Jump to content

Μάθιου Κόλβιλ (Matthew Colville)


Zaratoth
 Share

Recommended Posts

Ένας (video) game designer και υπεύθυνος για σενάριο/lore κλπ (τώρα δουλεύει στην Turtle Rock Studios) και φανατικός παίκτης DnD. Έχει κυκλοφορήσει δυο βιβλία μέχρι στιγμής, τα Priest και Thief και δουλεύει πάνω στο τρίτο, το Fighter.

 

Η σελίδα του στο Goodreads: https://www.goodreads.com/author/show/2790379.Matthew_Colville

 

Χτες τελείωσα το πρώτο του βιβλίο και ήθελα να το προτείνω εδώ. Ακολουθεί την ιστορία του Heden, ενός ιερέα, πρώην adventurer, που έχει απομακρυνθεί από τον κόσμο. Αυτό σταματά όταν ο Επίσκοπος της Εκκλησίας του δίνει την αποστολή να πάει στο βορρά, όπου υπάρχει το Τάγμα των Πράσινων Ιπποτών, το οποίο κανείς από τους δυο δεν είχε ξανακούσει, καθώς ένας από αυτούς δολοφονήθηκε. Ο Heden πρέπει να βρει ποιος τον δολοφόνησε και να τον κρίνει, ώστε να μπορέσει να διαβάσει τη λιτανεία που θα εξαγνίσει και πάλι το Τάγμα.

 

Είμαι σε μια πιεσμένη περίοδο με τρέξιμο για κατάθεση πτυχιακής, άγχος κλπ, και το συγκεκριμένο βιβλίο κατάφερε να με κάνει να ξεχάσω τα πάντα, ειδικά από τη μέση και μετά. Ήμουν σε μια φάση που απλά ήθελα να συνεχίσω να διαβάζω, και ας ήταν περασμένη ώρα και έπρεπε να ξυπνήσω πρωί. Ναι, θα μου πείτε, όλοι μας το έχουμε πάθει αυτό. Και εγώ το ίδιο, Αλλά ειλικρινά, δεν περίμενα να το πάθω με το συγκεκριμένο. Εκτιμώ τον συγγραφέα (τον έμαθα μέσω βίντεο με συμβουλές σχετικά με Dungeon Mastering) και το στυλ του, αλλά περίμενα στα βιβλία κάτι κλασικό "DnD novel". Το πήρα αυτό, αλλά πήρα παραπάνω. Δεν ήταν σαν πολλές άλλες επίσημες νουβέλες DnD έχω διαβάσει, που ήταν κυρίως DnD και μετά νουβέλες. Αυτό μου έβγαλε την αίσθηση πως γράφτηκε σαν νουβέλα που έτυχε να είναι σε DnDίζον σύμπαν. Αρκετά τίμια δουλειά. Και στα μάτια μου πατάει κάτω αρκετά από τα επίσημα DnD βιβλία που έχω διαβάσει (Drizzt, Avatar trilogy κλπ).

 

Η σελίδα για το Priest: https://www.goodreads.com/book/show/10806559-priest

Η σελίδα για το Thief: https://www.goodreads.com/book/show/22236375-thief

 

Τα βιβλία του υπάρχουν στο Amazon. Νομίζω υπάρχουν προς παραγγελία και έντυπα, αλλά φτιάχτηκαν και ανέβηκαν ως ebook και ως τέτοια τα διαβάζω. Ήταν 10 δολάρια και τα δυο μαζί.

https://www.amazon.com/Matthew-Colville/e/B004TS39K2/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Το καλοκαίρι τελείωσα και το δεύτερο βιβλίο αλλά ξέχασα να το αναφέρω. Συνεχίζει την ιστορία ακριβώς εκεί που την άφησε αλλά δίνει βάση σε άλλους χαρακτήρες και οπτικές. Το θεωρώ καλύτερο του πρώτου γενικά και αξίζει την ανάγνωση, κάνοντάς σε να περιμένεις πως και πως το τρίτο που θα έρθει κάποτε.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Μάθιου Κόλβιλ (Matthew Colville)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..