Jump to content

The Handmaid's Tale (2017, 2018, 2019, 2021, 2022)


Blacksword
 Share

Πως σας φάνηκε η σειρά;  

  1. 1. Με πόσα αστέρια θα βαθμολογούσατε την σειρά;

    • ★★★★★ (Εξαιρετική)
      0
    • ★★★★☆ (Πολύ καλή)
      0
    • ★★★☆☆ (Καλή)
      0
    • ★★☆☆☆ (Μέτρια)
      0
    • ★☆☆☆☆ (Κακή)
      0


Recommended Posts

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον η υπογεννητικότητα είναι πλέον όχι μόνο σε υψηλά επίπεδα, αλλά και η μεγαλύτερη απειλή για την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους.

Με την κοινωνία να πέφτει με γρήγορους ρυθμούς νέοι νόμοι θα μπουν σε ισχύ και η δημοκρατία, και η ελευθερία γενικώς, θα γίνουν παρελθόν, φέρνοντας έναν μεγάλο εμφύλιο πόλεμο κατά της κυβέρνησης αλλά και την άνοδο της κυριαρχίας ενός, νέου φονταμενταλιστικού κόμματος.

Μέσα από αυτό τον νέο κόσμο όλες οι γυναίκες χάνουν κάθε δικαίωμα χρημάτων, περιουσίας ή ακόμα και την ελευθερία του λόγου, ενώ οι νεαρές, γόνιμες ακόμα κοπέλες αναγκάζονται να "υπηρετούν" τον ηγέτη του σπιτιού - τον άντρα και σύζυγο της οικογένειας που αποθέτονται - μέχρι να εκπληρώσουν τον σκοπό τους: να μείνουν έγκυες δηλαδή. Οποιαδήποτε άλλης μορφής αντίθετη από την φυσιολογική, που μας έδωσε ο Θεός όπως πιστεύουν: για παράδειγμα η ομοφυλοφιλία, τιμωρείται με την θανατική ποινή.

 

Πρέπει να πω ότι, έχοντας ακουστά την Margaret Atwood αλλά χωρίς να έχω διαβάσει κάποιο από βιβλία της, από το οποίο έρχεται και η ομώνυμη σειρά, αρχίζοντάς την δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω και, αυτό, με εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο αργότερα μιας και οι ιδέες της Atwood για ένα δυστοπικό κόσμο μας φέρνουν σε ένα τόσο πιθανό και ρεαλιστικό μέλλον, αλλά φέρνοντάς μας επίσης και σε κάτι εντελώς φρέσκο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε συνήθως σε παρόμοιες καταστάσεις.

Όσων αφορά τώρα το μέρος της παραγωγής είναι σίγουρα ένα κομμάτι που εντυπωσιάζει από την αρχή καθώς, μέσα από ένα κανάλι που μόλις τώρα κάνει τα πρώτα τηλεοπτικά βήματα, δείχνει ότι έχει πέσει σωστή δουλειά για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ οι ηθοποιοί από την μεριά τους δίνουν και αυτοί το δικός τους κομμάτι μέσα από τις δυνατές ερμηνείες τους.

 

Όσοι ενδιαφέρεστε να δείτε κάτι στα γνωστά λημέρια της δυστοπίας, αλλά με πιο φρέσκιες και πρωτότυπες ιδέες τότε δείτε την και, πιστεύω, δεν θα χάσετε.

Edited by Ghost
Προστέθηκε poll.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Είδα πρώτο επεισόδιο, πολύ promising. Σύντομα θα δω και τα υπόλοιπα :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μπορεί τα βραβεία, γενικώς, να μην είναι πάντα η καλύτερη σύγκριση με τις απόψεις/γούστα του καθενός, αλλά πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν παραπάνω από δίκαιο μιας και δείχνει το πόσο δυνατή και σωστή παραγωγή είναι, με το Handmaid's Tale να καταφέρνει να κερδίσει 8 βραβεία Emmy, μεταξύ αυτών και καλύτερης σειράς, και να κλέψει την παράσταση για ακόμα μία φορά.

 

MV5BMjMxMDgzODA1MV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTQy

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πρώτη σεζόν εξαιρετική. Θέλω να ψάξω το βιβλίο. Η παλιά ταινία θυμάμαι πως δεν μου είχε κάνει τόση εντύπωση (βλέπε trailer)

 

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to The Handmaid's Tale (2017)
  • 1 year later...

Την ειδα κι εγω. Χθες βραδυ το τελευταιο επεισοδιο της 2ης σαιζον. Και θελω κι αλλο. Αλλα δεν εχει ξεκινησει ακομα η τριτη σαιζον. ?

Καταπληκτικη σειρα, κατα τη γνωμη μου. Τοσο απο αποψη θεματος, οσο και σκηνοθεσιας και ερμηνειων. Και φωτογραφιας. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αρνητικο. Μπηκα κι εγω στο τρυπακι να ψαξω το βιβλιο, αλλα ειναι τοσο καλη η σειρα που δεν ξερω αν χρειαζεται να το διαβασω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to The Handmaid's Tale (2017, 2018, 2019, 2021)
  • 1 year later...
  • Φάντασμα changed the title to The Handmaid's Tale (2017, 2018, 2019, 2021, 2022)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..