Jump to content

American Gods (2017, 2019, 2021)


Blacksword
 Share

Recommended Posts

 

Βασισμένη πάνω στο πολυβραβευμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Neil Gaiman ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η τηλεοπτική μεταφορά από το συνδρομητικό κανάλι Starz, ανεπτυγμένη από δύο μεγάλα ονόματα: Bryan Fuller (Star Trek, Hannibal) και Michael Green (Smallville, Heroes, Logan, Alien: Covenant, Blade Runner 2049).

Για όσους την έχετε ξεκινήσει ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας;

Edited by Dreamer
Προστέθηκαν τα έτη που κυκλοφόρησε η σειρά στον τίτλο του topic
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καταπληκτική σειρά!!! Διάβασα και το βιβλίο πέρσι και έχω να πω πως όχι μόνο δε χάνει η σειρά σε σχέση με το συγγραφικό τάλαντο το Gaiman αλλά έρχεται και προσθέτει στοιχεία που έλειπαν. Μη σας σποιλεριάσω όμως. Απλά να πω πως χαρακτήρας που κυκλοφορούσε στα μετόπισθεν στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου έχει επιτέλους το βάθος που έλειπε και ένα υπέροχο επεισόδιο που καλύπτει τρυπίτσες που άφησε ο Gaiman. Κάποιες φορές με κουράζουν οι σκηνές σε αργή κίνηση (μου κάνει λίγο σε βιντεοκλιπ) αλλά το στήσιμο, η εικόνα, οι διάλογοι και το ύφος που έχει μείνει πιστό στο βιβλίο σε κάνει να ανυπομονείς για το επόμενο επεισόδιο. Καμία σχέση με το τη προσπάθεια που είχε γίνει για τη μεταφορά του Neverwhere. Βέβαια άλλες εποχές άλλες δυνατότητες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η πρώτη σεζόν τελείωσε αλλά, δυστυχώς, μου άφησε πολύ μέτρια συναισθήματα όσων αφορά το μέρος της ανάπτυξης της ίδιας της ιστορίας. Αυτό είναι γιατί, μέσα από οχτώ επεισόδια μόλις, η παραγωγή αποφάσισε (λογικά για να κερδίσει 3-4 σεζόν ακόμα) να σπαταλήσει σχεδόν όλο τον χρόνο στην παρουσίαση των χαρακτήρων και των κόσμων τους, αφήνοντας πολλά στον αέρα και μην κλείνοντας τίποτα απολύτως!

Δεν μπορώ να πω είναι μια δυνατή και εντυπωσιακή σειρά αλλά περιμένω πολλά περισσότερα στην συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to American Gods (2017, 2019, 2021)
  • 3 months later...

Ο τρίτος κύκλος της σειράς American Gods ολοκληρώθηκε με ένα τεράστιο cliffhanger και το κανάλι παραγωγής της σειράς, το Starz, ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει τη σειρά και για τέταρτο κύκλο.

Δεν ξέρω αν οι παραγωγοί της σειράς βγουν στο παζάρι ψάχνωντας νέο κανάλι να τους χρηματοδοτήσει, όπως έγινε με το Expanse και το Lucifer, αλλά προσωπικά δεν το βλέπω να καταφέρνουν κάτι τέτοιο.

Ο δεύτερος κύκλος ήταν ένα χασμουρητό από την αρχή μέχρι το τέλος, όπου όλοι οι ήρωες επαναλάμβαναν πράγματα που ήξεραν ήδη οι ίδιοι και το κοινό και γέμισαν 8 επεισόδια χωρίς στην πραγματικότητα να προχωρήσει καθόλου η βασική πλοκή. Αλλά εγώ σκέφτηκα, Ας δώσω μια ευκαιρία και στον τρίτο κύκλο, να δω πώς θα το τελειώσουν! Αλλά πού τέτοια τύχη!! Ο τρίτος κύκλος είναι γεμάτος με δευτερεύουσες πλοκές που δεν οδηγούν πουθενά, και υποψιάζομαι δεν υπάρχουν στο βιβλίο, και στο τέλος όχι μόνο δεν ολοκληρώνεται η ιστορία, αλλά σταματάει και σε cliffhanger. 

Θα μπορούσε η πλοκή να ολοκληρωθεί μια χαρά στα 10 επεισόδια του τρίτου κύκλου, αλλά προφανώς οι παραγωγοί αποφάσισαν να αρμέξουν το υλικό που τους παρέχει το ένα και μοναδικό βιβλίο του Gaiman, μέχρι την τελευταία σταγόνα. Κάτι σαν την τριλογία ταινιών του Χόμπιτ.

Μπορεί να βρεθεί σπίτι για αυτή τη σειρά σε κάποιο άλλο κανάλι, και σίγουρα οι συντελεστές έχουν δουλέψει σκληρά και το αξίζουν, αλλά δεν ξέρω αν έχουν απομείνει πιστοί θεατές που θα τους ακολουθήσουν μέχρι εκεί.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

864721008_AmericanGods.thumb.jpg.224e49b8fac84aaecb1bda0938788726.jpg

Canceled: "American Gods"

Announced: March 29, 2021

"American Gods" won't be returning for a fourth season, according to Starz. The show suffered declining ratings since its first season and has had four showrunners throughout its run.


Πηγή: https://www.imdb.com/list/ls063853872/?ref_=ls_mv_close

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..