Jump to content
Sign in to follow this  
Disco_Volante

Η ημέρα που τα πάντα άλλαξαν

Recommended Posts

Disco_Volante

Όνομα Συγγραφέα: Discο_Volante
Είδος: Επιστημονική φαντασία
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: Περίπου 7000

Αυτοτελής; Ναι

Αρχείο: Επισυνάπτεται

Σχόλια: Θα περιμένω τα δικά σας.

Η ημέρα που τα πάντα άλλαξαν.doc

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mournblade

Λοιπόν Βαγγέλη, να μου επιτρέψεις να κάνω πρώτος τον σχολιασμό, μιας και διάβασα αυτή την ιστορία στην φυσική της μορφή, από το βιβλίο σου Το Μυστηριώδες Σύμπαν, και θέλω να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου και στους υπόλοιπους συμφορουμίτες. :) 

(Να προσθέσω εδώ μια προσωπική άποψη, πως για μένα κάθε ιστορία παίρνει την δυναμική και την βαρύτητα που της αξίζει όταν είναι τυπωμένη με φυσικό μελάνι και όχι με ψηφιακό. Τότε δηλαδή τις ευχαριστιέμαι όσο πρέπει).

 

Ήταν μια ωραία, χορταστική ιστορία. Μια ιστορία που χωράει βελτιώσεις σίγουρα, όπως σχεδόν όλες οι ιστορίες που γράφονται από νέους συγγραφείς, αλλά και που καθρεφτίζει άψογα το εύρος της φαντασίας και των γνώσεων σου. Έχει ωραίες ιδέες, τολμηρές, παίζει με το μυστήριο και το εξώκοσμο. Έχει δυνατές εικόνες και... κοσμική δράση, πράγμα που εμένα προσωπικά με κάνει πολύ χαρούμενο! :lol:

Παρουσιάζεις φαινόμενα που δύσκολα περιγράφονται, και το κάνεις καλά. Με ικανοποίησες σ' αυτό το σημείο.

Εκεί που δεν με ικανοποίησες ήταν στο μέγεθος. Λαμβάνοντας το τι παίζει μέσα στην ιστορία, θα ήθελα το κείμενο αρκετά μεγαλύτερο και τις πληροφορίες πιο απλόχερες, ειδικά στο τέλος. Λίγο ζουμί επίσης στην κορύφωση δεν θα έβλαπτε, και κάποιες μικρές λεπτομέρειες της πλοκής που κάλλιστα διορθώνονται, έτσι ώστε να ρέει πιο ομαλά και να πείθει και τον πιο δύσπιστο αναγνώστη. (Ξέρεις, εκείνες που έγραψα στο pm).

 

Όπως και να 'χει, ήταν μια ιστορία που άξιζε τον αναγνωστικό μου χρόνο και μπορώ να πω πως την ευχαριστήθηκα πολύ!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Feynman_64

Ωραια ιστορια, μου θυμισαν cylons οι Ζαιλονς. Θελω να ξαναδω το κομματι με την μετατροπη του ηλιου. Θυμισε λιγο abyss, contact και childhood end.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Teredal

Ωραία γεμάτη ιστορία, είχε κινηματογραφική αίσθηση στην αρχή, με τις στερεοτυπικές αλληλεπιδράσεις με εξωγήινα artifacts, που προσωπικά μου αρέσει και καταλήγει σε space opera διαστάσεις.

Σαν έξυπνο intro μου φάνηκε από space σειρά αλλά και alien invasion, μιας και η μείωση απόστασης Γης Ηλίου λειτούργησε εξαιρετικά το σασπένς πέταξε καρφί.

Η ιδέα της μεταφορά όλου του πλανήτη μέσα από το ανενεργό άστρο ήταν πραγματικά φοβερή, με εντυπωσίασε πάρα πολύ και αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον -για τη συνέχεια;- για τα καλά.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mors Planch

Η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα αλλά έχει νομίζω βασικά θεματά αληθοφάνειας που θα μπορούσαν να διορθωθούν μάλλον εύκολα και λίγο έχουν να κάνουν με το αν είναι space opera ή ότι άλλο η ιστορία.

 

Ειδικότερα:

 

USS-13 Stingray

 

Μικρή λεπτομέρεια. Αυτό θα ήταν το SSN-802 (ή μεγαλύτερο νούμερο) USS Stingray
 

εξήγησε ο πλωτάρχης δείχνοντας στον κυβερνήτη το στίγμα του αντικειμένου στην οθόνη του σόναρ.

«Είναι υποβρύχιο;»

«Αποκλείεται, κύριε. Είναι σε βάθος μεγαλύτερο των δυόμισι μιλίων και κάνει θόρυβο».

«Τι είδους θόρυβο;»

«Αυτό είναι ακόμα πιο παράξενο, κύριε. Εκπέμπει ισχυρά σήματα στο φάσμα των ακτινών γ».

 

Ακτίνων γ; Στο sonar;;;
 

«Είμαστε κάτω από ογδόντα δύο πόδια παγετώνα».

«Τότε βρες γρήγορα ένα κομμάτι λεπτού πάγου. Πρέπει να ειδοποιήσουμε τη Διοίκηση Ειρηνικού».

«Εντάξει, κύριε».

Δεκαεπτά λεπτά αργότερα ο πυργίσκος του υποβρυχίου έσκιζε το λεπτό στρώμα πάγου σε μια απομακρυσμένη ακτή της Ανταρκτικής

 

Οπότε ενώ οι φίλοι μας είναι κάτω από 25 μέτρα πάγου μέσα σε ένα τέταρτο βρίσκούν άνοιγμα να αναδυθούν; Πολύ βολικό φαίνεται.

 

Στο μεταξύ ένας μικρός στόλος αποτελούμενος από δύο φρεγάτες, τρία αντιτορπιλικά, μερικά υποβρύχια και ένα ειδικό πλοίο ερευνών του ναυτικού εξοπλισμένο με βαθυσκάφος είχε αποπλεύσει από τη βάση του Περλ Χάρμπορ. Το ταξίδι τους προς το σημείο της επαφής κράτησε αρκετές ώρες

 

Μόνο που στην αρχή μας εγραψες ότι το σημείο επαφής είναι 77 νότια 174 δυτικά, κάπου 11.000 χλμ απόσταση από τη Χονολουλού σε ευθεία γραμμή. Για να έχουν ήδη φτάσει σε 10 ώρες θα έπρεπε να έχουν... ταχυτητα αεροπλάνου. Και στην αρχή έχεις γράψει ότι το σημείο επαφης είναι κάτω από παγετώνα βάθους 25 μέτρων. Πως 10 ώρες μετά είναι στην ανοιχτή θάλασσα;
 

Το δεδομένο βαθυσκάφος είχε βάθος σύνθλιψης πάνω από επτά μίλια συνεπώς θα μπορούσε να φτάσει σχετικά άνετα και απρόσκοπτα το ζητούμενο βάθος της τωρινής του αποστολής.

«Μόλις περάσαμε το ένα μίλι. Εξωτερική θερμοκρασία -134οF» ανέφερε ο πρώτος χειριστής.

 

-134F δηλαδη -92C σε βάθος 1600 μετρα. Το θαλασσινό νερό έχει παγώσει περίπου από τους -3C σε αυτό το βάθος ενω  το νερό στον πυθμένα του Ανταρκτικού ειναι στους -0,8 με 2C.
 

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι πάνω 500 εκατομμύρια χρόνια παλιό, πολύ πριν τη μεσοζωική περίοδο».

......

Στον πλανήτη σας ήρθαμε πριν από περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια. Σε εκείνη τη χρονική περίοδο η ζωή στον πλανήτη σας ήταν σε εμβρυϊκό στάδιο, είδαμε όμως τις προοπτικές σας και έτσι αφήσαμε καλά κρυμμένη μια συσκευή επικοινωνίας

 

Και το ένα και το άλλο ταυτόχρονα δε γίνεται. Και πριν ενα εκατομμύριο χρόνια η ζωή δεν ήταν σε εμβρυϊκό στάδιο. Η ανθρωπότητα μπορεί. Η ζωή γενικά όχι.

 

 

Την ίδια στιγμή σε όλον το κόσμο όλα τα τηλεσκόπια είχαν στραφεί προς τον ουρανό και παρατηρούσαν όλες τις τροχιές των πλανητών να αλλάζουν και να συγκλίνουν προς τον ήλιο. Πρώτα χάθηκε ο Ερμής. Όταν έφτασε πολύ κοντά στον ήλιο, οι τεράστιες πύρινες γλώσσες κάλυψαν την επιφάνεια του πλανήτη ο οποίος λίγο αργότερα διαλύθηκε. Τα κομμάτια του αφομοιώθηκαν από τον ήλιο. Η κοσμική τραγωδία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Λίγο αργότερα την ίδια ακριβώς πορεία προς το θάνατο ακολούθησε η Αφροδίτη και η Σελήνη.

........

 

Όταν η απόσταση μεταξύ γης-ήλιου έφτασε περίπου στο ένα τέταρτο της αρχικής η δύναμη η οποία οδηγούσε τη γη σε πορεία σύγκρουσης με το μητρικό αστέρι σταμάτησε.

 

Ωραία η Αφροδίτη κι ο Ερμής... έπεσαν στον Ήλιο. Space Opera είπαμε ουδέν σχόλιο. Αλλά η Σελήνη πως έπεσε αν η Γή είναι ακόμα 37.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..