται πολύ καλά καθώς μας ταξιδεύει σε αυτόν τον νέο κόσμο μέσα από την πρωταγωνίστρια, την Maia. Έχει βέβαια στην αρχή λίγο πιο young-adult ύφος απ’ ότι συνήθως αλλά ο Lockwood καταφέρνει, με όλη την μαεστρία του, να φτιάξει μια πιο ξεχωριστή και ιδιαίτερη ιστορία γεμάτη δυνατά συναισθήματα μέσα σε μια, πραγματικά, πολύ όμορφη κοσμοπλασία.

Η ιστορία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη και παρ’ ότι ο Lockwood την αναπτύσσει λίγο αργά στο τέλος, πιστεύω, σε ανταμείβει πλήρως με την γραφή του να κυλάει πολύ όμορφα και γλυκά, ταξιδεύοντάς μας σε μια άκρως υπέροχη περιπέτεια και δείχνοντας μας την σημασία των δράκων, θρησκευτική ή απλά συναισθηματική, για τους ανθρώπους αυτού του κόσμου, αλλά και τις επιπτώσεις που φέρνουν οι πράξεις τους. Ενώ επίσης τα τέρατα που έχει δημιουργήσει, τα Horrors (δημιουργήματα μαγείας από σάρκες νεκρών), δίνουν και αυτά την δικιά τους ιδιαίτερη πρωτότυπη γεύση στο βιβλίο.

Κλείνοντας, να αναφέρω και για τα, πραγματικά, υπέροχα σκίτσα του Lockwood που συνοδεύουν αυτό το βιβλίο και δείχνουν μια εντελώς άλλη όψη αυτού του κόσμου αλλά και της φαντασίας του.

 

Συνολικά, πρόκειται για ένα εκπληκτικά σπουδαίο, πρώτο, βιβλίο, χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερα ότι είναι όντως το ντεμπούτο του, με τον Lockwood να «ζωγραφίζει» σαν ένα πίνακα τον δικό του κόσμο και είναι σίγουρα από τα βιβλία που θα πρότεινα σε όποιον αγαπάει την φαντασία αλλά και τους δράκους.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Τοντ Λόκγουντ (Todd Lockwood)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..