Jump to content

46ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας, Κατηγορία: Fantasy, Θέμα: Κατάρα


elgalla
 Share

Recommended Posts

Παράδειισος κόλαση;

 

Έχουμε ένα τραγούδι που μας λέει για την πόρτα του παραδείσου και την οργή στη γη, μια κόλαση εν ολίγοις, τη μούμια του Τουταγχαμών που ήταν μέρος της αρχαίας Αιγυπτιακής πίστης για την καλή μεταθανάτια ζωή αν και η κρίση για καλό ή κακό δεν εξαρτιόταν από αυτό αλλά από το ζύγισμα της ψυχής από τον Ώρο, και έχουμε και την Μαρία Αντουανέτα που από τον παράδεισο της βασιλικής ευδαιμονίας στις Βερσαλίες βέθηκε στην κόλαση της Βαστίλης και τη λαιμητόμο. 

Επίσης ο Τουταγχαμών πέθανε νεότατος και η Μαρία Αντουανέτα επίσης. Μπορεί και αυτό να έχει να κάνει με το θέμα; Δεδομένου μάλιστα ότι ο Ρεμπό που αναφέρεται στο πρώτο τραγούδι πέθανε επίσης νέος και μάλιστα στην ίδια ηλικία με τη Μαρία Αντουανέτα;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

:secret: Θάνατος...! :secret:  

Λογική η σκέψη σου. Αλλά, κάθε ζωή οδηγεί στον θάνατο, οπότε... Γιατί να μας ενδιαφέρουν ο Ρεμπώ, ο Τουταγχαμών και η Μαρία Αντουανέτα, συγκεκριμένα;

 

Δεν ξέρω, elgalla,  μας έχεις μπερδέψει για τα καλά!

 

Εγώ το πήγαινα σε κάτι τύπου "πλούσιοι και φτωχοί"... ότι τα πλούτη και η κοινωνική θέση είναι κενά. Αλλά, ούτε. Μπα.

 

Πάντως, πολύ ωραία στοιχεία.

 

edit: Όλοι πέθαναν νέοι. Χμ.

ξανά edit: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1

 

:crazy:

Edited by Cassandra Gotha
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Κάτι περι κατάρας ψυχανεμίζομαι, μοιάζει να ταιριάζει και στις τρεις εικόνες (το πλοίο, η σαρκοφάγος, το μπλε διαμάντι)

 

Edit: Jjohn τώρα είδα οτι το ανέφερες ήδη πρώτος. Συμφωνούμε παντως!

Edited by DinMacXanthi
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Σκέφθηκα κι εγώ κατάρα απλά μοιάζει με την κληρονομιά του τρόμου και σκέφθηκα ότι θα το απέφευγε η Άτα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλό μήνα!

 

Το τέταρτο στοιχείο μας, για πραγματικά δυνατούς λύτες:

 


post-1070-0-04057800-1504239470_thumb.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μετά από μία  έρευνα στο google images

βλέπω ότι σειρά που παίζει το εν λόγω κοράσιο λέγεται Hex 

που ενισχύει λίγο το σκεπτικό μου ότι κινούμαστε κάπου κοντά στην κατάρα

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

:mf_trombone: Θανάσιμη Ενοχή!  :mf_trombone:

 

Υγ: Σαν τίτλος βιντεοκασέτας της δεκαετίας του '90 μοιάζει!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η σκληρή δουλειά πρέπει να ανταμοίβεται και ρίξατε όλοι σας μπόλικη. Κι αφού τέτοιο αστυνομικό δαιμόνιο έχετε και λύσατε τον γρίφο, δεν μπορώ παρά να σας ανταμοίψω με early access.

 

Drumroll, please...

 

Το θέμα μας είναι πράγματι ΚΑΤΑΡΑ, όπως πολύ σωστά μάντεψαν οι Γγιάννης και Μακξάνθης.

 

Είναι ανοιχτό πολύ, όπως είχα υποσχεθεί, είναι φάνταζι πολύ, όπως είχα υποσχεθεί, αλλά έχει μια σημαντική δυσκολία: είναι κλισέ, και μια σημαντική παγίδα: είναι το κεντρικό θέμα κι όχι κάτι που απλώς πρέπει να υπάρχει στο γενικότερο υπόβαθρο του διηγήματός σας.

 

Ένα κλισέ θέμα είναι δύσκολο γιατί απαιτεί παραπάνω σκέψη για να βγάλουμε κάτι πρωτότυπο. Αλλά σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Κι αν τυχόν γράψετε για νεκρομάντες και πύργους από βασάλτη, δώστε κάτι δικό σας, κάποια πρωτότυπη χροιά ή οπτική που δεν έχουμε ξαναδεί. (Ντάξει, τους πύργους από βασάλτη μπορείτε να τους αποφύγετε, με τους νεκρομάντες δεν έχουμε θέμα.)

 

Το ότι η κατάρα είναι το κεντρικό θέμα θα το τονίσω ξανά. Ένας καταραμένος ήρωας που η κατάρα του δεν επηρεάζει σε τίποτα την ιστορία είναι εκτός θέματος, για παράδειγμα. Αλλά αφήστε το μυαλό σας ελεύθερο και παίξτε με την ιδέα της κατάρας. Αρκεί ο χαρακτήρας να θεωρεί κατάρα αυτό που του συμβαίνει. Επίσης, το ότι η κατάρα είναι το θέμα δεν σημαίνει πως η κατάρα πρέπει απαραίτητα να είναι το υπερφυσικό στοιχείο στην ιστορία. Π.χ. ένας βρικόλακας με αλλεργία στο πλάσμα, που δεν μπορεί να πιει αίμα, παιζει.

 

Χιουμοριστικές ιστορίες, ιστορίες μαύρες κι άραχνες, κλασικό sword and sorcery, επικούρες, urban fantasy - όλες οι γεύσεις και όλα τα χρώματα του φανταστικού παίζουν. Γράψτε πράγματα απροσδόκητα και πράγματα που θα μας κάνουν να νοσταλγήσουμε τις πρώτες μας fantasy αγάπες. Γράψτε, βασικά, ό,τι θέλετε κι ό,τι σας αρέσει. Πάνω απ' όλα, περάστε καλά και διασκεδάστε το γιατί αυτή είναι πάντα η ιδέα πίσω από κάθε διαγωνισμό του sff: να περνάμε καλά, γράφοντας όλοι μαζί.

 

Τώρα, τι σημαίνει το early access; Εύκολο: μπορείτε να ξεκινήσετε το γράψιμο και από τώρα, αν θέλετε.

 

Γράφετε μέχρι τις 25/09 και οι 3 μέρες του early access δεν θα συνυπολογιστούν με πιθανή παράταση.

 

Πάμε να θυμηθούμε τους κανονισμούς μας:

 

 

Κανονισμοί Διαγωνισμών

1. Διάρκεια Διαγωνισμών: α. Η διάρκεια του κάθε διαγωνισμού είναι έξι εβδομάδες από τη στιγμή που θα δοθεί το θέμα. Από αυτές, οι τρεις πρώτες θα είναι για τη συγγραφή/ανέβασμα των ιστοριών και οι επόμενες τρεις για το σχολιασμό και την ψηφοφορία.
β. Είναι ανοιχτή η δυνατότητα μικρής παράτασης, σε περίπτωση που χρειαστεί και συμφωνηθεί. Καλό θα ήταν όσοι επιθυμούν να δοθεί παράταση να το δηλώσουν μια μέρα (ή και νωρίτερα) πριν από τη λήξη του διαγωνισμού, ώστε να μην γίνονται αλλαγές την τελευταία στιγμή. Ανάλογα με το πόσοι θα ζητήσουν παράταση θα δοθούν οι επιπλέον μέρες, με μέγιστο τις δύο μέρες.

2. Είδη: Όλες οι ιστορίες των διαγωνισμών θα πρέπει να ανήκουν σε κάποιο είδος του Φανταστικού, δηλαδή να περιέχουν κάποιο φανταστικό στοιχείο. Πχ, για τις ιστορίες Φάντασυ: dark fantasy, urban fantasy κλπ, για τις ιστορίες ΕΦ: cyberpunk, space opera κλπ, για τις ιστορίες Τρόμου: supernatural horror, science horror κλπ.

3. Συμμετοχές: Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε μέλος του φόρουμ (εκτός από τον διοργανωτή του διαγωνισμού και τον βοηθό), που στο διάστημα ανάμεσα στον προηγούμενο και τον επικείμενο διαγωνισμό έχει κάνει τουλάχιστον 3 κριτικές (δείτε ανάλογο post) των 100 λέξεων σε οποιεσδήποτε ιστορίες εκτός αυτές του τελευταίου διαγωνισμού. (Είναι προτιμότερο οι κριτικές να γίνονται σε νεότερες ιστορίες). Ο εκάστοτε συμμετέχων θα είναι υπεύθυνος να επιδείξει τις κριτικές του στον διοργανωτή, για να μπορέσει να πάρει μέρος η ιστορία του. Τα links των κριτικών θα ανεβαίνουν μαζί με το link της συμμετέχουσας ιστορίας (§6β) στο topic του διαγωνισμού.

4. Μέγεθος: Το ελάχιστο όριο των ιστοριών είναι οι 500 λέξεις και το μέγιστο οι 3.850 λέξεις. (Θεωρείται αποδεκτό ότι ενδέχεται να υπάρχουν μικρές διακυμάνσεις μεταξύ διαφορετικών word counters, κάτι το οποίο μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί).

5. Γλώσσα: Οι ιστορίες θα πρέπει να είναι γραμμένες μόνο στα ελληνικά.

6. Ανέβασμα ιστοριών
α. Οι συγγραφείς ανεβάζουν την ιστορία τους στην αντίστοιχη του διαγωνισμού Βιβλιοθήκη (αν πρόκειται για Γενικό διαγωνισμό, οι ιστορίες πηγαίνουν στη Βιβλιοθήκη του είδους που ανήκουν), με την ένδειξη του διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχουν, πχ για τον 24ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας.
β. Στη συνέχεια βάζουν το link της ιστορίας τους στο topic του εκάστοτε διαγωνισμού.
γ. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα edit των ιστοριών, μετά το ανέβασμα, ως δείγμα ευγενούς συναγωνισμού. Για να αποφευχθεί αυτό, ακολουθείστε το ε.
δ. Οι ιστορίες θα κλειδώνονται από τους υπεύθυνους moderators και θα ανοίγονται μετά τη λήξη της διορίας συμμετοχής για την έναρξη των σχολιασμών.
ε. Γενική συμβουλή είναι να μην βιάζονται οι συγγραφείς να ανεβάσουν την ιστορία τους. Μερικά παραπάνω ξαναπεράσματα και ξαναχτενίσματα βοηθούν στο να βρεθούν κάποια λάθη που ξέφυγαν αρχικά.

 

 

 

Καλή επιτυχία σε όλους σας, εύχομαι να διαβάσω πολλές φανταστικές ιστορίες!

Edited by elgalla
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Κι όμως τελικά ήταν κατάρα!

Έχω ήδη έτοιμο concept και ναι θα γράψω ;)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Γιάμ γιάμ..! :dancing4dh:

Θα προσπαθήσω να γράψω αν μου το επιτρέψουν οι αυξημένες υποχρεώσεις

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα μας αρέσει φίλτατη...

Εκείνη την κατάρα με την μοδερατόρισα που όλο λέει θα γράψω διήγημα σε διαγωνισμούς και όλο τελικά δεν γράφει, την ξέρετε;

....καλά, θα κοιτάξω να βρω κάτι άλλο...

Ευχαριστούμε elgalla! Θα προσπαθήσω να σταθώ (αν σπάσει η προαναφερθείσα κατάρα) στο ύψος των περιστάσεων...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλουμε ηττοπάθειες δεσποσύνη, εμπρός για την ιστορία και την κορυφή του βάθρου!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το βάθρο σας περιμένει όλους! Γι' αυτό, βάλτε τα δυνατά σας! Αμύθητα πλούτη και δόξα περιμένουν όλους τους συμμετέχοντες!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πιτσεύω ότι θα σας διαβάσω και θα ψηφίσω, παιδιά. Καλές εμπνεύσεις εύχομαι τώρα.

 

Εννοείται ότι το θέμα είναι τέλειο για fantasy.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Τα καλά νέα είναι ότι η Κατάρα είναι εξαιρετικά, μα εξαιρετικά ευρύ θέμα.

Τα κακά είναι ότι σκέφτηκα δύο τρία σεναριάκα με περιρρέουσες κατάρες. Πρέπει να βρω τρόπο να φέρω την κατάρα στο προσκήνιο....

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Εμένα με έπιασανε οι μαύρες και τα καταθλιπτικά μου πάλι...

 

Δεν ξέρω με την καμία αν θα την παλέψω να γράψω. Προσπαθώ πάντως και είχα μια ιδέα για φιλοσοφικέ φαντασί που πρέπει να αναπτυχθεί. Αλλά με τα ποστ ντεπρεσσίον μπλουζ μου δεν βγάζουμε άκρη...

Link to comment
Share on other sites

Εμένα με έπιασανε οι μαύρες και τα καταθλιπτικά μου πάλι...

 

Δεν ξέρω με την καμία αν θα την παλέψω να γράψω. Προσπαθώ πάντως και είχα μια ιδέα για φιλοσοφικέ φαντασί που πρέπει να αναπτυχθεί. Αλλά με τα ποστ ντεπρεσσίον μπλουζ μου δεν βγάζουμε άκρη...

O Σεπτέμβρης είναι ο πιο μαμημένος μήνας όλου του έτους. Μπορεί να σε ρίξει στα τάρταρα της ψυχολογίας ή να σε βγάλει από την απόλυτη σαπίλα του καλοκαιριού και να σου δώσει στόχους και εμπνεύσεις. Για πολλά χρόνια βρισκόμουν στην πρώτη κατηγορία, πέρσι και φέτος βρίσκομαι - ευτυχώς - στη δεύτερη.

Κουράγιο μπρο. Ίσως κάποια μέρα ξυπνήσεις πιο κεφάτος και μπεις στο mood που πρέπει ;)

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..