Jump to content

Ρ. Σ. Μπέλτσερ (R.S. Belcher)


Blacksword
 Share

Recommended Posts

RS-Belcher.jpg

 

 

Ο Rod S. Belcher είναι αμερικάνος συγγραφέας, γεννημένος στο Ροανόκε, της πολιτείας Βιρτζίνια. Οι σπουδές του ήταν κυρίως γύρω από το ποινικό δίκαιο, την ψυχολογία και την διαχείριση κινδύνων, ενώ έχει πάρει μάστερ στην επιστήμη της δικονομίας από το πανεπιστήμιο G. Washington.

Έχει δουλέψει από ιδιωτικός ντετέκτιβ, DJ μέχρι και ιδιοκτήτης μαγαζιού με κόμικ, ενώ έχει βραβευθεί επίσης σε εφημερίδες και περιοδικά για την δουλειά του σαν επιμελητής και δημοσιογράφος.

Οι μικρές του ιστορίες έχουν βρεθεί σε πολλές ανθολογίες όμως το πρώτο του βιβλίο «The Six-Gun Tarot», το πρώτο μέρος της γουέστερν σειράς Golgotha, που κυκλοφόρησε το 2013, ήταν και αυτό που του άνοιξε την συγγραφική καριέρα του στον χώρο του φανταστικού παίρνοντας αρκετές κριτικές, ενώ η συνέχεια του «The Shotgun Arcana» κυκλοφόρησε το 2014, με το τρίτο μέρος της σειράς να αναμένεται το 2017.

Μέχρι σήμερα έχει γράψει ακόμα και δύο βιβλία του υπερφυσικού τα, «Nightwise» και «The Brotherhood of the Wheel».

 

9780765329325.jpg

 

The Six-Gun Tarot

Στο ντεμπούτο του λοιπόν, ο Belcher μας πηγαίνει στην πόλη Golgotha, τον 19ο αιώνα, μια πόλη στους ερημότοπους της πολιτείας Νεβάδα όπου μπορούν να βρεθούν όλων των ειδών τα παράξενα όντα, αλλά φέρνοντάς μας και σε μια ενδιαφέρουσα μίξη φαντασίας, υπερφυσικού με γουέστερν αλλά και ακόμα και μια γεύση από ατμοπάνκ.

 

O Jim είναι ένα μόνο ένα 15χρονο αγόρι αλλά όταν αναγκάστηκε να κάνει κάτι που δεν ήθελα έγινε ένας επικηρυγμένος εγκληματίας, αλλάζοντας έτσι την ζωή του για πάντα, και αναγκάζοντας τον να αφήσει πίσω το σπίτι του αλλά και το παρελθόν του. Τα μόνο πράγματα που του έχουν απομείνει είναι το άλογο του, η Promise, το πιστόλι αλλά και το μυστηριώδες Jade μάτι του, το τελευταίο πράγματα που του άφησε ο πατέρας του και που μπορεί να δει πράγματα όπως κανένα άλλο.

Όταν όμως μια μέρα, καθώς ταξιδεύει μέσα από την έρημο της Νεβάδα ψάχνοντας για μια νέα αρχή, πέσει πάνω στον Mutt, έναν Ινδιάνο και υπαστυνόμο της Golgotha, θα βρεθεί σε μια πόλη που δεν περίμενε ποτέ. Μια πόλη όπου, παρ’ ότι με μια πρώτη ματιά φαίνεται σαν μια κανονική πόλη, κρύβει και αυτή τα δικά της παράξενα (υπερφυσικά ή μη) μυστικά, και θα ανακαλύψει ότι κάτι κρύβεται εκεί που προκαλεί πανικό στην πόλη και στους ανθρώπους της.

Ο Jim, σαν νέο μέλος αυτής της κοινωνίας, θα προσπαθήσει μαζί με τον Mutt και τον σερίφη Highfather, ο οποίος λέγεται ότι δεν μπορεί να πεθάνει, αλλά και παίρνοντας μαζί και την βοήθεια του μυστηριώδες ματιού του, να λύσουν αυτό το μυστήριο πριν είναι πολύ αργά. Μόνο που ο δρόμος θα τους φέρει αντιμέτωπους με κάτι που δεν πίστευαν ποτέ τους και μπορεί ακόμα και να φέρει και την καταστροφή της πόλης τους και, ίσως, και ολόκληρου του κόσμου.

 

Πρέπει να πω ότι, παρ’ ότι δεν είμαι ιδιαίτερα φαν των urban βιβλίων, μιας και συνήθως προτιμώ αυτά με τους πιο μεσαιωνικού τύπου κόσμους, αυτό που με τράβηξε σε αυτό το βιβλίο είναι αυτή η μίξη φαντασίας με γουέστερν. Όμως, παρ’ ότι έχει αυτή την ενδιαφέρουσα μίξη, η ιστορία με άφησε κάπως με ανάμεικτα συναισθήματα στο τέλος.

Ο Belcher χρησιμοποιεί στην ιστορία αυτή πολλούς χαρακτήρες, κάνοντας συνεχόμενες εναλλαγές, αλλά χτίζοντας μαζί και την «κοσμοπλασία» της πόλης Golgotha. Όμως αισθάνθηκα ότι το βιβλίο έχει, ίσως, παραπάνω χαρακτήρες απ’ ότι χρειαζόταν, αφήνοντας έτσι μερικούς στην άκρη που πιστεύω ότι θα μπορούσαν σίγουρα να αναπτυχθούν περισσότερο και να κάνει την ιστορία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Παρ’ όλα αυτά βέβαια, για το μέγεθος της ιστορίας η γραφή του κυλάει ικανοποιητικά καθώς, μαζί με την «κοσμοπλασία» της πόλης Golgotha και το παρελθόν της, καταφέρνει να τα χειριστεί όλα σχετικά καλά για αυτό το πρώτο μέρος, παρ’ όλο τα προβλήματα.

Ωστόσο, προσωπικά πιστεύω ότι η ιστορία θα είχε δουλέψει πολύ καλύτερα αν είχε, νομίζω, περισσότερα φανταστικά στοιχεία από τα συνηθισμένα με αγγέλους και δαίμονες, που πιστεύω τα έχουμε δει όλα αυτά πολλές φορές ξανά, ή ακόμα και περισσότερο ατμοπάνκ.

 
Γενικά πάντως, το βιβλίο έχει μια ενδιαφέρουσα μίξη από διάφορα είδη, και αξίζει να το δείτε σε όποιον του αρέσουν οι γουέστερν εποχές, και με τον Belcher να κάνει μια σχετικά καλή εισαγωγή στην πόλη Golgotha και των μυστικών της, αν και πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε βγει πολύ καλύτερο στην τελική.

 

9780765374585.jpg

 

The Shotgun Arcana

Στο δεύτερο βιβλίο ο Belcher καταφέρνει να φέρει μια αρκετά καλύτερη ιστορία, καθώς την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από το προηγούμενο, με δυνατότερες ιδέες, περισσότερη δράση αλλά και πολύ χιούμορ.

 

Μετά τις περιπέτειες που πέρασαν ο κόσμος της Golgotha, η πόλη δείχνει να επιστρέφει και πάλι στους φυσιολογικούς ρυθμούς της, με τον Jim και τον Mutt να προσπαθούν να φτιάξουν την ζωή τους. Όταν όμως ανακαλυφθεί ξανά ένα αρχαίο, μυστηριώδες, κρανίο, που ήταν θαμμένο στα βάθη του παρελθόντος, ένα νέο κακό θα αρχίσει να διαταράσσει την πόλη και τον κόσμο της φέρνοντας χάος και καταστροφές.

Ο Jim και ο Mutt θα πάρουν αυτή την αποστολή για να λύσουν αυτό το μυστήριο, μόνο που αυτή τη φορά θα χρειαστούν την βοήθεια των φίλων τους αλλά και του αγγέλου Biqa, για να επαναφέρουν την τάξη στην πόλη.

Ωστόσο, η αποστολή αυτή θα αποδειχθεί κάτι πιο δύσκολη απ’ ότι περίμεναν όταν ανακαλύψουν ότι ένας χειρότερος εχθρός τους περιμένει αυτή τη φορά, ένας εχθρός που έχει περάσει αιώνες κυνηγώντας τον Biqa για να τον καταστρέψει, και η μόνη του επιθυμία είναι να πάρει στα χέρια του την εξουσία της Golgotha, ακόμα και αν χρειαστεί να την καταστρέψει πρώτα.

 

Η ιστορία σε αυτό το βιβλίο πρέπει να πω ότι μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο βιβλίο, καθώς εδώ ο Belcher φαίνεται να έχει μια καλύτερη άνεση, με την γραφή του να κυλάει αρκετά καλύτερα και έχοντας πλέον βρει τον ρυθμό του, και έχοντας μια πιο σωστή ισορροπία στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και τους δευτερεύοντες, παρ’ όλο τις πολλές εναλλαγές.

Βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά προβληματάκια όμως, παρ’ ότι το φανταστικό στοιχείο δεν είναι τόσο δυνατό, ο Belcher καταφέρνει να φέρει μια αρκετά διασκεδαστική ιστορία, με τους πρωταγωνιστές να πηγαίνουν σε μια ακόμα τρελή περιπέτεια, αλλά και καταφέρνοντας επίσης να κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

 

Συνολικά, βρήκα το βιβλίο πιο ικανοποιητικό από το πρώτο της σειράς, με τον Belcher να φτιάχνει μια αρκετά διασκεδαστική συνέχεια στην πόλη Golgotha αλλά και αφήνοντας αρκετές υποσχέσεις για το επόμενο βιβλίο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Ρ. Σ. Μπέλτσερ (R.S. Belcher)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..