Jump to content
Ιρμάντα

Τα Σκοτεινά Χρονικά Μου

Recommended Posts

Ιρμάντα

Όνομα Συγγραφέα: Ειρήνη Μαντά
Είδος: Κάτι κολασμένο έρχεται προς τα εδώ (σε φάντασυ)
Βία; Ψυχολογική, μπόλικη
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 2688 (και μπράβο μου)
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: 2ο Βραβείο στον διαγωνισμό Come Write In του Φantasticon.
Αρχείο: Τα Σκοτεινά Χρονικά Μου.docx

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steel Guardian

Δεύτερη ιστορία σου που διαβάζω, μετά από το "το λιοντάρι και η λαφίνα", το οποίο μου άρεσε αρκετά. Δυστυχώς, αυτή η ιστορία χάνει αρκετά στη σύγκριση. Όμως και αυτή διαβάστηκε γρήγορα και εύκολα, χωρίς να βαρεθώ καθόλου.
Η υπόθεση, δεν με κέρδισε. Δεν είχε καθόλου εντάσεις, ούτε κάποιο στοιχείο που να την κάνει να ξεχωρίζει. Το τελευταίο βέβαια μπορεί να είναι και θέμα γούστου.
Μου άρεσε που υπήρχαν κάποια σχόλια σχετικά με το πως λειτουργεί η μαγεία, χωρίς όμως μας το λες ξεκάθαρα.
Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της προηγούμενης ιστορίας ήταν η γλώσσα. Εδώ η γλώσσα ήταν πολύ απλή και άχρωμη. Καταλαβαίνω ότι αυτό οφείλεται στο ότι η πρωταγωνίστρια είναι ένα μικρό κορίτσι και δεδομένου αυτού ήταν ο σωστός τρόπος για να γράψεις, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως "πέταξες" κάτι στο οποίο είσαι πολύ καλή.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Philip Hart

Ιρμάντα... αρχικά, θα πω το εξής: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ;;; Με συγχωρείς που φαίνεται σαν να φωνάζω, απλώς ήθελα να δώσω λίγη έμφαση.. :D  Την ηρωίδα σου, που μέσα σε 2688 λέξεις (και μπράβο σου :D ), τη λάτρεψα. Είχε κάτι πολύ οικείο, που ακόμη δεν έχω καταλάβει τι. Την ιδέα των αριθμών τη βρήκα πολύ έξυπνη και μελετημένη, το «μαγικό σχολείο», ενώ δεν το συναντάμε πρώτη φορά σε βιβλίο, ήταν κάτι ωραίο που —μέχρι στιγμής— δεν έτυχε να ξαναδιαβάσω δοσμένο έτσι. Οι λεπτομέρειες στο πώς λειτουργεί η μαγεία του κόσμου, και το γεγονός ότι υπάρχουν και άγγελοι ήταν +++. Και το τέλος... ανατρίχιασα ρε συ! (απολογούμαι για το «ρε») Προσπαθούσα να καταλάβω τι θα συμβεί, και σιγά-σιγά καθώς πλησίαζα στο τέλος σκεφτόμουν «λες να το πηγαίνει εκεί που νομίζω;» Μου αρέσουν αυτά τα τέλη, γιατί αφήνουν τον αναγνώστη στήλη άλατος, αλλά αλήθεια θα ήθελα να μάθω αν τελικά κατέληξε στα λευκά, ή αν ήταν μια δολοπλοκία της (μάγισσας) Διευθύντριας γιατί η μικρή ανακάλυψε κάτι τρομερό στη δύναμη των αριθμών. Συγχαρητήρια για το βραβείο, ήταν μια υπέροχη ιστορία.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ballerond

Ειρήνη μου, είναι από τις ελάχιστες ιστορίες σου στις οποίες κάπου έχασα την μπάλα.

Κάτι μου άρεσε, κάτι δε μου άρεσε, κάτι με κούρασε, κάτι με ξεκούρασε. Νομίζω ότι σου βγήκε αρκετά μεγαλύτερο απ' ότι θα έπρεπε (ή μικρότερο και το παραφόρτωσες με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά).

Δεν κατάλαβα ιδιαίτερα το κομμάτι με την αριθμολογία ενώ τα σημεία με τον μονόκερο, όσο κι αν μου άρεσαν, δεν στάθηκαν αρκετά για να με κρατήσουν στην ιστορία.

 

Μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο dark παραμύθι αρκεί να δουλευτεί αρκετά και να μην έχει τόσο χάος μέσα του :p

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Ballerond συμφωνώ και επαυξάνω. Θέλω να το ξαναπιάσω κάποτε το συγκεκριμένο. Όντως είχε (και κατά τη δική μου γν'ωμη) ανισότητες.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Man_from_Earth

Ειρήνη καλησπέρα!

είχε κάποιες ενδιαφέρουσες πρωτότυπες ιδέες (φυλή των αριθών, αριθμαγγέλους) που όμως ήταν περισσότερο υπόσχεση για το μέλλον παρά τελειωμένες στην ιστορία. Το ημερολόγιο ήταν σαφώς επιτυχημένο και βρήκα τον τίτλο εξαιρετικό (αυτός με τράβηξε αρχικά στην ιστορία σου). Επίσης, συνδύασες έντεχνα την αθώα της ματιά με μια θολούρα από παιχνίδια του μυαλού και συναισθήματα. Πράματα που θα άλλαζα: Μια-δυο εικόνες θα μπορούσαν να είχαν δοθεί καλύτερα (λ.χ. στο ξύλο του κρεβατιού; καλύτερα να την έβαζες να κάνει σεξ..!), πολύ απότομη η μετάβαση από το χρονοτάξιδο σε επίπεδο ιδέας (καταγραφή 27) και πραγματοποίησης αυτής ( καταγραφή 29).

καλή συνέχεια..

Edited by Man_from_Earth
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..