Jump to content


:construction: To FACEBOOK LOGIN είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους. Χρησιμοποιείστε το Sign In κάνοντας νέα εγγραφή και το σύστημα βρίσκοντας το ίδιο email θα σας εισάγει. Όποιος έχει θέμα ας στείλει μήνυμα στη σελίδα του Facebook να τον βοηθήσουμε. Συγνώμη για την αναστάτωση.


Photo

Ο τελευταίος κληρονόμος

HORROR CONTEST Lovecraftian

 • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Glokta

Glokta
 • Members
 • 37 posts
 • Όνομα:Vasileios
 • Currently reading:The First Law Trilogy

Posted 11 Μάιος 2017 - 23:58

Όνομα Συγγραφέα: Ησαϊάδης Βασίλειος
Είδος: Τρόμου 
Βία; Ναι
Σεξ; Όχι 
Αριθμός Λέξεων: 3228
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Είναι η συμμετοχή μου για τον 45ο διαγωνισμό σύντομης ιστορίας Τρόμου με θέμα "Κληρονομιά".

 

 

 

Attached Files


 • elgalla, Ballerond, Γιώργος77 and 1 other like this

#2 Solonor

Solonor
 • Members
 • 717 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Αντώνης
 • Currently reading:Παπανούτσους

Posted 14 Μάιος 2017 - 15:29

Ωραία πρώτη παράγραφος. Θα ήθελα να το ξαναπώ, διότι έχω παρατηρήσει πως σε αρκετά διηγήματα, οι συγγραφείς όχι απλά αδιαφορούν για το ξεκίνημα, αλλά συχνά καταλήγουν να μπούνε με την πιο άγαρμπη πρόταση. Εσύ εδώ ξεκινάς βάζοντας ένα ερωτηματικό, υπονοώντας πράγματα και γενικά δίνοντας λόγους να διαβάσει ο άλλος. Μπράβο.

Η πρόζα τώρα δουλεύει, αλλά αγγλίζει αρκετά, ειδικά στην αρχή. Υποθέτω πως διαβάζεις πολλές μεταφράσεις. Η φωνή ήταν συμπαθητική αν και περιορίστηκε στον σχολιασμό των ζώων.

Επίσης έπρεπε να προσπαθήσεις ένα κλικ παραπάνω στον τρόπο που θα εισάγεις τους χαρακτήρες. Στην περίπτωσή σου θα πρότεινα απλώς να ομαδοποιήσεις τις περιγραφές τους, π.χ. απ’ τη μια μεριά είναι ο Α κι ο Β κι απ’ την άλλη ο Γ κι ο Δ, ξεκάθαρα.

Άλλος τρόπος, που όμως σου τρώει λέξεις, είναι να ξεκινήσεις έξω από το γραφείο, με 2 από τους 5 χαρακτήρες ν’ ανταλλάσουν 1-2 κουβέντες, ή έστω να μπαίνουν. Γενικά είναι ένα σημείο που θέλει σκέψη.

Η εισαγωγή που μιλάει ο δικηγόρος, ηχεί κάπως. Γενικά οι διάλογοι χωρούν βελτίωση. Και νομίζω πως δεν χρειάζονται τόσοι πολλοί, εκεί που βρίζονται για τον πατέρα τους ειδικά.

Το κείμενο έχει λίγες επαναλήψεις και μερικά λαθάκια, κυρίως έκφρασης. Υποθέτω πως του έκανες έναν ορθογραφικό έλεγχο δίχως επόμενο χέρι, ενώ το χρειαζόταν.

Επίσης καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις νωρίς πως ο δικηγόρος δεν είναι ο πατέρας.

Τώρα το challenge, αν και αρκετά κλισέ (κληρονομιά σπιτιού), είναι ενδιαφέρον.

Ωστόσο οι διάλογοι δεν καταφέρνουν να σηκώσουν το (μεγάλο) βάρος της ιστορίας (πληροφορία, σύγκρουση, χαρακτήρες, σχέσεις).

Η φάση που ο Γιάννης παίρνει το πάνω χέρι, μου ήρθε ξαφνική αλλά δεν με ταρακούνησε όσο θα μπορούσε. Κι αυτό και το τέλος θα μπορούσε να δουλέψει αν το είχες προοικονομήσει κατάλληλα. Π.χ. πώς γράφτηκε αυτό το πράγμα, ότι μπορεί να γίνει αυτό (δηλαδή όχι μόνο με ζωγραφιές).

Είναι ένα κείμενο που θέλει δουλειά αλλά μπορεί να λάμψει.

Καλή επιτυχία!


 • Glokta likes this

#3 SymphonyX13

SymphonyX13
 • Members
 • 494 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Δημήτρης
 • Currently reading:"Ashley Bell" - Dean R. Koontz

Posted 18 Μάιος 2017 - 20:44

Ενδιαφέρουσα ιστορία που χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο που γνωρίζουμε τους χαρακτήρες, στήνεται η πλοκή και έχει αργή ανάπτυξη και το δεύτερο που τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα, που ο αναγνώστης δεν προλαβαίνει να αφομοιώσει το ένα και αμέσως έρχεται αντιμέτωπος με άλλο. Οι διάλογοι, αφού η ιστορία και πολύ περισσότερο, η διαμόρφωση των χαρακτήρων, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό πάνω τους, νομίζω ότι ήθελαν αρκετή δουλειά παραπάνω, όπως και διάφορες λέξεις( “τσιλάρισε” ) ή προτάσεις ( “...τεράστια πληγή στο κούτελο... “ )που δεν ταιριάζουν. Σίγουρα χρειάζεται και μια προσεκτική επιμέλεια αφού υπάρχουν αρκετά ορθογραφικά λάθη. Φανατικός με τον Lovecraft, μου άρεσε που χρησιμοποίησες το μοτίβο των όντων που ζουν μακριά από τις δικές μας διαστάσεις, αν και θα ήθελα λίγες παραπάνω επεξηγήσεις για την φύση του πατέρα, που αναφέρεται σε τόσα γεγονότα της ιστορίας και το πως περνάει από σώμα σε σώμα ανά τους αιώνες. Το τέλος (που κάπου αλλού έχω συναντήσει κάτι ανάλογο, αλλά σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να θυμηθώ που- και όχι, δεν αναφέρομαι σε καταραμένες βιντεοκασσέτες  :) ) είναι σίγουρα έξυπνο, αλλά όπως ήδη σου ανέφερε ο Αντώνης, έπρεπε να το προετοιμάσεις κάπως, γιατί έτσι πετάγεται τελείως ξεξάρφωτα. Καλή προσπάθεια που σίγουρα χρειάζεται αρκετό γυάλισμα.

 

Καλή επιτυχία!


 • Glokta likes this

But i have promises to keep

And miles to go before i sleep...


#4 Ballerond

Ballerond

  Ο Πωλητής Shadwell

 • Moderators
 • 757 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιάννης
 • Currently reading:Exquisite Corpse

Posted Today, 08:41

Καλημέρα Βασίλη!

 

Κι εγώ θα συμφωνήσω σε αρκετά πράγματα με τα παιδιά παραπάνω. Το κείμενο θα μπορούσε να είναι μία ωραία καλοδουλεμένη, κινηματογραφικά δοσμένη, ιστορία τρόμου. Παρ' όλα αυτά χάνει πολύ γιατί έχεις πολλά εκφραστικά και ορθογραφικά λάθη, σε σημείο που δεν δικαιολογείται γιατί δεν έριξες μία δεύτερη ματιά. Μου φάνηκε πολύ πρόχειρα ανεβασμένο, και μην το πάρεις στραβά, αλλά αυτό μειώνει την προηγούμενη σου δουλειά που είχα διαβάσει με τα μπουζούκια και τον Ωρίωνα.

 

Οι διάλογοι είναι κλισέ και έχουν εκφράσεις που δεν ταιριάζουν, η πλοκή την μία κυλάει αργά προσπαθώντας να χτίσει ατμόσφαιρα, ενώ μετά πάει τόσο γρήγορα που χάνεται ο έλεγχος των σκηνών και κόσμος πεθαίνει χωρίς να καταλάβουμε το πώς και το γιατί.

 

Η μεταστροφή των χαρακτήρων δεν δικαιολογείται, το τέλος δεν διαφαίνεται από κάπου, ενώ θα μπορούσες να μην δώσεις καμία εξήγηση για το υπερφυσικό κομμάτι.

 

Ενώ είσαι εντός θέματος και με ενδιαφέρουσες σκηνές τρόμου, χάνεις δυστυχώς πολύ στα τεχνικά κομμάτια. Σε μερικά σημεία δυσκολευόμουν να το παρακολουθήσω.

 

Θα σου πρότεινα να το περάσεις ένα πολύ καλό γυάλισμα μετά τον διαγωνισμό και να ξανασκεφτείς την απόδοση των χαρακτήρων και το πώς ρέουν στο διήγημα.

 

Καλή επιτυχία! 


- Tell me Starbuck, what do you hear?
- Nothing but the rain, sir...

Also tagged with one or more of these keywords: HORROR, CONTEST, Lovecraftian

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users